icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

zuzana0203
11. okt 2011

@elina313 super, prave taketo rady su pre mna nad zlato. Ja som zacala pit rano vodu, ale tie 4dcl to asi nebudu. Ale vyskusam to s tymi vlockami

elina313
autor
11. okt 2011

@zuzana0203 vločky sú super, aj som to kopírovala niekde kočkám ...skúsim to vyhľadať - moment 😀

elina313
autor
11. okt 2011

@zuzana0203
Takže... ovsené vločky sú dobré napr. na ranajky... ale bez pridaného cukru!!! Obsahujú zložitejšie druhy sacharidov, ktoré sa nazývajú polysacharidy. Sú zložené z väčšieho množstva jednoduchých sacharidov. Nazývajú sa aj komplexné sacharidy alebo „pomalé sacharidy“. Energia sa z nich vstrebáva pomaly, majú nižší glykemický index. Samozrejme bez PRIDANÉHO CUKRU!!! 🙂

mariana0915
11. okt 2011

@elina313 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mamisqva
11. okt 2011

@zuzana0203 presne tak,ja som mala v auguste take prehresky ze som sa nevedela nakopnut znova ale oslava malej 1.rocik a svokra 60.to sa uz opakovat nebude no nedaj si a uzila som si to naplno 😀 😀 😀 a s tym vazenim som aj ja taka presne mam problem ju rano obist ale uz sa troch lepsim lebo pripadna stagnacia ma potom deprimuje a demotivuje.Ale baby co mali s tym problem tak ju jednoducho odpratali niekam ked sa ti rano urcite pre nu nebude chciet ist...a vazit sa raz za tyzden ale norbi kaze raz za mesiac a pomeraj sa prsie boky pas stehno,lebo casto stoji vaha ale ch idu dole a to je este lepsie 😉 a kolko chces schudnut?ja este 5kg idealne 8kg.aby som mala tak ako pred tehotenstvom kedy som pribrala 30kg bola som jak vzducholod 😲 😲 😲

kathrin6
11. okt 2011

Ahojte baby. tak ja sa do toho pomalicky dostavam. chcela som zacat od pondelka,ale boli tam este ake take prehresky,ale snazim sa. Dufam, ze mi to pojde a uz nezhresim. Aj ked je to dost tazke ked som doma na materskej a treba varit aj manzelovi.Ale musim v sebe najst tu pevnu volu.
Inak pred tromi rokmi priblizne som drzala tu 90-dnovu dietu a krasne som schudla,ale ako nahle som sa zacala stravovat normalne tak kilecka isli pomalicky hore a este kopec naviac.
Pocas tehotenstva som pribrala iba 10kg, ktore sa do dvoch tyzdnov po porode aj stratili,ale ako som kojila a potom ked som uz nemohla bohuzial isli tie kila rapidne hore a neviem sa ich uz zbavit a som z toho zufala, tak verim, ze tento sposob stravovania si oblubim a stane sa mojou sucastou.

elina313
autor
12. okt 2011

@kathrin6 ahojček, tak ja som začínala asi tak ako ty, po pôrode som krásne schudla na váhu predpôrodnú a to 65 kg - som sa vytešovala ako decko, že ešte snáď kojením ... no opak bol pravdou.
Keď ručička prekročila 70 tku a ja som funela ako ježko, ohýbala sa cez brucho, ramená som mala ako pampúchy a líca ako Marfuška v rozkvete, povedala som si dosť !
dnes mám 60,5 kg ... cítim sa úžasne, krásne a sebavedomo. Norbi je určite zdravá cesta - žiadne diéty ... je to to najlepšie čo môžeš pre svoje telo, zdravie, krásu a sebavedomie spraviť 😉
Držím palčeky a ešte jednu vec .... každá z nás poruší, každá máme obdobia, že nie a nie sa naštartovať .... ja sa vtedy pozriem na svoje foto v rozkvete 😠 a zase mám motiváciu ako ďas a tie chvály čo všade počúvam, ako dobre vyzerám, ako som schudla, ako mi to svedčí jáááááááááááj - dnes mám späť svoju stratenú sebadôveru 😉

zuzulienka28
12. okt 2011

@kathrin6 vobec nemusis varit mazelovi zvlast. Ja ked varim, napr. masko na stave (to je jedno akej) a k tomu je napr. ryza, tak je to pre celu rodinu a ked chcem z toho jest vecer tak si dam len masko a k tomu nejaku zeleninu. Odkedy som na Norbhi Update tak varim len na olivovom oleji. Kedze maso a koreniny sa mozu cely den, tak s tym nie je az taky velky problem. Ked napr. robim nejaky zeleninovy salat, tak nakupim viacej zeleniny a jednou ranou urobim dva salaty. Jeden taky ktory mozem jest do 12 hod. a druhy ktory mozem jest aj vecer. A poviem ti este jedno. Robila som rozne specialitky, ktore sa daju nazvat zdravim jedlom a muzovi chutili, dokonca mi povedal aby som take robila castejsie a aj polystyren mu chuti, co ma dost prekvapilo 😉 . Vobec to nie je take narocne ako sa to na prvy pohlad zda 😉

P.S.: Info aj pre ostatne, aj ja som v sukromke 🙂

zuzana0203
12. okt 2011

@mamisqva no veru asi tu vahu schovam niekam, nech ma to nelaka. Ja musim schudnut 10kg, ak by sa mi podarilo, tak idealne by bolo 15kg. Mne to ide ale na moj vkus prilis rychlo, za necele 2 tyzdne som schudla 3kg. Ja viem, ze na zaciatku to ide rychlejsie, ale aj tak som sa rozhodla, ze budem jest viac ako doteraz, lebo sa bojim, aby sa mi neporobili strie z takeho rychleho chudnutia. Radsej pridam cvicenie, aby som si spevnila telo.

zuzana0203
12. okt 2011

@kathrin6 aj ja som pocas tehotenstva pribrala malo, dokonca ked som prisla domov z porodnice, mala som menej kg ako na zaciatku tehotenstva, potom som kojila, tu vahu som si udrzala, ale akonahle sme zacali s prikrmami, tak som zacala priberat 😖

zuzana0203
12. okt 2011

@elina313 okrem upravy stravy si zacala aj cvicit?

mariana0915
12. okt 2011

@elina313 a ake cviky trreba cvicit????? 😵 😵 😵 😵

zuzana0203
12. okt 2011

Dievcata, este by ma zaujimalo, ak ste sa uz dostali na svoju povodnu vahu, ako to pokracuje? Je mi jasne, ze tie pravidla treba dodrziavat nadalej, ale nestalo sa vam, ze vaha isla este viac dole? Alebo naopak, nepolavili ste a kila sa nevracaju spat?
Ja som predtym v prispevku pisala, ze mne to ide zatial mozno az prilis rychlo dolu, ale musim podotknut, ze sa citim oveeeeeeeeeeeeela lepsie ako predtym, plna energie, mam lepsiu naladu, plet sa mi zlepsila, dokonca ma uz ani nebolia kolena, ked chodim po schodoch. Takze verim, ze toto je ta spravna cesta, ako sa vratit k svojej idealnej vahe.

mariana0915
12. okt 2011

baby co sa tyka mlieka trvanliveho pije sa cely den?a co acidko neochutene??????

elina313
autor
12. okt 2011

@mariana0915 mlieko nízkotučné celý deň - ja pijem plno 😀 😀 😀 ale dávam si ho len do kávy,takže asi tak - vodu kážem - víno pijem 😀 😀
@zuzana0203
kočky necvičím, preto mi asi váha zostala stáť, chcela by som dať dolu ešte 5 kg ale aj 3 by stačili, ale nie a nie, takže pohyb budem musieť zapojiť, hlavne teraz, keď je vonku na figu a ja len vetrám chladničku a pohybu málo 😠 😠 😠
Takže mám plán 2x týžd.plaváreň a 1 x rýchla chôdza, inak mi zas narastie zadok 😀 😀 😀

martinka1981
12. okt 2011

Baby ja som čitala,tušim v Mačingovej že ked sa dostenete na svoju vysnivanu vahu tak si ju musite udržať 3 mesiace,telo zabudne aka bola povodna vaha a už sa nepriberie naspäť 😉 ale jasne že jedalniček musi zostať taky zdravši a nie hor sa na horalky 5x denne 😀 😀 😀

martinka1981
12. okt 2011

@elina313 ja s davam tiež len do kavy mlieko a maresi alebo plnotučne.
podla mojej krvnej skupiny (mam A ) Mačingova piše že A.čka priberaju z mlieka 🤐
Inak sorry že sem pletiem Mačingovu ale ona ma tiež dobru knihu a detox a aj recepty ktore sa daju papať pri Norbim 😉

bianka1
12. okt 2011

@martinka1981 no super tak toto vyskúšam hlásim dnešnú váhu 58.5kg 😉

zuzulienka28
12. okt 2011

@zuzana0203 strie sa robia praveze pri rychlom priberani, u zien hlavne teda pocas tehotenstva. Ako clovek pribera aj koza sa mu napina a ked nie je pruzna tak praska, to su tie strie, preto by sa pocas tehotenstva malo poriadne natierat hlavne brusko, lebo tam "narastie" koza najviac, ale tyka sa to vlastne celeho tela. Ked sa ti raz spravi stria, tak je to na cely zivot, bohuzial.

Pre tie ktore chcete popri stravovani aj cvicit, hodim vam sem nejake linky. Je na nich Reka, Norbiho zena, a baby ktore tieto cviky pravidelne robievali to pochvaluju. To som sa docitala v selijakych prispevkoch pisanych po madarsky, kedze Norbi a Reka su madari a u nich toto leti uz niekolko rokov. Ak tomu co Reka hovori nerozumiete, nevadi, treba robit to co vidite a potom cele cvicenie zopakovat niekolko krat ako aj pri inych cviceniach. Inak na youtube je vela takychto cviceni 😉

https://www.youtube.com/watch?v=UIjy-yKIPtg

https://www.youtube.com/watch?v=c54Yfxi5FV4

https://www.youtube.com/watch?v=F256MmfzkVY

Cviceniu zdar! 😀

mariana0915
12. okt 2011

@elina313 a polotucne?ja kavu nepijem a ked amm chut tak si robim ranajkovu so smotanou praskovou 🙂 mala som na mysli mlieko ako co je v pudingu alebo krupici ale asi krupicu iba do 12 hod nie????

martinka1981
12. okt 2011

@mariana0915 krupicu do 15 tej,ale pozor na cukor!!!
Kup si ovocny trebars v DM drog. a ten možeš potom do 15 tej.
Ja som si robila minule krupicu z plnotočneho mlieka,s ovocnym cukrom a kakaom.Mnaaam 😉

martinka1981
12. okt 2011

@bianka1 ty čo chceš chudnuť prosim ťa?????????????
Ja mať tvoju vahu skačem 3,20 od radosti 😀 😀 😀 😀

mariana0915
12. okt 2011

@martinka1981 no mi tu DM nemame☹ a to ten ovocny cukor ako vyzera ??????

mariana0915
12. okt 2011

@bianka1 ježiši a ty z čoho chces schudnut z velkeho prsta na nohe či???moja segra ma tolko a keby že sa vyzlece tak ako keby ani v miestnosti nebola 😀 😀 😀

martinka1981
12. okt 2011

@mariana0915 tak potom v lekarni alebo neakom hypermarkete hladaj Glukopur,to mali mať,alebo hladaj ovocny cukor v hypermarketoch 😉 vyzera to normalne ako cukor.ten z dm vyzera ako normalny biely cukor a Glukopur je praškovy 😉

mariana0915
12. okt 2011

@martinka1981 no budem pozerat niekde 🙂a to približne kolko stoji??????ja velmi nesom na krupicu ale odkedy amm deti tak sem tam si dam 🙂

zuzana0203
12. okt 2011

@elina313 ja som teraz prestala pit kavu, lebo som citala, ze odvodnuje, ale rano si dam aspon kapucino s mliekom, inak by som to asi nerozchodila 😝

martinka1981
12. okt 2011

@mariana0915 stoji asi do 2 eur 500g. Takže da sa ak to budeš davať len sebe 😀
Alebo aj deťom,isto lepšie a zdravšie ako biely cukor 😉

Fuj ale je hnusne vonku.Idem si dať asi teply bylinkovy čajik 🙂

zuzana0203
12. okt 2011

@martinka1981 no to by bolo skvele, keby stacilo udrzat vahu 3 mesiace a potom by si uz telo zvyklo 😀 Je mi jasne, ze ak schudnem, budem si musiet davat pozor a byt striedma v jedeni, ale tak nic nie je zadarmo a ak opat na seba navleciem svoje stare rifle, tak mi to usilie bude stat zato. 😉

zuzana0203
12. okt 2011

@bianka1 aka si vysoka?