icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

pone
14. jan 2012

tak mi napis ako sa stravuje@grimaska4

lentilka135
14. jan 2012

@grimaska4 a mastermix je čo? to nie je niečo s čím sa mieša klasická múka?

lentilka135
14. jan 2012

@grimaska4 No tak už to tú niektoré dievčatá aj napísali, čo je ten mastermix. Takže to tiež môžem používať na pečenie. A môžem to vlastne používať na všetko, ak správne chápem. Napr., halušky, rezance do polievky, ...

grimaska4
14. jan 2012

@lentilka135
master mix je nieco ako muka,ale sa nema pouzivat samostatne,ale miesa sa c bielou alebou celozrnou mukou pol na pol zvycajne,ale teraz uz maju aj muku v predaji takze s mukou to je jednoduchie si myslim,usetris cas nemusis miesat

grimaska4
14. jan 2012

@pone
stravujem sa podla norbi kodov,vylucila som cukor ,bielu muku a biele ale aj celozrne pecivo,ked pecivo tak od update predajni,kvoli znizenemu mnozstvu uhlohydratov,jem aj sladke aj pudingy ale len norbi update,maju aj vyborne tiramisu,somloi galusky vsetko s kodom U1,takze v pohode konzumovat sa daju az do 22.00,samozrejme sem tam zhresim,sladidlo pouzivam tiez od norbiho,pijem aj kolu ale len light uz som si na nu zvykla

zuzana84
14. jan 2012

@thera1 jej dakujem 😀

thera1
14. jan 2012

@zuzana84 keď vieš po maďarsky tak ti môžem hodiť link na tú stránku... 😉

magimary
14. jan 2012

babulky, prosím vás, môžete mi poradiť...
ja som asi nechápavec najväčšieho zrna, ale mám nejaké nejasnosti 😅
tuším predvčerom ste spomínali, že či sa môže po večeroch chrumkať ten polystyrenový chlebík...
nejako ste si to uzavreli, že v najnovšej knihe je napísané, že nie,
na to tuším "dida" napísala, že ona ich jedávala a aj tak chudla (a chudne)...
tak sa teda chcem spýtať, čo ostatní-jedli ste ich, či nejedli? môžu sa, či nemôžu? 😕

ďalšia moja nejasnosť je v tomto-vy keď tu spomínate, čo tak jedávate, tak nikdy nehovoríte o chlebíku (teraz myslím UPchlebík 1), jedávate ho vôbec niekedy? 😕 😨
ja som si bola včera v predajni kúpiť tento U1 chlebík a pani predavačka ma presviedčala, že sa naozaj môže až do večera jesť... 😨 je to pravda? 😕 jedávate ho aj vy niekto? načo potom musíte "chrumkať" tie "polystyrenové", keď tento by sa teda normálne mohol? 😕

a ešte som chcela konkrétnu pomoc v tom, že či som sa dnes správne prestravovala, lebo ja som z toho fakt ešte dosť zmätená 😅 (knihu som ešte stále nedočítala, ale aspoň tie tabuľky, resp. rozdelenie potravín som si naštudovala, ale všetky odpovede som tam aj tak zatiaľ nenašla), takže:
dnes som na desiatu jedla vlašský šalát (?) s tým tvrdým "knäckenchlebom", na obed som mala restovanú pečienku s dvomi malými krajíčkami UPchlebu, na olovrant som mala cottagesyr s pšeničným "polystyrénovým chlebom" RACIO a na večeru nízkotučný jogurt s UP čučoriedkovým džemom...
možno som to celé pokašľala a možno aj nie...prosím, zhodnoťte mi to niekto, aby som vedela, ako ďalej 😅 🙂, ďakujem vopred 🙂

a ešte posledná otázočka (nateraz 😅)-dávam sem fotku rôznych "chlebov", ktoré som si zase dnes nakúpila (normálne v Tescu a Lidli)-poraďte mi, môžu sa tieto chleby jesť vôbec? a ak áno, do akej skupiny by asi patrili? 😕
vopred vám ďakujem za odpovede...

kaja73
14. jan 2012

@magimary Polystyren-psenicny- davali oni sami na veceru a to dost casto-brala som 3m ich menu 😉 teraz to možno zmenili,ale ja by som z toho vedu nerobila-ved som z toho super chudla.
Ked som už presla na vlastnu stravu,tak som si proste pre zmenu chuti striedala ich U1 chlebik a polystyren-aby to bolo pestre.A jedla som ho na veceru-normalny chlebik som jedla na ranajky 😉
Tvoje dnesne menu je podla mn OK-do 12 možes vsetko aj ten vlassky salat 😉
Dokonca ak sa nemylim,tak už su U1 aj plnotucne jogurty,nielen nizkotucne a dokonca mlieko je U1 praveze plnotucne a U2 je polotucne-vraj sa pomalsie v tele zdviha hladina cukru ak je tam viac tuku.
Ale to ma z druhej ruky,tak to neviem na isto.
K tym chlebikom-ja sa riadim tym, ci je celozrnny-ak ano,tak si ho doprajem do 15h. 😉 -s vynimkou polystyrenu-ten papam aj vecer.
Teraz už napr vobec nekupujem ich chlieb,kupujem 100% celozrny slatinsky chlieb a ten v pohode jem do 15h.

magimary
14. jan 2012

@kaja73 ďakujem moooc, kaji 🙂
a ešte ten "knekenbrot", ten mám považovať za čo? za celozrnný, či nie? 😕
kedy by som mohla jesť ten? 😕
(tiež som si preto nakúpila viaceré, aby som mala zmenu 😉)

kaja73
14. jan 2012

@magimary To ja vobec nejem,takže neviem-nie je tam v zlozeni napisane ci je to celozrnne?
Ak nevies tak ho jedz do 12 h-ale zas vtedy mozes jest vsetko,tak si treba dopriat,to co ozaj lubis.

zuzana84
14. jan 2012

@thera1 Ano viem, velmi by som ti podakovala, pozerala som na slovenskej update stranke, ale ked kliknem na niektory z receptov vyhodi mi to eror, tak tam maju asi volajaku chybu. 🙂

grimaska4
14. jan 2012

@magimary
no napr,ja ten polystyrenovy chlieb som nikdy nejedla a ani ho nebudem jest,lebo je plny uhlohydratov,update chlieb mozes jest hocikedy je U1,norbi dajak mileka netriedi a je proti nizkotucnym mliecnym vyrobkom co ja viem,lebo si vsimni ze nizkotucne jogurty napr.maju ovela viac uhlohydratov,cukrov ako napr 3% jogurt-myslim biely,a je to pravda uz pozeram aj ja zlozenie a je to tak,takze som sama presla z nizkotucnych jogurtov na 3%-ne myslim biele,ja ked chcem ovocny jogurt urobim si ho sama ako norbi pise v knizke-100g bobuloviteho ovocia-maliny ribezle cernice ja kupujem taky mix mrazeny a rozmiesam ponornym mixerom s bielym jogurtom a do toho norbi sladidlo a pochutka je na svete,alebo napr.s kiwi-lebo to je tiez U1,a inak ci jes celozrny alebo biely to mas jedno,lebo uhlohydratov je tam minimum rozdiel,norbi ma vsetky chleby U3 okrem update chleba,ale ked dakto chce nech ich je aj ten polystyren,len netreba zabudnut ak chces rychlo schudnut,denna davka uhlohydratov je 50g,ak si chces vahu schudnutu udrzat tak 150g,inak normalyn zdravy nechudnuci clovek ma povolennu dennu davku 270-300g uhllohydratov denne,norbiho styl nepocita kalorie,ale uhlohydraty

magimary
14. jan 2012

@grimaska4 aha, dík... to s tými 50g som nevedela... asi sa to tam niekde dočítam, keď knihu prečítam 😕
a nízkotuné teda nahradím viacpercentnými...vďaka
no, je mi jasné, že U1 clieb je najlepší...
ale je aj najdrahší 😝

grimaska4
14. jan 2012

@zuzana84
skus www.norbi.eu vpravo hore mozes si vybrat jazyk,mne sice staci madarcina ja jej rozumiem ale je tam volba kadejakych jazykov

grimaska4
14. jan 2012

@magimary
ono v prvej knizke to neni,ale norbi je aj na facebooku vies a tam dava tiez rady,takisto aj jeho zena reka,su tam aj skutocne pribehy so zenami ale aj z muzmi co schudli,je to zaujimave oplati sa nakuknut,su tam aj fotky,alre je to v madarcine a tych 50g to je fakt ked chces rychlo chudnut ale ked chce tych 50g denne neprekrocit to musis len U1 jest,napr.akurat teraz som pozerala knakebrot co mam doma 100g toho chleba 66g uhlohydratov..akoze sorry,ale ja by som tym chlebickom a polystyerenom dala taku 3 jak oci,ale je to moj nazor len

zuzana84
14. jan 2012

@grimaska4 dakujem 🙂

grimaska4
14. jan 2012

@magimary
jasne,lebo su tam znizene uhlohydraty,co je dost dolezite pri chudnuti,a to je vyrobny proces co stoji daco,takze nemozu tie vyrobky stat tolko ako humusy z bielej muky..

magimary
14. jan 2012

@grimaska4 OKi, dík...idem pozrieť, koľko majú tie "moje" chleby...
aby som sa vedela zariadiť...
a ak budem ozaj jesť len U1, tak ozaj to neprekročím, dá sa na to isto spoľahnúť? 😕
ja v podstate budem mať to ich menu, ale až od utorka,
lebo inak sme sa nevedeli dohodnúť, keďže u nás to nerozvážajú a ja si pre to nemám ako chodiť denne, tak mi to b ude brávať muž o deň neskôr, čiže budem jesť pondelkové v utorok atd..
cez víkend nemám menu, tiež by sme to nemali ako vyzdvihnúť 😝

kaja73
14. jan 2012

@grimaska4 To s tym plystyrenom je ale, tak ze ked si das 2 kusy,tak zjes len 10 g uhlohydratov-jeden ich ma 5g a ked si das 1 kivi zjes uhlo... cca 7g -takže to taky rozdiel nie je a lepsie sa najem z neho k tomu plus chuda sunka a syr 😉
Okrem toho mi to oni sami davali 3m na veceru aspon 3 krat do tyždna 😉
Ono si ten pocet uhlohydratov z polystyrenu treba preratat na porciu ktoru zjes-ved 100g polystyrenu je cele velke balenie.

magimary
14. jan 2012

@grimaska4 tak pozerám ten môj Knekenbrot a tam je v 100g 58gUHD a jeden kusok toho knekenbrou váži 9g a to znamená, že jeden kúsok má 4,5gUHT, to zase nie je také dramatické, nie? toľko má aj akékoľvek iné ovocie... 😕

no a na tých polystyrenových chlebíčkoch RACIO píšu že jeden kúsok má 0,3g UHT 😕 tak to mi príde úplne minimum, nie?

kaja73
14. jan 2012

@magimary 100g jablka ma cca 13 g-a to ani nie je jedno jablko. 😝

kaja73
14. jan 2012

@magimary sakra moje maju 5g 😀 😀 😀 -jeden kus-myslim ten polystyren.

magimary
14. jan 2012

@kaja73 no toto sú nejaké také že "FIT", vyslovene sú tam také ikonky, kde je napísané:
.-vysoký obsah vlákniny
-nízky glykemický index
-nízky obsah tuku
-nízky obsah cukrú

kaja73
14. jan 2012

@magimary tak nemas nad cim uvazovat-kludne ich papaj na veceru 😉

Pozri ja som 3m ficala na ich menu-aj s polystyrenmi- a islo mi za tu dobu cca 10 kil dolu a teraz som na vlastnej strave-aj s polystyrenmi a dolu je dalsich 6 kil-spolu už 16kg a to aj s tymi celozrnymi chlebikmi do 15h a polystyrenom do 22h.

dida81
14. jan 2012

@lentilka135 ja sa takto stravujem od 3.11. cez Vianoce 2 týždne som nemala menučko,snazila som sa na 80% dodrzat. /u mna presne bolo do Vianoc co týžden ,to kilo/ 😉 zacinala som na 74,4 , dnes mám 66,2 kg 🙂

Podla mna tie chleby az tak neriešmeeeeeeeeeee... ja som si dala dnes 4ks pšeničných FIT na večeru so šunkou. Ved ako čitam už som z toho magor. 😅 😕

grimaska4
14. jan 2012

@magimary
akoze si to jedz sa som len pisala moj nazor,nemusi s tym nikto suhlasit,dakto chudne aj tak ze si vynecha len veceru napr

magimary
14. jan 2012

@grimaska4 v pohodeeeeeeeeeeeeeee 😅 🙂
však preto som sa pýtala, lebo ma zaujímajú názory 😉 😎
ja si z toho beriem toľko, že si spočiatku v tie dni (keď nemám menu-tj.: sobota, nedeľa, pondelok) budem rátať počet tých UHD a ako ich naplním a čím ich naplním nechám na mojej chuti a momentálnej nálade 😉 🙂 😎
rozhodne na mňa presvedčivo vplývajú aj úbytky kíl u báb, ktoré polystyrény jedli (priamo od "autora")

grimaska4
14. jan 2012

@magimary
@magimary
ak znizis si dennu davku uhlohydratov,vylucis biely chleib a cukor,zaradis si do zivota pohyb-min.20 minut denne,do ttroch mesiacov uvidis sama rozdiel-to hovori reka na svojich dvd-kach a u man to zafungovalo na 100 percent napriklad

grimaska4
14. jan 2012

@magimary
a preco si chces objednavat od nich obedy?ti to lepsie vyhovuje?ja si varim sama v pohode a cerstve veci,dnes som mala napr.hraskovy privarok z ich mukou,ale normalne aj so smotanou a k tomu volske oko,zajtra budem mat rezen v ich muke v ich struhanke bez zemiakov len zelenina k tomu,