Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@magimary
ano, v prvej knihe norbi odporuca na vecerne chrumanie..ale ta kniha je zo zaciatkov ked aj on skumal ktore potraviny kde a ako zaradit,ale v druhej knihe im uz pekne pridelil U2 aj to ryzovym pufovanym chlebickom,a dolezity je aj glykemicky index potravin,cize ako rychlo sa tie uhlohydraty vstrebu v organizme...takze nie je jedno ci si dam jablko alebo pecivo..
@grimaska4 Ja sa riadim tymito tabulkami http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic...
Podla toho si casto zostavujem jedalnicek-mas tam krasne rozpisane bilekoviny,tuky a sacharidy v potravinach a vsetko si vies za den zratat.
jáj, keď sme pri tom GI,
ešte ma napadá jedna vec:
nie je jedno, či si kúpim diabetický džem alebo update džem? 😕
a ešte niečo-môže sa používať normálne živočíšne maslo? do koľkej?
@magimary
no a v tej brozurke akurat citam o tych pufovanych chlebikoch,vsetky su U3,akurat ryzove maju 23 glykemicky index a psenicne az 80!takze akoze sorry,,ale vyrobky< co maju vasci ako 50 glykemicky index nie su vhodne pri chudnuti,to si zistite hocikde lebo to plati vsebecne nileln u norbiho,skuste napr www.chudnite-ako-sk,vam na tej stranke aj tabulku vyhodi s GI
@pavlina2222
presne tak aj tak robim,maju aj vianocku,z nej robim napr.zemlovku
@pavlina2222 No mne napr v ich strave už ozaj zacali vadit umele sladidla,plno chemie v chlebe,soja vsade-a neviem ci nie je geneticky modifikovana atd.
Proste mam pocit ,ze to so zdravou vyzivou moc spolocneho nema.
Preto som sa po 3m rozhodla prejst na vlastnu stravu a u nich uz takmer nic nekupujem.
Ako na nakopnutie je to super 😉 ,ale dlho by som sa tak nechcela stravovat.
@kaja73 nemala si problem že bolo jedlo velmi slane? Myslim denne menu.
@martinka1981 Už som ti pisala v sukromke-ku koncu už ano,bolo presolene 😝
@kaja73 dik 😉
@martinka1981
no keby so ja byvala v Budapesti,tak by som si od nich objednavala menu,elbo ti ho prinesu cesrtve teple od telefutar.hu,ale u nas na slovesnku tie chladene bohvie ake stare,tak radsej si navarim sama
heeej baby , nejak sa to tu komplikuje 😀 mne sa na Norbim paci to ze je nekomlikovany, tak si to zbytocne nestazujme a nerrobme stresy 😉 ved vysledky dosahujeme krasne ,ci zjeme vecer jablko alebo polystyren 🙂
baby, ako som tak luskala knihu a hlavne ako to tu citam, tak mam pocit, je ide o poriadnu chemiu a nie o zdravy zivotny styl - podla mna vsetko s rozumom - optimalna je kombinacia tohto Norbiho a Macingovej...
neviem, to je moj nazor, dufam, ze mi nikto hlavu nerozbije 😀 je tu pre mna velmi vela umelych a upravovanych veci, to si myslim, ze nie je OK.
@thera1 to je tak po novom?Lebo podľa starej knihy cvikla bola U1. 😒
@thera1 no presne podľa nej aj ja cvičievam. 🙂
Ahojte kočky, no som úplne zmätená z tejto diskusie, ktorá tu vznikla. Vyzerá to tak, že čo platilo podľa starej knihy po novom už neplatí. Ale ako je možné potom, že som schudla podľa tabuliek v starej knihe. 😉 Ja sa budem držať tej staršej verzii, už len z dôvodu, že ja nemám prístup k update výrobkom, takže všetko mám z bežných surovín. 😉 A nedať si ani mrkvu na večeru?Veď to patrilo k mojím obľúbeným jedlám a to najmä na večeru a cvikla tiež, najmä teraz v zime. 😒
@miskaajozko mrkva surova je U1,varena je U2 tak to bolo aj tak to ostalo,akurat cvikla sa zmenila na U2,asi pre vysoky obsah uhlohydratov ,ale kludne ich jedz ked si ich doteraz jedla,ja jedavam tiez cviklu ale na obed ako prilohu,inak osamote ju nemusim
@miskaajozko Uplny suhlas-ja som dala dole 16kil starym sposobom a teraz take zmeny 😲
Mne to už pride ze ubral mnoho potravin z U1,aby siel lepsie jeho obchod-ved co potom vecer jest?
ostava ti len nabehnut do jeho obchodu a kupovat a kupovat 😒
Ale tolku chemiu cpat dlhodobo do seba....
tato druha kniha mi podla toho ,co tu baby hovoria ze v nej je,pride už ako dieta-nie zivotny styl-predsa nebudem jest len 50g sacharidov za den-to cloveka po dlhsej dobe odrovna.
Ja si radsej doobeda doprajem aj 60 sacharidov-v chlebiku,mede,ovoci a aj poobede -zas tie pomale sacharidy- v celozrnnych potravinach.
toto nema byt o trapenie tela chemiou a stresom so sacharidov 😉 A slo mi dolu- aj takto podla starehej knihy- 16 kil za 6m.
Nemam dovod nieco menit na svojom stravovani podla NU,ale starej verzii.
@miskaajozko
a ano je to tak,bohuzial,co je vstarej knihe,v novej najdes uplne ine kody,co ani vobec neni nova kniha,len prelozena do slovenciny je nedavno,a odvtedy uz norbi tiez dajake vyrobky znova prekodoval,sem tam mozte sledovat ich stranku mavaju tam novinky,a update vyrobky vobec nemusis kupovat,neni to nevyhnutne pri tomto zivotnom style,ja som bola sama mesiac bez nich
@kaja73
akoze kazdy si to moze nejak upravit na svoj sposob,nemusi sa presne podla norbiho,alebo knizky,ja som tiez schudla 10 kil za kratky cas,viac mi ani neni treba ale vyhovuje mi tento sposob stravovania a co sa tyka chemie,tej mas habadej aj v bielej muke,repny cukor vsade,taku uz si dam radsej ich vyrobky,lebo tam ma aspon menej uhlohydratov,ja co od nich pravidelne mam to je muka, sladidlo,struhanka a sladkosti,ostatne nemusim a hotove jedla nikdy v zivote som od nich nekupila a ani nebudem,ja si varim sama

@grimaska4 no, preto, aby som mala istotu, že nič neprekročím, žiadne limity...
a chcem to tak len zo začiatku, na také naštartovanie...
ale tie tri dni, ako som písala (SO_NE_PO) sa musím stravovať sama "na vlastnú päsť", tak snáď nič nepokazím 😅
no a menu ako také (od kohoľkovek cudzieho, čo si nenavarím doma) mi vôbec nevyhovuje, ale chcem to aspoň skúsiť..., skrátka prekonám sa a budem to jesť...