Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
janka7177 mozno si sa nevazila ten cas co pred tym,alebo ked cvicis tak na zaciatku najprv priberies bo sval mas tazsi jak tuk,aj ked postava sa ti tvaruje.....zas netreba to hlavne vzdat a pekne dodrziavat dalej a uvidis ze vaha sa pohne smerom dole🙂
😀 ja sa tiež radšej ešte nepochválim mojim chlebom... 😅 😝 asi skúsim radšej také menšie rožteky upiecť nabudúce.... 🙄 dnes som mala o 700 gr viac na váhe ako včera...ale nevadí,asi zadržiava telo vodu ...neva pokračujeme ďalej....leto sa blíži...🙂
nooo baby- presne preto Norbi píše , že nevažit sa denne, on dokonca odporuca len mesacne vazenie.. tak to by som nevydrzala, ale aj ja som zistila, že vcera som mala skoro o pol kila menej 😝 neriešim, skáče to.. 😅
@lanczi
ja osobne nepeciem update chlieb mne sa neoplati piect ho,ja nie som chlebovy typ a tolko co mi treba sem tam si kupim v norbi predajni,ale su rozne recepty na chleby update ,mufiiny a tak t,ak zato som pisala ze si mozes aj upiect z ich muky,recept ti mozem najst ked potrebujes citala som viacero update chlieb receptov,ale skusenost bohuzial nemam,takze s tym ti neporadim
@midu6
@lanczi baby ja som piekla UD chlebík - z tej ich múky v nedeľu, dnes ešte kúštik máme, stále je ako čerstvý. Konzistenciu má inú ako ten kupovaný, podobá sa skôr na celozrnný, je taký hutný, ťažší, treba viac žuvať - veď ako hovorí Norbi "načo máme zuby?"
Recept: 200ml vody + 200 ml podmáslí alebo acidko / kupujem v Lidl/
500 g UD múky
1 PL morskej soli
50 ml oleja / ja dávam olivový/ alebo 50 g masla
prípadne podľa chuti semienka - ja dávam ľanové
DROŽDIE AKO NA 1 KG MÚKY - t.j. buď celú kocku čerstvého, alebo sušené na 1 kg / najlepšiu skúsenosť mám s lastovičkovým/
Ked pečiete v pekárničke zvoľte program celozrnný. Cesto potrebuje dlhšie kysnutie. Pri miesení treba sledovať, príp. dosypať múku alebo doliať vodu. Ak treba, ja pridávam ovsené vločky rozmixované- podľa staršej knižky by mali byť UD1.
@martinaema ,no ja neviem kde som spravila chybu lebo aj ja som robila podobne ako ty,az na to acidko,ten som nedala,ale nanakyslo mi to ani o 1mm..nakoniec som ho ajtak upiekla,ale vyzeral hnusne,cela konzistencia bola ako "blato"..
@lanczi prvýkrát som robila recpt ako na klasický chlieb a tam ide o polovicu menej droždia, tak som si to teraz uspôsobila a vyšlo to. Nehovorím, že vykysol ako z bielej múky, ale ked som ho naplácala do formy na biskupský chlebík /pečiem nie v pekárničke, ale v rúre/, potom som ho nechala ešte cca 40 min. nad radiátorom oddychovať, narezala vrch a piekla som na 200°C prvých 15 min. a potom 40 min. na 170°C. A z tej formy trčal tak 3-4 cm, aj na reze je pekne vidieť bublinky ako kysol. A to acidko si dávam ja, v origoš recepte je len voda, ale myslím si že tie baktérie z acidka tiež pomôžu kysnutiu. Ešte by bolo dobré pivo, ale pivo je UD 2 tuším
@thera1 a skúšala som aj rožky, tie boli otras 😠 Tie mi nenakysli vôbec a vyzerali ako minicroissanty. Ale je pravda, že nevysychajú
Ahojte dievčatá! Pred chvíľou som sa postavila na tú ohavnú vec, čo sa nazýva osobná váha a ukázala mi -5kg. Asi ju začnem mať rada. 😀 Tento týždeň ešte beriem ich menu, ale budúci už asi nie a začnem si sama variť. Neviem už, ktoré ste tú písali, že si kuracie mäsko dávate do pácu. Mohli by ste sem hodiť ten recept na pác. Lebo ja mám nejaké, ale neviem či sú extra vhodné... Ďakujem krásne... Pekný večer prajem!
Ahojte kočky,
kedze som sa zamyslela, že už je to vcelku ok a dobre, ide to už pomalicky - treba asi ozaj ten pohyb pridat . A kedze ja nie som taký typ.... skusila som VIBRA plosinu. Máte s tým niektorá skusenost? Ja sa citim fajne vytrasená. 😉
- chcela by som chodit aspon 3 x týždenne. 😉
@pavlina2222 ano, no ved ja som to bola prvý krát skusit. Uvidim, Ale práve o tom citam, že určite zlepsuje celulitidu a trosku spevnie svalstvo. Viac od toho ani necakam. Ja necakam, že za mesiac schudnem tie 3 kg. 😉
@pavlina2222
Power plate je urcite vyborny,ja som si taku masinu chcela kupit,ale original stoji od 10 000.- euro..akoze sorry,za tieprachy si kupim malicke kia picanto,ale vyskusala by som aj ja,zatial som ani vo fitku nenasla a to zijem v Rakusku,len nejake napodobneniny,v intersporte som tiez videla nejaku napodobneninu za 3 tisic eur,akoze to je riadna palka.a co este TRX?to by som brala hned stoji do tisic eur,
@pavlina2222
power plate a rolletic neni to iste
ahojte počula som že je super v n.z. fitko v zamčane len škoda že nie som priamo z n.z ale kamoška tam chodi a daju sa tam dobre odložit deti.je tam parada
kuknite si na fb ir aerobic studiu,tam mate aj plan a aj co vsetko tam je🙂)
ahojte....včera mi prišla kniha takže študujem 😉 😉
ja som zas vcera bola po sto rokoch cvicit,a dnes.....som na totalku🙂uz davno ma nebolelo takto cele telo,ale bolo na case sa trochu rozhybat 😒

@grimaska4 ,a ako si robila chlieb prosim ta? mne ani nevykysol..