icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

gabi8254
7. mar 2012

@grimaska4 no jasne, ze sa to nebude jest len toto. ale tak na zub napr. na velku noc. ani by som to nerobila z plnej davky a tiez asi aj menej tej muky ako pise v recepte, bo mm odskusne, ze je ina ako hladk. takze prisposobit. 🙂

grimaska4
7. mar 2012

baby dnes som nasla recept na domace müsli na madarskom update fore,akurat som dorobila budem mat na rano ranajky,je vyborne,keby dakto chcel mozem sem hodit recept,vyslo my asi 10 kuskov a 1kus 13 g uhlohydratov ma

klaudialip
7. mar 2012

@grimaska4 ahoj ja by som ten recept chcela.budu zdrave ranajky :D

musim sa vam pochvalit baby :D dnes sa ma kamaratka opytala ci som v poriadku,ze som dost schudnuta od kedy sme sa naposledy videli (to je vyse 2 mesiacov,mozno aj 3).hovorim no trosku,a ona ze trosku?to vyzera najmenej na 10 kilov :D ja zatial len 4,6 i ked to som sa vazila 27.februara.ale tak ma potesila :D to sa taaaaaaaak dobre pocuva 😀

grimaska4
7. mar 2012

@klaudialip
tu je ten recept na tie müsli tycinky

100g ovsene vlocky
15g kokosovej mucky
3g sezamovych zrniek
25g mandli (nadrobno posekat)
15g hrozienok (nadrobno posekat)
5g kakaa
75g medu
1vajce
2pol.lyzicke oleja jedleho
1dl vody
update sladidlo (trosku,lebo masa je sladka)
skorica na dochutenie
rum ,alebo rumova aroma na dochutenie

grimaska4
7. mar 2012

@klaudialip
postup je taky,ze tie ovs.vlocky,hrozienka,kokos.,,mandle treba trosku oprazit na panvici(suchej) a potom vo vacsej miske zmiesane tu zmes z panvice s ostatnymi surovinami.ja som to dala na keramicky plech rozmeru 20x30cm a vysstlala ho papierom na pecenie,piect v rure 20minut pri 200C.Ja som ich mala asi 2cm hrube kusy a bolo ich 10 kusov.cela ta masa ma 130,53g uhlohydratov takze na kus vyjde 13,053g.V pohode si z nich odlozim do nejakej dozy abudem mat na par dni ako sladkost.fakt su vyborne.Inak v recepte sa pise silikonova forma,ale ja taku nemam tak som dala do keramickej na papier na pecenie

najorbitka
7. mar 2012

@janka7177 Janka myslim ze o tej kamoske ktora zacala chudnut dost neskoro tak si tu uz pisala.ja som ta mala vzdy na rozume a preto som sa nevzdavala,lebo aj ja som ten pripad ze to ide pomaly.vobec netusim cim to bude ale teraz je to uz snad na dobrej ceste 🙂 stale tomu verim a vzdy tu pri citani najdem neaku tu chybu co robim tak sa to snazim dotiahnut ako treba 😉 musim povedat ze grimaska ked tu napisala o musli tycinkach kolko obsahuju uhlohydratov tak som to zacala kopntrolovat a je to fakt sila ze tie maju o moc viac ako neaka ina napolitanka.

grimaska4
7. mar 2012

@najorbitka
hej,lenze nezabudni ze je rozdiel z coho tie uhlohydraty prijmes..neni jedno ci rovnake mnzostvo prijmes z cokolady,kde je pridany cukor napr.ci to iste mnozstvo z ovocia,ci zo zeleniny,a ked uz si mam dat sladke,radsej si dam müsli tycinku ako keksik,uz len preto ze ma viac vlakniny,ale bohuzial update predajna este müsli tycinku nema,aj ked ju slubovali od februara este stale nic

janka7177
8. mar 2012

@lana06 Ano, aj ja sa tak stravujem, ale chudnem veelmi pomaly.Doplnam to behom,ale momentalne som chora. 😒

janka7177
8. mar 2012

Neviete nahodou poradit?Pozicala som knihu, tak neviem, kde patri suseny hrach. Chcem robit hrachovu kasu.Vopred dakujem za odpoved. 🙂

grimaska4
8. mar 2012

suseny hrach je U2 .zeleny hrasok je uz U1,predtym bol tiez U2.Inak v knizke je aj privarok zo sucheho hrachu tiez pod U2,na 100g ma 64 uhlohydratov a glykem.index ma 30

janka7177
8. mar 2012

@grimaska4 Dakujem 🙂

grimaska4
8. mar 2012

baby nasla som vynikajuci recept na update zemle,keby dakto chcel posuniem,su vyborne moje sa akurat upiekli

gabi8254
8. mar 2012

@grimaska4 jasne, daj. 🙂

bezaz
8. mar 2012

@grimaska4 urciteeee 😀

luciapejkova
8. mar 2012

@grimaska4 Ty si minule spominala ze by sme nemali zjest ako okolo 130 uhlohydratov denne ci ako to bolo? Ako si to viem spocitat? A ked napriklad zjem viac tak nebudem chudnut ci ako to mam chapat? Lebo predtym ked som to drzala tak som vobec nepocitala UH a aj tak som chudla a jedla som naozaj vsetko len som dodrziavala tie casy a islo to aj tak dolu tak teraz neviem 🙂

luciapejkova
8. mar 2012

@grimaska4 A ked je 30 ten glykemicky index tak je to v poriadku? Ja som mala dnes ten hrach tak preto sa pytam a dalsia vec mozem si napr.spravit ten zeleny hrasok trebars so syrom a bude to U 1? A kukurica ostala v U 3? a tiez mrkva je len surova U 1 vsak? a prezena cibulka patri kde ak si na nej robim napr.masko? dakujem velmi pekne 🙂

grimaska4
8. mar 2012

@luciapejkova
glykemicky index do 50 znamena nizky,t.j.z tychto jedal sa pomaly vstrebavaju uhlohydraty a nenastane vlci hlad tak rychlo,ina ked dakto chce schudnut mal by prijat do 150 uhlohydratov denne,ja som si preto zacala pocitat a to poctivo lebo som dlho stagnovala na vahe,ale za dva tyzdne mam 1,5 kila dole,neviem teraz ci to je s tymi uhlohydratmi mam ich do 150 niekedy aj menej denne,alebo tym ze mam ten vyborny SHAKE od Scitecu co obsahuje len proteiny a toto si davam vecer,je fakt vyborny aj s kuskami cokolady a je taku husty skoro jak puding.Ale ked ty si doteraz chudla aj bez dodrzovania mnozstva uhlohydratov nemusis ich presne ratat ked ti aj tak idu dole tie kila,ja som musela zacat daco robit lebo od noveho roku som stala na jednej vahe a neslo to dole.Inak si vsetko vazim co zjem a mam nato norbiho knizku na pomoc ci potravinou tabulku na www.chudnutie-ako.sk ,a niektore vyrobky maju zlozenie napisane na obale

grimaska4
8. mar 2012

@luciapejkova
syr, zeleny hrasok su U1,kukurica je U3,baby kukurica je U1 lebo tam neni vela uhlohydratov lebo zrnka nie su tak vyvinute este,mrkva surova je U1,varenym sa zvysi glikemicky index,cize aj mnozstvo uhlohydratov,preto je varena mrkvaU2,cibula je U1 a na 100g ma 7 g uhlohydratov,povaz si to mnozstvo ktore pouzijes a zistis kolko ma uhlohydratov

gabi8254
8. mar 2012

@grimaska4 ako sa vola ten shake co si o nom pisala?

grimaska4
8. mar 2012

recept na update zemle

10g drozdia,pol lyzicky norbiho sladidla ,1,5dcl mlieka,1 pol.lyzicu norbiho muky-mlieko ohriat a tieto suroviny v nom rozpustit.
250g norbiho muky,pol lyzicky soli,1 vajce,3 pol.lyzice olivoveho oleja.cele to vymiesit ak je cesto riedke pridajte trosku vlaznej vody.po vykysnuti cesto rozdelit na 6 rovnakych kuskov vytvarovat na tvar zemli,potriet povrch zltkom posypat sezamo a sup do rury na papier na pecenie a upiect pri 180C do zlatista.

Ta cela masa ma 95g uhlohydratov a kedze mame z toho 6 zemli na kus vychadza 15,8g.

grimaska4
8. mar 2012

@gabi8254
vyraba to firma Scitec a vola sa to protein DELITE 500g stalo 24 eur,vyjde z toho 25 porciihttp://www.bodyworld.sk/scitec-nutrition-protei...

gabi8254
8. mar 2012

@grimaska4 hmmm, tak ked to zaokruhlim balenie na cca 30e (rozne ceny, postovne atd), vychadza mi to kus lacnejsie na jednu porciu ako shake od update...

grimaska4
8. mar 2012

@gabi8254
skus dat do google.sk scitec proteiny a ti vyhodi intertnetovu stranku on line predaj,jak som prave pozerala tam tak cena je u nas o dost lacnejsia,500g stoji cez 17 eur tu v rakusku ma to stalo 24 eur,ale najblizsie si uz ja ku
pim vacsiie balenie lebo je vyhodnejsie,lenze najprv som chcela skusit ci to vobec chuti a chutiii to vyybornee.

A zbohom norbi shake,ten od scitecu ma vyjde lacnejsie a je ovela chutnejsi.z norbiho obchodu vyjdu ma 25 porcii toho ich shake-u na 35 eur...

grimaska4
8. mar 2012

@gabi8254
tak o dobry kus lacnejsie..chvalabohu ze som objavila to madarske forum tam som to naslaa chut no vyborna,ja mam mliecnu cokoladu prichut ale najbliszie si kupim cokoladu kokos prichut a samozrejme aj vacsie balenie.<Inak Reka tiez odporuca produukty od Scitec je to velmi dobra firma na fitness produkty,ja mam od nich od leta l-carnitin tablety 1200g-ove a mam z nich este aj dnes

anka7
8. mar 2012

@grimaska4 ty si chodiaca kniha 😉 - vďaka tvojím radám fungujem - ja knihu nemám a preto som vďačná za všetky rady kt. tu dáte 🙂 - ale tú novú knihu si idem asi objednať, rada by som si ju prečítala 🙂

Baby idem sa pochváliť - dnes som sa ma 2 ľudia opýtali, že čo robím vraj som schudla - taaaaaaaaaaaaak ma potešili, že som mala chuť skočiť na váhu, ale odolala som, povedala som si, že vydržím aspoň do 15.3., nepočítam sacharidy, ale naučila som sa čítať obaly a poobede akosi nepotrebujem jesť a veľmi mi pomohli update mašrkty - keď mám chuť na sladké tak si dám kúsok sušienky a to akosi stačí a doobeda aj zreším normálnym sladkým. Minulý týždeň som bola chorá a ešte sa necítim na cvičenie, ale od budúceho týždňa pokračujem aj s cvičením

pekný deň

anka7
8. mar 2012

ja som si kupila shake od oriflame, vraj je tiež veľmi dobrý - je tam 21 porcii a stojí to asi 30 eur - ja som ho pila pred nejakým časom a mala som po ňom toooľko energie - hlavne preto som si ho kúpila, lebo sa cítim jak vyžmýkaný citrón - má sa riediť vodou, ale ja som ho pila s mliekom a poriadne rozšľahaný mixérom a bol super - tak si ho skúsim dať niekedy na večeru - máte s tým nejakú skúsenosť?

gabi8254
8. mar 2012

@grimaska4 som hladala a preto som aj chcela vediet presne ako sa to vola. ak hovoris, ze je to take fajnove, tak na veceru by to mohlo stacit. ja som uz zufala, bo vaha mi stale stoji a teraz uz fakt neviem, ci ja nieco zle robim alebo to tak ma byt a raz sa to pohne... uz som sa rozhodla, ze si aj knihu kupim, bo od teba sa furt daco nove dozviem a su to take detaily, ale mozu zavazit 😀 .

grimaska4
8. mar 2012

@anka7
ani nie tak kniha mi pomaha ako internet,vela stranok som nasla ohladom update aj fora co si tam zeny radia,nasla som aj dve madarky co si na nete pisu dennik,jedna schudla z 98kg na 62 kg no vyzera uplne inak aj v tvari sa zmenila,taktiez na facebooku od norbiho ci od reky sa dozviem stale nieco ale aj update slovakia priklada daco nove a samozrejme tie komentare znich sa clovek tiez dozvie vela,ja som potrebovala tiez trosku zmeny lebo moja vaha stala 2 a pol mesiaca,sice mne uz od novembra okolie hovori ze netreba chudnut ale skusim dalej mozno to pojde pod 55kg

grimaska4
8. mar 2012

@anka7
toto od oriflame nepoznam,ale vela napovie zlozenie..kolko bielkovin uhlohydratov a bla bla bla obsahuje,podla toho sa zisti ci sa to oplati alebo nie

martinaema
8. mar 2012

ahojte, baby, chcem sa spýtať, tie čo náhodou máte doma železnú rezervu chleba - koľko má sacharidov? U nás ešte stále nie je chlebík v predajni - ten balený. krájaný
Inak dávam do pozornosti výrobky Linessa z Lidlu - sú so zníženým obsahom cukru a asi aj tuku - to neviem naisto, to až tak nesledujen. Ale napr. džem marhuľový s maltitolom má 27g sach. na 100 g a je fajný a takisto musli tyčinky - 1 ks má 14 g sach. a cenovo sa fakt oplatia. Džem som kúpila v akcii za nejaké 2€