Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@luciapejkova
ono aj v knizke pise Norbi ze ten,kto bude stale len U1 jest tak sa to raz vypomsti,ono schudne sa rychlo ale akonahle clovek potom dakedy zacne aj U3 jest daco priberie,.Zato je dobre jedavat U2 aj U3len dodrzat treba cas.
Ja mam dnes buchtu na pare napr. s makom na obed,co na jeden kus je 85g uhlohydratov ale je fajne velka takze jedna mi staci v pohode.
Zajtra zase budem robit halusky so zemiakov s kapustou a dam si obed do 12.00,takze ziadne starosti
@grimaska4 jeej akurat si lamem hlavu kolko uhlohydratov maju buchty, dnes ich mam na obed, ale ja budem robit polevu z masla a granka, olovrant jablko a vecera tofu s paradajkou...prosim ta na ktorej strane si davala recept na musli tycinky?
poslednu dobu si vsimam etikety na obaloch, a teda v minulosti moje oblubene Maxi king ma o dost menej uhlohydratov ako vacsina musli tyciniek 😕 co pre mna boli vzdy musli zdravou alternativou
@mavion
na strane 200 su asi tie müsli tycinky.Inak tie buchty-ja ich ma kupovane mrazene a su fakt obrovske a na baleni pise ze kus obsahuje 85g uhlohydratov,no ale k tomu este musim priratat mak a sladidlo mam od norbiho chvalabohu.Ale fakt ma jedna zasyti.U nas su parene buchty mensie ,tato jedna je ako u nas 2 alebo az 3 kusy,ale inak sa ked robis podomacky mozes si vyratat kolko ma jedna buchta uhlohydratov.
Müsli tycinky maju vela uhlohydratov ale su to pomaly vstrebavatelne ,a maju ich vela lebo su z obilia a obilie ma tiez habadej uhlohydratov.
Inak to maxi king mam aj ja rada ale uz nejedavam tu tycinku,lebo jedna mi nikdy nestacila ☹
inak pre nas updatetacky ma posun casu vyhodu 😀 dufam ze budeme chudnut rychlejsie 😀
ahojte, pred nedávnom som si kúpila knihu Norbiho tajomstvo po novom a akosi ma nezaujala.... ak by ste mali záujem je na predaj - 13 € aj s poštovným. Prosím IP
@grimaska4 Áno presne ako pises asi netreba jest len tu U 1 lebo potom mi to pride ako dukanova dieta ze len bielkoviny ale pri dukanovej baby rychlo chudli ale aj naspat isli rapidne hore. 🙂
Inak baby chcem sa spýtat kolko si davate jedla jete naozaj len malilinke porcie aby ste mali pocit ze ste jedli alebo sa najete riadne nemyslim do prasknutia ale proste ze sa velmi neobmedzujete? 🙂
@luciapejkova podla potreby a spotreby uhlohydratov 😀 ale obed mam normal, skor sa snazim prisposobit ostatne. vazim si prilohy - jedavam hlavne zemiaky, ryza mi velmi nechuti. a to si pekne odvazim, 100g ma vraj 20g sacharidov (podla potravinovej tabulky na http://www.chudnutie-ako.sk/ ). nepouzivam takmer vobec muku, do masa isto nie. dusim a varim na vode, nepotrebujem k tomu ani olej. takze ak mas maso alebo rybu bez sacharidov, tak si mozes dat aj zemiacky. ked idem nieco varit, radsej si mrknem tieto tabulky a pocitam pre istotu. hoci, vcera som dala telu sacharidovy sok, lebo oslava narodenin a bola marlenka - no nedaj si! 😀 ale raz za cas sa nic nestane.
@luciapejkova no napr.dnes som mala 4 male buchty, co je asi normalna porcia..obed aj ranajky mam normalne 🙂
na veceru mam dnes na plane cely tofu syr plus paradajky..a ani toho nie je malo 🙂 podla mna to nie je o mnozstve ale naozaj iba o tom dodrziavani casu a dovolenych potravin... vcera som si dala neskoro k telke hruby krajec ovcieho syra s paradajkou a mala som taky isty pocit ako keby som nic nezjedla.
@luciapejkova
Ja si davam take stredne velke porcie, cize nie do prasknutia, ale aby som citila, ze som najedena.Mam aj pocit, ze sa mi stiahol zaludok.
clovek tu nie je jeden den a kolko ste toho popisali 😀 dnes som chcela cvicit po 3 dnoch oddychu a ako som dopadla?na veceru ani shake,cely den len cierny caj a suchare.v noci som nevedela co skor,ci masirovat malej brusko bo mala krce abo letiet k zachodovej mise.crevna viroza na nas utoci ☹ tak dufam ze to velmi nepokazim s vahou abo mi to pojde aspon rychlejsie :D
@luciapejkova
ja jem normalne jak aj predtym-do syta,nie do prasknutia.Ale dakedy sa clovek naje az az,ze citi ze to je vela,ale to raz zacas
dievčatá, chcem sa spýtať - lístkové cesto - to je U3? Keď je tam múka a sadlo....si myslím.
@luciapejkova vidis, ze kazdy ma svoj system a casom zisti, co mu vyhovuje. 😉
@klaudialip 🙂 ja som podobne mala po vianociach. len si treba potom davat pozor na zaludok, ked ti uz bude lepsie... skoro sa uzdrav! 🙂
@zuzulienkab
podla obsahu uhlohydratov predpokladam ze je U3 ☹ ,nepamatam sa presne kolko ma na 100g,ale viem ze vela,minule som z nim robila a samozrejme sacok som prestudovala.
A nie sadlo je problem,lebo ma 0 glyk.index ale ta hromada bielej muky robi z neho U3.
Raz som dakde citala ze jedna pol.lyzica bielej muky ma 7g uhlohydratov
baby neskutocnu dobrotu som upiekla pred chvilou-norbi minule robil v ich relacii o vareni kakaove slimaky,no su fantasticke!
A take cesto som este v zivote nikdy nemala,co som valkala bez muky a vobec sa nelepilo
@gabi8254
chcela som ho skopirovat,ale dajak sa neda,neviem preco,sice tym co po madarsky nevedia asi aj tak nanic.
Cesto:
25dkg normalna muka
25dkg update muka
1 zltko
5dkg drozdia
4dkg masla(nie margarin!)
2 dcl mlieka
1 pol.lyzica sladidla
stipka soli
Cesto min.10 minut miesit na teplom mieste nechat 1 hodinu vykysnut pise ze prykryte,ja neprykryvam nikdy .Cesto miesi namiesto mna masina 🙂
Plnka:
10dkg roztopeneho masla
2 pol.lyzice update praskovy cukor (ja som dala sladidlo update stvrt lyzicky)
2 vanilkove cukry
3 pol.lyzice kakaa
1 kavova lyzicka rumu
skorica
suroviny na plnku vymiesame dopenista a nechame stuhnut v chladnicke.Nie dlho,ja som tam nechala 45 minut a bola plnka tvrda ako beton,musela som zmakcit v mikrovlnke.
Cesto vyvalkame do tvaru stvorca asi na 1 cm hrube,natrieme plnkou a zrolujeme.pokrajame asi na 3 cm kusky a sup na papier na pecenie.pecie pri 160C asi 25 minut.
100g ma 16,5g uhlohydratov a GI je 25
Mne vyslo z jednej davky 20 kuskov velkosti dlane,ale uz ich niet,zajtra robim dalsiu davku nakolko si uz v rodine vyziadali
@gabi8254
joj vazne je to vyborne,u nas sa uz minulo vsetko,dava sa normalna muka ja som davala polohrubu,a dala som update muku,tak pise v recepte,nie ten master mix(inak ja uz ten master mix nekupujem len tu hotovu update muku).Drozdie som davala to klasicke taka kocka co aj u nas maju,a ani som nevazila len sup rovno polovicku kocky.
no dnes som do updatovala ☹ ,akurat som spratala dva krajce chleba so slaninou a s cervenou cibulkou.a take 3 pol.lyzice Nutelly.
Joj uz mi to chybalo nazrat sa,az mi je lepsie,od zajtra zase na update 😉
@gabi8254
mozes urobiz z vanilky a xylitolu,bude to mat menej uhlohydratov.Inak v recepte je vanilkovy cukor a robil tie slimaky Norbi.
Ja nemam vanilku,kde sa to vobec kupuje?Viem ze to vyzera ako suchy konar skoro jak skoricove tycinky len tmavsie,mozno sa mylim neviem.
A chudnut uz nepotrebujem,lenze nechcem tie kila zravostou naspat nabrat 😉
@grimaska4 vanilku som kupila tusim v tescu. dostat to v hypermarketoch. http://www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/deb... takyto mam. to rozrezes, vyskrabes vnutro a zmiesas s cukrom. ale nie je to az tak aromaticke ako vanilkac, lebo tam isto pridavaju aromy umele.
a nikto nehovori o prezierani, ale raz za cas ked si das, urobis si len dobre 😀
no dnes je asi nieco vo vzduchu 🙂 sice som nezhresila ale mala som 2 vecere, ovci syr so sunkou, paradjka..a neskor 2 taniere cisteho vyvaru potom varene prsia..a potom som si dala jablko 🙂 a takuuuu chut mam na dru tycinky pomooc..no nic idem cvicit, lebo si ich dam 😀
@grimaska4 inak nemozu byt tieto chute zapricinene sladkym obedom?

Bre ránko,tak ja zatial sa drzim o.k,vcera som sice jedla troska viac ale da sa dnes uz normalne pokracujem dalej,a jem ako sa patri,rano som mala jogurt,predchvilkou kalerab a syr a na obed mam len por s vajickami dvoma. 🙂 Poobede si neviem co dam este mam ananas tak si dam na olovrant a na veceru snad cuketu si dam alebo nieco ale neviem ktora tu pisala ale ja si davam normalne aj na obed U 3 a v pohode mam doobeda U 3 nie vela ale aj tak nejem pocas dna len same U 1 vy ano? 😉