icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

vikina74
8. máj 2012

Ahojte, babenky, tak som si povedala, ze po par dnoch citania konecne aj nieco napisem. 🙂 Najprv sa predstavim: mam 37 rokov, zijem v Nemecku, vydata, mam dvoch chlapcov 9 a 3 roky.
Nadvahu nemam, ale teraz po ukonceni dojcenia (maly bol dlho prisavka 😉 ) mi kila idu trochu nahor a v lete chcem byt na dovolenke kocka. 😉 Po prvom dietati po dojceni som takto chudla s Mirom Veselym a pekne mi to islo (potrebovala som len 4 kg), ale stale som bola hladna a stalo ma to dost nervy. Okrem toho som mala problemy pojest tie kvanta zeleniny, furt som bola nafuknuta. 😝

V druhom tehotenstve som mala tehotensku cukrovku, tak som ficala na nizkosacharidovej diete a celkom mi to prospelo, hlavne sa mi upravilo travenie a zaludocna kyselina. Pri kojeni som potom mohla jest kolko som chcela, maly ma doslova vysaval a tak som jeden cas mala len 44 kg pri vyske 153 cm. Teraz mi to vyskocilo na 49kg, viem, vlastne celkom dobra vaha, ale ja som fakt drobec a hlavne na bokoch a zadku toho mam dost (obvod bokov 93 cm). Tak som si povedala, ze trochu upravit stravu by bolo nacim a hlavne cvicenie. Rada by som sa dostala na 46-47 kg a potom to drzala.

Norbiho metoda ma zaujala, nakolko tu v Nemecku je dost popularna dieta "Schudnime v spanku" a v podstate je to skoro to iste, ze vecer sa uz nejedia sacharidy, aby sa nastartovalo spalovanie tukov. Okrem toho vsak aj neodporucaju kombinovat na ranajky sacharidy s bielkovinami, ale iba sacharidy s tukmi a to je podla mna blud. Tak som sa zacala od minuleho piatku stravovat podla Norbiho a do dneska mam kilecko dole. 😀 Okrem toho cvicim trochu brusaky a kliky a ca. 30-40 minut stacionar obden.

Knihy od Norbiho nemam, tak som si prestudovala vasu diskusiu kolko som stihla. Moj jedalnicek napr. predvcerom, vcera a dnes:

Nedela: R: ca. 9:00 : 2 zemle s maslom a lekvarom, 1 volske oko, 1 platok syra 48% tuku, ca. 50g vajickova natierka, par redkviciek (milujem najest sa dobre na ranajky 😉 )
O: ca. 14:00 : Plnotucny jogurt naturalny 200g, 1 polystyren s coko-polevou, male jablko
V: ca. 17:00 : 200g dusena kysla kapusta, 100g tofu opecene
vecer ku telke uz len velku Caro-kavu bez mlieka a cukru.

Vcera: R: ca. 8:00 : 3 velke toasty s maslom a 1 platkom syra, par redkviciek, na desiatu neskor kapucino
O v praci: ca. 12:30 : velka parena buchta s lekvarom a vanilkovom omackou, slivkovy kompot
V: ca. 17:00 : tvarohove lievanceky s minimom muky, zeleninovy salat so smotanovou zalievkou

Dnes: R: ca. 8:00 : orieskovy jogurt s ovsenymi vlockami a cornflakmi, sladeny normalnym cukrom, na desiatu kapucino
O v praci: ca. 11:45 : 3 krajce spaldoveho celozrneho chleba s pecenovou natierkou, redkvicky
V: na plane mam bud mozarellu so zeleninou alebo topeny syr so salatom, este uvidim.

Nie som velmi na maso, ako vidiet a snazim sa na veceru naozaj sacharidom vyhybat, funguje to dobre. Tym, ze som zvysila podiel tukov nie som ani hladna ako vtedy pri Mirovi Veselom. Bola by som rada, ak by som obcas mohla prispiet mojou troskou do fora.
🙂

grimaska4
8. máj 2012

@vikina74
ahoj,vitaj v klube! super,uz mas kilo dole 😉
akurat rozmyslam nad tvojimi nedelnajsimi ranajkami tie 2 zemle a este volske oko,natierka,syr,ja by som tolko do seba nenatrepala ani keby neviem co bolo,pre mna to je veela 😉

emma1234
8. máj 2012

@linda1984 dakujem..ale myslela som ci nepoznate obchod, niekde v meste a tak

linda1984
8. máj 2012

@emma1234 no to by som aj ja chcela vediet, mozno v lekarni niektorej....uz sa to dost propaguje tak je otazka casu kedy bude aj v beznych obchodoch 🙂 ja mam zatial xylitol a priebezne pozeram kde kupim tu steviu 😒

linda1984
8. máj 2012

@emma1234 inak pred tyzdnom som bola u lekarky na prehliadke a povedala, ze mam dost nizku hladinu zeleza a kedze na tabletky moc niesom, vygooglila som si trstinovu melasu, je vraj velmi zdrava pre cele telo a zeleza ma dost a to 100% vstrebatelneho, tak skocim zajtra do DMka ze ci ju tam nemaju a dam si kazdy den lyzicku 😉

grimaska4
8. máj 2012

@linda1984
morske riasy maju velmi vela zeleza(kupis v bio obchode-mne osobne nechutia),sezam.semienka,slnecnicove semienka,strukoviny,vnutornosti(hovadzia pecen ma na kilo mesa az 90mg zeleza), a sojova muka tiez ma vela zeleza,mak

karpan
8. máj 2012

@grimaska4 nie nie to iba tak na chut a je to cokolada so 70% kakoa 🙂 a jedna cela cokolada mi vystacila na tyzdnen co by som inokedy zbastila na posedenie 🙂

karpan
8. máj 2012

@emma1234
@linda1984 vcera o nej bola aj reportaz na markize v REFLEXE zevraj uz ju predavaju aj na trhoviskach v crepnikoch som zvedava kedy bude dostat na tom nasom 🙂 ale myslim ze tak skoro nie by 😖

karpan
8. máj 2012

@vikina74 ty si teda riadne doprajes ale tak musis mat dobry metabolizmus . ja keby zjem tvoje ranajky tak prasknem . ja mam sice cez 80 kg ale ja priberem aj z vody mam zle travenie a z casti som to zdedila z otcovej strany je kazdi silnejsej postavy 😒

grimaska4
8. máj 2012

@karpan
minule som akurat citala o tych cokoladach,ze co sa tyka kalorii a uhlohydratov maju takmer te iste percento ako mliecne cokolady ci ine s plnkami,akurat tie s vysokym obsahom kakaa su horke viac a clovek si z nich da menej,nema chut spratat celu tabulku.
Ja este mam jednu 90%-nu v zasobe,a ked mi dojde koncim s nimi,nema zmysel 3 eura vyhadzovat za cokoladu,za tie prachy kupim do bludu MILKY cokolad 😉

vikina74
8. máj 2012

Diky za mile privitanie! 🙂

@grimaska4 @karpan

Vsak mi tie ranajky aj vydrzali viac nez 5 hodin. 😀
My cez vikend radi dobre a dlho ranajkujeme, potom mame len lahky obed.
Inak mne vyhovuje lepsie iba 3 krat do dna dosyta jest, aj z hladiska inzulinu je to lepsie, lebo inak furt len myslim na jedlo. To mi aj na Mirovi Veselom vadilo, ze som v kuse musela nieco chrumat.

vikina74
8. máj 2012

Nad steviou rozmyslam aj ja, tu nie je problem dostat aj v obchode, len hladam taku co nema horku pachut, mal by to byt cisty REB-A 97-98% (rebaudiosid), lebo steviosid je horky. Mrkajte vzdy na zlozenie.

karpan
8. máj 2012

@grimaska4 takze je to v podstate jedno ci si dam obyc alebo viac percentnu?? no ta 70% sa este ale 90% mi uz nechuti to uz je na mna az moc horke to staci len mala kocecka a clovek ma dost

karpan
8. máj 2012

@karpan este som sa ta chcela opytat ty si sledujes v kazdych potravinach aj tie uhlohydraty a podla toho sa stravujes?? existuje aj na to nejaka tabulka ktore potraviny obsahuju kolko uhlohydratov?

karpan
8. máj 2012

@grimaska4 este som sa ta chcela opytat ty si sledujes v kazdych potravinach aj tie uhlohydraty a podla toho sa stravujes?? existuje aj na to nejaka tabulka ktore potraviny obsahuju kolko uhlohydratov?

emma1234
8. máj 2012

@linda1984 o tej melase som este nepocula..ale zda sa ze to je dobra vec

linda1984
8. máj 2012

@emma1234 hej 🙂 dnes som o nej vela citala, vela ludi ju chvalilo. Budem si ju davat kazde rano bud do vlociek alebo len tak za lyzicku...

ilailka
8. máj 2012

@extrapm ahoj,ak mi posles mailovu adresu poslem ti jednoduchy recept na makove gulky,ktore su vyborne a mozes ich aj vecer.Ja som kazdy vecer jedavala sladkosti a nevedela som si ich odopriet.Teraz mam stale v chladnicke makove gulky a ked ma chyti rapel dam si 2 a mam pokoj

vikina74
8. máj 2012

@linda1984

Melasa je fajn, do vlociek fantasticka alebo do tvarohu ci jogurtu. Niekto dava aj do kavy ako sladidlo.

strawberry17
8. máj 2012

PRECO som ja doteraz nevedela o tejto diete??? 😝 ta je ako na mna sita...nahodou som tu nasla tuto temu, kukam este nejake info na nete, prosim napiste mi o tom nieco viac, hocico...velmi ma to zaujima

strawberry17
8. máj 2012

funguje aj donaskova sluzba?

linda1984
8. máj 2012

@vikina74 a ako chuti?lebo zevraj nic moc 😒 a vraj ani vona neni lakava 😀

strawberry17
8. máj 2012

kde je v BA ten update obchodik? da sa tam kupit aj ta kniha? kolko stoji? POTREBUJEM SCHUDNUT min. 16 kg 😝 som tucna jak slon 😠

emma1234
8. máj 2012

@ilailka prosim ta nenapises sem ten recept na makove gulky? Aj ja by som chcela vediet, kedze sa smu aj vecer jest 🙂 dakujem krasne

lulusha
8. máj 2012

@strawberry17 ahoj, v BA su dva obchody - jeden je na Karadzicovej a druhy na Drienovej, robia samozrejme aj donasku. Ja si davam vozit do roboty obedy, aj pre muza a jemu nosim potom domov. Ked potrebujes, prinesu ti aj ich potraviny spolu s menu. Knihu maju tiez, druhu cast asi za 13 €.

lulusha
8. máj 2012

@ilailka prosim ta, posli ten recept na gulky aj mne, uz teraz sa mi zbehli slinky 😝 😀 luluzil@gmail.com dakujeeem 😵

vikina74
8. máj 2012

@linda1984

Tak neviem co sa predava ako melasa na SK, ale tu v Nem. sa to vola Goldsaft alebo Goldsirup (zlaty sirup) a chuti vyborne. Skus pozriet v DM na Goldsirup (Rübensirup) od Alnatura, to by malo byt fajn:
http://www.alnatura.de/assets/products/imageCac...

daniela40
8. máj 2012

@michaela2107 poznaam,je výbornááá..

grimaska4
8. máj 2012

@karpan
z hladiska uhlohydratov ano,je to jedno,ja mam konkretne od LINDT 90%-nu doma este,ma 10g uhlohydratov na jeden riadok-to je tusim 25g, a MILKA cokolada ma na jeden riadok 12g uhlohydratov.
Uhlohydraty ako ak glyk.index najdes v novej norbiho knizke pri kazdej potravine co ma zaradene v tabulke,takisto co su recepty je podrobny rozpis kcal,uhlohydratov bielkovin,proste vsetko.najdes potravinovu tabulku taku zakladnu na stranke mira veseleho www.chudnutie-ako.sk vlavo hore.
Ja uhlohydraty sledujem,snazim sa neprekrocit denne 150g,musela som s tym zacat lebo moja vaha 3 mesiace stagnovala,posledne kila som vdaka tomu dala dole 🙂 .
Inak aj v norbiho knizke co ma menu vzadu su do 125g uhlohydratov na den a potom na 150g,su tam aj prikladne jedalnicky