Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@kokoss666
podla mna nie su bars drahsie, 300g -ovy chlieb za 2,59 eur podla mna je ok,norbiho chlieb nema nema tolko vela bielkovin ani vlakniny,zato tuku ma viac napr.
akurat studujem letak uu u nas maju v Spar-i chlieb so znizenym obsahom ch-na 100g 10,3g bilekovin 25,8g takze super.
my uz mame ja nanuky so steviou,jogurty tiez bezne v potravinach
jaj baby dnes v noci nebudem chudnut 😀
V1: kysla smotana
V2.muz mi doniesol cinu s kopou zeleniny
V3 aj k telke mi doniesol melon, syr a cherry paradajky
inak na to ze dnes som zjedla toho vela, vobec sa necitim tazko 😉
den 2
R: update broskynovy jogurt, jablko 23 g S
O: zapekana zelena fazulka / mlete maso,paradajka,syr, update cestovina,cervena cibulka,maslo,smotana,vajcia,majoranka,sol,korene/ 45 g S
O:ovocny tvaroh /10dkg tvaroh, 10 dkg lesne ovocie, Zero sladidlo/ 10 g S
V: sunka plnena chrenovou omackou s update rips / sunka, chren,maslo, kremovy syr,sol, korenie,horcica, udate zero,cerstvy salat mix,ocot,olej/ 15 g S
budem to pridavat takto a kto by chcel kompletny recept, tak napisem 😉
den 3
R: 1ks update rips, 2 platky parizskej salamy, 1ks zelenej papriky, 1 platok syru, 2 dcl mliecnej kavy...18 g S
O: mediteranske penne / update penne, 1 cervena cibula, 2 na kocky pokrajane paradajky, 10 dkg update kecupu, 3-4 cesnaky, za hrst vnatky, 5 lyzic olivoveho oleja, sol,20 dkg update sunky, 5 dkg update syru / 32 g S
O: kefir, 1 ks update keks 32 g S
V: Update1 tortilla plnena kuracinou/ 40 dkg kuracich prs, 20 dkg pradajok, 1 ks cervenej cibule, zlta paprika, 1ks jalapeno paprika,trosku tabasca,oregano,curry, cervena paprika,sol,korenie,koriander, 20 dkgupdate syru, 4 ks update tortilly, 1,5 dcl olivoveho oleja, 2,5 dcl smotany 20 g S
den 5
R: 2 platky update chlieb, 3 kruzky update pecenovky, paradajka, platok update syru 17 g S
O: privarok so zelenej fazulky s opecenou klobaskou / 80 dkg zelenej fazulky, 25 dkg klobasky, 30 dkg update parok, 3 dcl smotany, 2 ks cervenej cibulky, sol, korenie, stava s citronu, vnatka, cervena paprika, olivovy olej 20 g S
O: polku kelimka riccoty, 20 dkg lesneho ovocia, 1 ks update keksiku 22 g S
V:zelenina v kabate/ 50 dkg cukiny, 50 dkg baklazan, 40 dkg update sunky, olivovy olej, sol, korenie, rozmarin, hrst lollo, romsky a ladovy salat, 5-6 ks cherry paradajok,olivovo balsamikovy dressing, 2 ks update rips 24 g S
ja uz neviem, co mam robit. podla Norbiho sa stravujem skoro dva mesiace a mam hore 2 kila. prehresky mam minimalne. najskor som si davala na ranajky celozrnne pecivo, ked som videla, ze vaha stupa, nahradila som ho dvoma kolieskami polystyrenu. na desiatu si zvyknem dat nejake to jablko, obed ako kedy, pokial idem na normalny, vyberam si maso a do prilohy len tak dobnem, na veceru napriklad leco alebo cottage cheese so zeleninou... denne chodim peso minimalne z prace - je to 4,5 km, asi raz-dvakrat do tyzdna idem peso aj do prace - cize za den 9 km rychla chodza. k tomu doma cvicim -kliky, sklapacky a podobne+subor jogovych cvikov. nejake silnejsie kardio nemozem, pri prudkom zadychani nemam dobre eeg a lekar ma varoval pred behom a podobne. tak mi povedzte, co robim zle! viem, ze pri liekoch, ktore beriem sa chudne tazko (ked mi ich lekar nasadil, zacala som priberat i napriek zvyseniu pohybu) , k tomu to prestatie fajcenia, ale aj tak som uz zufala, vsetky pekne chudnete, len mne sla vaha hore
@njjanjja
huuu,moja ☹ ,praveze nic nerobis zle,akurat asi norbiho zivotny styl pre teba nie je...
a cm ti neubudli,nemerala si sa?ci to necitis na obleceni?
lebo ked si pridala pohyb,mozno svalnaties a vaha stupa preto,a cm idu dole,ale ak nie,tak naozaj u teba norbi nefunguje,minule jedna pisala ze za 3 mesi ☹ ace s norbiho stravovanim pribrala 10 kil!!!
alebo mas nejaky zdravotny problem(stitna zlaza napr.) a tak chudnutie proste nejde
Inak sa ti sama priznam,takyto zdravy,pekny jedalnicek som ja vzdy nemala,ja mamvam aj som amal casto u3 na obedy napr.buchty na pare,palacinky a take
@njjanjja ja si myslim, ze by si sa aj tak nemala vzdat takehoto stylu stravovania, pretoze je to zdrave. v podstate je to racionalna strava, urcite by som neskusala ziadne diety, aj ked verim, ze ta to demotivuje, ale sama urcite musis citit zmenu aspon v tom, ze sa spevnujes, lepsie vladzes, lepsie sa citis. skoda by bolo zacat nieco cim vlastne pokazis si zdravie. neverim, ze sa z toho da priberat do tukov. pokial toto prijimas co pises a cvicis prirastok na vahe mozu byt len svaly popripade obcas nejaka voda. ale tuky sa nemaju zpreco a z coho ukladat. a co pisala grimaska, ze niekto pribral 10kg touto formou stravovania, tak jednoznacne ked si ta dotycna dopriala aj ked len doobedu nespocetne mnozstvo uhlohydratov v cukroch a bielej muky, tak nie je o com diskutovat. nase telo nie je stroj. a norbi aj teraz rano pisal, ze v pohode schudne kazdy aj bezne dostupnymi potravinami, ved aj on tak schudol. jeho potraviny su pre toho, kto sa nechce vzdat dobrot a pod. ale tiez to neznamena ze napr.pecivo U1 a zje sa na kila, tiez je do pocitu nasytenia a nie presytenia 😉
dakujem baby. samozrejme nemienim s Norbim prestat - myslim si, ze keby som sa nestravovala podla neho, pribrala by som po prestani fajcenia viac. s tym, ze mozno norbi nie je pre mna - uz mam odskusane, ze ked obmedzim sacharidy, schudnem - teda aspon doteraz to takto byvalo, fakt netusim, preco to teraz nejde. a mozno si moje telo vravi, ze konecne po tych vecnych dietovaniach ma normalnu stravu a potrebuje sa s tym nejak vyrovnat 🙂
inak napriklad vcera som nemala zrovna dietny obed - kedze som obedovala pred dvanastou, dala som si bryndzove pirohy, mnam. myslim, ze raz za cas je dobre aj zhresit, aby si telo nemyslelo, ze uz viac nic take nedostane 🙂
@njjanjja ja pravidelne pozerávam "jste to co jíte" na prime a väčšia časť žien, ktoré sa tam prihlásia, že chcú schudnúť majú jeden a ten istý spoločný problém, že aj keď sú poriadne tučné, v podstate sú stále hladné, držia rôzne hladovky, ktoré striedajú s diétami - boja sa dosýta najesť a tak len celý deň uzobávajú. Jedálniček, ktorý si ty napísala je super ukážkový ale možno je chyba v množstve zjedeného jedla. Neviem, možno sa bojíš, že priberieš a tak si dáš zdravé jedlo ale len trochu, aby si to náhodou neprehnala. Vtedy sa aj tvoje telo bojí a všetko čo zješ si uloží do tukových zásob 😒 , však pre prípad, nie? Skús tu napísať koľko váži každé tvoje jedlo a možno grimaska alebo niektorá skúsenejšia posúdia či je to akurát alebo príliš málo.
Alebo ti fakt rastú svaly, v tom prípade stačí len vydržať a výsledky sa určite dostavia. 😉
A môže byť ešte jedna možnosť: totálne rozbitý metabolizmus, vďaka všetkým možným diétam (ak si nejaké držala) a hodnú chvíľu mu to bude trvať kým sa spamätá ☹
Určite držím palce aby sa to pohlo smerom dole a aby si získala sebavedomie, že si to dokázala. Musíš si veriť a mať sa rada 😉
Totalne rozbity metabolizmus - bohuzial, asi to je tak, v podstate si nepamatam, kedy som sa normalne bez vycitiek svedomia najedla. Kedysi som vrcholovo sportovala a napriek tomu, ze som mala 4-6 hodinove treningy, dostala som najest len raz za den. Jeden poradca na vyzivu mi povedal, ze vtedy sa mi to zrejme vsetko pokazilo, kedze dieta musi mat vyssi prijem energie ako vydaj. Myslim si, ze moj najvacsi problem je v hlave - na jedlo sa pozeram ako na nepriatela a mam po nom vzdy vycitky svedomia. Najhorsie na tom je, ze si to uvedomujem, ale zbavit sa toho neviem. Od siestich rokov som bola bita za kazde deko navyse, preto som klamala pri vazeni (vzdy som vela vazila, ale percento tuku som mala najnizsie zo vsetkych "spolusportovkyn"), davala som si pod vahu molitan, aby ukazovala menej, dokonca - je mi to trapne - aj ked som bola tehotna, pri pravidlenom vazeni u gynekologa som si vzdy ubrala kilo-dve. Ako vravite, treba sa mat rada - to momentalne nedokazem, niekedy sa hnusim sama sebe, radsej budem nosit roztahane tricko, pretoze si pripadam trapne, ked sa chcem "nahodit". Akoby som mala pocit, ze nemam narok sa pekne obliect, ked nemam dokonalu postavu. Ja viem, je to chore. Chvalabohu mam fantastickeho manzela, ktory ma miluje a stale vravi, ze sa mu pacim a nechape, naco chcem schudnut - neviem mu vysvetlit, ze sa chcem pacit predovsetkym sama sebe.
Sorry za tieto vylevy, nebyvam vzdy taka depresivna, to len toto pocasie a momentalne sklamanie z váženia. Viem, co mi poradite - zrovnat si to v hlave a zmenit svoj postoj k jedlu. Ale ako????
@njjanjja tohto som sa bála, že napíšeš...Ak si vážiš a miluješ svojho manžela a svoje dieťa sprav všetko pre to, aby si si našla vzťah k samej sebe. Keď si ty smutná, sú aj oni. Poplač si alebo sa poriadne vyrev, zakrič si, proste čokoľkvek čo ti pomôže uvoľniť ten tlak v tebe, v tvojej hlave a raz a navždy urob hrubú čiaru za starým životom.
1. Začni JESŤ! - ale nie hlava nehlava, základy vieš, takže zdravé, telu prospešné veci a s radosťou, s úsmevom na tvári, že si to môžeš vychutnať, že nemáš strach. Na jedlo sa pozeraj ako na priateľa, ktorý poháňa celé tvoje telo, bez neho by si tu už nebola....a samozrejme viac investuj do kvalitných potravín ako píše aj grimaska, v tomto prípade sa oplatí peniaze investovať, vráti sa ti to v podobe sily a vitality.
2. CVIČ! ale v žiadnom prípade nie preto, že sa trestáš za prehrešky ale kvôli dobrému pocitu a že ti to robí radosť. Cvičenie je super vec, zo začiatku som sa aj ja nútila, teraz sa už teším kedy budem zas zdravá a pridám k aerobiku aj beh. Budeš sa cítiť skvele. A určite si to všimne aj prostredie.
3. NEVÁŽ SA! - len sa odmeraj (pás, boky, stehná, ruky, prsia) a meraj sa len raz za mesiac. Začni dnes a 1.7. sa zmeriaš zas, určite sa neváž. Ja som sa nevážila celé 2 mesiace, aby som predišla depkám z pomaly ubúdajúcich kg a o to väčšie prekvapenie a radosť ma čakali. Stojí to za to! Sme tu a budeme ťa podporovať, mne toto fórum tiež veľmi pomohlo a verím, že pomôže aj tebe. Hlavu hore!
😉
a inak dnes poobede som si dala dve belgicke pralinky, sef doniesol z Bruselu 😝 ale uz cakam, kedy nam dorazi novy stepper a zacnem opat makat 😉
@grimaska4 ja ti musim podakovat za tip na Jillian Michaels, cvicim snou kazdy den uz tyzden a musim povedat, ze vidim vysledky, nie na vahe ale ako sa mi formuje telo 🙂 mam stiahnute vsetky tri levely, ale 30 dni budem cvicit ten prvy, dalsich 30 dalsich a tak dalej, najskor som cvicila bez jednoruciek, ale uz mam kilove takze je to o nieco tazsie ako bez nich 😀 ale parada fakt sa citim super ked to mam odcvicene....citala som tam aj komentare pod videom a vela ludi si to chvali 😉 takze dakujem este raz za tip 😵
ja som si tiez stiahla Jillian Michaels, ale dnes nam uz dosiel stepper, tak uvidime, co si dam zajtra 😉
neviete ceresne ake U su?dnes ideme na grilovacku a je tam aj take menu na strome tak by som si chcela dat
dobre rano...tak som sa merala a vazila 🙂 a takze po 7 mesiacoch:
váha -11kg
obvod podprsenky -11cm
cez pupok -16cm
pás -12cm
boky -13cm
stehno -7cm
pod kolenom -4cm
lýtko -4cm
ruka -4cm
sa tesim, ale este by som rada dala dole 10kg, ale budem spokojna aj ked aspon 7kg este 🙂 dufam ze to este pojde, idem po 5 mesiacoch skusit vymenit orbitrek za beh 🙂) pri nom sa tusim najlepsie chudne...
@njjanjja drzim palce aby si to zvladla ja som tiez poslednych asi 13 rokov jedavala kazde jedlo s vycitkami a poledne roky to boli hrozne vycitky az som sa na seba hnevala/: ale posledneho pol roka sa to zmenilo a ja sa z jedla tesim a aj ked mam prehresok tak si ho vychutnam namiesto nadavania ze naco som to zrala 🙂))) tak dufam ze aj tebe sa to podari 🙂
@klaudialip U1 🙂

@grimaska4 diky :D len zakial som tam neico nasiel, kedze neviem po nemecky, tak to trvalo :D A niesu tie ceny vyssie ako u norbiho? Na slovesnku asi taketo nieco okrem norbiho nenajdeme?