Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@grimaska4 nechapem preco stale urazas!!!! Ako si mozes dovolit povedat niekomu ze je slonica????? Ako tvoje prispevky vzdy smrdeli arogancoiu ale toto je drzost!!! A tymto koncim s diskusiou ohladom tvojich urazok lebo sa neznizim k hadkam!
@petka55555
citat laskavo pozorne,ja som pisala o sebe ze som v zivote nebola SLONICA ja!! a ani nebudem,lebo si dam pozor,mne stacilo mojich 67 kil a pri tych som sa citila s nadvahou,a ked sa ti nepaci,vobec nemusi na mna reagovat mne tvoje komentare chybat nebudu,ani ja nereagujem na tvoje ked pises na adresu dakeho ineho,tak laskavo zlez zo mna 😉
ahojte,tak aj mne sa konečne vaha pohla dole 😎 ,a chcem sa spytať podla čoho cvičite-kde to najdem,dajte sem prosim link až nemusi zas preluskavať celé forum
Tak som sa preluskala Norbiho knihou a musim povedat, ze som trochu sklamana.
Jeho pribeh ma zaujal, pise velmi putavo, ale od informacii o stravovani som ocakavala viac. Neviem, ci je to slovenskym prekladom, ale uz aj v tabulkach su chyby, napr. ma syr eidam aj kod 1 aj 2, cize je v oboch tabulkach.
Tiez sa mi nepaci, ze ma tam tie jedla tak bez ladu a skladu, namiesto aby napisal velke potravinove skupiny, ktore maju 1, 2 alebo 3 a potom pripadne doplnil vynimky.
Pri preklade sa zaroven aj straca relevantnost, lebo ide casto o madarske jedla, ktore my ani nepozname.
Ten princip je super, podla mna jeden z najlepsich aky som kedy v oblasti chudnutia a udrziavania vahy spoznala a Norbi ma aj velmi rozumne nazory. Ale potreboval by niekoho, kto mu to zosystematizuje a utriedi. 😉
A este by som sa potesila, keby kniha obsahovala take vseobecne pokyny, ktore sme sa dozvedeli az tu na fore alebo cez facebook: kolko sacharidov denne, kolko na jedno jedlo, aky glykemicky index by mala mat ktora skupina a kolko sacharidov moze obsahovat jedlo aby mohlo byt zaradene do skupiny 1 alebo 2.
@vikina74, @mavion mne knizku doporucila známa, ktorá je z nej bola unesená, norbimu sa venuje asi od februara a krááasne schudla 🙂 ocakavala som od knihy viac, norbiho zivotný príbeh sice zaujímavý, inspirujuci, ale nemozem povedat, ze by ma to nejako výrazne nakoplo vpred....vela veci sa tam opakuje, je to pisane tak, ako by chcel len natiahnut pisaný text na vacsi pocet stran....
@kokoss666 dakujem, recept odpisaný a uz sa tesim, len matu vynechám, lebo neviem, kde by som ju tak po ruke mohla zohnat...ale hadam sa bude dat zjest aj bez toho....
Ahojte, takže ja sa pokúšam schudnúť pomocou NU cca 5 týždňov, športujem obden 40min bicykel a 20min posilňovacie cviky a moja váha sa bohužial vôbec nepohla, som z toho veľmi sklamaná keby aspoň kilo - dve ale vobec nič, asi začnem 90dňovú s tou mám lepšie skúsenosti.
@janculka2111 je to tvoje rozhodnutie, ale mohla si este skusit aspon tie dva mesiace s norbim vydrzat 😉
90-dnovu by som ja osobne "nemohla", ked sme boli este na skole, moja spolubyvajuca sa týmto trapila, kazde rano ovocie, ona ho zboznovala uplne, no asi po 5 týždnoch sa jej znechutilo a v zasade sme nemohli ranajkovat spolu v jednej miestnosti, pretoze mne bolo zle uz asi po dvoch týždnoch pri predstave, ze jem na ranajky ovocie kazdý den a to mi stacilo, aby som ho videla na jej tanieri 😝
teraz sa mi kamoska pochvalila...ona vazi 54 kg pri výske 158cm, ze nebola spokojna so svojou postavou, tak si stiahla z netu jedalnicek delenej stravy, schudla presne za mesiac 4kg, ale ked som sa na to pozrela, tak to by asi musel schudnut kazdý-pretoze na ranajky bolo len jedno varene vajicko, na desiatu biely jogurt, na obed grecky salat, na olovrant napr. banan....celkovo preferovane nizkotucné vyrobky, pomerne malo masa....teda uplný opak ako norbi, na vyprazaný syr s hranolkami moze zabudnut, v primeranom mnozstve to ma norbi ako U3 🙂
delená strava podla mna nie je na "zahodenie", ale ja by som na ranajky o jednom varenom vajci so zeleninou nevydrzala......ak by sme dodrziavali zakladne principy delenej stŕavy,ale jedli v dostatocnom mnozstve, efekt sa podla mna dostavi 🙂
aký je vas nazor baby?
@janculka2111 oprava: kamoska vazila 54kg pri výske 168cm /nie 158cm, ako som predtým napisala)...nik z blizkeho okolia si nevsimol, ze schudla, len ona o tom informuje 🙂 , mozno jej isli dolu kilogramy, ale nie centimetre, neviem...asi sa pred chudnutim nemerala...
ja som inak s norbim chudla velmi pomaly, cca 1kg za mesiac, drobne prehresky boli /v mojom pripade obliznutie lyzicky od vyzivy,.../, kila isli vtedy dolu, ked som výrazne zhresila, najcastejsie po vikende plnom jedla, ....no ako poradila @grimaska, teraz sa tým az tak netrapim a svoj standart poklesu 1kg si drzim stale 🙂
@snehulienkatrpaslik ja uz som to tu niekolkokrat spominala ze som velmi rada ze som objavila Norbiho, pretoze ja by som tiez ziadnu dietu nemohla drzat..viem ze by som bola frustrovana, nervozna a to si pri detoch nemozem dovolit..no a to nehovorim ze by som bola stale hladna a stale myslela len na jedlo...a dietu raz musis ukoncit, no a potom nasleduje jojo efekt a takto stale dookola 😒 takto ked dostanem na nieco chut, viem ze si to najskor nasledujuce rano mozem dat 🙂 a to sa da vydrzat 😀 a ked niekedy aj zhresim , nic sa nedeje, na druhy den fungujem dalej 😉 ja kade chodim Norbiho len odporučam, s nim som zhodila uz 16 kil, sice za dlhsiu dobu ale ja som spokojna, teraz mi vaha dlhsie stoji ale hadam sa este pohne, este 5 kil a budem v cieli 🙂 ale aj po dosiahnuti cielu sa budem takto stravovat, mne maximalne vyhovuje 🙂 inak neviem ako vam, ale ja ked si dam nieco take co v danej hodine nesmiem, v zaludku to hned citim...
@janculka2111
na tvojom mieste by soom s norbim aj ja prestala,lebo fakt nezabera u kazdeho ☹ ,akoze hned od zaciatku ziadne kilo nejde dole a ak jeho system presne dodrzujes a este ktomu sportujes,tak akoze fakt nema vyznam,lebo keby aspon aspon minus 1 kilo ale vobec nic,stagnacia je normalna vec u nor biho,ale nie hned na zaciatku a bohuzial su zeny,ktore z neho priberaju z norbiho systemu,minule zase jedna baba hodila na madarske forum ze ma 90 kil uz mesiac objednava dokonca jeho menu to U14 co vraj je este viac dietnejsie ako tie ostatne a stagnuje,alebo dokonca kilo hore,cela bola z toho nestastna uz jej manzel hovoril nech s tym prestane a pritom pri takej vysokej vahe na zaciatku sa kila sypu len tak dole aj 5 kil za tyzden dakto dokaze,ale za mesiac aspon 3 kila by mali ist podla mna,ja som za prvy mesiac dala dole tri kila,ale keby nic,neviem ci by som pokracovala,u mna proste fungoval a funguje 🙂
@snehulienkatrpaslik
vies,dakto ma 55 kil pri vyske 168 cm a nie je vobec chudy-poznam taku osobne,ale jej to vyhovuje,nevadi jej to ze ma trosku faldiky,proste nema pevne telo ale ona sa orientuje podla vahy,no poznam babu co ma cez 70 kil a ma super stavanu postavu pri takej istej vyske,takze to je rozdielne.
inak aj jedna madarska fitneska beres alexandra ona bola popularna pred 10 rokmi este pred Rekou,ma cez 60 kil a vyzera super 😉
takze podla vahy sa bars neda orientovat
no idem si ja zabehat,dufam ze to zvladnem,lebo je este dost horucava 😉 ,dnes okrem plavania som nemala ziadny pohyb este,som leniva z tej horucavyy,ale sem tam je to ok podla mna aj bez pohybu
@grimaska4 ty kokos, ze U14 a kilo hore? to sa mi ani verit nechce, ze po nociach nevyziera chladnicku 😀 ale asi sme kazda ina, aj metabolizmus mame iny... ja teraz brutalne kolisem medzi 59-60 a ani za svet dole... pred par tyzdnami som mala 58,7 kg a som sa vytesovala ako decko... ale seknut este viac jedla nechcem, lebo by som to nevedela dodrzat dlhodobo
@lulusha
neviem ci vyjeda po nociach chladnicku lebo fakt uz bola zufala,baby jej radili ze by jedla viac lebo rapidne znizila prijem ch a telo si uklada vsetko do zasoby ,lebo telo nevie,ze ked mu my odoberiem z jedla ze to je preto ze chceme schudnut.
no neviem,podla mna ked dakto dlhodobo obmedzi prijem ch ci kalorii,po mesiaci uz fakt musi zacat chudnut,teda ja fakt nechapem.
ty mas tiez to U14 menu? a ty uz dost dlho sa stravujes podla norbiho nie?nejak extra vela si neschudla,ale aspon daco a ty si isla z malej vahy a z nej sa chudne tazsie,ale mozno na cm si to vsimnes viac ako na kilach 😉
@janculka2111 skus sem napisat tvoj jedalnicek aj s pitnym rezimom, mozno ze spolu niekde objavime chybu 😉
inak baby ked cvicite tak kazdy den precvicujete inu partiu alebo precvicite cele telo? ja som dnes odcvicila 70 minut cele telo 🙂
dobra stranka je aj www.kaloricketabulky.cz ,na ktorej okrem vyzivnej hodnoty a kcal produktu vyhodi aj mineraly,napr.vapnik ,horcik-teda ak dana potravina nieco take obsahuje a takisto cholesterol,ci vlakninu.
ja som skusila zadat syr a vyhodilo my ich bo bludu,takze fakt dobra stranka keby niektoru zaujimala 😉

@linda1984 no dnes som dala level 2 a veru som sa riadne zapotila, aj z toho tepla, ale hlavne to bolo pomerne narocnejsie ako jednotka... to ani nechcem vidiet trojku radsej 😀