icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

grimaska4
2. júl 2012

@aninapomaranc
no v lete je tazke tie kody dodrziavat a najme v tych horucavach 😉 ,ja ked som zacinala s update chvalabohu to bola velka cast leta za nami 😀
das si na sirave tyzden prehreskov,mna to caka od soboty ideme na dovolenku a to sa neda odolat tym vsetkym dobrotam,ale ja som vybrala komplex kde je all inclusive aj fitko 😀 ,tak dufam ze hodinku denne najdem si nan cas 😉

grimaska4
2. júl 2012

@maria1610
to je normalne-tie nase hormony ☹ a telicko nam zadrziava vodu,co uz..
zato je dobre vazit sa cca 1 x do mesiaca..aspon nas to nedeprimuje

eevicka83
3. júl 2012

grimaska - a myslis ze sa mi este moze podarit nastartovat metabolizmus tym ze budem jest pravidelne v mensich davkach a smerom k veceru lahke jedla atd?

Baby tak natural ryza je U3 alebo U1 ...? Ved vraj biela ryza je U3 ma vela sacharidov a nic ine...

Ozaj este som sa chcela spytat vy nemate radi take veci ako ryzovy nakyp, zemlovka a pod...? lebo ja zboznujem prave toto a maso nie je moje oblubene ale jem ho len kvoli tomu casto lebo je U1 a v restauraciach nemaju ziadnu bielkovinovu nahradu masa vacsinou... tie zemlovky a ryzove nakypy su presne kaloricka bomba a podla norbiho si to nikdy nemozem dat na obed lebo o dvanactej mi je skoro obedovat a o 13.00-13.30 je uz na take jedlo pozdeeee 😒 a na ranajky mi nechuti...tam mam ovsene vlocky.. zemlovka s norbiho vianocky mi nechuti tiez inak je vsetko pecivo od neho super ale nie na pecenie...

Inak neviem ci viete ale teraz som v norbiho predajni objavila pita chlieb (neviem ci sa to tak pise) je mrazeny 1ks ma 50g priblizne, rozrezete si ho a naplnite napr. zeleninou a kur. masom a dressing by mohol byt norbiho majoneza s cesnakom mozno zriedene bielym jogurtom...

kokoss666
3. júl 2012

@eevicka83 http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...
a natural ryza by mala byt bez probelmov U2, kedze vsetko aj pecivo celozrnne je U2. Len priprava tej ryze trva niekedy aj 50 min varenia :D

kokoss666
3. júl 2012

inak robievate aj vy doma termix? je to uplne jednoduche kysla smotana 10% + kakaovy prasok a sladidlo podla chuti a je to brutal , rozdiel by som ani nenasiel :D

grimaska4
3. júl 2012

@eevicka83
to ja ti neviem povedat ci nastartujes svoj metabolizmus pravidelnymi malymi porciami,inak by sa to dalo realne,ale tvoj organizmus je tusim vo vnutri riadne rozhadzany
Inak zemlovku mozes aj ryzovy nakyp
zemlovku napr s norbiho vianocky a v pohode mozes konzumovat aj po 12.00(das tvaroh,jablka,vajce,skoricu sladidlo--to je vsetko U1)
a ryzovy nakyp ked urobis na liter mlieka ked pouzijes 1 dcl ryze-bude to U1,podla 10%norbiho kodovania
a tusim ryzovy nakyp recept ma norbi na konci knihy tej druhej,a tiez aj zemlovku tam ma-dokonca ten ryzovy nakyp ma tak ze na 1l mlieka 25dkg ryze a jedna porcia obsahuje 47,5 g ch a GI ma 30

grimaska4
3. júl 2012

@kokoss666
aa nerobila som este,ale dikes za napad,urcite vyskusam,ale to najprv musim smotanu kupit lebo taku nizko percentnu nemam doma 😉

lulusha
3. júl 2012

@grimaska4 nepozerala som na obal, ale cukor iste obsahuje... inak pivo je idealne aj pocas chudnutia, akurat pripravujem jednu kampan pre klienta na tuto temu a zistujem uzasne veci 🙂 pol litra piva napriklad ma menej kalorii ako pohar plnotucneho mlieka, alebo dzusu... pivo sa tiez doporucuje po cviceni, kedze doda telu chybajuce vitaminy a mineraly a male mnozstvo alkoholu pomaha odburat tuky 😉

grimaska4
3. júl 2012

@lulusha
moze byt,ale mne bohuzial uz je z vone piva zle ☹ ,ja som ho v zivote ani neochutnala lebo mne strasne smrdi
potesi tie dobre infa o pive tych,ktori ho maju radi,aspon daco dobre 😉

vikina74
3. júl 2012

@lulusha

Po cviceni je to urcite fajn - este lepsie je nealko pivo, lebo je izotonicke. Z hladiska Update pivo az take idealne nie je, lebo ma velmi vysoky glykemicky index: az 110, teda viac ako cisty hroznovy cukor. Vzhladom k tomu, ze obsahuje pomerne malo sacharidov na 100g, je glykemicka zataz nizka, ale aj tak by som s pivom vecer bola opatrna. 😉 A ak, tak nealkoholickemu dat prednost.
To s tym alkoholom som este nepocula, naopak, viem, ze alkohol brzdi odburavanie tukov, pretoze alkohol sa musi vzdy spalit ako prvy, neda sa ulozit a tak telo prednostne berie energiu z alkoholu a tuky ktore zjes sucasne s alkoholom sa ulozia. Male mnozstvo alkoholu vsak ma pozitivne ucinky na travenie, mne ked sa "prezeriem" trocha pivka urobi vzdy dobre, dokonca aj nealkoholickeho, ktore ma len minimalne alkoholu. 🙂

lulusha
3. júl 2012

@vikina74 ja som to nasla tuto: http://infowebz.com/pivo/zeny.htm
chlapik je odbornik v dietologii, citujem:
Malé množství alkoholu v pivu není z energetického hlediska vůbec na závadu. Právě naopak! Při odbourávání alkoholu účinkem enzymu dehydrogenázy vznikají volné radikály, které vstupují do rozkladných procesů tuků a tím urychlují jejich energetické využití, namísto aby se tuky ukládaly. Proto začínají dietologové doporučovat fyzicky aktivním ženám třetinku piva jako vhodný iontový nápoj, který prodlužuje periodu spalování tuků, nastartovanou kondičním cvičením.

@grimaska4 inak ja pivo tiez nemusim, nechuti mi, ale odkedy robim na tejto kampani a denno denne opisujem, ake je pivo uzasne, dostavam nan chut 😀

zsuzsu16
3. júl 2012

Inak dobry je aj "domaci pribinacek". Uvarime puding podla navodu a primiesame hladky tvaroh🙂)) Robievam detom, teda uz by som mala , davno nemali🙂

vikina74
3. júl 2012

@lulusha

Diky, zaujimave, tak som sa nieco nove naucila. 🙂 Ale predpokladam, ze ide naozaj len o male mnozstva alkoholu, lebo inak to moze mat aj opacny efekt. Tak aspon uz nemusim mat zle svedomie, ked si obcas dam. Dokonca aj radler by bol takto OK, ked vezmes limonadu s umelym sladidlom.
Inak tuna v Nemecku sa nealko pivo uz davno odporuca aj tehotnym a kojacim zenam ako vhodny napoj. Ja pivo milujem, ale vacsinou si dam iba nealko. Vino naopak nemusim, z toho mam kyselinu.

vikina74
3. júl 2012

Nasla som dalsie videa od Jillian: "Ripped in 30 days". Este som neskusala, ale vyzera to byt zaberacka. Kazde ma 35 minut, ma sa cvicit 5-6 krat do tyzdna, celkovo 4 tyzdne.. Ked skoncim shred, tak sa na to dam.

Week 1:

https://www.youtube.com/watch?v=EixpbYORTg8

Week 2:

https://www.youtube.com/watch?v=bku4VjWXenk

Week 3:

https://www.youtube.com/watch?v=RCq6MdfV3m8

Week 4:

https://www.youtube.com/watch?v=xmG3Oc5PpGQ
yamimami
3. júl 2012

@vikina74 keby si mala niekedy cas to prelozit to by bolo supeeeer napomocne viki 😒 🙂

vikina74
3. júl 2012

@yamimami

Uz som skoro hotova, myslim, ze dnes vecer to bude. 🙂

aninapomaranc
3. júl 2012

ahoj , chcem sa spýtať na Váš názor na múku, ktorú som si kúpila. Jedna je špaldová múka a druhá ražná celozrná. Mala by som ju ešte miešať s update múkou? Chcem napr.urobiť langoše. Poraďte mi kto viete
Ja sa tých múkach nevyznám.

karpan
3. júl 2012

@vikina74 a aj ostatne baby ked cvicite jillian pouzivate tiez cinky??bo sa odhodlavam ze zacnem aj ja ale nemam cinky :/ ma to vyznam aj bez nich resp.viem ich niecim nahradit?,

mavion
3. júl 2012

@karpan napln si pollitrove flasky 😉 ja tiez nemam cinky, cvicim s flasami 😀

mavion
3. júl 2012

@aninapomaranc jedna moja znama chodi k Bukovskemu a on jej odporucil kupovat spaldovu celozrnnu muku, vraj je najzdravsia 😉 ja by som ju uz nemiesala..

mavion
3. júl 2012

inak mala som moznost kupit si zopar norbiho vyrobkov, konkretne pecenovu pastetu, jogurt, puding, krajany chlieb a ten novy tusim 6 CH chlieb..vyborne bolo vsetko , len ma zarazila cena na tom novom chlebe, stoji bez par centov skoro 3 eura a je to taka vacsia buchta 😒

mavion
3. júl 2012

@vikina74 cvicim zatial len na reku, ale vyzera to dobre, asi dam zmenu 🙂 zaciatkom augusta idem na svadbu a vaha nie a nie dolu a ja musim dat dovtedy dole aspon 3 kila..

aninapomaranc
3. júl 2012

@mavion ved to som si aj myslela, len či to nieje proti "zákonom Norbiho". Tá múka v predajniach sa mi zdá strašne drahá a toto je prijateľnejšie. Len neviem či sa aj od tejto schudne, alebo či je to múka ako bežná múka. Joj, už píšeš ako tatár.🙂

grimaska4
3. júl 2012

@aninapomaranc
spaldova muka aj celozrna razna je ok,ale to su U2 muky
ak chces dostat U1 muku,musis kupit master mix a ten mozes miesat aj s obycajnou bielou mukou
norbiho muka sa uz nemiesa s nicim,mozes ju v pohode pouzit

inak vela ludi pouziva spaldovu muku(je fakt vyborna napr.aj na pecenie chleba) a v porovnani s bielou mukou ma vela vlakniny,takze ch sa vstrebavaju pomaly 😉

aninapomaranc
3. júl 2012

@grimaska4 Ahoj, chcem sa ťa opýtať na špaldovú múku, je možne ju zameniť za Norbiho? a čo ražná?

grimaska4
3. júl 2012

@aninapomaranc
a inak lacnejsia je v bio obchode cista sojova muka-a ta sa moze miesat s inymi mukami a tierz dostaneme muku so znizenym obsahom ch-ak zmiesame 50:50 ch sa znizia o polovicu

aninapomaranc
3. júl 2012

@grimaska4 no práve pečiem koláč a použila som 4 vajcia, svet cukor a trošku cukru 1/4 lyžičky, prášok do pečiva, dala som do toho špaldovú múku a otruby. Som veľmi zvedavá na výsledok, haha

aninapomaranc
3. júl 2012

@grimaska4 ale tu v RS o takom obchode neviem, aspoň zatiaľ a v bille ani v kauflande ju nemajú, tak som skúsila túto múku, ale asi výsledok koláča by mal byť medzi U2 , však?

aninapomaranc
3. júl 2012

@aninapomaranc a zabudla som na čerešne, ktoré som dala na vrch, aby to bolo šťavnatejšie.

linda1984
3. júl 2012

@karpan hej ja mam cinky, tusim maju 1 kg, ale tiez som si ich musela zadovazit a cuduj sa svete o kolko su tie cviky tazsie snimi 😀