icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

vikina74
16. júl 2012

@grimaska4

Laskavo si odpust taketo poznamky, nikto tu nerype, len som priatelsky napisala svoj nazor.
Inak je jasne, ze Norbimu je kazda zmena kodov a teorie dobra na to, aby predaval svoje vyrobky, takze ja som skor skepticka.

grimaska4
16. júl 2012

@pavlina2222
akurat som pisala dieteticke,prisla mi odpoved,ze v najblizsich dnoch by som mala dostat odpoved 😉

grimaska4
16. júl 2012

@najorbitka
ja ten cas vobec neriesim,neviem ako ostatne,ale aj aj v zimnom case aj v letnom jedavam U3 do 12.00,aj sa snazim obedovat do 12.00,my mame totiz vacsinou o 11.30,ranajkujem okolo 7.00 az 7.30,medzitmy desiata ale v tych horucavach co boli ani som nemala chut,tak bolo ze som si nic nedala

pavlina2222
Odpoveď bola odstránená
grimaska4
16. júl 2012

@pavlina2222
paru stranok som precitala,su tam zaujimave otazky,ale aj odpovede,napr,tehotna zena by mala zvysit prijem kcal o 300 a to by malo byt ok,viac netreba a nebude do bezvedomia priberat

simciatko
17. júl 2012

@grimaska4 este teba sa spytam na tento chlieb http://www.tofako.sk/akcia.html,ci sa moze aj na veceru ked je tam muka???dakujem

simciatko
17. júl 2012

este teba sa spytam na tento chlieb http://www.tofako.sk/akcia.html ci sa moze aj na veceru ked je tam muka???dakujem

pavlina2222
Odpoveď bola odstránená
vikina74
17. júl 2012

@pavlina2222
Ano, beh v miernom tempe je na zaciatok najlepsi, radsej aspon 30 minut mierne ako 5 minut rychlo a potom uz nevladat.
Na spalovanie tukov je vobec najefektivnejsi intenzivny intervalovy trening, kde sa strieda vysoka zataz s miernou, ale to je uz pre pokrocilych. 😉

grimaska4
17. júl 2012

@pavlina2222
pri behani je dolezita pulzova frekvencia,optimalnu si moze kazdy vypocitat existuje na to vzorec,preto su dobre tie pristroje na merania pulzu.
Norbi ma taky jednoduchsi vzorec,vek do 40 rokov a vaha pod 100kg mala by byt pulzova frekvencia idealna 140.

Ja beham hodinu a pulzovu frekvenciu si striedam,lebo beham rychlo a aj v pohode(ja ju mam od 140 do 155,az 160).
Inak je dobre stale trosku pridavat-bud cas zvysit,alebo tempa striedat,lebo organizmus si na jednotvarny beh zvykne,ale to je takisto aj pri cviceni,jednoducho ich treba striedat a pridavat zataz

grimaska4
17. júl 2012

@simciatko
jasne ze ho mozes,ja ho jedavam tiez,mame ten isty v Rakusku,ten ma lepsie zlozenie ako norbiho chleby (okrem noveho 6g-oveho,ale ten ma brutalnu cenu ☹ ).
len na tie bielkoviny v nom sa netreba spoliehat,lebo tepelnou upravou sparacovane v pecive vraj pre telo nemaju ziadny ucinok.
v pohode ho jedavaj aj po veceroch,je to U1
(inak norbiho chleby tiez obsahuju muku,ale v tomto chlebe mas viac vlakniny ako ch,takze ch sa ani nevstrebavaju,t.j. ani ich nemusis pocitat do dennej prijmu ch,teda ak ich sledujes

grimaska4
17. júl 2012

moj den sa dnes zacinal s tymto trenerom,super

https://www.youtube.com/watch?v=eURx148CJMc

samozrejme s plus 4 kilami(zataz na rukach a nohach)

aninapomaranc
17. júl 2012

@grimaska4 výška asi 160 , no foto skresľuje, haha.
Chcem sa opýtať kam by si zaradila varené kukuričné šúľky???U1?U?U3? Nenašla som to medzi kodmi. Poraď.

grimaska4
17. júl 2012

@aninapomaranc
ale fakt nevyzeras na taku nadvahu 😉
co su to kukuricne sulky??myslis varena kukurica?ak ano,ta je U2

aninapomaranc
17. júl 2012

@grimaska4 dík
No to je foto asi spred dvoch rokov, ale aj tam mám okolo 90kg.To foto mám pre potešenie haha

grimaska4
17. júl 2012

@pavlina2222
mam odpoved moja,moja je 479 otazka
http://www.rubintreka.hu/takacs-hajnalka-dietet...

pise ze marhula stvanata ma kod U2,ale rozdiel je v cerstvom ovoci aj v marmelade z toho isteho ovocia,meni sa Gi a samozrejme update marmelady su bez cukru,takze sa mozu zaradit pod U1.

na tej stranke od dieteticky ked tuknes na cislo 60 a celkom dole je moja otazka c.479,este sa jej idem podakovat ze odpovedala

emma1234
17. júl 2012

Ahojte,prave som dobehala. Bola som len druhykrat behat,len s behom zacinam.. ale uz po 10 min.mam dost..som mrtva, a to som este striedala s rychlou chodzou.. je to asi dost malo,co? Aj vy ste tak zacinali?

grimaska4
17. júl 2012

@emma1234
to je ok,na zaciatok,tu je jedna tabulka(zelena,zroluj nizsie na stranke) pre zaciatocnikov s behanim-je v takom poradi
1 tyzden. tam su 3 dni (pon.,stred.,pia.,) potom je beh(minuty) ,prechadzka(minuty),pocet opakovani, a celkovy cas spolu v minutach,mozno ti pomoze 😉
http://tornavideo.hu/futassal-a-fitt-testert/

emma1234
17. júl 2012

@grimaska4 dakujem ti pekne..dobra tabulka, urcite skusim podla nej 🙂

mavion
17. júl 2012

baby norbi hodil na FB vidiecku dietu, po ktorej slubuje 5 kg ubytok vahy za 1 tyzden! chce ukazat ze sa nepribera z tuku, bielkovin, ze nie su dolezite kalorie...uplne najhorsi je cukor a biela muka...ale treba ju dodrziavat na 100 percent, plus minimalne 30 minut kardia kazdy den..napr, pondelok
R: 10dkg 6g chlieb
10dkg oskvarky
10dkg mastny syr
10dkg Paradajky energia:1479kcal, sacharidy:11g, Bielkoviny 61, tuky 129 g
O: Gulasova polievka pre 10 osob:
1,5 kg hovadzieho masa,1kg zemiakov, 4 ks cibule, 1ks paradajky, 1ks papriky, 1-2 mrkvy,sol, paprika, mast,mleta rasca. energia pre 1 osobu: 410 kcal, S 12g, B 27 g, tuk 31g, GI 20
V: 10dkg 6g chlieb
10dkg tlacenky
10dkg papriky E:3300 kcal, S.67 g, bielkoviny 180 g, TUK 237 g

a pre tych ktory nemaju moznost zakupit si update, treba pecivo uplne vynechat..

mavion
17. júl 2012

a pozor toto je dieta, neodporuca drzat ju dlhsie, lebo je malo pestra 😉

vikina74
17. júl 2012

@mavion
Tak toto by som nezvladla! Ja nie som velky masozravec a ked citam, ze mam jest tlacenku a hovadzi gulas, tak mam dost. 😝 Este stastie, ze uz nepotrebujem chudnut a 5 kg uz vobec nie. Ale pre ludi co lubia masko to moze byt zaujimave... 😉

pavlina2222
Odpoveď bola odstránená
vikina74
18. júl 2012

@pavlina2222
Zaujimave. Pre mna to teda znamena, ze marhule budem v pohode jest aj vecer, pretoze na nete som nasla priblizne rovnake hodnoty GI pre cerstve marhule aj pre marmeladu bez cukru - u tej je dokonca glykemicka zataz vyssia, co je logicke, lebo ma viac uhlohydratov na 100g. Okrem toho tepelne spracovanie produktov v zasade zvysuje GI - znamy priklad je mrkva. Predpokladam, ze u ovocia je to obdobne. Kazde mechanicke a tepelne spracovanie zvysuje vyuzitelnost uhlohydratov a tym aj GI. Za touto salamunskou odpovedou vidim marketingove zaujmy - vsetko co Norbi predava musi byt U1 a marmelada je zaujimavy produkt, lebo je pomerne lacna na vyrobu, dlho skladovatelna a ziadana na trhu. Takze vyhlasime to za U1 a hotovo.
Ja osobne by som sa pri chudnuti marmelady vecer radsej vzdala ci uz je s cukrom alebo bez.

pavlina2222
Odpoveď bola odstránená
grimaska4
18. júl 2012

@vikina74
ved ked si das na vecru na ripsy,alebo kusok chleba zo znizenym obsahom ch,ktomu maslo,marmeladu,mas to iste mnozstvo ch ako keby si dala napr 5 polystyrenov,ci tvaroh s nejakym 100g ovocia ☹
tie tvoje nazory daktore su fakt chore,mrkva je zelenina a nie ovocie ked sa bavis o ovoci..,a je to aj tusim jedina zelenina ktorej sa meni GI tepelnym spracovanim.
a keby aj dakto si dal jednu varenu mrkvu vecer s vyvarom,urcite nenastane unho do hodiny vlci hlad a rano sa tiez nezobudi s 5kil nadvahy..

pavlina2222
Odpoveď bola odstránená
pavlina2222
Odpoveď bola odstránená
vikina74
18. júl 2012

@pavlina2222

Nie, samozrejme ze nie, ved len diskutujeme. 🙂 Ja mam v tomto mozno trochu prisnejsi nazor, lebo podla mna by mali mat cerstve nespracovane prirodne potraviny vzdy prednost. Takze ja by som si radsej dala na veceru jednu marhulu do jogurtu ako lyzicku tej marmelady. 🙂

vikina74
18. júl 2012

@grimaska4

Ved o to mi ide, ze mi pride cudne zaradit marhule ako cerstve ovocie do U2 a marmeladu z nich do U1. Jasne, ze tu hra rolu aj obsah uhlohydratov, ten vzdy zohladnujem.
Mrkva nie je jedina zelenina, ktorej sa GI varenim meni, okrem nej aj napr zemiakom (ktore sa vsak surove jest nedaju), pastrnaku, zeleru, repe ci cvikle. Takze nic na tom nie je chore, prestuduj si GI-tabulky.
A mas pravdu, varena mrkva na veceru nie je ziadna tragedia a ani vlci hlad nehrozi, pretoze aj ked ma vysoky GI, ma maly obsah uhlohydratov - cize nizku glykemicku zataz a este aj vlakninu.