icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

grimaska4
15. júl 2012

@mavion
podla update sa mozes stravovat aj pocas tehotenstva aj dojcenia,cvicit mozes ale nemusis,akurat co sa prvy trimester neodporuca je- beh.
mozes dokonca aj update vyrobky(aj reka jedavala aj to ich menu pocas tehotenstva aj dojcenia a pri poslednom tehotenstve pribrala 7 kil a babo mala okolo 4kg),ale staci ak budes nadalej dodrziavat kody a ide to.
tehotenstvo nie je choroba,ale stav

mariakajelova
15. júl 2012

@grimaska4 v Maďarsku uz je jeho tretia kniha 🙂

grimaska4
15. júl 2012

@mariakajelova
nepresvedcis ma,lebo na 100% nema ziadnu novsiu knihu ako tu, co je prelozena po novom do slovenciny... ☹ (myslim co sa tyka kodov)
on ma inak kvantum kniziek,ale posledna mu vysla v roku 2011..a vola sa utolsö titok..a je na nej norbi sam v takom bielom tricku

pavlina2222
Odpoveď bola odstránená
grimaska4
16. júl 2012

@pavlina2222
s norbi sladidlom je U1,ale ja ho jedavam na ranajky raz za cas,alebo na obed s parenymi buchtami 😉
ja som jahodovy lekvar robila so stvrt lyzicky,ale dala som malinko lebo jahody som mala sladke a podla mna aj ten cukor co ma stvtr lyzicky v pohode moze byt namiesto 1:4 az 1:8,lebo ja fakt sladky a ceresnovy lekvar som robila so zero-m
aj prebio sweet je v pohode,len trosku drahy do marmelady nie?
marhulovy lekvar nerobim,lebo marhule nemame,a tu v rakusku su strasne drahe,tak si lekvra kupim hotovy v bio obchode zo 70%podielom ovocia 🙂

simciatko
16. júl 2012

http://www.tofako.sk/akcia.html
dievcata tento chlieb by sa mohol jedavat aj pri Norbiho principe?mate s nim niektora skusenost?

najorbitka
16. júl 2012

@grimaska4 napadla ma jedna taka maličkosť.Ako to je teraz ked máme posunutý čas? 😉 Ved teraz mame v skutočnosti o hodinku menej,lebo hodiny su posunuté do predu 🙂 takže ak by sa stalo že obedujem aj o 12.30 tak to nieje až take zle.....či? 🙂

vikina74
16. júl 2012

@pavlina2222
Podla mna by malo zavisiet kodovanie aj od toho, z akeho ovocia ten dzem robis. Teda ak je to ovocie - napr. broskyne ci marhule - U2, tak aj dzem je U2, jedno ci ho osladis prebio sweet alebo inym sladidlom. Jahody, ceresne atd. by boli so sladidlom U1.

vikina74
16. júl 2012

@simciatko
Urcite! Ma len 8g uhlohydratov na 100g, takze si ho mozes dat aj na veceru. Samozrejme netreba prehanat, ale dva krajce su v pohode. Ja mam doma tiez podobny chlieb. Da sa aj dobre zamrazit, nakrajany na tenke platky.

vikina74
16. júl 2012

@mavion

To je krasna sprava! 🙂 Blahozelam k mimi a zelam krasne a bezproblemove tehotenstvo.
Myslim, ze stravovat sa takto mozes aj nadalej, hlavne je nehladovat a jest pestro. Opatrna by som bola s umelymi sladidlami chemickeho povodu, predsa len, clovek nikdy nevie ako to na babo posobi. Co najmenej chemie proste.
Alternativnym prirodnym sladidlam ako stevia, prip. erytritol by som dala prednost, pripadne sa obzri po agavovom sirupe, ten ma velmi nizky GI = 15, cize je U2. http://biocare.sk/eshop/produkt/agavovy-sirup-bio
Alebo si zvyknes jest sladke iba doobedu, takto to robim ja, sladidla pouzivam minimalne.

pavlina2222
Odpoveď bola odstránená
pavlina2222
Odpoveď bola odstránená
aninapomaranc
16. júl 2012

@claydox Ahoj, tak sme späť z dovolenky. Postavila som sa na váhu a bilancujem prvý mesiac. Som spokojná . 14.6. - 97,6 kg a 14.7. 92,2. Takže pekne pomaličky a bez hladovky. Aj ked si dávam samozrejme pozor na to, čo zjem. Doteraz som bola skôr na ovocie ale teraz som začala oveľa viac zeleniny. Máme tu aj predajňu, tak si tam kupujem aj múku, chlieb, jogurty a kadečo. Objednávam si od nich aj stravu - obedy a vozia mi ich domov každý deň. To je na tom super, aspoň nemusím vymýšľať čo budem obedovať. Tak teda pokračujem ďalej a uvidím čo bude zase o mesiac.

vikina74
16. júl 2012

@pavlina2222

Pozri, ja som si to len logicky odvodila. 😉 Ak su marhule U2, tak preco by mal byt dzem z nich U1, ked uhlohydraty su to v tom dzeme este skoncentrovane, lebo sa odparila voda... Ale v pohode, ved je to tvoje rozhodnutie. 🙂 Ja som sa tiez rozhodla, ze kiwi, nektarinky a broskyne budem jest aj vecer, hoci su U2. 😉

vikina74
16. júl 2012

@aninapomaranc

Krasny vysledok, drzim palce aj nadalej! 🙂

pavlina2222
Odpoveď bola odstránená
mavion
16. júl 2012

@vikina74 dakujem 🙂 nastastie sladidla nepouzivam vobec, sladke jem len doobeda 🙂 ale co je horsie, ja momentalne nedostanem doobeda do seba skoro nic, proste mi nechuti, a poobede zacinam byt hladna. akurat mi skvrka v zaludku 😀
dufam ze to coskoro prejde a ja nabehnem na svoj doterajsi rezim 😉

mavion
16. júl 2012

@grimaska4 diky za radu, jasne ze tehotenstvo nie je choroba, nikdy som ho tak nebrala, ved toto je uz moje tretie 🙂 pri oboch som pribrala 10 kil, dufam ze ani teraz to nebude horsie 🙂

grimaska4
16. júl 2012

@pavlina2222
cosi,kde 10 kil,ja som mala 9 poharov take 2,5 dcl-ove a pouzila som tusim 2 kila jahod

grimaska4
16. júl 2012

@pavlina2222
vies ona asi nevie,ze po novom sa obsah vlakniny v produkte ci v ovoci odrata od ch,teda o tolko menej ma uhlohydratov,ale nech rype,nechaj ju tak,jasne ze norbiho marhulova marmelada je U1 z obchodu vdaka tomu ze nie je cukrovany 😉

grimaska4
16. júl 2012

@aninapomaranc
jeeej,pekny vysledok,ide ti to pekne dolu 😉 ,gratulujem ti!

grimaska4
16. júl 2012

@pavlina2222
skor by ti poradil norbi,alebo update dietologicka Hajni,

pavlina2222
Odpoveď bola odstránená
claydox
16. júl 2012

@elina313 ahoj tak ja som začala v piatok tak môžme spolu skúsiť. Neboj cez víkend sa mi to pri mojom podarenom mužíčkovi podarilo porušiť ale tak idem aj tak ďalej.

pavlina2222
Odpoveď bola odstránená
claydox
16. júl 2012

@elina313 prosím ťa ako zistím do ktorje skuppiny patrím? Nemám ešte knihu tak to neviem zistiť. Ďakujem

@elina313

aninapomaranc
16. júl 2012

@grimaska4 Ďakujem, povzbudzovala si ma, ak sa snažím, je to dobré keď má kto podporiť v kríze. Dúfam že to pôjde tak aj ďalej. Ďakujem že ste tu 🙂

grimaska4
16. júl 2012

@aninapomaranc
pojde to neboj sa aj dalej,inak aku mas vysku?lebo podla profil foto na Fb by som nepovedala ze mas cez 90kg 😉

grimaska4
16. júl 2012

@pavlina2222
tak bohuzial tie stranky su v madarcine,ja somtam registrovana,dieteticka by skor reagovala ako norbi podla mna,norbi reaguje casto na Fb,ale tam podla nalady,inak sa mu da pisat mail privatne,vraj odpoveda,ale to by som jeho adresu musela zistit.
Inak ta akoze nova knizka co ju tak oznacuju na slovensku,Norbi ju pisal v roku 2007a 2008..v madarsku vysla niekedy v r.2010 a uz vela veci neplati ani z nej,napr.existuje 10%kodovanie ,alebo najnovsie vymyslel,ze ked pouzijes napr.na langos 20g muky(master mix +normalna muka pomer 1:1) ma to 30g ch,ak pridas rovnake mnozstvo vody,lebo ta masa tolko spotrebuje,mozes v pohode ch zrazit na polovicu,teda na 15g ch-vcera som to od neho citala na Fb