Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
Samozrejme, ze sa GI u zemiakov tepelnou upravou meni. 🙂 Dokonca zavisi aj od toho, ako ich tepelne upravujes a ci ich jes teple alebo studene. Studene varene zemiaky (napr. v salate) maju nizsi GI, pretoze skrob stuhol (laicky povedane) a tazsie sa potom travi a vstrebava.
Kedze vies po nemecky, mozes si to tu pozriet: http://www.wissenswertes.at/index.php?id=tabell...
Surove zemiaky GI = 30
Varene zemiaky GI = 65
Zamiakova kasa GI = 90
Pecene zemiaky GI = 95
A s tou poslednou vetou suhlasim, kazdy sa musi rozhodnut sam, ako to bude robit, ja som hovorila za seba, ako by som to robila ja.
@vikina74
mam taku brozuru update z 2011,ja som inak myslela tie zemiaky tak,ze sa ich GI nemeni ako pri mrkve-podla stupna uvarenia az dvojnasobne dakedy 😉
ci ma zemiak GI 65 ci 70 ci 100 to je inak celko jedno,lebo vsetky hodnoty su vysoke.
a inak,ak priloha neobsahuje viac ako 20% zemiakov,jedlo ma oznacenie U1-ale to tusim je aj v druhej knizke
No tak to je super, za chvilu uz budeme moct jest asi vsetko. 😉 (Robim si srandu!)
Hlavne je sledovat si uhlohydraty, lebo ked to vecer a za cely den prezenies, tak ta ani to 10%-ne pravidlo nezachrani. Ina vec je aj - to som pozorovala u seba, nemusi to platit u kazdeho - ze ked vecer skombinujem uhlohydraty hoc aj male mnozstvo s bielkovinami, tak ma nejako nafukne. Cize sa tomu snazim vecer skor vyhnut. Napr. vcera som vecerala cottage syr s paradajkami, mnam.
Este jednu vec v osobnej zalezitosti: Chcela by som ti podat symbolicky ruku na zmierenie, myslim to naozaj vazne, sme dospele zeny a myslim, ze dokazeme komunikovat na normalnej urovni. Minimalne sa obcas zhodneme na tom, ze sa nezhodneme. 😉 Sme akosi vsetky na jednej lodi a kazda, ktora tu je, ma co povedat a bola by skoda prist o cenne rady. Velmi by ma potesilo, keby si to prijala. 🙂
@vikina74
ved jest sa aj da vsetko a to aj hociktorom case,ale s rozumom,update nie je jedina metoda ktoru sa da chudnut,su aj ine metody a predsa chudnu,ked ma dakto 30 kil nadvahy tak moze dakovat sam sebe,lebo tie plus kila urcite nenabehli pri rozumnej zivotosprave a zhresenim par krat do mesiaca,ked dakto jedava kazdy den balik cipsov a spapa aj celu tabulku cokolady tak samozrejme ze priberie(aj ked cest vynimkam,existuje moznost pribrat z hormonalnej liecby,ale moj nazor je taky ze urcite nie 15- 20 kil)
A urazit som ja neurazila,ty si bola ta, ktora sa zmetala ,lebo sa nepacil moj nazor a este paru z vas a to reagovali ste sposobom ako 3 rocne deti na ihrisku-ja uz nebudem tu chodit,lebo ona tu je,ja dochadzam z fb,lebo ona tam je,nech si premenujem update forum na forum n eera kura a bla bla bla a nakoniec ?? si ochotna reagovat na moje prispevky,co je inak kazdeho osobna vec,lebo to je verejne forum
kazda sme ine, ja som otvorena,ja poviem ci napisem na rovinu,nepatrim medzi ludi,ktori kydaju poza chrbat,lebo ked existuje dajaka,ktora v zivote nikomu neublizila ci nikoho neurazila nech hodi kamenom 😉
OK, beriem to ako ze sme obrazne povedane "zakopali vojnovu sekeru". Ja som zostala tu, nemam vo zvyku utekat pred problemami. Co sa tyka FB, tam som dost opatrna a mala so docasne trochu zly pocit byt tam pod svojim realnym menom, mozno sa vratim, uvidim. Koniec koncov som ti tiez vsetko napisala na rovinu, takze sme si kvit. 😉
Vazim si tvoje vedomosti aj to ako pomahas a myslim, ze nie som jedina. Takze v tomto zmysle nam prajem vsetkym pekny vecer. 🙂
Neviete niektorá poradiť niečo , čoby mi urýchlilo vyprázdňovanie? Stále mám pocit že to nieje ono. Mám pocit že priberiem aj z vody.
Mne velmi pomahaju ovsene vlocky na ranajky alebo uplne tmavy celozrnny chlieb. Alebo skus lanove semienka v jogurte, to ma dobre pomahat. Dolezite je aj dostatocne pit, ja ked malo pijem, tak som ako naliata.
@vikina74 dík, vyskúšam
@aninapomaranc ahoj, moja znama ma problemy s vyprazdnovanim uz dlhsie a na 100% u nej zaberaju susene slivky namocene vo vode 😉
@aninapomaranc
skus si dat rano hned ako sa zobudis este nalacno pohar (min.2,5dcl) vody,ak mas cerstvy citron vyzmykaj do vody z neho.Ak ti nerobi problem vypi hoc vlaznejsiu vodu nie celkom studenu.
Alebo daj 4 az 5 kuskov susenych sliviek vecer napucit do 2 dcl pohara s vodou,rano pred ranajkami zjedz najprv slivky a potom vypi aj stavu z nich.
nezabudaj na vlakninu,podporuje peristaltiku criev,denna davka je az 25 az 30g(obsahuje ovocie,zelenina,obilninove vlocky,ci otruby)
Ďakujem za rady, začnem vodou, slivky si musím kúpiť
@grimaska4 slivky mám kúpené a od zajtra skúšam čo pomôže. Mohlo by to mať vplyv aj na chudnutie nie? Ked sav tele nezadržiava veľa "odpadu" a ide to preč tak sa aspoň neukladá všetko do tela. ČI??? 🙂
@aninapomaranc
myslis slivky?No myslim si,ze je lepsie vyprazdnovat sa pravidelne aj ohladom diety,inak vraj niektore po vyprazdneni maju aj o 1,5 kg menej.
ale najvacsi vplyv na chudnutie ma strava az 70%,zvysnych je pohyb a genetika mozno 😉
@pavlina2222 presne ako ja, tiež som skoro týždeň nebola na wc, ale potom sa to trochu napravilo, ale tie slivky asi zabrali. Možno že sa tá strava stíha vstrebať alebo neviem. Ja som skúsila namočiť tie slivky, aj keď mi nalačno veľmi nechutili, ale zjedla som.
To si aj ja myslim, tyzden je fakt vela. Ako uz aj grimaska pisala, dolezita je vlaknina a dostatok tekutin.
Ja musim pravdu povedat, ze tesne po porodoch som mala dost velke problemy s vyprazdnovanim a potrebovala som pravidelne klystir. Ale upravilo sa to.
Tie slivky mozes skusit aj uvarit, stava ma potom lepsiu chut ako len tak za studena, moja mamina to tak robievala. 🙂 Slivkovy kompot by tiez bola jedna moznost, ak zozenies bez cukru.
moja dnesna vecera-restovane kuracie pecienky s veeela cibulami,mnamka,uz sa tesim 😉
@emma1234
ahoj,ja som mala tenhttp://www.homegym.sk/proteinova-dieta/scitec-p...
(len inej prichute-su totiz rozne)
Ide o to aby mali co najviac bielkovin najme ked cvicis,inak v update predajni ten shake co maju ma na jednu davku az 25 g bielkovin,ale vyjde to naviac ako ostatne(tamje 5 porcii a stoji to cez 7 eur a je v nich aj vlaknina)
http://www.homegym.sk/proteinova-dieta/scitec-p...
ahojte, neajk sa zasekla komunikácia, ako sa Vám darí??
@aninapomaranc ahoj! no ja som nejako teraz polavila v cviceni, troska aj v strave, boli sme na vikend u nasich, tak som si dopriala, ale snad sa dokopem opat k staremu stylu 😀
No ja som práve v dobrom tempe, asi som to najhoršie vydržala. Stále sa stavujem podľa Norbiho, objednávam si obedy a dvakrát za deň si sadnem na bicykel-stacionár a našlapem 10 km. Od sestry mám požičaný aj taký sklápací stroj, na ktorý si sadnem, opriem sa a urobím 50 zhybov ráno a večer znova. No som na seba hrdá, toľko pohybu som nemala ani sa nepamätám. Moja váha sa už blíži k 90 (z 98) tak sa teším kedy ju prelomím. Bude to čoskoro. 🙂)
Vy nestrácajte chuť, ja to chvíľu za vás zatiahnem.

@grimaska4
zemiakom sa varenim nemeni GI ☹ ,ale ja nemam chut sa s tebou hadat,aj tak to nema zmysel.
a vies,su ludia,ktori aj ked potrebuju chudnut,nemienia jedavat 365x do roka na veceru jogurty s ovocim,ci same bielkoviny so zeleninou..ja osobne si neviem predstavit dat na chlieb marhulu cerstvu,ked mam chut na pecivo napr. s marmeladou