Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@viera386
dia vyrobky su oblb,oni obsahuju habadej cukru,niektore produkty aj viac ako obycajne sladkosti,alebo fruktozu a to je skoro to iste ako cukor(najme ked pridavaju lacnu fruktozu vyrobenu z kukurice ☹ ).
Update muka je nic ine ako muka so znizenym obsahom uhlohydratov(tiez s pridavkom soje),ja od update ju uz nekupujem,ale miesam si sama,kupujem si cistu sojovu muku v bio obchode a miesam ju s normalnou bielou mukou v pomere 1:1.
Inak na rezne,do kolacov pouzivam pomlete mandle smiesane s troskou sojovej muky(tiez kupis v bio obchode).
Inak kadejake muky so semiacok (mandlova,ryzova atd) maju velmi dobre zlozenie,skus zohnat a experimentovat 😉
@grimaska4 Moc si mi pomohla,ďakujem pekne za radu.Som totálny začiatočník,najlepšie by bolo dať si stravu voziť.No ale bývam na malom meste tak bohužiaľ.Teším sa na knihu,snáď po prečítaní budem múdrejšia.Veľkou výhodou je že nemusím sladké,ale radšej mám klobásu.Ešte raz ďakujem.V
pri miesani sojovej muky z obycajnou hladkou mukou - odporucam obycajnu hladku muku nahradit hladkou celozrnnou mukou - maju ju napriklad v Kauflande - je v takom hnedastom sacku. Uhlohydraty sa v pripade celozrnnej muky vstrebavaju pomalsie ako z klasickej hladkej muky.
Myslím, že ani nemusí byť celozrnná, oni odporúčajú bežnú z master mixom, mater mix je sojová múka doplnená o pšeničnú bielkovinu, takže v pohode. Samotná sojová múka už znižuje obsah uhľohydrátov. Inak na zníženie obsahu uhľohydrátov je dobrá aj amarantová múka v pomere 1:1 alebo bôbová, mám menej uhľohydrátov ako samotný master mix. Kečup odporúčam špak bez cukru oveľa menej sacharidov a KJ, myslím že až 60-80%, Horčica Sinco bez cukru tiež lepšia ako Update čo sa týka KJ, obsahu sacharidov a konzervačných látok Update konzervárenské výrobky obsahujú benzoány, tie sú nič moc, čo sa zdravia týka, a Špak je napríklad bez konzervačných látok,
Čo sa týka fruktozy v dia džemoch a marmeládach, tú fruktozu ma aj update, xylitol majú napríklad z kukurice, radšej sa treba pozrieť po xylitole z brezy ten je lepší, na obrázku je síce breza, ale je to len oblb, ilustračný obrázo, treba čítať malé písmenka, ale priamo od nich viem, že je z kukurice..... Veľmi dobrý na sladenie je agávový sirup... ak máte známych čo chodiavajú do nemecka, dajte si kúpiť 500g bio agávového sirupu sa dá zohnať v akcii za 2,99€ a vydrží veľmi dlho, je to low car, bez cukru a má nízky glykemický index, Takže Super
Grimaska, mýliš sa, Glykemický index má 15-20. Stačí ho použiť veľmi málo, takže ušetrí sa aj energetický príjem, je určite vhodnejší ako eritrit - samá chémia. Asi si si to pomýlila s javorovým sirupom ten má vysoký glykemický index. , ten má Agávový sirup má o polovicu menej kalórií ak fruktóza. GL fruktozy je 30, a napriek tomu je vhodná pre diabetikov, tak prečo nie Agáva. Agávový sirup BIO má nízky glykemický index a po konzumácii nezvyšuje hladinu cukru v krvi tak rýchlo ako med či biely cukor, a to práve pre svoju schopnosť nestimulovať pankreas k vylučovaniu inzulínu. Určite je vhodnejšia ako frutkoza, ktorá ma 99,5g sacharidov na 100g a predsta ju používajú ako sladilo v Update.
Viera Dakujem za rady,teraz skúšam čo a ako na čakám na tú knižku,snáď zajtra.Strava sa mi zatiaľ vcelku pozdáva.Ešte sa chcem spýtať,či si aj kalórie /tuky/ rátate,alebo čiste cukor a aké asi porcie v gramáži si dávate.Veľká vďaka
Pre mima8585 napíš mi prosím presný názov sirupu.ako je v nemčine na obale.Dík.V
viera386 - Kalorie si neratam. Porcie si velkostou davam take ako ma update v celodennom menu - cize obed je bohaty - nezabudam na olovrant (inak by som vecer ziedol kamion) a vecera len striedma. Vecer pri telke ma niekedy chytaju "hriesne" myslienky ale eliminujem ich kuskom 70 percentnej cokolady bez pridaneho cukru.
Na sladenie pouzivam steviu koncentrat (cca 300x sladsi ako cukor-vyskusane) ktoru som zmiesal s cukropurom - eliminoval som tym umelu pachut a staci na sladenie neskutocne malicko. (ziadne kalorie) Pecim s tym aj kolace - dokonca strudle.
Knizky mam obidve - myslim ze ta druha obohacuje a upresnuje tu prvu. Sem tam si ju precitam ako motivaciu (tie komentare Norbiho su az strach nahanajuce -"ale pravdive" (ohladom obezity).
S touto stravou som fakt za 4 mesiace nikdy nebol hladny - to sa mi pri ziadnej diete nestalo. Vaha isla pravidelne pekne dole - posledne 2 tyzdne sa vsak Vaha ani nepohla - samozrejme ze je to v poriadku pretoze telo sa musi prisposobit - takze na koci tyzdna - resp.1.10.2012 budu presne 4 mesiace co som nabehol na norby update -
Pohlad na moj plan ELIMINACIE TUCNOTY hovori ze je dole - 25 kg. (........klud baby......Moja vaha bola vysoka)
Pokial je tu niektora co vaha ci sa na to dat - vrelo odporucam. Citim sa neskutocne squele. 🙂
@ultra Ach jaj,asi začnem závidieť.GRATULUJEM.Ja som tiež preskákala rôzne diety a veru posledné dva roky som si neávala pozor hôbec,aj cvičiť som prestala./Predtým každý deň cca 25km na Orbitreku na záť.č.1/ Teraz mám na krku 20kg nadváhu namiesto 15 a manželove nepríjemné pripomienky.Keď som sa videla na fotke tak som sa rozhodla TAK DOST.Našla som Norbiho. zatiaľ ako píšem,tak sa otrkávam. Stravujem sa podľa Skupín,zatiaľ si zo sój.múky a podobne nepečiem.Kúpila som si umelé sladidlo av celku sa to dá,do Jogurtova tak pod.miesto nor.múky kupujem celozrnné žemle,rožky,chlebíky.Snažím sa večere bez pečiva.Uvidím.Dúfam,že tiež nejaké to kg zo mňa spadne.Ďakujem za rady.Viera
Ahojte, uvazujem ze sa dam na Norbiho update, uz 7 tyzden si davam pozor co jem a mam dole 6,5kg z 30kg, ktore som nabrala za 3-4roky :( jem casto a dost malo a chodim 3krat do tyzdna do posilky, ale ide to tazko dolu, asi preto ze nespravne kombinujem potraviny a jem ich v nespravny cas...niekde tu na fore som citala, ze sa to deli od 6:00-12:00, 12:00-15:00, 15:00-22:00 ktore potraviny sa mozu jest v ktorom case...viete mi prosim napisat o tom nieco viac?¨
Dakujeeeeem 🙂
@mauricius11
nejake zadelenie najdes aj na 1 strane tejto diskusie,sice je to podla stareho kodovania,najlepsie by ti pomohla kniha,alebo ked vies po madarsky tak kopa stranok je o update ale v madarcine
@grimaska4 po madarsky neviem :(
..ano na strane 1 som to citala a je to sprave, myslim tie potraviny a cas sedia?
@mauricius11
v urcitom slova zmysle ano,lenze to su z roku 2004 a norbi po case daktore produkty prekodoval,napr.ovsene vlocky sa mohli stale a potom ich "hodil" medzi U3.A inak podla strareho kodovania sa chudlo lahsie take su skusenosti.
Inak stravuj sa normalne a staci ked poobede uz vynechas cestoviny,biele pecivo,biely cukor.Jedavaj neskoro poobede aj vecer vela bielkovin,zeleniny a ovocie napr.A nikdy nehladuj,radsej jedz castejsie a male porcie-5x denne napriklad
@grimaska4 dakujem, takze hlavna zasada je po 12:00 uz nejest cukry a muku, po 15:00 ryzu a zemiaky...jj jem 5-6krat denne malicke porcie a pijem 3l vody, zeleny caj, kavu len jednu rano bez cukru...sladkosti vobec, max. horku cokoladu, ked ma chyti velka chut na sladke, ale to viac menej riesim ovocim...ale asi ho jem az prilis vela aj 4ks za den zjem ☹ na veceru zeleninu s maskom, tuniakom, rybou, vajickami alebo len cottage cheesom...ranajky vacsinou jogurt, vlocky potom desiata ovocie, obed v praci si nosim-bud si nieco doma navarim, alebo si dam len chlebik so sunkou a zeleninou alebo nieco podobne, potom este olovrant ovocie, ked pridem domov okolo 15:30 si dam polievku-zeleninovu, rajcinovu, masovu, inu ale proste bez muky, zaprazky, cestoviny, zemiakov, atd...a potom vecera zeleninovy salat s maskom, tuniakom, rybou, vajickami alebo len cottage cheesom ako som uz spominala...ide tak 1kg dole za tyzden, niekedy aj menej, no chcela by som 1,5kg za tyzden, no nejde to, neviem kde robim chybu...ale aj to 1kg za tyzden ma nesmierne tesi 🙂
@mauricius11
kilo dole dat za tyzden je super,to je pekny vysledok,velmi vela chudnut rychlo je aj tak nezdrave 😉 ,dolezite je,ze vaha ti klesa smerom dolu 😉 ,drzim ti palce 🙂
Tu máte príklad správne vyváženej redukčnej diéty, ktorú zostavili doktori. Min. kalorický príjem denný môže ísť od 1200 kcal denne.
HYPOKALORICKÁ DIÉTA DELENÁ 1200 KCAL
RAŇAJKY
• 1 šálka odtučneného mlieka alebo obilninovej kávy
• Voda, čaj alebo čierna káva . Nápoje môžu byť osladené aspartamom.
1 nízkotučný biely alebo ovocný jogurt.
OBED (hlavné jedlo + príloha)
Hlavné jedlo - Vyberte si z potravín uvedených nižšie:
• 100 gr. cestoviny, ryža, hrach, cícer sušený, šošovica, fazuľa sušená
• 200 gr. zemiaky
• 300 gr. hrášok čerstvý alebo mrazený
Priloha - Vyberte si z potravín uvedených nižšie:
• 200/300 gr. z miešaný šalát, hlávkový šalát, ľadový šalát, invidia, reďkovka, fenikel, cuketa, čakanka, artičoky, paprika, brokolica, špargľa, zelené fazuľky, uhorka, kapusta, zeler, rajčiny, tekvica, mrkva, baklažán, mangold, špenát, šampiňóny, repa, ružičkový kel, karfiol.
Hlavný chod a príloha môžu byť dochutené s 10 gr. olivového oleja (2 čajové lyžičky)
OLOVRANT
Vyberte si z potravín uvedených nižšie:
• 100 gr. kiwi
• 150 gr. ananás, čerešne, jablko, slivka
• 200 gr. hruška, grep, pomaranč, mandarínka, marhuľa,
• 250 gr. jahody, broskyňa, melón
• 1 nízkotučný jogurt
VEČERA (hlavné jedlo + príloha)
Hlavné jedlo:
• 80 gr. mozzarella, iný syr s obsahom tuku do 20 %
• 130 gr. morčacie stehno
• 150 gr. tvaroh, cottage syr, tofu olomoucké syrečky,
• 160 gr. morčacie prsia
• 180 gr. chudé hovädzie, jahňacie, chudé bravčové, teľacie, kozie, pečeň, konské, držky, králik, zajac,
kuracie, hlavátka, makrela
• 200 gr. Mečúň
• 250 gr. Treska, krevety
• 260 gr. Ančovičky, sardinky
• 280 gr. Platýz, pražma, morský vlk, zubáč, pstruh
• 300 gr. chobotnice, sépie, kalamáre
• 2 ks vajcia
Priloha :
• 200 gr z miešaný šalát, hlávkový šalát, ľadový šalát, invidia, reďkovka, fenikel, cuketa, čakanka, artičoky, paprika, brokolica, špargľa, zelené fazuľky, uhorka, kapusta, zeler, rajčiny, tekvica, mrkva, baklažán, mangold, špenát, šampiňóny, repa, ružičkový kel, karfiol.
Hlavný chod a príloha môžu byť dochutené s 5 gr. olivového oleja (1 čajová lyžička)
Poznámky:
• Pite aspoň dva litre vody denne, najlepšie ráno a medzi jedlami
• Pre dochutenie a úpravu jedál použite extra panenský olivový olej, najlepšie z prvého lisovania za studena
• Preferovať čerstvé a sezónne suroviny. Sú povolené mrazené potraviny, konzervy sú nevhodné
• Jedlá dochucovať citrónom, jablčným octom, cesnakom, cibuľou a bylinkami
• Soliť ako obvykle, najlepšie s morskou soľou
• Nejedzte cukríky alebo žuvačky, ak si nie ste absolútne istí, že neobsahujú cukor akéhokoľvek druhu
• Je možné piť čaje s citrónom alebo kávu (nie viac ako dva za deň), citrónovú limonádu bez cukru,
neochutené minerálne vody, dosladzovať umelým sladidlom
• Spôsob prípravy jedál je najvhodnejší na pare, na grile, dusením, varením
• Vyhnite sa sedavému spôsobu života
• Praktizovať každý deň pravidelné aeróbne cvičenie bez stresu (cyklistika, gymnastika, beh, atď.)
@sineza, nechcem veľmi polemizovať s odborníkmi, ktorí tento jedálniček vypracovali, ale mne tam chýba napr. desiata. Samozrejme závisí od toho, kedy človek tie raňajky zje, ale keď si vezmeme pracujúceho človeka, ktorý raňajkuje cca o 7-7.30, tak pri takýchto raňajkach - jogurt, mlieko... - predsa do obeda nemôže vydržať. Ak mu metabolizmus funguje aspoň ako tak, tak bude hladný o 3 hodiny. Vravím to aj z vlastnej skúsenosti. A ten aspartám, ako vraví @grimaska4 , mi tam tiež napr. prekáža. Keď už sladidlo, tak pre zdravého človeka- nediabetika, by som si radšej sladila stéviou, alebo niečím na prírodnej báze, alebo najlepšie ničím.
@ultra Gratulujem. Perfektne si schudla. Ja tiež vrelo odporúčam Norbiho lebo tiež po všemožných dietach sa nepodarilo nič a teraz po 3,5 mesiaci je dole 17 kg. Veľmi ma to posúva vpred a držím palce všetkým odhodlaným vyskúšať toto stravovanie pri ktorom sa nehladuje.
@miskap2111 To mas pravdu, ale tie ranajky sa doplnaju vysokopercentným proteinom urcenym prave na dietne rezimy, takze energia nebude chybat doobeda. A toto nie je režim pre tazko pracujuceho cloveka, režimy sa robia na mieru podla toho, co clovek robi a kolko kalorii potrebuje. Co sa tyka sladidiel, aspartam, stevia alebo sukraloza to je uplne jedno..len nie jednoduche cukry.
Co si myslite, ze co je obsiahnute v norbiho produktoch? Myslite si ze je tam vsade draha stevia alebo sukraloza?
@sineza
tu nejde o norbiho produkty moja,vela zien chudne normalnymi vyrobkami dodrzanim urcitych pravidiel-zaklad je vecer a poobede co najmenej uhlohydratov a to najme vo forme cukru.
Inak na ranajky si davat proteinovy napoj to je fakt super napad ☹ ,telo potrebuje aj uhlohydraty a najme rano na nastartovanie organizmu 😉 .
Reklamu na svoje "zazraky" si rob inde a nie na forach ludi oblbovat.
a sorry,ale aspartam ci stevia ani nahodou nie je uplne jedno,kedze jedno umele a duhe prirodne sladidlo,ale keby si bola mudra,tak toto by si mala vediet..
...ahojte baby, tak ja som cez vikend straaaasne zhresila (mali sme navstevu a piekla som klobasu a robila zemiakovy salat-jasne, ze majonezovy, tak som si dala aj ja, sice nie kvantum, ako som zvykla predtym, ale aj tak) :( som sa aj bala postavit dneska rano na vahu a to sa vazim kazdy pondelok ☹
...tak dneska to musim v posilke vypotit 😝 a do buducnosti budem musiet byt silnejsia a odolat!!!
Od dneska zacinam s norbiho systemom jedenia podla tych casov, tak som zvedava 🙂
@grimaska4 dakujem, jj 1kg dole za tyzden je stale viac ako nic, ani ja nechcem chudnut rychlo, ale o to pol kilecko by mohlo byt viac, uvidim teraz ked zacinam s Norbim, ci to nebude o nieco viac...ale mam pocit, ze ked cvicim aj na spevnenie, tak nieco robia aj svaly, mozno preto ta vaha ide tak pomaly dolu, lebo ked sa pozriem do zrkadla a na obleceni sa mi zda ze som dala dolu viac ako 6kg...
@mauricius11
pomeraj si aj cm,lebo tie u norbiho idu dakedy rychlejsie dole ako kila ,zo mna rifle po mesiaci podalai a to som mala dole len 3 kila.Je dobre cm merat aspon raz za mesiac,aj vazit by sa tak malo,ale viem podla seba ze sa to neda,
Tak oddnes som aj ja na Norbim - dúfam, že čo najdlhšie ;)
Idea: Do Vianoc aspoň -10kg
Minulý rok som bola 90DD a kilečká sú späť - som si vedomá ako ;DDD
Tak hor sa do boja s kilami a zdravším životným štýlom 😝

@grimaska4 Ďakujem za typ.Na koniec som sa rozhodla pre to staršie vydanie,vraj sa s prvým vydaním rýchlejšie chudne.Našla som knihu na Gorila.Dnes som šmejdila po DIA kútiku a teda je to des koľko cukru obsahujú výrobky bez cukru.Bola som v Ikei.Veľká moja radosť kekse bez cukru.Moja chyba ,nevzala som si okuliare a na koniec v keksoch bez cukru bolo 51 g cukru na 100G.A to som jednu pani požiadala nech mi pozrie koľko majú Sachar.Oborila sa na mňa,že je tam jasne napísané bez cukru./asi som vyzerala ako blbá/Prosím ťa ešte ako si namiešam upade múku?/alebo tomu podobnú?Mám upade obchod cez 70 km tak by som si trošku pomohla než budem mať cestu tým smerom.Ďakujem za radu,všetko dobré.