Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@ozujskova
co ti ie je jasne u norbiho?
Inak nemusis mat update vyrobky,da sa aj bez nich,len to rozdelenie musis vediet kedy ktore potraviny mozes.
Pytaj sa tu,ale na Fb mame skupinu Norbiho update,nejake info najdes aj na www.update.sk ,e shop najdes na www.norbi.eu -kde vpravo hore ti vyskoci kolonka s jazykmi a prehod si do akeho chces(je tam aj slovencina),ci sa mozes konktretne nakontaktovat na hociktoru update predajnu (telefonicky ci mailom),radi ti obratom odoslu objednavkovy formular a popripade aj balik ti poslu co si objednas(len to stoji trosku viac).
Inak by ti pomohla na zaciatok aj kniha,stoji nejakych 13 eur,myslim ta novsia,starsiu verziu ti netreba podla mna
Inak na Fb je aj skupina Update slovakia-tam najdes tiez vela info
@ozujskova mne absolutne stacilo toto http://www.amon8.sk/index.php?option=com_conten... myslim, ze je to dostatocne jasne...potom som len patrala po konkretnych potravinach, kam spadaju
@mauricius11
Nie nie, ja som to zlel napisala. Presne pred rokom som zacala s Cambridge diet, tu som drzala 3 mesiace a schudla som 19 kg. Islo to celkom rychlo. A potom som od februara nabehla na Norbi Update a schudla som zatial 11 kg. Teda spolu za rok som schudla 30 kg. :D a stale s update pokracujem.
@ozujskova
ty co mas s tymi update predajnami ???
ved som ti uz vyssie pisala moznosti,ale ved staci ti stravovat sa podla kodov,ale to musis teda chciet ☹
Inak pozeram ze si okres michalovce-v kosiciach maju predajni v dargove (obchodny dom) na pribinovej ulici,robia smerom na Tv,Mi a kralovsky chlmec rozvoz kazde dva tyzdne ,zaplatis nejake 2 eura a prinesu ti autom na udanu adresu co si objednas.Nech sa paci na nich cislo 0907 321 231
@ozujskova
http://www.update.sk/imageuploads/30/menu.40.pdf na tomto linku vlavo v bielom oknicku su distribucne miesta. Vyberte si miesto,ktore mate najblizsie, alebo aj hociktore, ktore je vam sympaticke 🙂 a skontaktujte sa s nimi a oni by vam mali poslat objednavkovy formular a zaslu vam to na dobierku. Ked si planujete varit sama, tak by ste si mali kupit zakladne veci ako je update cukor, update muku low-carb master mix- ona sa miesa 1:1 s vasou oblubenou mukou a potom z nej pripravujete vasim obvyklym sposobom, update cestoviny a nejake update sladkosti pre pripad, ze by vas chytila nejaka mlsnota. Maju vybornu obycajnu horku aj mliecnu cokoladu bez pridania cukru. Ale to vsetko uvidite v objednavke.
Mozem sa k vam pridat? Asi tyzden som si to tu listovala a citala zakladne principy. A od pondelka som nabehla na update. Bola som nestastna, lebo za sedem mesiacov co kojim dcerku som pribrala vsetky kila, ktore som nechala v porodnici a ako som pozerala s update nemaju problem kojace maminy a ani tehulky. Potrebujem rozbehat metabolizmus, kedze mam problem so stitnou zlazou a nemozem brat jeden druh liekov kvoli kojeniu, tak verim, ze sa mi to podari.
@grimaska4 Ahoj grimaska,poprosím o radu,alebo aj ostatné kočeny.Mám už múku pozháňanú.Sójovú hl aj poloh.Celozrnnú hl.aj poloh.Otruby na obalovanie.Dala som do pekarničky 200g hl.sojova,200g celoz.hl a 60g.hladka obyč.muka a jedno vaj.1 1/2 lyž oliv olej,1mala lyž.cukru,/kôli kvasniciam/jedna lyž.octu dve male lyž kvasníc/suš/ a mala lyž soli.Myslíš v akom U by sa takýto chlieb mohol zaradiť? Tak som zvedava čo to bude až sa upečie.Ak máte niektorá recept osvedčený,dajte na plac
Ad.1 - kazdemu (kazdej) ktora to mysli vazne so zmenou svojho zivotneho stylu odporucam si ako prve kupit si knizku Norbi Update kde je vsetko dopodrobna vysvetlene (netreba sa obavat nieje to nic komplikovane) Ja som na zaciatku tiez iba cital utrzky informacii na internete ale pokial som si ich neprecital v knihe - pekne po kope a v suvyslostiach tak som to nechapal. (Knihu maju v kazdej predajni UPDATE)
Ad.2 - K otazke ci sa po urictej dobe (po schudnuti urciteho -cieleneho poctu kg mozete vratit k beznej strave mam iba jednu odpoved - ANO- MOZETE sa vratit k strave ako pred Norbiho tajomstvom - ale GARANTUJEM VAM ze sa k predchadzajucemu zivotnemu stylu uz nebudete chciet vratit pretoze TO NIEJE POTREBNE. Budete sa citit naozaj zdravo, budete plny energie a nebudete mavat tazky zaludok, vas cukor v krvy nebude kolisat a preto sa nebudete chciet vratit k vybrazanemu syru s kopcom hranoliek a tatarkou (miloval som toto jedlo a teraz mi pri pisani az naskakuju chplky na rukach - ked si predstvaujem to mastne jedlo a to som bol naozaj silnym zastancom nezdravych jedal)
Ad.3 - Kto ma moznost a ma v meste predajnu UPDATE- skuste si na jeden - dva tyzdne vyskusat celodenne menu U14 - zistite ake mnozstvo a ake zlozenie jedal odporuca v priebehu dna Norbi na rychle chudnutie. Ja som si kompletne menu objednaval asi 1 mesiac - - momentalne si vyberam iba obedy z menu U1-U10 - to na co mam chut a ranajky - olovrant a veceru riesim samostatne.
Ad.4 - Kto to este neskusil NEBOJTE SA TOHO. Je to fakt priam na neuverenie - ale funguje to genialne.
Ak by mal niekto zaujem mam zozbierane z netu asi 70 receptov (dane do jedneho suboru .pdf) + rady ako si v domacom prostredi nahradit muku a cukor update. (mozem to zavesit aj niekde na net) Rad poradim pretoze uz poznam ten nadherny pocit ktory ma zenie dalej - mat nizsiu vahu , mat upravenu hladinu cukru v krvy a byt plny energie a pritom papat chutne a zdrave veci (aj kolaciky)
Od 1.6.2012 do 1.10.2012 --------- 26kg (citim sa perfektne)
@viera386
podla mna ti z tych surovin vyjde U1 chlieb,ale najednoduchsie je poratat uhlohydraty z muk okrem sojovej ,ta ma ich malo(celozrna ma ma na 100g muky okolo 50g a obycajna muka 75g na 100g muky).A vydelis poctom krajcov chleba,ktore z chleba dostanes.Nebude to ziaden 6g-ovy chlieb,ale v pohode do 20g na jeden krajec sa pekne zmestis.
Ja inak nepeciem chleba,raz som robila update zemle,ale ja som nasla so znizenim obsahom uhlohydratov dobry chlieb tak kupujem tento,inak ani casto chlieb nejedavam,max.2x do tyzdna aj to na ranajky.
@grimaska4 pozrela som na sáčikoch hodnoty tá celoz.múka má 74,14 a sojova 7,4 na 100G+cca 35 za hl.muku a cukor važil 4g vajíčko nič a sušené kvasnice neviem.Nakrájam 14 kúskov tak na kus by vyšlo+- 14,43g.Keby som našla na Slovensku taký chlebík bolo by dobre.Chlebík sa podaril,je ťažší samozrejme,ale akoby bol nahorklý a nasládlý.To je taká zvláštna chuť.Ale samý ho nebudem jesť,tak sa zje/aspoň dlhšie vydrží/.Na budúce dám 120g soj.múky a ostatné celozrnnú.Chcem si to piecť aby som videla čo tam mám,lebo celozrnné pečivo tmavé ,nemusí byť také ako vyzerá/som na celoz.žemle 1 ráno a aj tak sa mi to nezdá.Dnes pekárne aby ušetrili prifarbia múku,osypú zvrchu semiačkami a jeme vlastne biele pečivo.Ak by bola skúsenosť zo sójovou múkou privítam./Použitie,rady
@viera386
na slovensku najdes tento chlebik http://www.tofako.sk/akcia a este update chleby.
Inak moja celozrna muka ma 49,9g uhlohydratov na 100g,a sojova muka 3g len,ale asi zalezi od vyrobcu 😉
Inak mozes z neho v pohode zamrazit si,inak sojova muka potrebuje viac tekutin,rychlo ju vsiakne,alebo davaj z nej menej,v pohode pridaj slnecnicove jadierka,co orechy donho,povrch mozes posypat sezamom.u nas maju aj celozrny chlieb kde su kusky mrkvy,tekvice,slnecnice a orechov.
@grimaska4 Ďakujem,chlebík občas robím v pekárničke so všetkým možným,len zákl.recept mám aj so zemiakom,a miesto vody je dobré acidko a 300G biela múka a120G celoz.múka.So sójov je to prvý pokus a našla som si dodávateľa za pol.ceny akú sú daé múky v obchodoch.Našla som u nás v Tescu tento chlebík:wholemeal warburrtons,má takéto hodnotyna 100G: Energ hod.1031kj,Bielk 10,4sachar 40,7 z tohocukry,2,9 tuky 2,5 z toho nas.mast kys 0,7 vláknina 6,5,Sodík 0,43 soľ 1,08 Zloženie má písanécelozr.pšen.múka55%pit.voda,droždie,rast.olej,dextróza,pšeničný lepok,jedl.soľ,cukor,jačmenná sladová múka,emulgátoryE272eE471 konzerv.látkyE 282E200,sój.múka,karamel.cukor,látka na zlepš.vlastnosti múkyE 300.Kam by si zaradila tento?Majú aj stránku www.warburtons.co.uk.Ten veb čosi mi dala do odpovede pozriem.Vďaka
@viera386
no U1 nebude ☹ ,ma vela uhlohydratov,aj ked celkom pekne mnozstvo vlakniny.Inak biely chlieb ma na 100g 50g uhlohydratov,takze to je skoro to iste.
A v zlozeni citam ze je tam cukor-to uz je fakt nenormalne kde ho vsade davaju,neviem naco ho do chleba ale no nevadi..
Inak ten web neviem ci vies otvorit,mne sa neda neviem preco,ale hod do googla bielkovinovy vecerny chlieb a mozes si o nom precitat
@grimaska4 prilepilo sa za web stranku slovíčko má to byť http://www.warburtons.co.uk/
ahojte dievčata, v knihe som nenašla cottage syr, viete do ktorej skupiny patrí?
takisto tu niekto zavesil ze ryžové polystyrény radšej nejesť, lepšie sú pšeničné, ale v knihe som našla nejaké madarské ryzové polystyrény značky Hamlet, a tie zaradil do U1. Je v tych madarskych a našich nejaký rozdiel?
dakujem
@luuuciiik
ano syry su vsetky U1 hocijake,aj obycajne maslo,aj plnotucne mlieko.
Baby neberte tu knihu ako bibliu,co tam pise musi tak byt,studujte zlozenia na vyrobkoch predtym ako si daco kupite,zalezi od toho co ma kolko uhlohydratov a akych,to je tiez dolezite,lebo su produkty kde pise na 100g napr.40g uhlohydratov,ale z toho su cukry 1,4g a zvysok polioly ci maltit (tie sa v pohode mozu lebo len "prejdu traviacim systemom a nezacnu sa ukladat tuky z nich ako z nadmerneho mnozstva cukrov).
Ovsene vlocky su U3 podla novej norbiho knizky,ale v pohode sa mozu poobede ci vecer,ved nie je tam pridany cukor a obsahuju vlakninu,ktora spomaluje vstrebavanie uhlohydratov.
Takze aj polystyreny mozete hociktore ake vam chutia,mrnknite na zlozenie,vascinou obsahuju na 1 kus okolo 5 az 7 g uhlohydratov,takze ak si date 4 ci 5 kuskov hoc aj vecer,nic sa vam nestane a este k tomu nejake bielkoviny(napr.sunka,losos udeny,tuniak) a zeleninu .
U norbiho kto chce chudnut ,musi obmedzit prijem uhlohydratov ,nalepsie je rozdelit si na 5 davok po 30g,ale realne vieme ze sa to neda stale,ale da sa napr.poobede a vecer to kontrolovat aby sme neprijali velke mnozstvo
@ultra Dakujeme za rady, no kniha je na gorile aj martinuse vypredana,ale aj tak skuim pozhanat. Obchod nemam v okoli, no radsej sa chcem naucit si spravit vyvazene menu doma. No ak ta mozem poprosit mala by som zaujem o tych 70 receptov (dane do jedneho suboru .pdf) + rady ako si v domacom prostredi nahradit muku a cukor update. Potrebujem sa zbavit cukru, lebo mi lieta, resp. ho vylucit alebo nahradit. Dakujem krasne za ochotu a pomoc.
@editpiaf
cukor vo forme poliolu,maltit su cukrove alkoholy, z ktorych sa velmi malo alebo skoro nic nevstrebe do krvi,preto sa pouzivaju na sladenieTakisto aj xylit,eritrit ci stevia
Ja sa stale mrnknem na zlozenie najme co sa sladkosti tyka,ale aj jogurtov,pozor na dia vyrobky,vascinou su oblb,su bud plne cukru alebo fruktozy,co je z hladiska GI takmer to iste.
Napr.cokolady typu Milka alebo hocijake ine maju straasne vela cukru,na 100g aj cez 50 co je vela,ale su cokolady napr ritter diet,alebo od update,kde mas 51 g uhlohydratov na 100g,ale z toho cukry su 0g a polioly su cez 40g.
Ja ked som chudla ku koncu som sa nevedela 4 kil zbavit,tak som zacala uhlohydraty ratat a snazila sa neprekrocit hranicu 150g denne a chvalabohu to zafungovalo.
Ty si chcela menu si objednavat od update?Radim ti radsej nie,teraz akurat fajne navysili pocty uhlohydratov v jednotlivych porciach,zeny sa buria ze preco a dokonca priberaju (ak sledujes madarske fora tak asi vies).Napr update hamburger co predava pod nazvom bigburger malo uhlohydraty 40g a teraz to iste mnozstvo ale 80g ☹ ,radsej si var sama,doobeda jedz vsetko,normalne a poobede a vecer obmedzi uhlohydraty a bude to fungovat.A taketo stravovanie potom mozes viest aj ked schudnes,lebo si na to zvyknes,nebudes citit ziadne obmedzenie.Ja tiez tak fungujem od augusta 2011 a nic mi nechyba doprajem si vsetko akurat vecer si dam pozor co zjem.Takze norbi v tom pravdu ze ten jeho system nie je dieta ale zivotny styl
Inak take musli tycinky ake predava on,s podobnym zlozenim najdes aj v Lidl od Linessa a tiez je v nich namiesto cukru maltit,a stoja ovela menej ako norbiho musli tycinky 🙂
@ultra
Ahoj, ak by som mohla poprosti o tie recepty, bola by som ti vdacna. Ja sa podla Norbiho stravujem uz od februara, len vikendy si varim sama. Kupujem si denne menucko U14. A teraz som aj ja presla uz len na obedy. Ale nejake receptiky by sa mi veru zisli. Poprosim na adresu adrienab@chello.sk. Dakujem a prajem ti vela uspechov v chudnuti.
@grimaska4 Dakujem, ze si mi to vysvetlila, si zlata. ja jednak potrebujem schudnut a mam problem so stitkou, mame v rodine dedicne cukrovku, takze sa jej chcem vyvarovat. A hladala som "dietu", ktoru by som vedela dodrzat, toto ma oslovilo, lebo je to skor ako zivotny styl a hlavne nemam pocit, ze mam nieco zakazane 🙂. Nechcela som nic radikalne, kedze este stale kojim a ako som pisala co mesiac kojenia, to kilo navyse. Takze som bola nestastna, lebo pred tehu som brala lieky, ktore mi brdzili vstrebavanie cukru, no pocas tehu a kojenia ich nesmiem. A hned mi zacala rast vaha, takze sa to snazim upravit jedlom. Tak ako som pisala pre @ultra - obchod nemam v okoli, no radsej sa chcem naucit si spravit vyvazene menu doma.Som doma na MD, takze varim kazdy den, ci uz pre malu, muza alebo babinu, takze by mi to prislo zbytocne vyhadzovanie penazi si objednavat menu, kedze materskej sa peniazky vzdy zidu. Jedine co chcem pozhanat je stevia, xylit alebo eritrit.
@grimaska4 Este ma napadlo co sa tyka stevia, xylit alebo eritrit, co z toho uprednostnujes? Asi to mas oskusane, ze? Co je chutove najviac podobne cukru? A skusala si s tym aj piect sladke kolace? Pozerala som tie typy ako si upravit muku, tak este to ma oslovilo, lebo ja robim vela veci doma- cestoviny do polievky, aj prilohove, tak to chcem skusit. Kedze ja som dost na sladke a mucne jedla. Maso mi staci 2krat do mesiaca, no mam rada syry a rybicky. ň

@lussy211 dakujem si poklad...🙂