icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

maja1982
12. dec 2012

@nitrankanr a kde sa da objednat to ich menu?? u nas nikde naokolo nieje predajna :(

jahodka1411
13. dec 2012

@nitrankanr nie je to príliš drahé?

nitrankanr
13. dec 2012

@jahodka1411 obed, olovrant, vecera, ranajky 6,67

nitrankanr
14. dec 2012

@ultra Ahoj, citala som o tvojich uspechoch v chudnuti. Blahozelam, dufam, ze aj mne sa bude tak darit. Objednavam si U14, ale uz varia len do Vianoc. Skoda, ze sa uz nedaju pozriet tvoje recepty. Ak by som tab mohla poprosit, poslal by si mi ich. Dakujem

jahodka1411
14. dec 2012

@nitrankanr a cena dopravy? konkrétne na Čermáň

nitrankanr
14. dec 2012

@jahodka1411 v pondelok sa plati za cely tyzden, mala som objednane Po-Pi a vcera som si doobjednala este So-Ne. Obidva razy som neplatila nic navyse. Oni to rozvazaju po celej NR, tak asi preto to je gratis. Este mi aj kazdy den zavola, kde som, aby sa neprehnal.

skriatocek
14. dec 2012

@murphinka ja mam 165cm a 60 kg,,,tiež ked som prvý krát otehotnela pribrala som 30 kg a zhodila som 10 kg pomocou tohto a 10 ostalo v porodnici,takze da sa to,cvicenie je len bonus ale ZAKLAD JE STRAVA ! prd ti pomože chodit na zmbu ked vecer si das biele pecivo s maslom a sunkou 🙂 takze najlepsie je sklbit jedo d ruhe a tiez vyhovorky typu nemam system ,nemam nato cas... a ine v stravovani su chabe,vzdy sa to da 🙂

tigera25
15. dec 2012

@dokonalepremeny Výborná je treska od firmy Ryba, predávajú ju v Tescu, neobsahuje cukor, je sladená sukralozou, číte je to U1, zloženie té isté ako norbi update, aj čo sa éčiek týka, len je lacnejšia. Zemiaky varené sú U2, takže do 15.00 žiaden problém.

dokonalepremeny
15. dec 2012

Žienky viete mi poradiť nejaký chutný recept na šalát s majonézou U1 🙂 ?

grimaska4
16. dec 2012

@dokonalepremeny
ja robim taky ako zemiakovy salat,ale namiesto zemiakov davam na kocky pokrajany zeler,poduseny na pare,a klasika donho-hrasok,mrkva,varene vajicka ,cibula posekana,moze sa aj kukurica,davam aj trosku sladkej smotany,aj kyslöej smotany a majonezu,alenie od update alebo light-zlozenie ma to iste ako update,ale cenovo stoji ovela menej 🙂

mareli
16. dec 2012

ja len zasnem, ze majoneza a treska...to urcite nie je zdrave stravovanie. take jedla nemaju co robit v zdravom jedalnicku.

dokonalepremeny
16. dec 2012

mareli : Zdravé alebo nezdravé s týmto stravovaním sa mi podarilo schudnúť za mesiac 5,5 kg a naďalej chudnem 🙂

nitrankanr
16. dec 2012

@dokonalepremeny @grimaska4 ak by ste boli take dobre, napisali by ste, co treba citat na etikete vyrobku a ake by mali byt maximalne hodnoty? Vcera som bola v obchode a pani mi tam vysvetlila podstatu stravovanie ich vyrobkami, ale nepovedala mi, zasady, ak by som sa chcela stravovovat beznymi surovinami.

grimaska4
16. dec 2012

@nitrankanr
u norbiho sa sleduju uhlohydraty,kolko ,teda mnozstvo a aky druh,najme na "z toho cukry ".Uz vela vyrobkov nie len update su sladene steviou,maltitom ci poliolom (vacsinou sladkosti,pudingy dezerty),tieto druhy sladidiel sa mozu,to su cukrove alkoholy,ktore len prejdu traviacim systemom.
Ak prijmes viac uhlohydratov a to najme vo forme cukru,ktore tvoje telo denne potrebuje,telo si to ulozi vo forme tukov(lebo inak nevie co s nim narobit) a potom sa pribera.
Optimalna denna davka by nemala prekrocit hranicu 150g max 170g denne,teda u toho kto chce chudnut,najidealnejsie je to rozdelit na 5x denne 5porcii,ale to sa neda tak presne(teda ja som to az tak nedodrziavala).Ale su aj dobre uhlohydraty (pomaly vstrebavatelne),ktore nase telo potrebuje a su aj zdrojom energie (celozrne vyrobky,ovsene vlocky),ale norbi im uz pridelil U3,predtym vlocky boli U1 napr,

grimaska4
16. dec 2012

@mareli a co je v dnesnej dobe zdrave??to by som rada chcela vediet,lebo ked sa nato rozumne pozrieme,tak asi nic,ani ziadna bio zelenina ci ovocie,pretoze ziadne bio original veci na tejto znecistenej planete bohuzial neexistuju ☹
A aky ma problem treska s majonezou??Raz za cas,to je ok,norbiho styl nema zakazane potraviny,len rozdelene do casovych zon kedy co sa moze,dokonca nerata ani kcal,ani mnozstvo tuku,povolene su aj slanina,mast ,maslo ,klobasy napr.
Ale kazdy ma na vyber,akou formou sa na chudnutie vyberie,chvalabohu vyber je bohaty,a kazdemu vyhovuje nieco ine 🙂

mareli
16. dec 2012

@grimaska4 zdrave: ovsenne vlocky, teda obilniny, natural ryza, celozr.cestoviny alebo spaldove ci aspon grahamove, pecivo celozrnne-ale nie zafarbene, naozaj to co obsahuje aspon 70%raznej muky, strukoviny, na ktore sa akosi pozabuda-ako kvalitny zdroj proteinov, ovocie a zelenina aspon 5ks na den, ked uz konzumovat maso tak biele alebo ryby.
to je zdrave. orechy- kvalitne tuky. ale tie narulane nie prazene a solene.
a nie treska ci klobasa ci co, zatoze je to v nejakej diete povolene. ale zdraviu prospesne- o tom nemoze byt ani reci.
mimochodom nadmerny prijem bielkovin skodi, telu resp. traviac.systemu. hnilobne procesy prebiehajuce v tele. brrr! o co ide u norbiho diety- dost sa podoba na atkinsovu a vsetky tie vysokoproteinove diety fitnesacke.

grimaska4
16. dec 2012

@mareli
no od atkinsonovej ma daleko,vobec nepreferuje len bielkoviny,skor brzdi prijem uhlohydratov,ale nezakazuje ich,to si ho pomylila asi s dukanom,nie je to dieta,ale zivotny styl,ale nechcem sa o tom s tebou hadat,kazdy ma svoj nazor,70%-na razna muka nie je o moc zdravsia ako biela,ked tam pridas kadejake semienka (lanove,sezamove,tekvicove,slnecnicove ) tak ok,ale taky chlieb upecies doma,v obchode ho nekupis a uz urcite nie na slovensku,strukoviny a kadejake zeleniny su zdrojom bielkovin,ale bez aminokyselin,ktore nase svaly potrebuju,teda ak chce dakto nielen chudnut a plasnut ale aj spevniet a formovat sa

nitrankanr
16. dec 2012

@grimaska4 presne toto som potrebovala vysvetlit.
Bukovsky pise vo svojej knihe o jedinom celozrnnom chlebe na trhu http://www.celozrnnychlieb.sk/

grimaska4
16. dec 2012

@nitrankanr
nepoznam ho,(treba pozriet zlozenie stale),este maju vecerny bielkovinovy chlieb od firmy tofako,ten je tiez ok,alebo update chleby-na slovensku to je asi vsetko,alebo upiect sama

grimaska4
16. dec 2012

@nitrankanr
uz som nasla jeho zlozenie,urcite sa moze zaradit do U1,ved v porovnani s normalnym chlebom ma pekne zlozenie,inak norbiho chlieb krajany ma tiez na 100g cez 30g uhlohydratov,a ten ma aj pekne mnozstvo bielkovin 😉

http://www.celozrnnychlieb.sk/obrazy/rozbor.gif

zipsy
16. dec 2012

ahojte, musim sa pochvalit, ze po vyse mesiaci obmedzovania cukru, a chleba, nieco na style update som schudla 3 kg. nedodrzivam to presne, to u mna nehrozi 😉 ale aj tak su vysledky 😀 snad mi to vydrzi 😅

grimaska4
16. dec 2012

@zipsy
🙂 🙂 🙂 sikulka!

zipsy
16. dec 2012

@grimaska4 no, dufam, ze sa cez Vianoce udrzim a nebudem sa po veceroch cpat kolacmi 🙂 ale ak prezijem Vianoce bez pribratia, tak si myslim, ze uz to pojde. chcem schudnut este 2 kg, ako som mala pred porodom 🙂

nitrankanr
16. dec 2012

@grimaska4 Dakujem, zajtra si pojdem kupit slatinsky. V NR asi nemaju vecerny bielkovinovy chlieb a na ich stranke pisu predajne len na vychode.

nitrankanr
16. dec 2012

@zipsy si velka motivacia 🙂

dokonalepremeny
17. dec 2012

Dnes 1.-krát som ochutnala Upadate 1 menu.Na obed som mala Fit kuracia ragú polievku s hráškom a update gordon blue s light syrovo majonézovo hráškový šalát.
Poviem Vám,že pre mňa tie porcie sú naozaj veľké.Nedá sa to naraz všetko zjesť. A chuťovo niečo úžasné 🙂

daniela40
17. dec 2012

@grimaska4 dokonca zemiaky sa daju nahradit mladou cukinou 😉

mareli
17. dec 2012

@grimaska bielkovina = aminokyselina. je to stavebna latka bielkoviny-alebo proteinu ak chces. razna muka nie je zdravsia od bielej. slo mi hlavne o celozrnnu muku. biela muka je najvacsi odpad aky moze byt, je to vymlete velke nic bez supky a bez celej tej vzacne vlakniny!!!o to ide hlavne v celozrnej, raznej a spaldovej muke. o tu drahocennu vlakninu, ktora v bielej nie je....takze tak.
ani ja sa nechcem hadat, ale nech mi nikto nevravi, ze nepreferuje ten norbiho styl prave bielkoviny, ked aj muku si svoju spravili tak, aby tam bol zvyseny podielk bielkovin. a co myslis ako asi, prirodzenou cestou urcite nie. spaldove pecivo je dostupne v pekarnach a obohatene o lanove semienka.
a ubezpecujem ta, ze na mojej opisanej strave nikto nesplasne, su to plnohodnotne bielkoviny rastlinneho charakteru ktore su PLNOHODNOTNE, podla vyskumov svetovej zdravotnickej organizacie. a dokonca telu prospesnejsie su prave bielkoviny rastlinne nie tie zivocisne.
btw. mam znameho, uz dlho sa venuej fitnessu a bodybuildingu a cuduj sa svete, je vegetarian, svaly ma krasne, vobec nie nafuknute a obalene tukum a v jeho okoli je viac takychto vegetarianskych fitnesakov, ktri buraju vsetky myty o potrebe "zivocisnej bielkoviny"
ja nikoho nepresvedcujem, ale nechcela by som byt v kozi tych z vas, ktore sa tu vytesuju ze dnes mali na obed update1 majonezovy salat s gordon blue a spolu si tu nahovarajte ako zdravo zijete...a chudnete 🙂)) chudnut mozete, lebo neviem, co ste jedlei dovtedy v porovnani s terajskom, ale o zdravi nemoze byt ani reci!

janniia
18. dec 2012

😀 @mareli no hlavne ze ty si spokojna so svojim zivotom - stravovanim ... 😀 ... v tom vychovaj aj svoje deti .. budu zit stastný zivot bez "tresky" ... 😀