Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
75 g uhlohydratov ma aj obycajny chlieb - ale je pravda ze toho zies urcite viac - preto si myslim ze je to vzdy lepsie ako obycajny chlieb. Ked si da chlebik s obsahom 36 g na 100g tak bude pri rovna´kom objeme jedla chudnut rychlejsie alebo si moze dat tohoto jedla 2x viac. Nic viac a nic menej som nenapisal. A ze obsahuje 2g cukru ??????? 2g na 100g ??? A co....... Takmer kazde jedlo obsahuje cukor - -ci uz ako rafinovany, tak fruktozu tak aj sacharozu. Stale ide o cukor. Ide o to prijat ho ako rafinovany cukor co najmenej. Update NEZAKAZUJE cukor -to sa jednoducho neda. Bud si knihu riadne necitala alebo nepochopila ked tvrdis ze je cukor ZAKAZANY. Dokonca aj ten lekvar Update obsahuje ako pises fruktozu - ved ide o jablkovo -markulovy zaklad co je vecsina fruktoza - tak co ine by tam malo byt uvedene. Ide o to ze don nepridavaju rafinovany cukor ako v klasickom ale pridavaju umely .
Pufovane chlebiky obsahuju podla mna vela uhlohydratov ale su vzdy lepsie ako klasicky chlieb a podla mojho nazoru ho do update menu davaju na to aby strava nebola jednotvarna a aby sa ludom nesprotivil ten "update maces - pretoze jedlo si treba aj uzit a vychutnat. Prave to sa mi na tomto stravovani paci najviac. UZIVAT SI PRI JEDLE a pri troske snahy klesa aj vaha. (za 1/2 roka - 30 kg)- Mozno to znie ako kliseeee......ale toto je jedina dieta kde papa aj kolace - puding - a pritom chudnem.. SEN..... SEN pre toho kto ma rad sladke a je "TUCNY".... (povedzeme si to na rovinu) -
nejde o to uplne sa vyhnut uhlohydratom a cukrom ale znizit ich prijem o viac ako polovicu resp na minimum - ale ved tu predsa nebudem pisat to co je vysvetlene v knihe.
Takze moj nazor je ze urcite si radsej dam chlebik s 36 g zhlohydratov ako zo 75g - ale ked si niekto da chlebik o 75 g uhlohydratov o hmotnosti 10g je to vzdy lepsie ako 200 g klasickeho chleba. je to moj nazor ktory samozrejme nikomu nevnucujem.
Nech kazdy papa co mu chuti. Ja sa tu naozaj nechcem hadat - iba som sa snazil poradit.
pre inšpiráciu moja dnešná večera: hrianka zo slatinského chleba s medovo-horčicovo-kôprovou omáčkou, listom ľadového šalátu a údeným lososom...mňamka podávaná starostlivým manželom 😉
@ultra
tak sa mylis,lebo som citala,dokonca aj tie,ktore do slovenciny vobec nie su prelozene,norbi totiz napisal kvantum knih o svojom zivotnom style,a ano,cukor je unho jed, to tvrdi on,a nie ja,ved ho staci len sledovat,,v madarsku ma forum kde aj sam prispieva napr. preto som aj pisala o tej jeho slavnej marhulovej marmelade,ktora je z jablk a s fruktozy,ze to vobec neni ziadna slava,,ale bohuzial ludia sa chytia na reklamu a nestuduju zlozenie,aj update vyrobky obsahuje rozne nezdrave veci a kvantum E-ok,ale ja sa nechcem hadat,ved kazdy mame narok na iny nazor,iank aj ten jeho jogurt(ja som ho napriklad v zivote nejedla),ci tie pudingy v kelimku, v Madarsku kupis s takym istym zlozenim,od tej istej firmy SOLE,bez napisu update,a o hodne lacnejsi ako pod znackou update
@grimaska4 dakujem,knihu nemam,riadim sa len podla tohto fora 🙂 takze tie pismenka ako U1 mi nic nehovoria 😀 ale citala som prve strany tejto diskusie,a vidim tam grep-nevsimla som si ho...dakujem
@nitrankanr 😉
grimaska4 - ano mas pravdu - presne tak. Ano..
RAFINOVANY CUKOR JE JED....a nie cukor
@ultra
mrnkni sa do jeho kniziek,ak teda vies po madarsky a najdes tam ,sice to je norbiho nazor (a je to v update )ale je to tam-cukor,med,fruktoza-su jedy.Na otazku vo fore,preco ma update marmelady sladene fruktozou jeho odpoved bola:lebo to uz je stary vyrobok,jeden z prvych update produktov,takze aj na tom pekne vidiet ze update vyrobky su vascinou biznis,da sa pekne bez nich,a dovolim si tvrdit este lepsie ako s nimi
Ahojte,zacala som s norbim pred 2tyzdnami,objednavam si od neho menu na cely tyzden U14 a dnes pri objednavkovom formulari ma zarazilo, ze siel s cenami nahor. Miesto 6,67 je od bud tyzdna 7,29 na den
grimaska4 - nerozumies tomu co pisem - resp asi hovorime o tom istom ale pisane slovo vyznie inak ako hovorene takze uz to nebudem dalej rozvadzat.
siska206: veru zbadal som aj ja ze ceny nam isli hore - hoci forint oslabil. Neviem ci je to politika priamo od Norbiho alebo od slovenskej centraly. Prave preto pomali prechadzam na domacu pripravu jedal.
Zdravím.. viete mi prosím niekto povedať kde to varia?? Či u nás na Slovensku alebo to dovážajú zo zahraničia (Maďarska)?
Tak za 2 dni mam 30 deka dolu...neviem, ci je to moc ci malo..ale v kazdom pripade jem v priebehu dna viac ako som jedavala predtym. A hlavne inak..predtym som cez den len tak uchytkom hodila do huby dake bebe keksy alebo ovocne jogurtove mlieko a az po siestej, ked som prisla z prace som mala 1., 2., a aj tretiu veceru...vlastne som zrala vsetko, az kym som nesla spat... 😒 No, tak uvidim...
Ale este som si celkom nezvykla, pretoze vecer o desiatej ma chytaju hlady, tak sa snazim zaplacnut dvoma - troma platkami sunky a rano do tej desiatej nie som schopna do seba nieco dostat... 😕
Halo, ja nemam knihu a riadim sa tiez len touto diskusiou a tym, co som si precitala na nete../a teda jedna dobra dusa mi zoskenovala a poslala z jeho knihy zoznam potravin a ich zaradenie do skupin/. Ale, chcem sa spytat, preco si komplikujete zivot s tymi updte vyrobkami..stale tomu nerozumiem. V tom zakladnom pokeci z MMB je uvedene, co mozes jest do 12.00, co do tretej a co cely den. Tak teda nestaci jest podla tejto poucky, tohto zoznamu? Alebo po lopate a zjednodusene, ked budem jest do 12.00 hocico /jasne, ze nie kilo saloniek a slaninu/ a do tretej este dake zemiaky ci ryzu a po tretej len bielkoviny a zeleninu, mam smolu a neschudnem?
Prosim o odpoved, lebo uz neviem, ci som uplne blba, ci len dopletena.... 😢
@lemge Ja som zvedava, tak sa vazim...a hlavne vaha mi pomaha udrziavat aku taku sebadisciplinu, ked sa nevazim, tak sa vyzerem...no, cvok! 🙄
A inak od pondelka sa chystam cvicit, len ked ja trcim do siestej v robote, tak mozem len vecer..no a tieto dva vecery som venovala uuuzasne schopnym instalaterom, ktori mi dva dni vymienali 2 /slovom dve!!!!/ baterie na umyvadlach...no, neskutocne!
Tak rotopedim az dnes...dufam, ze nic zas v domacnosti "nevybuchne"
grimaska4: tak to je dobre a velmi sa tomu tesim.
victory1: napis mi do sukromnych sprav e-mail
@victory1 tiez si myslim ze ked si mozem dat s menej uhlohydratmi tak si dam ..
http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDe...
http://www.tofako.sk/akcia.html
a len pre obmenu si davam aj ine .. a ked mam chut aj uplne zhresit .. dam si aj grahamovy rozok .. cca 35 g uh
@victory1 ked zmenis celkovy styl jedenia a budes jest podla Norbiho casov, musis zakonite schudnut. Ja som si objednavala 2 tyzdne menu, z ktoreho ma nafukovalo a bolo tam citit chemiu. Teraz sa stravujem podla pravidiel, ale s beznymi surovinami.
@lemge áno, je to celozrnný chlieb a obsahuje málo uhľohydrátov http://www.celozrnnychlieb.sk/
@victory1 30 deka das dole ked sa rano dobre vykakas 😉 ja mam za sebou 11 dni, este som sa nevazila a ani sa nejdem, citim sa lepsie a to mi zatial staci. Odvazim sa 8. 2. ,to bude presne mesiac, dufam ze budem 😀 😵 a nie ☹ 🙄 ....
Tento vikend ale zhresim, lebo v piatok ideme na oslavu a v sobotu na ples a knackenbroty tam urcite chrumat nebudem 😉
inak s tymi update vyrobkami si to vobec nekomplikujeme, prave naopak... no nedas si croasantik, sladkost, alebo chlebik na prilepsenie ked mozes??? Nevravim ze stale a vela, ale je to znesitelnejsie 😝
@nitrankanr a vysledok? Ide to?
@victory1 za 2t. kilo, to bolo pred vianocami. Teraz od pondelka sa stravujem podla casov a nieco citim na pase nohavic.

@ultra
75 g uhlohydratov na 100g vyrobku,ved si rozrataj na kus peciva 5,25g,to nie je vobec vela,tolko pomerne obsahuju aj pufovane chlebiky ktore najdes v update norbi menu hoc aj na veceru,inak jeho ripsy maju cez 4g na kus,nato ze je to update vyrobok podla mna nic moc,samozrejme ak sa najde produkt s menej uhlohydratmi je to este lepsie,a tiez nie je jedno,ake uhlohydraty to su,napriklad v tom tvojom knacke je aj cukor,co update zakazuje,aj ked "len" 2g ale je tam,co tam vobec nepatri a vobec ani v pecive nemusi byt,ale to je moj nazor