icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

victory1
19. mar 2013

@janniia dakujeeem, mne to pomelo z tych poznamok vypadlo...a priznavam sa, ze som ho vacsinou zrala vecer, ked som bola hladna... 😒 ..tak uz nebudem..no...

grimaska4
19. mar 2013

@kubko
ano aj prirodne su U1

grimaska4
19. mar 2013

@victory1
@janniia
baby pomelo je U1 😉

janniia
19. mar 2013

@grimaska4 .. no vidis .. aj ja mam tie poznamky podla teba 🙂 .. tak kdovie 😕

siska206
19. mar 2013

Baby a ktora z vas si objednava ich stravu? Alebo sa stravujete podla principov a po domacky si chystate jest ? 🙂

victory1
19. mar 2013

@grimaska4 hm..tak som z toho blaaazen 😀

victory1
19. mar 2013

@siska206 V TN ten obchod ani nie je, ja si nic neobjednavam ani nekupujem..uplne v pohode sa to da zvladnut po domacky...len s tym pomelom mam furt problem 😀

grimaska4
19. mar 2013

@janniia
mozno v knizke je pod U2,ale teraz v zime sa o pomele casto bavili na forach ,kde Norbi ho zaradil do U1,ma GI 26 iba,a ze skor sa prirovnava k grepom a k citronom co su U1

tinockaaa
19. mar 2013

dievčence ovsené vločky sú ktorá skupina? ďakujem krásne

filmushka16
20. mar 2013

@vikina74
@vikina74 ahoj vikinka..prosim ťa neposlala by si mi tu prelozenu tabulku..dakujem moc

kubko
20. mar 2013

Zaujímavé, že v norbi obchode predávajú chlieb (teda taku kocku) a ten je U1 a je plny semiacok a tie su U2, A este je navyše posypaný U2 ovsenými vločkami chi chi. Ale je svetový mnami a straaaaasne dlho vydrží čerstvý. Dnes som si kupila v tescu že špaldová bageta, to bude dobre celozrnné pečivko, no ražný chlieb je oproti tomu tmavý a špaldová múka sa musela straaaasne niekam ponáhľať 😀
Držim palce vsetkým babenkám, nech nam to padá dole a nech sme krásne v lete, spokojné so sebou.....

kubko
20. mar 2013

@tinockaaa
grimaska mi napisala na rovnaku otázku na predoslej strane toto
Ovsene vlocky boli na zacitaku U1,potom ich norbi zmenil na U2 ale to su dobre sacharidy,inak otruby su v knizke tiez pod U2 ale s hviezdickou co znamena ze maju vysoky obsah vlakniny takze vsetka cast uhlohydratov sa z nich nevstrebe alebo len pomaly.
Ale ja by som to zaradila do U1, ked je aj ten U1 chlieb s nimi posypaný 😉

kubko
20. mar 2013

kočky ja som uz z toho pako, pisete, ze sladidlá sú U1, co mi logicky vychadza, ale na zaciatku v tabulke sa pise ze su U2 😨

janniia
20. mar 2013

@grimaska4 ok vdaka 🙂 .. tak mu dam do zatvorky U1 .. ze ako ked budem mat taaaak chut nan tak akoze moze byt 😀

grimaska4
20. mar 2013

@janniia
@kubko
baby ja neviem co stresujete,vsetky vyrobky mozete zaradit na zaklade zlozenia,mnozstva uhlohydratov a GI samy do skupin U1,2,3, nemusite k tomu mat ani norbiho ani ziadne tabulky.
Umele sladidla neviem preco tam su hodene do U2,ked maju 0g kcal,a ziadne uhlohydraty ,pricom ohlad u norbiho sa berie najme na mnozstvo uhlohydratov a GI.
Takisto sladidla ako xylit ,eritrit,stevia,ci cukrove alkoholy maltit,poliol napr,maju uhlohydraty,ale nezatazuju travenie,nevstrebavaju sa a len "tak" prejdu traviacim systemom.
Tie kadejake semiacka norbi tiez nezaradil do U1,ale urcite sa daju jest v pohode,bo su to dobre tuky,telu pospesne ,poznam babu ktora denne jedava 100g semiacok (hoc aj vecer) a nepribera,takze je to na vas kto si co da a kedy,a najme kazdej vyhovuje nieco ine,niekto nechudne ked si vecer da chlieb,aj ked so znizenim obsahom uhlohydratov.
Inak norbiho marmelada marhulova je tiez U1,pricom marhule zaradil do U2,sladenu ju ma fruktozou,ktoru sam povazuje za jed a dal jej U3,tak to len ako poznamku..
Ak chcete presne kodov,tak v jeho druhej knizke je vela potravin rozpisanych,inak na 1.strane je aj maslo pod U2,co uz tiez neplati,maslo,tuk,slanina,mlieko plnotucne vsetky syry to je jedno ake tucne patria do U1

tinockaaa
20. mar 2013

@kubko dakujem
@grimaska4 a celozrnný chlieb Active s takýmto zložením:: celožitná múka 47%, voda, jačmeň 3%, ovos 3%, ľanové semienko 3%, pšeničná múka 2%, jodidovaná jedlá soľ, droždie. Bez konzervačných látok!
Priemerné výživové hodnoty v 100 g výrobku: Využiteľná energia: 730,0 kJ/172,0 kcal, Bielkoviny: 6,0 g, Sacharidy: 33,0 g, y toho cukry 0,8, Vláknina: 8,4 g, Tuky: 1,8 g - nenasýtené: 0,5 g, Sodík: 0,46 g.
je teda U1?
snažím sa totiž zistiť kde robím chybu ohľadom stravovania, neviem sa pohnúť s váhou už veľmi dlho, hýbem sa plus mínus kilo ale potrebovala by som zhodiť 5 a nedarí sa mi. večere sú ok, skôr si myslím že robím niečo zle pri olovrante... Dakujem za všetky rady. 🙂

grimaska4
20. mar 2013

@tinockaaa
ten chlieb ma dobre zlozenie,norbiho krajany chlieb ma cez 25 g uhlohydratov a je tiez U1,tento ma sice viac,ale vlaknina sa da odratat od uhlohydratov ,lebo spomaluje jeho vstrebavanie,neviem kde robis chybu,to by si musela napisat aspon jeden co si zjedla,ale ked sa nepohnes s vahou tak vecer nejedz ani chleba U1,cvicis daco?Nemerias sa?Myslim cm?Lebo oni niekedy ubudaju aj ked vaha stoji

bzuco
20. mar 2013

ahojte

podľa norbiho sa stravujem 2t a krásne vidím výsledky - 1,5kila dole 😵 ..bruško spľaslo...paráda
klasické pečivo som vylúčila úplne asi pred mesiacom - kupujem si graham rožky alebo fínsky chlieb...aj to jem len na raňajky, sladkosti som tiež vylúčila a hlavne sa snažím dodržiavať pitný režim
len sa chcem opýtať, možno ste to tu aj písali, len nemám čas čítať 349 strán 😝 - je možné používať namiesto klasického cukru nejaké sladidlo? niečo, čo by som si mohla dať aj večer do bylinkového čaju, lebo len taký obyčajský mi moc nechutí

mavion1984
20. mar 2013

@bzuco ahoj, akurat toto som riesila aj ja, kupila som si steviu, ale ked mne tieto umele sladidla nechutia, tak radsej pijem bez 🙂

bzuco
21. mar 2013

@mavion1984
má ten čaj inú chuť ako s klasickým cukrom?

mavion1984
21. mar 2013

podla mna uplne zmeni chut, aj kave a aj caju...ale ja napr. nekupujem ani norbiho vyrobky , mne tam ta umelina vadi 😒
ale tak skus, mozno tebe to vadit nebude, steviu si chvalia, nema ziadne kkalorie a je to zdravsia alternativa sladidiel 😉

kubko
21. mar 2013

@grimaska4
grimaska vdaka za info a prosim odkial vies tie hodnoty uhlohydrátov?

kubko
21. mar 2013

čo sa tyka stevie, mne tiez nechuti, ale aspon je zdrava, takze ked vyber umele sladidlá a stevia, tak stevia, ale mne chuti xylitol ten je podla mna fakt ako cukor. Eritrit ten sa chystam ochutnat ked ho niekde zozeniem, Viete niekto kde sa da zohnat eritrit? Našla som ho niekde na nete len na jednej stranke, ale nechce sa mi platit postivne, ked by sa dal zohnat aj napr niekde v kamennych obchodoch...

grimaska4
21. mar 2013

@kubko
bud na obale vyrobku,alebo z knihy norbiho v novej su v tabulkach pri kodoch aj GI a mnozstvo uhlohydratov,a ked daco nikde nenajdem tak bud cez google, v nemecku maju vela stranok a ci v madarsku tiez,na slovenskej stranke som nasla len na stranke mira veseleho ale to je dost maly vyber produktov v tej tabulke.
Eritrit je dobry,kupis v Dm,ci v bio obchode,alebo v predajniach zdravej vyzivy,mne chuti viac ako xylit (xylit ma prichut u mna )

katka65
21. mar 2013

Pekny vecer 🙂 , som tu nova, zacala som s novym stravovanim od pondelka.... a mam otazku, kupila som si dnes spaldovu muku celozrnnu, ze ked budem obalovat rezniky, tak aby som ich mohla aj o 13.00...., ale ako citam vase prispevky, tak tato muka ma 64 sacharidov na 100g, tak asi som dobre nekupila... co myslite? dakujem 🙂

grimaska4
21. mar 2013

@katka65
mozes az do 15:00 kedze su U2.. 🙂

katka65
21. mar 2013

@grimaska4 - jej moja prva odpoved- dakujem 🙂 , citam Ta, si super znala problematiky, celu debatu od 1. stranky som precitala, je fajn, ze napriek tomu, ze si uz schudla a vahu si udrzujes, zasluzne nam tu odpovedas 🙂

rollka
23. mar 2013

@grimaska4 :
Ahojte, som tu prvýkrát, neviem, čo je UPDATE, ale ako si tak čítam, mám niekoľko postrehov.
Tak po prvé - pomer B-S-T, pitie vody okolo 2-3 litre, cvičenie pre radosť a pravidelnú stravu považujem za kľúčove. "Koľko g bielkovín, dvakrát toľko sacharidov, a polovicu z toho tukov" je zásada každého jedla. Jedno jedlo 320 kcal. Jesť každé 3 hodiny (nie je dobré nejesť po 17:00 a pod.). Toto sa snažím dodržiavať, a to jediné funguje, aj keď pomaly.
Po druhé - viem, čo nefunguje: Nefunguje hladovka, nefunguje jednostranná strava, nefunguje vylúčiť sacharidy (má to priam opačný efekt, telo si všetko uloží do tukov a až z toho spaľuje), nefunguje cvičiť veľmi energicky typu aerobic, nefunguje jesť každý deň sladkosti (je to droga), nefunguje nepravidelná strava (človek priberie, aj keď zje málo !!), nefunguje to v strese (telo ukladá, aj keď by akože nemalo).
Po tretie - moje úspechy sú stále chabé. Uvedené rady pomohli každému v mojom okolí, komu som ich povedala, ale u mňa stále nič. Príčinu neviem, zdravotná nie je.

bzuco
23. mar 2013

ahojte
kilečká pekne odbúdajú - váha ukazuje 56,5kg tak sa teším....mám preč 2 kilá 😵

kubko
23. mar 2013

Super blahozelám bzučko

Inak včera som bola v predajni norbi, boli sme tam sami s mojim synom, tak som sa popytala precavačky. Kupila som tam aj ten eritel sladidlo ci ako sa to vola, je super chutovo ako xylitol, len ho staci 4x menej a je uplne bez kalorii tak sa tesim, Len je tam 1% sukralozy, ale to ma snad nezabije.
NO HLAVNE ZISTENIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PUKANCOVÉ CHLEBY NIE SU U1 ALE U3 😠
ze je jedno ake ale vsetky pukancove chleby su U3 lebo su z psenice, tak neviem....
Vraj celozrnné múky tiez U1, takze po 12 nam zostavaju zemiaky a ryža. Zrniečka ked ješ samožné napr tekvicové sú U2 inak ked ich das ako súčasť chlebika tak U1

A neviete ako je to z fazulou? Myslela som ze je U1 ale teraz pozeram na prvu stranu a je aj U1 aj v U2 tak neviem.....