icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

grimaska4
23. mar 2013

@kubko
fazula v zivote nebola U1 ,ona ti dobre bludy nakecala inak ☹ ,najme o tych tekvicovych semienkach..to bud U1 alebo U2,to je jedno kde je ich obsah..,celozrna muka U2 ked uz dakoho zaujimaju tie kody, a pukancove chleby U3 lebo su zo psenice...,kazdy norbiho chlieb ci vyrobok obsahuje psenicnu muku bielu ..,predsa su jeho produkty U1.
Ale to nema zmysel tie kody sa biflit,lebo niektore su zaraden aj tak tak,ze to nema ani hlavu ani patu,hlavne je vediet zlozenie a podla toho sa rozhodnut kedy to zjest 😉

katka65
23. mar 2013

ach jo.... tak ako teda? kremovy tvaroh U3 a tvaroh U1 😕 ? Kremovy sa mysli odtucneny nehrudkovy?

katka65
23. mar 2013

@grimaska4 - som fakt domotana z toho, lebo pozeram prave tabulky a fazula, fazulka, fazulova polievka na kyslo, fazulova polievka so smotanou , fazulovy privarok na kyslo a fazulovy salat s cibulkou: vsetko pod U1.... ☹

grimaska4
23. mar 2013

@katka65
v knizke na strane 144 a145 mas fazulu (bielu,farebnu,uvarenu do polomekka,do makka) vsetky pod U2,aj fazulovy salat s cibulou je pod U2,akurat fazulove struky su U1, tvarohy su U1 to jedno aky,ci hrudkovity,jemny, cim tucnejsi tym lepsi dokonca 😉

kajus73
24. mar 2013

Ahojte preco sem uz nikto nechodi?to uz vsetci pochudlii?

grimaska4
24. mar 2013

@kajus73
Nikto??Ved mas tu tolko zien ktore chudnu este ,alebo s nim akurat zacali..,metod je vela takze ostatne schudnut snivajuce si vybrali asi nieco ine na chudnutie 😉

amalka72
24. mar 2013

@rollka asi preto, že nie sme všeci rovnakí...napr. ja- podľa norbiho som fičala týždeň (ako manželova podpora), dala som dole 2,5 kila...to mi asi stačilo na znovunaštartovanie metabolizmu a odvtedy sa držím na jednej váhe- je to asi 3/4 roka..posledné mesiace sa stravujem rovnako neporiadne ako kedysi- bez raňajok, žiadna pravidelnosť, večer zjem pol fľaše nugety aj môj milovaný chlieb...možno je to tým, že športujem a možno som proste len jedna z tých šťastnejších 😉

kubko
25. mar 2013

Amalka72 úprimne závidím,

katka65, grimaska4 ja som este knihu necitala, ale zatial sa riadim viac menej tym rozpisom na prvej strane tejto diskusie a zistujem, ze je blby, lebo tam sa práve píše o tom pukancovom chlebe a fazuli ako U1, Tak je asi na case si kupit knihu chi chi. To uz bude moja 3 kniha o diete a dufam aj posledná, ked to takto pojde dalej tak na tych knihach od dietach a zdravom stravovani skrachujem chi chi

grimaska to o tej fazuli mi nepovedala pani v predajni to mam z prvej strany tejto diskusie z toho rozpisu, ktory je okopirovany v kazdej www stranke popisujucej tuto dietu. Panicky som sa na fazulu zabudla opytat, len mi povedala ze pukancove chleby nie su U1 ale U3 a vysvetlila mi ze tie ich chleby su pecene pol na pol z muky a z toho ich bielkovinovo vlakninoveho vylepsovadla do muky, tym ze sa do muky ,pridaju bielkoviny a vlaknina, tak sa zmení % sacharidov a glykemicky index, tak mi povedala a potom je to U1 tak neviem ale som rada, ze aspon take nieco je.

Inak musim sa vam pochvalit, a hlavne som hrda na manzela, s ktorym spolu chudneme, tak on schudol uz 8,5kg ale má dost fyzicky náročnú prácu tak denne 8x na 13 poschodie pesi, ale odbural vecerne pivove hody a zaradil jedno update pivo. A ja som schudla 4,3kg, tak sa strasne tesime a to zo zaciatku sme sa podla norbiho nestravovali, vecer som mu dala aj celozrnne vyrobky, ovocie a tak, teraz sa to snazim aspon ako tak dodrziavat. Tak snad budeme do leta vyzerat ako ludia a budeme moct odovzdat zakalacie listy 😀

vsetkym vela zdaru

kubko
25. mar 2013

no uz mam jasno aj vo fazuli, ta je U2, tak ako pisala grimaska aj vsetky strukoviny, len ak tvoria menej ako 10% jedla napr hrások do ryže alebo taka fazulová polievka cez ktoru fazula preletela (10% z jedla) a je tam napr maso alebo niečo U1, tak to je U1. A ako tu uz niekto spominal, máme si dávať pozor napríklad v nizkotučných jogurtoch je tuk nahradzovany škrobmi a v inych vyrobkoch okrem škrobov aj cukrami, tak fakt ako grimaska hovorila, ze treba radsej sledovat zloženie. A radsej tučnejší výrobok bez škrobov.

katka65
26. mar 2013

Asi si kupim tu novu knihu, lebo co com si stiahla tabulky z internetu a ako Vas citam, tak su nejake rozpory. Aj ked sa uz stravujem touto metodou, ucelene informacie naviac neuskodia 😝 😉

katka65
26. mar 2013

Kocky, s cim zahustujete omacky? 😕

ebi52
26. mar 2013

baby kuskus je 1 kategoria?

gabikanav
27. mar 2013

katka65@ - omáčky zahusťujem normálnou múkou zmiešanou so sójovou, alebo potom pridávam viacej zeleniny. Do polievok ako brokolicová alebo šampiňonová pridávam strúhanú cuketu a tú potom rozmixujem. O to menej múky potom dávam 🙂
ebi52@ - kuskus ak je celozrnný tak U2, ak nie tak U3.

denka15
27. mar 2013

Ahojte, ako sa vam dari? Ide to? 🙂
Ja by som chcela tiez zacat, musim zhodit minimalne 20kg...ale neponahla to, nechcem to schudnut za mesiac...tak baby prosim, skuste ma niak nakopnut vasimi dobrymi vysledkami 🙂)

sisa1971
30. mar 2013

ahojte dievčatá...som tu nová,potrebujem poradiť.Chcela by som začať chudnúť s Norbim ale pre mňa to je dosť drahé nakupovať v jeho obchode.Varím pre celú rodinu a nemôžem nakupovať pre seba zvlášť a pre ostatných tiež. Neviem vôbec to rozdelenie U1-3. Viete mi to prosím trochu priblížiť prosím...pšeničné chlebíky môžem po 15:00? ďakujem pekne za každú radu

sisa1971
1. apr 2013

ahojte....nemáte niektorá náhodou to rozdeleni U1-3 v excel-y? Ak áno mohli by ste mi ho zaslať na môj e-mail? Neviem kam patria citrusové plody -pomaranče,mandarinky...potom hrozno....vopred ďakujem pekne 🙂

janniia
1. apr 2013

ked nemozes tak nemozes .. ale ked chudnes znamena to nieco investovat nie ? .. a ješ menej ako "normalne" .. tak je to financne menej nie ?
ked chces diskutovat precitaj si aspon uvod .. tam mas dost odpovedi na svoje otazky ...

grimaska4
1. apr 2013

@sisa1971
norbiho pravidla mozes drzat aj bez jeho vyrobkov bez nejakej velkej investicie 😉 ,do 12:00 mozes jest vsetko co je aj U3,takze hlavne pozor si davaj poobede,hlvane bielkoviny a zelenina,sem tam ovocie,to je cely zaklad chudnutia a to nielen v update 😉 ,psenicny chlieb nemozes po 15:00 max ked tie pufovane aj to radsej malo z nich(5 -6 kuskov max),celozrny chlieb mozes do 15:00 😉 ,alebo ak vecer tak update chleby alebo domaci upeceny zo surovin ktore sa radia do U1 (nemusia byt update produkty),sice maju aj vecerny v niektorych predajniach,ale nie po celom Sk,ten sa moze aj vecer podla zlozenia

hrozno,pomarance U2
mandarinky ,grep,pomelo U1

katka65
1. apr 2013

hm, este sa da pridat do skupiny na FB? 😕 🙂

katka65
2. apr 2013

Ináč som čítala tie U4....a sú tam vyprážané morčacie prsia, plnené šampiony....,tak 😕 ....ani s Update strúhankou ich nejesť vôbec vyprážané? zemiakové placky tak isto?

twixi
2. apr 2013

čaute babenky, už som počula o týchto výrobkoch a rada by som vedela, o koľko sú drahšie od klasiky tak v percentách, kto má s tým kupovaním skúsenosti díky
😉

jjjajjjkaxs
2. apr 2013

ahojte no mi u nas norbiho obchod nemame tak to skusam tak ze do obeda zjem vsetko aj cokoladu ale od piatej neje nic no max si dam kafe bo uz o osmej som taka hladna ze by som zjedla aj klince tak uvidime jak to dopadne 😨

dokonalepremeny
2. apr 2013

Ahoj Všetci,už dávno som tu nebola 🙂
S Update som začala začiatkom novembra 2012 včera som sa vážila no a výsledok je taký,že som od vtedy schudla rovných 25 kg 😉

grimaska4
2. apr 2013

@jjjajjjkaxs
a preco vobec nejes po 17:00 ?? ☹
Ked chces schudnut,musis jest ,len treba davat pozor ze co,vecer hlavne zelenina a bielkoviny 🙂

bzuco
2. apr 2013

@jjjajjjkaxs
podľa Norbiho môžeš jesť do 22,00
takže sa ani zbytočne netýraj hladom a pekne sa najedz toho, čo je dovolené....neboj, kilečká sa nenalepia

ja som celé sviatky chrípkovala, nechutilo mi nič, jedla som minimum a nalievala som sa čajom, tak odbudlo dalšie kilo - aktuálne bolo ráno 55,5kila...uvidím, či pri normálnom norbiho stravovaní ostanem na tomto čísle alebo dáke deko vyskočí

atika3
3. apr 2013

@dokonalepremeny boooooooooooože. To akože fakt? a ako lebo mne to nejde .daj vzor ako ješ tak 1 deň

victory1
4. apr 2013

Ahojky, mne to asi tak funguje, ze pomaly dalej zajdem...za dva mesiace + cosi mam 5 kil dolu..ale som happyyyyy... 😀 Mam este dakych 13 kil pred sebou, ale tento sposob mi uplne vyhovuje...Konecne som sa naucila pravidelne stravovat, nielen cely den nic a potom 5x vecera, aj ked mojmu telu to dost dlho trvalo prisposobit sa. Dokonca rano /aj ked az okolo deviatej - desiatej pocitujem hlad, co sa mi nestavalo..prvy hlad som mala az okolo stvrtej poobede/. Nevadi mi, ked nemam na veceru zemiaky, ci chlieb, moja hlava sa skludni, ked jej ten chlieb na ranajky prislubim 😀 Je to podstatne jednoduchsie, ako pri inych dietach, kedy su urcite potraviny zakazane pocas celej diety. A myslim, ze takto sa da stravovat aj cely zivot, vobec to neberiem ako dake obmedzovanie. Nekupujem si update vyrobky a drzim sa rozpisu a viac - menej odporucani grimasky4....takze grimaska4 vdaka ti ! 😉 ...no a hlavne aj za to pomelo, co si mi zaradila! 😎

kubko
5. apr 2013

Aj ja si myslim, ze naozaj netreba kupovat jeho vyrobky ak chces drzat jeho dietu, lebo doobeda mozes uplne vsetko, po 12 vyradis muku a cukor a este do 15 mozes pokracovat v papani ryze a zemiakov, a po 15 uz papas len zeleninu, syry,tvarohy,maso, vajicka a take neobilninove, nezemiakove a neryzove veci. Je to lahko dodrzatelne, Ak mam na vecer na nieco chut okrem povoleneho tak si slubim, ze hned rano to zjem a rano uz nemam chut 😀 Ja drzim trochu prisnejsiu verziu norbiho, snazim sa uplne nejest cukor, muku len celozrnnu, a s tučnymi vyrobkami to neprehanam. A to len preto, ze by som chcela napredovat rychlejsie lebo pri vyske 160cm som na zaciatku mala 84,4 (cca na prelome januára a februára) a dnes rano som mala 78,6 tak sa vytesujem a zacala som minimalne 3x do tyzdna cvicit. A manzel schudol uz 11kg aj nanho som hrda. Ranajkujem celozrnny chlieb o velkosti otvorenej dlane a nanho si dam nizkotucny syr, sunku, sojovu pomazanku, alebo si urobim hemendex alebo prazenicu na suchej panvici, k tomu samozrejme veeela zeleniny asi polovicu velkeho taniera tvori u mna zelenina na ranajky. Na desiatu ovocie, na obed nejake marinovane kuracie maso, alebo hovadzie, s varenymi zemiakmi alebo natural ryzou. zeleninovy salát vacsi ak porcia zemiakov a masa, olovrant si davam zeleninovy salat s kuracim masom, alebo nizkotucnym cottage, slanym syrom, alebo opecenou hlivou, a potom som na veceru uz taka najedena, ze si dam kalerab, mrkvu alebo take nieco.
snazim sa vypit 3l tekutin, pred kazdym jedlom vypijem pohar vlaznej aleb teplej vody (studena mi nejde dolu krkom)
My v Trnave mame norbi obchod kupila som si tam len prirodny 0kj cukor erytrit ci ako sa vola oni ho maju pod nazvom ZERO. Sem tam kupujem chlebik ked potrebujem urobit vecer chlebicky, taka kocka posypana so zrnieckami je bombova ako kolac ale stoji 2,50€, este tam sem tam kupujem manzelovi pivo 0,5 plechovka stoji cca0,80€. Napr cestoviny 250g stoja 2,80€ pokial si dobre pamatam, no ja si ich radsej dam do 12 a klasicke celozrnne. U mna nie je problem schudnut, ked sa zatnem aj 20kg, ale problem je vydrzať, tak snad to teraz vyjde, drzte mi palce este 16kg do ciela a potom uz len vydrzat
Tak vsetkym drzim palce a dokonalejpremene blahozelam k úspechu.

barbi2323
5. apr 2013

@victory1
@kubko

gratulujem kocky,ste sikulky🙂)))))).....super to ide dole

no mne absolutne,nejak sa to zastavilo na rovnakej vahe,za mesiac ani gram dole,vlastne 0,5 kg nahor, takze teraz presne 63 kg:(((( a to nerobim nejake velke prehresky - boli asi 4x za mesiac.....ale pridala som aktivity, chodim 2 x do tyzdna teraz uz normalne cvicit ( nie len natahovanie doma pred tv ) a 2 x na zumbu, tak si nahovaram, ze je to len zadrzana voda a rastu mi svaly🙂)))miery mi isli vlastne o 2 cm dole,tak tu vahu nejak nechapem, 90 - 68 - 90, stehno 48 cm, no tak uvidime, ozvem sa zase o mesiac, snad sa to este zlepsi.....to uz sa mi mozno podari obmedzit tie doobedne sladkosti, kedze viem kde robim chybu:(((a s kamoskou sa chystame zacat behavat,ked bude teplucko,tak verim,ze sa to pohne🙂)))

vsetky drzim palceky, do leta mame este par mesiacov,tak vydrzime🙂)))

sisa1971
6. apr 2013

@grimaska4 ďakujem pekne grimaska za rady🙂,snažím sa tak stravovať už celý týždeň,veľa si o tom čítam na nete...dúfam že sa mi podarí trochu schudnúť...