icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

kubko
6. apr 2013

@barbi2323 kasli na vahu hlavne su miery, len vydrz. Mne by bolo jedno kolko vazim, len nech mi su nohavice velke 😀
ako priklad poviem pred svadbou sa mi podarilo schudnut 17kg, Tych prvych 10 som schudla za 2 mesiace, to bol organizmus asi v soku, ze sa hybem a nežerem ale jem 😀 a za dalsich 5 mesiacov som schudla len 7 kg, ale postava sa mi zmenila tak, ze som mala pocit ako keby som schudla neviem kolko a to mi asi narastla aj svalova hmota, lebo som pridala kopec sportovych aktivit oproti prvej faze. Inak som sa vazila len na zaciatku, potom ked sme isli kamosovi na svadbu to bolo tych -10 a ked som mala svadbu ja tak to som mala stastnych -17 (ale to nebolo podla norbiho) potom prislo prve tehotenstvo a skoncila som po kojeni zasa ako gula, stiahla som to potom na 68 a ajhla druhe tehotensto bolo tu, takze zasa gula. Ja mam nejaky syndrom ospravedlnovania v tomto potehotenskom obdobi 😀 Tak som sa zasa pekne vypapkala na tych mojich zaciatocnych 84,4 a uz ich nikdy nechcem mat.... Dnes som bola normalne rano 7.30 v posilke 😵

kubko
8. apr 2013

Caute kočeny uz mam pocit, ze sa tu snazim schudnut len ja chi chi, ale nie treba mat cas aj na ine veci ako si tu pismenkovat, len sa vam musim pochvalit, ze sa mi vcera podarila mnamkova celozrnna knedla recept najdete tu
http://varecha.pravda.sk/recepty/spaldova-celoz...
a ja som si to upravila, kvoli manzelovi na U1ku s tym, ze celozrnne pecivo som dala z obchodu update tu moju oblubenu kocku so zrnieckami, polovicku spaldovej celozrnnej muky som nahradila tou update pridavnou zmesou a bola z toho fakt mnamkova knedlicka, ked si spomeniem na tu bledohnedu rozsypaciu z kauflandu, ktoru som doteraz pouzivala ako racioknedlu, tak toto chuti urcite lepsie aj bez U1 verzie len celozrnne. K tomu som urobila svieckovu s 10%smotanou bez muky a oblizovala som sa aj za usami, tak vyskusajte

kubko
8. apr 2013

Pocuvajte koceny ak mate nejake recepty, ktore vam chutia, tak ich sem hodte pre inspiraciu, najlepsie U1.

Inak kocky vcera ma napadlo pozriet si zlozenie vegety a cuduj sa svete obsahuje cukor nepoznate nejaku vegetu, ktorá je bez cukru? Raz som mala podravku light, to bol des asi tam bolo umele sladidlo. A tiez som zistila, ze v bujonoch je kukuricny skrob, tak to asi potom je tiez U3, ze?

kubko
8. apr 2013

este posledne kto by chcel glykemicke indexy potravin tak pozrite sem
http://www.stobklub.cz/databaze-potravin/
je tam aj kopec zaujimavych informacii, pri kazdej potravine su take kolieska kde je uvedeny glykemicky index,
a mohol by sem niekto napisat aky ma byt podla norbiho glykemicky index a obsah sacharidov aby to bolo U1, U2 a U3?
Dakujem za infosky

victory1
8. apr 2013

@barbi2323 kasli na vahu! Dolezitejsie su centimetre nie kila! A spevnena postava sportom ako bonus! 😀

grimaska4
8. apr 2013

@kubko
U1 ma GI okolo 30 maximalne,U2 do 50 a co je vyssie je U3,ale existuju aj nejake vynimky,najme take produkty co maju vela vlakniny
A o obsahu sacharidov sa neda jednoznacne povedat co kde patri,to zalezi od toho ci dana vec obsahuje pridany cukor,alebo ake su to vobec sacharidy,rychle,pomale,ci cukrove alkoholy co sa vobec nevstrebavaju len "prejdu" traviacim traktom,stale treba studovat zlozenie

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
bzuco
16. apr 2013

ahojte
ráno váha 54,6 kila...strašne sa teším...no mala by som sa pribrať trošku cvičiť - spevniť brucho...aj mám také 15 minútové video, no ale lenivá som ako voš...hanba mi 😔
muž ma volá behať večer - mala by som byť rada, že mám ísť s kým - on beháva - ale ani to sa mi nechce...hrozné so mnou 😝
viem, že prvé 2-3 razy to bude ťažké a potom to už pôjde, aj chuť na cvičenie príde...ale neviem sa dokopať...som rada, ked prídem domov z práce, potom sa venovať deťom, domácnosti a večer som rada, že som rada a konečne si sadnem, nie aby som ešte behala či cvičila

ninusik
17. apr 2013

@dida81 prosim ta, daj mi recept na palacinky...:D dnes mam snimi premieru a lepia sa mi..ide ma porazit.dakujem

dida81
17. apr 2013

@ninusik ahoj, aj mne sa vždy lepili :P Ale v knihe je vzadu originál recept. Ja som ich vzdy robila len "od oka". más knihu?

kubko
18. apr 2013

Caute koceny, vcera som si bola dat premerat tuk a musim sa vam pochvalit na vahe som za mesiac schudla norbiho stravou a 5x cvicenim 6kg a z toho bolo 5kg tuku a 1kg vody alebo svalov som nadsena. Lebo prvy mesiac ked som jedla normalne a len som chodila 2-3x cvicit som schudla 1,9kg a z toho bol 1kg tuk a 0,9 svaly alebo voda. Tak sa vytesujem velmi velmi. Manzel nechudne lebo zacal zas pit pivo po veceroch tak sa jeduje, ze on nechudne. Tak sa majte krasne. Vela uspechov pri chudnuti vsektym.... 😀

stanp
18. apr 2013

Ahojte kočky. Sledujem vám už zopár dní a tiež som sa rozhodla pre update. Cca pred pol rokom som bola na dukanovej diéte, zhodila som v priebehu 2 mesiacov 8 kg. Potom som s tým sekla, jojo chvalabohu nenastal. Asi mám z toho rozhádzaný organizmus a zo všetkých tých diét, ktoré som doposiaľ držala, ale s update zatiaľ nechudnem, hoci sa tak stravujem už asi 6 dní. Doobeda mám aj U3, ale od 12:00 už len U1. Neviem, prečo mi váha stojí. Môže byť problém v tom, že poobede síce jem len U1, ale je tam málo bielkovín (rozumej mäsa)? Viete po tej dukanke sa na takú kuracinku nepozerám práve s pôžitkom. 🙂

ninusik
18. apr 2013

@dida81 nie nemam knihu ..

kubko
20. apr 2013

@stanp no to neviem ale moze byt lebo maso ma nulovy glykemicky index pokial sa dobre pamatam, ale mozno robis niekde chybu, ja som si konecne kupila knihu a zistila som, ze par veci som tiez robila zle, ze petrzlen je U2, varena mrkva tiez, o ananase som bola presvedcena ze je U1 a on je U2, jablka su U1, surový kalerab je tiez U2, takze taketo pikosky mozu byt chyba. Alebo pukancovy chleba ako sa odporuca tu na prvej strane je U3 tusim a nie U1, Treba si davat pozor aj na koreniny a vegetu, lebo aj tam je cukor, casto rafinovane nazvaný sacharoza=cukor. Ja mam tiez uz niekolko knih o dietach ale z kazdej cerpam teraz aj pri norbim nieco manzelovi som robila macinkovej karbonatky zo zelerom, dukanovu pizzu a tak. Mimochodom otruby aj ovsene vlocky nie su U1 ako by som mylne predpokladala ale neviem kolkatka to presne je este musim studovat ale tusim U2. A sportujes?

stanp
20. apr 2013

@kubko čo sa športu týka, tak e-e, ale chystám sa vytiahnuť teraz už korčule. Pravda je, že si musím zrejme tú knihu kúpiť, lebo hoci z tohto fóra viem, kam mám zaradiť jednotlivé potraviny, stále nechápem tie veci čo tu píšete o uhľohydr., sacharidoch atď. Asi je rozhodné, koľko čoho môžem prijať (toho sa desím, lebo ak to mám počítať, tak ma celý update sklame). Ja som si istá, že poobede jem len U1, ale myslím, že veľa pokiaľ ide o množstvá. Preženiem to samozrejme, ale asi človek nemôže zládovať napr. 3 chleby, hoci z norbiho obchodu - teda U1 a čakať, že budem chudnúť, že? Budem sa tomu musieť asi prispôsobiť.. 😒

euphoria
20. apr 2013

Baby kde najdem pls rozdelenie potravin? Nevladzem preluskat 351 stran. Vdaka je aj niecouplne zakazane?

bzuco
20. apr 2013

@euphoria
hned na prvej strane je to

janniia
21. apr 2013

@stanp nemusis az tak nic vela pocitat .. celkovo za den 150 sacharidov .. staci ti ked si zhruba raz za cas pozries co kolko ma .. a budes vediet .. a dodrziavat vyhybanie sa sachridom poobede ...

3 chleby si mozes dat 🙂 .. len uz asi k nim nic moc okrem tenko masla 😒

neexistuje jest vela a chudnut .. ☹ .. aj ked ti bude kde kdo kde co tvrdit .. su to male mnozstva .. aj ked sa "chudym" .. zdaju "obrovske" .. 😎

telo si do zasoby v peceni a svaloch odlozi az 2000 cal .. ktore moze najblizsie spotrebovat .. ked mu das dalsie .. ulozi ich ....

janniia
21. apr 2013

energiu z bielkovin neuklada vo forme tukov .. to je vyhoda 😉

kubko
22. apr 2013

@barbi2323
no ked idu miery dolu , tak by som sa vahou nezaťažovala, tak drzim palce, Inak finta na sladkosti ak mate norbi obchod niekde v meste tak tam maju uzasne cokoladove kocky jedna stoji 1€ aj nieco ale je tak uzasne dobra a velka chutou, ze ked si ju das na 2 casti a kazdy den zjes jednu, tak to mas vlastne milla rez alebo take nieco v prepocte na nezdravu stravu ak zvyknes doobeda zjest milku tak si daj celu 😀 Alebo ak nemate norbi obchod, tak mne zabera este biely jogurt alebo nizkotucny tvaroh s erytritom ci ako sa to sladidlo vola asi si to nikdy nezapamatam a do toho co lubis skoricu alebo ovocie povolene v danej dobe....

bzuco
30. apr 2013

ahojte
chcem sa opýtať ovčí syr je U1,2 či 3?- možno sa to tu spomínalo, ale čítať 351 strán...to sa mi aj pokazí 😀 😅

grimaska4
30. apr 2013

@bzuco
vsetky su syry su U1,nezavisle od podielu tuku 🙂

bzuco
30. apr 2013

@grimaska4
dakujem...lebo už som nevydržala a dala si 😎

vveerraa
2. máj 2013

Ahoj všem, ráda bych se k vám přidala, pokud můžu. Tenhle životní styl držím cca 3 týdny (mám i knihu, je báječná), ale kila mi nejdou vůbec dolů. Měla jste to některá taky tak? Jen bych potřebovala naději, že se to po čase hne dolů. Začínám mít pocit, že jsem fakt marná ☹

kubko
2. máj 2013

Nie som extra odbornik ale asi bude niekde nejaka skryta chyba. Sportujes? Myslim, ze ak vsetko dodrziavas tak by to malo ist dolu, skus napisat, priklad tvojho jedalnicka. Uz sme tu pisali, ze cukor je aj v horcici, vo vegete, koreniach. Vo vela jedlach je zemiakovy skrob a este je na prvej strane chyba, ze sa moze pukancovy chlebik, ten sa moze len do 12.00 aj to by mohla byt chyba, no neviem.... Kazdopadne drzkam palce ja uz mam dolu 10,4kg uz taham 3 mesiac, ale aj sportujem, prinutila som sa.

vveerraa
3. máj 2013

@kubko teeeeeeeeda krásný úbytek, jsi šikulka. Já chci taky 🙂 Jídelníček včera: snídaně: krajíc celozrnného chleba, trošku másla a trošku domácí marmelády, svačina: jablko, oběd: maso na přírodno s vařenými brambory, svačina: jeden bílý jogurt s troškou stévie, večeře: kousek šunky a eidamu a spousta zeleniny (rajčata, paprika, okurka). Pohyb jsem měla svižnou procházku cca 1 hod. Tak si myslím, že to dělám celkem dobře.

grimaska4
4. máj 2013

@vveerraa
to je ok,ani cm inak neubudli?necitis na obleceni ze su volnejsie?
Ked ani cm neubudaju a ani kila a vsetko dodrzujes,tak system update potom nie je pre tvoje telo ☹ ,kvantum ludi existuje ktori tymto sposobom nechudnu,dokonca pribrali..
Ale zase 3 tyzdne je kratka doba,mozno nechaj tomu cas este,najme ked nejdes z velkej vahy

ivana5555
5. máj 2013

Ahojte, som obchodná zástupkyňa, cestujem po celom Slovensku, preto sa nemám problém zastaviť takmer v každej prevádzke Norbi Update. Čo ma ale zaráža je, že buď sa predajňa "stratí", alebo nič nekúpim. Naposledy Brezno - Nič, zatvorené, Trenčín detto, Bratislava tiež.... Banská Bystrica, sotriment nula bodov..... Košice..... tiež výber takmer žiadny. Keď napíšm na centrálu, neunúvajú sa odpovedať, alebo až po týždni, a dobierka nikde, lebo nie je, čo potrebujem... Kam chodíte nakupovať? Aké máte skúsenosti, poraďte. Ďakujem.

gabikanav
5. máj 2013

@ivana5555 - prevádzka v Brezne je zavretá a nie je už v prevádzke od marca. V BB som bola naposledy pred mesiacom a vtedy bol obchod plne zásobený, nakúpila som všetko čo som chcela. Ináč predavačka v BB mi povedala, že tovar berú len raz týždenne a to vo štvrtok.

grimaska4
5. máj 2013

@ivana5555
raz v roku si narobim zasoby cestovin a sladidla,nejake sladkosti a to je vsetko,da sa pekne aj bez ich vyrobkov zit,velmi zdrave nie su,akurat maju znizeny obsah uhlohydratov a su plne chemie.. ☹ ,staci citat zlozenie,inak uz aj v predajniach zdravej vyzivy ci v bio obchode su mnohe veci ktore sa kupit daju dokonca za rozumnejsiu cenu