Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@ivana5555 tak ako písala grimaska... Neviem prečo toľko zlosti...Myslím že väčšina kočiek čo tu píše alebo sa pokúša podľa Norbiho stravovať nefičí na jeho originál produktoch a vedia si zrátať dva plus dva... Ano niektoré kupujú stravu ale nie pre to že by mu bezvýhradne verili - ale skôr z pohodlnosti a šetreniu času...
Ja napríklad nemám ani jeden jeho produkt ani jeho knihu - pomáhajú mi len kočky tu za čo som im moc vďačná. Necvičím držím sa gra "jeho" zásad a kilá idú dolu bez námahy , bez hladu a obmedzovania sa. Myslím, že nejde o to držať tu dietu a jesť len U1 to by asi väčšina z nás dlho nevydržala...Norbi a aj veeeľa iných ľudí čo sa venujú výžive len upozorňujú na skryté cukry v strave a na ich vplyv na metabolizmus. Ja som si ho vybrala preto lebo to pre mňa nie je len dieta ale niečo čo som schopná a ochotná robiť dlhodobo - a to je veľké plus - môjmu telu určite ten znížený prísun cukrov nechýba a všetkého ostatného má dosť...
@veja79 presne tak..ja to tu stale pisem..ja sa tiez snazim drzat norbiho zasady,lebo to ma logiku,ale tiez nekupujem jeho vyrobky ani knihu nemam..citam na nete recepty a hladam co najmenej kaloricke..do tej 12HOD mam norbiho a potom dukanovu..hihi..cize iba bielkoviny a zelenina..a funguje to..kila idu dole..a nie som hladna a nervozna..
@ivana5555
co si taka antiupdateiska??? system je ok,a vyrobky sa nemusia konzumovat,a ano,neobsahuju pridany cukor a laktoza v mliecnych vyrobkoch je samozrejma,ale to radsej to nastuduj namiesto toho aby si tu kydala na jeho vyrobky.Ak ich nechces nekonzumuj ich,nikto ta nenuti ich kupovat,vela ludom pomohli ich vyrobky aj menu,najme casovo zaneprazdnenim,a inak ja som schudla s update metodou bez vyrobkov uz pomaly pred 3 rokmi a jedavala som a jedavam aj U2 ,ci U3 nepribrala som nic naspet...A update system nepocita kcal ale doraz kladie na uhlohydraty ,takze tolko a nastuduj si nieco o cukrovych alkoholoch ,eritrite predtym ako scasti blbost napises
Myslím, že ivana nekydala na ich výrobky, len napísala pravdu. Ja som po konzumácii ich pečiva chytila žlčníkový záchvat, sú veľmi mastné.... Myslím, že ak niekto tvrdý, že ich výrobko je zdravý a pritom obsahuje cyklamáty ( vid etikeda na pudingu, čo tu včera prilepila trish22), tak je to až trestné podľa mňa. Cyklamáty sú zdraviu škodlivé, pokusy na myšiach ukázali, že spôsobuje rakovinu. Úrad pre potraviny a lieky v USA používanie cyklamátu zakázal, Cyklamát je oveľa lacnejší ako rafinovaný cukor, je to čistá chémia. Apriori nie som proti update, ale nie je to nič nové, zajtra to nazveme nejako inak, a aj tak to bude to isté. Ide o princíp, že sa nám tu nejaká firmička snaží vnucovať názor, že rafinovaný cukor je jed, a pritom pchá do potravín additíva, čo tam nemajú čo hľadať, ak majú byť zdravé. A ak sa budem držať odporúčaných dávok a pomerov bielkovín, tukov a sacharidov, ktoré stanovila svetová zdravotnícka organizácia už dávno, tak si váhu udržíme, nepotrebujeme dodržiavať ani časy, lebo je to úplne šuma fuk... jednoduchá rovnica, ak zjem menej ako príjmem tak chudnem, ak je to naopak priberám..... A vytáča ma, ak niekto povie, že predáva zdravé produkty, a pritom je to úplný aušus... Oni sa tvária, že pridávajú alkoholové cukry, áno, to áno, ale ešte kopec iných náhradných svinstiev je tam. Napr. Nápok akože sladený stéviou, ale stéviou to prešlo len okolo a k tomu kopec umelých svinstiev.... Tak nehovorme, že aké je to zdravé chudnutie a bez výčitiek... Ak si mám dať update 1 sušienku, tak si môžem dať akúkoľvek inú, pretože príjmeme rovnaké množstvo KJ. ale viac tukov, toho cukru tam zase až tak veľa nie je, ak to hned vybehám, teda vydám energiu. A cukry sa pália ako prvé..... Aj do pečiva dávajú že xylitol, malé množstov, a cyklamáty, sacharíny atď.
Súhlasím, tie obchody predávajú drahé výrobky na tú kvalitu čo ponúkajú, ja nemám problém kúpiť si sušienku aj za 3€, ale musí byť zdravá... Chémiu ďakujem neprosím....
Grimaska mi pripradá, ako by bola nasadená do diskusií a aby obahjovala update. Lebo vraj to tak firmy robia, že si nasadia ľudí, aby prispievali do diskusíí a robili im reklamu. Ak sa mýlim, tak prepáč grimaska, sa mi to tak javí. Nechcem sa tým nikoho dotknúť.
Hotové jedlá Norbi Update obsahujú benzoán sodný - Podozrivý, že vyvoláva rakovinu?
Benzoán sodný E211
Táto látka maskuje zlú chuť potravín. Využíva sa v produktoch, ktoré nie sú vyrobené z čerstvých a chuťovo vyhovujúcich potravín. Je to zároveň konzervant, ktorý zaručuje dlhú trvanlivosť. Nájdete ho v niektorých nealkoholických nápojoch, ale aj v tatárskych omáčkach a dresingoch. Urobíte lepšie, ak sa mu vyhnete.
Možné nežiaduce účinky: Môže spustiť a zhoršiť bronchiálnu astmu. Škodí hyperaktívnym deťom a je podozrivý z vyvolávania rakoviny.
Grymaska,tiež by si sa mohla začať vzdelávať, minca má dve strany.
Aj bielkoviny môžeme nazvať jedom, ak budeme konzumovať nadmerne. Cukor v normálnom množstve neškodí. Ani diabetolog ho neodpoúrúča vylúčiť celkom.
A ešte jedná z mnohých pikošiek:
E952 Cyklamát, ktorý veselo pridávajú do norbi update produktov: - táto chcemikália nám ničí zdravie:
Môže spôsobiť: rakovinu močového mechúra, maternice, vaječníkov.
Nie všetky emulgátory sú pre zdravie nebezpečné. Tie, ktoré môžu poškodiť zdravie, alebo dokonca spôsobiť rakovinu, už odborníci určili. Jasné sú aj neškodné E-čka, ale tie čo sú v norbi potravinách to nie sú.
@matapa
A kto Vam rozkazal update vyrobky kupovat??Ved vobec nie su nevyhnutne k chudnutiu..a update vobec nevylucuje cukor celkom...
A emulgatory a chemikaliu mas v kazdom produkte,inak by neboli trvanliveee,ja uz som aj predtym pisala,citaj dozadu predtym ako zarypes,update vyrobky nie su zdrave,akurat maju znizene mnozstvo uhlohydratov
@grimaska4 No Grymaska, asi nechodíš do predajn, lebo by si vedela, čo tie predavačky vedia natárať, aký je cukor škodlivý jed, aj múka, pritom sami múku dávajú do produktov, aké sú ich produkty zdravé a výnimočné, pekne im na to sadneme ako muchy a nakoniec pravda je iná, myslím, že to nie je s kostolným poriadkom. Na predajniach tvrdia, že ich produkty sú súčasťou zdravého životného štýlu. Chcela som tým povedať, že je to len oblb a útok na peňaženky ľudí, úplne zbytočný, lebo ja nemusím všetko vedieť, ani Ty, ale predajca, kde chce niečo povedať, musí to mať sakra overené a netrepať blbosti, lebo mám pocit, že toto nie je legálne... Len toľko.... Dosť som v ich predajni nechala peňazí a bez výsledku... Cesta vedie inak.. A ked mi povediať, že pohyb nie je dôležitý... Čo všetko urobia preto, aby predali nezdravé produkty ako zdravé.... Chcem vydieť tých 120 kg tučkov, ako schudnú bez pohybu s norbim, aké majú telá, aj ked niekto schudne 15 kg a necvičí tak to telo je mľandravé .. a tie éčka len tvoria kyslé prostrredie v tele, zadrživajú sa ťažké kovy a celulidíta nezmizne bez cvičenia... Jednoducho ešte veria, že si vybudjú biznis na túžbe ľudí po štíhlosti... Lenže bez námahy to nejde... a čo mi je zo štíhleho ale mľandravého tela.. Cvičiž treba... A to čo hlásajú na predajniach sú bludy... Každý má svoj názor, ale niekedy sa je dobré pozrieť na veci aj z iného uhla.
@matapa
chodim do predajne,ale max 2 x do roka ,narobim si zasoby z par produktov,ktore pouzivam stale( napr, ich cestoviny ,sladidlo eritrit) a idem dalej,Ja si hustit do hlavy predavackami nenecham (oni inak stale melu dookola to iste,nabiflovane vety,mnohe o systeme nemaju vobec prehlad ),ja velmi dobre poznam ten system aj ich produkty,to este na Sk o tom ani reci nebolo ked tento system fungoval.
Ale pocula som ako propaguju svoje vyrobky,to ako kazdy predajca,a najme ak najdu ochotnych ludi kto to bude pocuvat.
A inak,existuje mnoho ciest k chudnutiu a som presvedcena ze vsetky funguju,len kazdy clovek je iny,tak mame moznost si vybrat chvalabohu.
A inak nielen update produkty su plne E ciek a kadejakech chemie,ale ked si z tych svinstviev mam vybrat,tak si vyberiem aspon so znizenim obsahom uhlohydratov
Presne to isté hovorím aj ja ako grimaska. Skúste preštudovať etikety produkotv predávaných bežne. V bežných produktoch je tiež spústa E-čok, emulgátorov, chémie, umelých farbíb a dokonca aj umelé sladidlá. A okrem iného produkty update nikto nikomu nevnucuje, je to každého osobná vôľa pre čo sa rozhodne. Na začiatku som tiež skúšala ich produkty a manžel dva mesiace bežal na ich menu. Potom som mu varila doma. Mimochodom schudol 13 kg, upravil sa mu tlak a zlepšili sa mu pečeňové testy. Teraz tiež kupujem viac menej len sladidlo, cestoviny a sem tam nejakú maškrtu. Ostatné pripravujem doma. Pečiem pečivo, koláče, varím puding a iné dezerty, takže viem čo do toho dávam. A ono to nie je len o tukoch a cukroch, dôležitý je aj glykemický index a to sa dočítate nielen na stránke update ale aj inde napr.:
http://www.chudnutie-ako.sk/glykemicky-index-po...
http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi...
o tukoch zaujímavé veci sú tu:
http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi...
ináč na tej stránke je dosť zaujímavých článkov o metabolizme a pod. Opatí sa prečítať.
baby keby ste chceli mam zoznam rozdelenia potravin..vyzera tak ze ten novy. mam to v excel tabulke aj s hodnotami
jeeee kočky to sa tu krasne rozprudilo, super diskusia, ja nemam pocit, ze by sa niekomu norbi styl vnucoval, nikto nestoji pred obchodom a nelaka ludi dnu, kto chce vstupi, kto nechce nevstúpi. A ak niekto vstupi do ich predajne, kto chce kupi, kto nechce nekúpi. Predavacka stoji za pultom a nevrhne sa na mna ako poistovak, prve razy som si prestudovala, co tam maju a zhrozene som odisla. Vratila som sa tam este par krat popozerat a az neskor som si nieco kupila, nikto ma nenutil. Kupujem tam cca 3 vyrobky, ostatne vsetko kupujem v normalnych obchodoch. Inak ked si polozime otazku, co je dnes zdrave? Zelenina? Ovocie? Tie leskle jablka v obchodoch, obrveľka redkovka a cibulka na trhoch, vraj bio? Salaty vraj absorbuju vsetok bordel čo okolo nich preleti. Keby sme to brali takto dodetailu, tak nejeme asi nic keby sme chceli jest zdravo. Nebranim tu norbiho vyrobky, neanalizujem ich zlozenie, pozeram len tie, ktore kupujem. Viem, ze v nich je viac tuku, ale norbi tvrdi, ze ak sa tuk nekombinuje s cukrom, tak nie je problem. Samozrejme veci ako slanina veci podobne su U2. Ked som drzala nizkotucnu dietu, Moznosti na chutny salat nebolo vela, teraz viem, ze jedina volba nie je 0,01% jogurt, ale mozem si dopriat aj normalne syry bez obav ze budem ako vzducholod. A po case asi po tyzdni mi tie nizkotucne veci, ktore nechutili ako mali prestavali chutit a bolo po diete. Pri tomto style stravovania dokazem vydrzat cely zivot. Ja som za pomoci tohoto stylu stravovania schudla za 3 meisace uz skoro 15kg. Na Grimasku mi prosim nesiahajte, je to super kocka, keby bola od norbiho tak by nas urcite navadzala aby sme si kupili jeho knihu, ona nam vzdy poradila co je aka skupina aby sme si ju kupovat nemuseli. Myslim si, ze si nemusime vysvetlovat, ze chudnutie je oddavna super biznis, urcite je aj norbi biznis ale mne vyhovuje a nemam pocit, ze by ma niekto otravoval na rozdiel napriklad na rozdiel od Natur house u nas v Tescu. Pracovnicky nonstop lakaju na vstup do predajne, ze vam zmeraju tuk, bezplatne, ze vam dietologicka poradi bezplatne, ze vsetko je bezplatne a nemusite si nic kupovat ak nechcete. Kamoska mi to vychvalila, ze schudla za tyzden 2kg, tak som zo zvedavosti isla presondovat, Dali mi jedalnicek na mieru (presne taky isty ma aj kamoska) a za nejaku vitaminovu a mineralnu vlakninu pytali 11€ a za nejaky vytazok z ciernej repy cca 40€ a ze si mozem kupit aj knackebroty atd atd, ked som povedala, ze si zoberiem len tu vlakninu, pretoze ma fakt zaujala, povedali, ze sa to da kupit len vsetko a ked si to nekupim, tak mi nedaju ani ten jedalnicek. Vobec som ho nepotrebovala, ale odisla som zhnusena z celeho systému. Ale to je len moj osobny nazor, kamoska dalsi tyzden pribrala, ale aj tak si kupila dalsie produkty, ktore jej pomozu chudnut. Neodsudzujem tento system, lebo viem, ze kopec ludi s tymto systemom schudlo, ale mne sa nepaci. Mne sa paci norbi, lebo dovoluje viac, a z toho dôvodu to moze byt zivotny styl a nie kratkodoba dieta. Inak ocenujem informacie tej kocky, ktora sem hodila tie fotky norbi vyrobkov a aj to upozornenie na cyklamat aby sme si dali pozor a myslim nielen v norbi vyrobkoch, ale urcite je ho aj v inych vyrobkoch dost. Vdaka za vsetky nazory,
a tento grimaskin prispevok z predchadzajucich stran prikladam ako dôkaz, ze nemoze byt od Norbiho, to ty ju asi ukrizovali, nemyslite chi chi
grimaska4 pisala odpoved pre @ivana5555
raz v roku si narobim zasoby cestovin a sladidla,nejake sladkosti a to je vsetko,da sa pekne aj bez ich vyrobkov zit,velmi zdrave nie su,akurat maju znizeny obsah uhlohydratov a su plne chemie.. ,staci citat zlozenie,inak uz aj v predajniach zdravej vyzivy ci v bio obchode su mnohe veci ktore sa kupit daju dokonca za rozumnejsiu cenu
5. máj o 20:08 • Odpovedz • Páči sa mi to • 3 • •
No páni, grymaska klobúk dole, za rady, ktoré dávaš okolo. Môj názor na celé je, že nie je potrebné kupovať norbiho produkty, i kde mi príde nemiestne propagovať ich a ako zdravé a výnimočné, pričom také nie sú, sú to klasické potraviny, a podľa zákona sa nesmie pripisovať výnimočné vlastnosti potravinám, ktorým to neprislúcha. To je už ale na iné orgány.... Norbi si len prisvojil zásady racionálnej výživy a inak to nazval.. to je celé... V obchode som bola prvý a posledný raz.... v ponuke sú veci, ktoré ja bežne nekupujem... Niet nad normálne neupravované potraviny a oni majú samé polotovary... umelé sladidlá si kúpim hocikde lacnejšie... Nakúpila som si toho dosť a aj tak som neschudla.... Čiže nič iné neplatí, jem všetko kedy chcem, ale obmedzujem množstvá tak do polosýta a 4x týždenne pohyb 1 hodina, cez víkend aj 4 hodiny bycykovania, korčulovania a podobne. V predajni mi povedali, že cvičiť nepotrebujem haha. Pohyb je veľmi potrebný. Ak upravím stravu a necvičím, budem mľandravá a ak budem cvičiť a prejedať sa tak aj tak neschudnem... Žiaden zázračný norbiho štýl... Len si privlastnil to čo, už dávno ktosi vymyslel. Zázraky sa nedejú, žijeme v realite nie v rozprávke.. A čím skôr si to uvedomíme, tým lepšie... Tvrdá drina a potom vytúžená odmena vo fome krásnej štíhlej a hlavne pevnej postavy. A to bez cvičenia nefunguje. Pekný deń všetkým.
@petrulka1 Ale ved kazdy nech sa zariadi ako len chce, nie? zi a nechaj zit...Ked nechces kupovat v Norbi obchode, nekupuj, ked nechces drzat dietu podla Norbiho, ale inu, tak drz, nie? My ti budeme len drzat palce, aby sa ti schudnut podarilo. Ci su tie potraviny zdravsie a lacnejsie, to asi kazdy zisti z cenovky a etikety, nie? A to, ze 20-kilova predavacka ti povedala, ze nemusis cvicit...no, keby ti povedala, ze musis skakat len na svihadle, inak neschudnes, tak to by si jej tiez neverila...
V nasom meste Norbi obchod ani nie je, ale schudnut sa da aj bez Norbi potravin. Ak sa clovek zatne, nemusi pouzivat tie nahrady, proste na veceru sezeres len zeleninu a bielkoviny a vybavena...Btw. a funguje to, viem podla seba, teda, ked mam svetle obdobie, ze dietu dodrziavam... 😀 Nie som poctivka, ide to zo mna ako z chlpatej deky, mam len 6 kil dolu, ale zas netrapim sa... 😀
@kkriznicka Nuz, odkedy mi jedna kartarka objasnila, ze vyklad kariet a jasnovidectvo je len projekcia nasho vedomia a podvedomia a ak ti kartarka napovie nieco negativne, dokazes si to svojimi myslienkami pritiahnut...tak odvtedy sa kartarkam radsej vyhybam... 🤐
Ahojte dievčatá do ktorej skupiny patri droždie ,chcela by som robiť pomazánku. Diky
ahojte ja som schudla za 3 mesiace 11kg a nehladovala som.Uz pol roka sa nedrzim podla norbiho a nepribrala som.Ale od zajtra idem znova ,chcem dat dolu este aspom 5 kg aj viac by nebolo na skodu.Potom sa ozvem ako pokracujem ahojte
Ahojte baby neviete nahodou update vyrobky sa daju kupit aj cez internet? Chcela by som vyskusat ci to fakt zabere 🙂
no tak ako vravite mnohe. dnes alebo vcera mi na FB svieti že super vianočka tak sa reku spýtam kolko ma tých cukrov . Som skoro odpadla na 100 g 28,3 a jedna vianocka ma okolo 330 g. ten kto je cukrovkar tak povie že je to cisty zabijak !!!! ja mam dceru cukrovkarku ved cela ta vianocka ma cca 10 SJ to je neskutocne vela!!!! O tom že personal nevie co predava ani nehovorim.
Ahojte, tu su recepty, lahke, rychle a s FOTO POSTUPOM na zdrave jedla, ak potrebuje inspiraciu 🙂 su jednoduche, z malo ingrediencii ale zato vyzivnych: www.fitrecepty.com
Juj to je super určte niečo vyskúšam tá grilovaná zeleninka vyzerala super

A Myslím, že potom v predajni zle podávajú informácie o cukre, lebo tvrdia, že aj biely jogurt v obchode obsahuje rafinovaný cukor, pritom to nie je pravda, lebo na etikete je cukor, ale myslí sa tým nie rafinovaný, ale maltoza. Lenže veľa ľudím im to "zožerie" a myslia si potom, že všetko čo kupujú v norbi upbchode je super zdravé, a čo je v klasickom obchode je super nezravé. Pritom Norbi proudukt, je samá umelina, a modifikovaná soja, fakt extra dobrá pre zdravý životný štýl....