Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@pondelnicka do tretice všetko dobré 😎
@sweetrenata @yris vitajte a nech sa Vám darííí 🙂
@teri3 ved držim držim 😀 ja verim že sa to pohne.
Prave si davam večeru. U1 jogurt broskynovy,dala som si do neho ešte aj 100g bieleho nizkotučneho aby toho bolo viac 😀 a je to aj chuťovo lepšie a jemne ovsene vločky 😵 mnam
posielam receptík na "zdravé keksíky"
0,5 šálky UPDATE múky;05 šálky hl.múky; 2čaj.l.ZERO cukru; 1šálka ovsenných vločiek; 3/4 šálky kokosu; 2,5 pol.l. vriacej vody;1,5 pol.l. medu; 250g palmarínu; 0,5 čaj.l. sódy bicarbony; 2 vajíčka, hrsť slneč.semienok.
Všetko spolu spracovať,vytvarovať gulôčky a upiecť pri 180°C asi 15 min. Trošku sa rozlejú, nedávať blízko seba.
Dnes som ich robila, ku káve o 17 ako stvorené. Aj keď neviem či aj ten med v nich 😉 .
@datelinka5 prajem skore uzdravenie 😉
@pondelnicka aj mne schudnu prve prsty a tvar az potom pneu okolo pasa a tak dalej 😀 Ale obrucku nenosim som si odvykla akosi mi zavadzia.A kolko so vydata ked uz tretiu mas?
@martinka1981 Ahoj a nestracaj nadej a bojuj obcas pride kriza ale preto sme tu spolu a deme daaaaal.Aj preto zakazuju sa casto vazit,to aj ja stale porusujem a potom nas to deptaaaaa.
@mamisqva helou,dik. Ved som vedela že tam nemam isť ale vieš ako to je 😉 som nedočkava na prve neake kilečko dole a takto to dopadlo.
Ešte som si aj dieťa skoro dorantala 😢 takže dnes som nedala žiaden pohyb 🙄
Joj baby mna len provokujete s tou predajnou ja mam 30km od nas.Ale myslim ze sa to da aj bez toho zvladnut a vybrat potraviny ktore mozeme aj v beznom obchode.Ale keby som to mala na skok tak tam urcite necham majland,alebo to menucko od nich juj to by bolo keby Norbi varil... 😀 😀 😀
@martinka1981 to sa stava aj ja som malej pricvakla prstik ked som je pripinala do kocika chudatko moje ale havko zabral 😀 😀 😀 😀 😀 vzdy ked ju chcem odputat,alebo ukludnit tak havkaaam akoze ako robi havko ?to zaberaaaaa.Inak ja som taka s tym vazenim kazde rano hups na vahu a to nalacno a v spodnom pradle len nech je to co najmenej 😀 😀 😀 😀 😀
Dievčata opušťam vas. Idem chrneť kym sa mladšia zas nezobudi 😒 mam nedostatok spanku,preto nechudnem 😀
Dobru noc....
@mamisqva presne,ja len v gaťkach a prd mi to je platne 😝
Idem už,lebo tu zaspim 😉
Ahojte babuľky, idem chudnúť....ale spánkom, nie že to zas pochopíte zle, ako včera... 😀 😀 😀 😀 som sa ráno nasmiala jak besná!!! Takže dobrú nôcku!!! chrrrrr 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔
@martinka1981 musíš chodiť večer iba v gaťkách....to sa potom bude chudnúť....vo dvojici!!! 😉 😉 😉 😉 😉 Dobrú!!
@martinka1981 som TI predtým chcela napísať, že áno, aj ten spánok má svoj podiel na tom, ale neboj, vydrrrrž, určite to pôje 😉
@luciapejkova super, že už sú takéto ohlasy, ja sa tiež teším, keď začnem vyťahovať zo skrine menšie veci a tento krát už som odhodlaná tie väčšie odstrániť - teda vyhodiť, alebo darovať, aj keď v budúcnosti by som ešte chcela jedno bejby a to sa také väčšie tričko zíde...ale nohavice pôjdu 😉
baby, ja obrúčku nenavlečiem, mne dáko opuchli kĺby po pôrode...ja som potom schudla, mala som menej kg ako keď som sa vydávala, takže naozaj to bude v tých kĺboch, no utrpenie ju navliecť, takže nenosím 🙄
@martinka1981 nemám jasno, ovsené vločky sa môžu aj na večer?
Dobre ranko vospolok 🙂
dnes som spala celu noc!!! Až na ten budiček o 5:30 je tu super 😵
@smarti ano možu su U1,pozrela som to v knihe 😉
baby včera ma moj drahy k večeru nasr.l 😒 tak sa s nim moc nebavim,len tak pomedzi zuby a on milučky jak medik,že pojdeme dnes do zoo 😖
Dobré ránko všetkým, baby, v noci som toho moc nenaspala, bolí ma osmička zub, mrcha jedna.. 😠 Len dúfam, že aj prestane, zubárke idem až koncom augusta.... ☹
@teri3 @mamisqva len pre úplnosť, mením obrúčky, nie manžela... 😀 😀 😀 Toho mám stále rovnakého... Na jeseň to už bude osem rokov, čo sme zakrúžkovaní.... 🙂
Čaute kočenky moje, spolubojovníčky 😀 😀 😀
tak som si udelila zákaz strašný, PC denne len 1 hodina - takže najskôr večer, normálne si to idem stopovať... som sa stala na vás závislou .... aúúúúú už mi chýbate... večer dočítam....
Tak bojujte, bojujte, ja dnes idem variť Hokaido polievočku, čo robil Vajda 😉
Tak držte päste, prvý krát - nech sa podarí... tak večééééééér ahojte 😉
@elina313 taka si tvrda na seba? 😕 teda teda 😖
Tak teda večer sa "vidime" 😀
Niečo doma porobkaj nech si spokojna a bude ti lepšie 😉
@smarti podla novej knizky Norbiho (prelozena bude az jesen/zima) su ovsaky U2, takze asi by som ich jedla len doobeda. presne toto rozoberali dievcata na jednom madarskom "Norbi fore" - predtym boli U1 ale ta doplnena knizka uz udava U2.
co sa tyka priloh, urcite si doprajte kopcek ryze Natural, Norbiho cestoviny, zemiaky obcas-nerozvarajte ich, ale napr.upecte (cim viac ich varite tym su nevhodnejsie) a ak chcete zem.kasu pridajte do nej lyzicu vlakniny aby sa trochu znizil glykemicky index a aj vas to viac zasyti 🙂
@groanka no super s tymi vločkami. hlavne že sa tu nimi napchavam a potom sa čudujem že nechudnem do kelu!!!
Aj tak nechapem ked je to raz U1 a prečo teraz zase U2 😖 😖
Za chvilu nebudeme jesť nič 😝
Bože ja mam dnes neaku bojovu naladu 🙄 to asi zapričinil moj strary 😠
@martinka1981 podla mna ide o nove poznatky-ta 1.kniha vysla pred x-rokmi a predsa len boli odvtedy nove studie/testy...a tie vlocky ako jes? ciste alebo s kopou suseneho ovocia, orechmi?
@groanka davam si do jogurtu update ,čiste iba s tym jogurtom.
@martinka1981 ja som vknihe od Norbiho citala ze su U1 takze si myslim ze nehresis,alebo je to tlacova chyba ?? 🙂
Chcela som si kúpiť knihu, ale ako tak pozerám, tak počkám do jesene. Asi to v novej bude prehľadnejšie.
Ahojte dievcence.
Dnes som bola v Update predajni a kupila som si tu specialnu muku 500g (3,35), sladidlo 500 tabletkove (3,73), puding cokoladovy so slahackou (0,34), jogurt jahodovy (0,38), jogurt broskynovy (0,38). V zatvorkach su ceny. Ceny su dost vysoke, ale co sa tyka jogurtov je to podobne ako u nas v Jednote. Ten puding ma rovnaku chut ako z riadneho obchodu, jogurty som este neochutnala.
Pani v obchode mi povedala, ze tu Norbiho muku mam pouzivat tak, ze ked podla receptu treba napr. 50 gramov muky, tak ja mam dat 25 g Norbiho muky a 25 g receptovej muky a ze takto urobeny kolac je potom U1. Povedala mi dobre, mate s tym niekto skusenosti?
Co sa tyka sladidla, tak je na nom napisane ze 1 tableta = 1 kocka cukru. Lenze ja neviem kolko vazi jedna kocka cukru. Ked nieco peciem alebo varim, tak cukor sa tam pise na vahu. Ako mam davkovat toto sladidlo do pecenia?
Dalsia otazka je ze Norbiho joguty a pudingy patria do ktorej skupiny? Pozrela som si energeticky obsah toho pudingy a je tam napisane ze sacharidy 9,0g z toho cukry 5,5g. Na jogurtoch je napisane ze obsahuju 5g cukru. Podla mojich vedomosti kedze to obsahuje cukor tak by to mala byt U3, alebo tu je nejaka vynimka?
A este by ma zaujimalo, ze pecivo ktore sa predava v Update predajniach, ci uz sladke alebo slane patri do ktorej skupiny?
Odpovede poprosim s @. Dakujem.
A este mi napadlo, ze by sme si mohli vytvorit vlastnu tabulku s beznymi potravinami a priebezne by sa tam doplnali udaje, aby sme si pekne prehladne vedeli pozriet ktore jedlo patri do kotrej skupiny.
Co vy na to?
Tato diskusia ma uz 73 stran a je to dost zdlhave aj neprehladne hladat odpovede na konretne jedla. Niekore tu mate nejaku tabulku s udajmi vasich postav, do ktorej by som sa aj ja rada pridala. Neviem kto ju urobil ale mohol by urobit aj tabulku so spominanymi jedlami a skupinami. Tabulka by ale mohla byt pristupna pre kazdeho kto sa zaujima o update metodu.
@zuzulienka28 pokiaľ viem, tak jogurty a pečivo, viac menej 90% výrobkov z predajne je U1, čiže môžu sa celý deň. V jogurtoch je síce cukor, ale norbi cukor, takže nemal by s tým byť problém. Ja tiež pečiem z norbi múky 50:50 a áno, koláče sú potom jednotka, ak samozrejme do nich nedáš klasický cukor alebo iné "nevhodné" veci (ovocie, ktoré nie je U1, lekvár...). Inak ja sladím od oka, mám síce práškové, ale niekedy dám viac, niekedy menej... A ešte k tej tabuľke, ona už je, ale v súkromke. Ak nie si v súkromke, napíš eline313 😉

@datelinka5 dúfam, že sa Ti kolienko zahojí bez problémov - a s chudnutím je to tak - 75-80% tvorí strava a zvyšok cvičenie - to cvičenie je skôr na vyformovanie postavy a pre tie s vyššou nadváhou aby koža neovísala...tak neboj, určite to pôjde dolu, ak budeš naďalej správne papať 😉
@martinka1981 no ono môže byť, že si predtým jedla málo, tak telo je akurát v šoku, že už dostalo najesť...skús ešte pár dní vydržať a potom urob zmeny, aj keď teda už tu bolo spomínané, že čím menej U3 jeme, tým viac chudneme 😉