icon

Ozempic na chudnutie: Mám ho vysadiť alebo počkať?

stanislavh98
27. aug 2026

Zdravím užívam ozempic na chudnutie už 4 mesiac prešiel som na dávku 1mg no chudnutie nejde podľa predstáv pred liečbou som vážil 136kg teraz 130kg to znamená že za 4 mesiace som schudol len 6kg mám liek vysadiť alebo ešte chvíľu počkať ?

komir63
27. aug 2026

...ale hlavne že diabetes je v norme.

stanislavh98
autor
27. aug 2026
@komir63

...ale hlavne že diabetes je v norme.

@komir63 Nie som diabetik liek mám od obvodného lekára na zníženie hmotnosti

anonym_e8dd9b
27. aug 2026

Nuz,ale k tomu treba aj cvicit,sadlo neni voda,ze ju clovek vycika,vypoti a tym schudne.Trening,trening a sup,sup,kila pojdu dole raz dva.Nie sa prezierat a cakat zazraky od piruliek.To ti asi doktor zabudol povedat.

anonym_81f52c
27. aug 2026
@anonym_e8dd9b

Nuz,ale k tomu treba aj cvicit,sadlo neni voda,ze ju clovek vycika,vypoti a tym schudne.Trening,trening a sup,sup,kila pojdu dole raz dva.Nie sa prezierat a cakat zazraky od piruliek.To ti asi doktor zabudol povedat.

@anonym_e8dd9b samý odborník tu

anonym_678412
27. aug 2026

Ozempic a spol potlaca chut na jedlo. Ze normalne fungujes, ale nemas hlad. Ale ak si das na ranajky 10 rozkov a pol kila pasteky, tak neschudnes. Lebo to nefunguje, ze clovek zje kona, vola a ozempic mu potom sfukne brucho.
Cize ozempic, nasledne jest co najmenej, zmenit nezdrave jedlo na zdrave a mensie porcie, pridat bielkoviny a vela sa hybat.

anonym_359910
28. aug 2026

aj si nieco zmenil v strave? pridal nejaky pohyb? nemyslim to v zlom...

anonym_a17e64
28. aug 2026
@anonym_359910

aj si nieco zmenil v strave? pridal nejaky pohyb? nemyslim to v zlom...

@anonym_359910 to treba? 😲

anonym_730097
28. aug 2026

No v prvom rade to robí to, že spomaľuje trávene, a tým pádm človek nie je tak skoro hladný. Ale treba zmeniť stravu, porcie a začať cvičiť. Sám od seba neschudneš veľa, odíde voda a balast z tela, ostatok musíš urobiť sám.

biba_18
28. aug 2026

poznám jednu čo si to pichá, ale večere s kamarátmi, vínečko, koláčiky s neterou, cvičenie je smrť… netreba ani písať ako hundre, koľko ju to stojí a nič 😏

anonym_70f303
28. aug 2026

a lekar co na to? treba pridat pohyb najlepsie silovy trening ale zo zaciatku aspon chodzu plus zmena stravy a verim ze to pojde. Pri takej vahe to ozaj nie je moc velky ubytok ja uzivam mounjaro druhy mesiac a mam dole viac kg a idem z nizsej vahy len teda vylucila som uplne sladene napoje, vyprazane jedla pridala vela bielkovin a pohybu. drzim palce

sebulinko1
28. aug 2026
@anonym_70f303

a lekar co na to? treba pridat pohyb najlepsie silovy trening ale zo zaciatku aspon chodzu plus zmena stravy a verim ze to pojde. Pri takej vahe to ozaj nie je moc velky ubytok ja uzivam mounjaro druhy mesiac a mam dole viac kg a idem z nizsej vahy len teda vylucila som uplne sladene napoje, vyprazane jedla pridala vela bielkovin a pohybu. drzim palce

@anonym_70f303 ahoj, co z bielkovín odporucas, chuti ti

sense
28. aug 2026

A čo si zmenil vo svojom živote, okrem toho že si pichas ozempic? Strava? Pohyb? Spánok?
A či vysadiť alebo počkať, konzultuj s lekárom, ktorý ti ho predpisal

anonym_ac0fca
28. aug 2026

To rieš s lekárom co ti ho predpisal

anonym_ecc6f6
28. aug 2026
@sebulinko1

@sebulinko1 ja odporucam maso, syry, vajcia, tvaroh, cottage, ryby, sunku, strukoviny, tofu, tempeh, orechy a semienka, hlavne konopne

ivicatolic
28. aug 2026
@biba_18

poznám jednu čo si to pichá, ale večere s kamarátmi, vínečko, koláčiky s neterou, cvičenie je smrť… netreba ani písať ako hundre, koľko ju to stojí a nič 😏

@biba_18 🤣😆👍👍👍

ivicatolic
28. aug 2026

@stanislavh98 a tvoj doktor má dovolenku???? jeho sa pýtať.....👉👉👉

anonym_c57949
28. aug 2026

Ja som aj za IQ test pri predpisani tohto lieku...

mogaa
28. aug 2026
@stanislavh98

@komir63 Nie som diabetik liek mám od obvodného lekára na zníženie hmotnosti

@stanislavh98 to nie je zázračný liek že si ho šupneš a chudneš.....liek funguje tak, že blokuje receptory chuti v mozgu, čiže nemáš pocity hladu....ale sám o sebe nespôsobuje chudnutie ako také.....čiže ak ješ aj keď nemáš hlad, tak chudnúť nebudeš....treba prispôsobiť stravu a pridať pohyb.....toto sú základné veci ktoré by mal lekár vždy povedať, nielen predpísať zázračný prípravok na chudnutie.....stále platí jedno, či s Ozempicom alebo bez - chudne sa z dlhodobého kalorického deficitu.....čiže buď znížiš energetický príjem alebo zvýšiš enrgetický výdaj.......pri Ozempicu a podobných "liekoch" by si mal automaticky menej jesť lebo telo necíti hlad, ale väčšina ľudí je aj keď nie je hladná🙂 za mňa račej investuj do trénera a začni cvičiť a nech ti poradí aj s jedálničkom.....oveľa ale oveľa rozumnejšie a hlavne stále riešenie problému priberania a obezity.....

anonym_d07a09
28. aug 2026
@anonym_ecc6f6

@sebulinko1 ja odporucam maso, syry, vajcia, tvaroh, cottage, ryby, sunku, strukoviny, tofu, tempeh, orechy a semienka, hlavne konopne

@anonym_ecc6f6 zabudla si na to najhlavnejšie zeleninu k tomu, inak môže mať dobrý nábeh na DNU a chronické zápaly v tele.

anonym_3a5446
28. aug 2026

@stanislavh98 prejdi na Mounjaro.. za 8 mesiacov mám dole 40 kg..

anonym_ecc6f6
28. aug 2026
@anonym_d07a09

@anonym_ecc6f6 zabudla si na to najhlavnejšie zeleninu k tomu, inak môže mať dobrý nábeh na DNU a chronické zápaly v tele.

@anonym_d07a09 baba sa pyta, ake bielkoviny odporucame.. tak odpovedam na otazku

anonym_d07a09
28. aug 2026
@anonym_ecc6f6

@anonym_d07a09 baba sa pyta, ake bielkoviny odporucame.. tak odpovedam na otazku

@anonym_ecc6f6 áno máš pravdu 👍 Len som chcela upozorniť, že pri bielkovinách treba jesť viac zeleniny, lebo niektorí sú schopní jesť len živočíšne produkty a z toho sú často zdravotné problémy.

anonym_70f303
28. aug 2026
@sebulinko1

@sebulinko1 ako uz bolo spomenute maso, ryby, syry, cottage cheese ja si davam aj protein a kontrolujem cez kaloricke tabulky aby som mala aspon 100g bielkovin denne

sisska96
28. aug 2026

Hlavne stravu treba upraviť