icon

Ozempic - skúsenosti a nežiadúce účinky

Včera o 18:49

Ahojte asi sú tu tie témy ale zaujímalo by ma reálne skúsenosti tých čo si ho pichali aké ste mali nežiaduce účinky a či aj nejaké vážnejšie nežiaduce ucinky. Ja mám reflux, duvertikulozu a extrasystoly preto sa pýtam. Plus laktozovu intoleranciu

autor
Včera o 19:40
@sidia

@anonym_autor chrbticu treba začať riešiť s fyzioterapeutom mne to veľmi pomohlo, posedávanie a necvičenie to ešte zhoršuje...nikdy to už nebude super, ale teraz si viem cvikmi sama pomôcť uvolniť pri náhodnej bolesti...cvičiť, cvičiť, cvičiť

@sidia ja viem chodila som k fyzio ale stalo ma to veľa peňazí a priznám sa doma som moc tie cviky necvicila som permanentne unavená keď prídem z roboty len behám okolo deti a nemám na seba potom už čas

anonym_c991a7
Včera o 19:41

znama schudla, za par mesiacov, hnacky ma a boli ju chrbat. Ona to hra ze sa zacala lepsie stravovat no ked si clovek vsima, tak zmenu stravy nevidno. Az sa raz prekecla, ze si to pozhanala.

alickapusinka
Včera o 19:50

Tak aj mám cukrovku zo začiatku som ho mala a skončila som v nemocnici snad všetky nežiaduce učinky som mala.Okamžite mi ho vysadili a schudla som za aj bez humusu sama. Mám lieky na cukrovku ine. Schudla som za 4 mesiace takmer 33 kg.Takže ak nemáš cukrovku je to hazard zo životom.Ja som mala staršne veľa pohybu jedla som v malých dávkach vaic krát za deň,Chdila som tama nazad aj 40 km pešo.A krásen mi váha išla dole bez hladovania a bez ozempicu ktorý ma stal takmer život.A zabudla som anpísať že ak to kupiš an čiernom trhu su priekopnici čo to nevahaju predať aj za 500 eur.Nevieš ako to bolo skaldovane môže to byť aj po skončení záruky aplikuješ si to niečo sa stane a budu nie len teba vyšetrovať ale aj toho čo TI to predal. Je to čierný trh a lieky sa predavať nemaju je to trestne.Vystavuješ sa riziku nevieš ako to bolo skladovane a dotyčni čo to preda že ak sa niečo stane tak môže ísť do basy a TY opletačky s policiou a ak je zhoršení zdravotný stav a zistia že si to použila nelegalne na čiernom trhu tak máš vystarane chodiť a bude ťa vyšetrovať policia.Aj na to treba myslieť.A navyše nemusiš vôbec schudnuť.Mojho koelgu žena ho braal ma cukrovku a neschudla nič až potom lieky na cukrovku jej pomohli pohyb a uprava stravy a nie vyhovorky.

anonym_60f5d7
Včera o 20:02
@anonym_autor

@anonym_40966a ďakujem mňa zaujímali hlavne či si nemala nejaké nežiaduce príznaky či ti nebolo.moc zle či si mohla fungovať bojím sa aj skrz ten reflux a duvertikulozu a extrasystoly

@anonym_60f5d7 mám 168cm... No menopauzy to nebude ja mám 30 rokov 😁

@anonym_autor
ja som nikdy ani dietu nedrzala, nieto rste ozempik 🙂 Jedinu "dietu" som mala pri vsetkych 3 tehotenstvach koli tehu cukrovke. Nemam skusenosti s tymito ozempikom ci pofobnymi vecami. Po fokojrni som pocas 2 mesiacov schudka aj 6-7 kg bez velkej upravy stravy, islo ti samé.
Skus radsej nieco ine, uorav stravu, hyb sa viac, trebars prechadzky rychlochodzou a tak. Srt fakt na tito injekcie, drzim palce ❤️

janinah
Včera o 20:03

Užicatelia vracajú,majú nevoľnosti,strata chuti do jedla,strata chuti ne sex,niekolko dni bez potreby ist na wc resp.hnačky....toto ti chýba ku šťastiu? A pri tvojich dg? Ani sa s nikym nemusiš radiť,stačí pouziť zdravý sedliacky rozum....

anonym_c44b17
Včera o 20:18

A potom si ešte pozri problémy s pankreasom a následné pribratie do dvoch rokov na pôvodnú váhu, možno aj viac.

kavasmliekom
Včera o 20:36
@anonym_autor

@zuzubb007 neviem či si nečítala príspevok...dlhodobo som.bola v kalorickom deficite a mala pohyb a neschudla nič

@anonym_autor a lekár ti čo povedal na tvoj problém , že nedokážeš schudnúť ani v kalorickom deficite ani v pohybe? Neexistuje. Každý človek schudne, keď má nižší príjem ako výdaj. Matematika. Žiadne výhovorky.

biba_18
Včera o 21:30

akože, pri 77 kilách mladá žena si toto dobrovolne pichať, nerozumiem tomu …

anonym_f394e0
Včera o 21:38

.. a ktomu samé výhovorky, chrbtica, nevladzeš, nemáš čas, drahé, nevieš plávať a ozempic nieje drahý? … Prepáč ale neverím Ti, že si bola v kalorickom deficite, že si na sebe makala, cvičila a nič neschudla … Úplne bežne výhovorky ľudí, ktorí si myslia že všetko “je zadarmo” No nie nieje. Nevieš plávať? nauč sa … Boli Ťa chrbát? Cvič. Nemáš čas a energiu? Zdravšie sa stravuj a výsledky budú .. len nie za dva mesiace .. A áno, ani by ma nenapadlo už na nejaké diagnózy si ešte pichalť tento sajrajt do tela ..

anonym_962d2e
Včera o 22:01
@anonym_7eb6e6

@anonym_autor Pozri dnešné TV noviny!

@anonym_7eb6e6 co bolo

anonym_962d2e
Včera o 22:04
@anonym_autor

Len som čítala aj o poškodení zraku skôr som tu chcela trápne skúsenosti tých čo to brali či vám nebolo moc zle

@anonym_autor robbie williems ...ci ako sa to pise, tiez si picha a ma problemy s okom

anonym_962d2e
Včera o 22:05
@alickapusinka

Tak aj mám cukrovku zo začiatku som ho mala a skončila som v nemocnici snad všetky nežiaduce učinky som mala.Okamžite mi ho vysadili a schudla som za aj bez humusu sama. Mám lieky na cukrovku ine. Schudla som za 4 mesiace takmer 33 kg.Takže ak nemáš cukrovku je to hazard zo životom.Ja som mala staršne veľa pohybu jedla som v malých dávkach vaic krát za deň,Chdila som tama nazad aj 40 km pešo.A krásen mi váha išla dole bez hladovania a bez ozempicu ktorý ma stal takmer život.A zabudla som anpísať že ak to kupiš an čiernom trhu su priekopnici čo to nevahaju predať aj za 500 eur.Nevieš ako to bolo skaldovane môže to byť aj po skončení záruky aplikuješ si to niečo sa stane a budu nie len teba vyšetrovať ale aj toho čo TI to predal. Je to čierný trh a lieky sa predavať nemaju je to trestne.Vystavuješ sa riziku nevieš ako to bolo skladovane a dotyčni čo to preda že ak sa niečo stane tak môže ísť do basy a TY opletačky s policiou a ak je zhoršení zdravotný stav a zistia že si to použila nelegalne na čiernom trhu tak máš vystarane chodiť a bude ťa vyšetrovať policia.Aj na to treba myslieť.A navyše nemusiš vôbec schudnuť.Mojho koelgu žena ho braal ma cukrovku a neschudla nič až potom lieky na cukrovku jej pomohli pohyb a uprava stravy a nie vyhovorky.

@alickapusinka 40km denne?

anonym_962d2e
Včera o 22:06

autorka tazko ti to lekarka predpise, ved nemas potrebne BMI. sa spamataj a menej jedz. vsetko je v hlave. zaklad je strava. a ano je to tazke, ja viem.

anonym_06ff96
Včera o 22:10
@anonym_autor

@anonym_ed2d31 kvôli čomu psychológ? Nechápem...

@anonym_autor Komu niet rady, tomu niet pomoci.

anonym_962d2e
Včera o 22:13
@biba_18

akože, pri 77 kilách mladá žena si toto dobrovolne pichať, nerozumiem tomu …

@biba_18 vola sa to hlupost a lenivost.

kikiska1234
Dnes o 07:45

@anonym_autor a netreba zabúdať na to, že pri užívaní Ozempicu a redukcii hmotnosti týmto spôsobom sa “nechudne” len tuk ale aj svaly, a potom keď to človek vysadí a opätovne priberie, tak priberie len tuk. Preto je oveľa rozumnejšie začať zdravšie jesť a zaradiť silové cvičenia+ kardio, tie peniaze čo by stal ozempic investovať do fyzioterapeuta a naučiť sa s ním vhodne cvičiť aj s ohľadom na problémy s chrbtom.

anonym_351233
Dnes o 08:37

Inak zaujimave, ze niektori ludia do seba nedali ockovanie proti covidu ani za toho, lebo vraj a hoaxy...., ale kvoli schudnutiu si ozempic daju, ci kludne hocico, aj ked su zname a zdokumentovane vedlajsie ucinky.

janinah
Dnes o 09:00

Na voyo som si pizrela film ozempic a uplne som sa zhrozila,chorá doba a chorá spolocnost,min.tá v amerike

alickapusinka
Dnes o 09:09
@anonym_962d2e

@alickapusinka 40km denne?

@anonym_962d2e no ved 20 km tam 20 km nazad nie ked sa vyberiem o 2 obce dalej a nebývam tam musim prisť aj nazad.

lienka.7
Dnes o 09:16

@anonym_autor namiesto pichania si toho svinstva sa začni hybat. Chod do prírody, prechádzky, začni plávať, to je vynikajúce. A potom cvičenie aké to vyhovuje. Sú aj rôzne dance appky. A najmä, uprav stravovacie návyky. Zarad viac zeleniny, vynechaj sladké vody, čipsy a všetky tie hlúposti k telke.
Ja neviem, či tým ženským šibe, pozri si na nete ako hrozne vyzerajú ozzbornky, aj iné herečky. Normalne skraty. Toto chceš? Nehovoriac o tom, čo ti to urobí s telom. Aj ATB berieš len tak?

veronikah96
Dnes o 10:03

Podľa mna pri tvojich zdravotných problémoch je to zbytočný hazard. Nehovoriac o tom, že si sa radila s AI a nie lekárom, to hovorí za všetko. Skús sa na to spýtať lekára a zistíš dôvod prečo sa zdravotný stav a zdravotné problémy nemajú riešiť s doktorom Google. Z takej váhy by si vedela schudnúť aj bez toho, stačí režim a pevná vôľa a práve pri problémoch s chrbticou je cvičenie dôležité veľmi dôležité.

veronikah96
Dnes o 10:05
@lienka.7

@anonym_autor namiesto pichania si toho svinstva sa začni hybat. Chod do prírody, prechádzky, začni plávať, to je vynikajúce. A potom cvičenie aké to vyhovuje. Sú aj rôzne dance appky. A najmä, uprav stravovacie návyky. Zarad viac zeleniny, vynechaj sladké vody, čipsy a všetky tie hlúposti k telke.
Ja neviem, či tým ženským šibe, pozri si na nete ako hrozne vyzerajú ozzbornky, aj iné herečky. Normalne skraty. Toto chceš? Nehovoriac o tom, čo ti to urobí s telom. Aj ATB berieš len tak?

@lienka.7 bohužiaľ niekomu stačí len 1 prípad,ktorý to vychváli aké je to super, veď chudnutie bez námahy a všetky riziká vtedy očividne idú von oknom. Mňa skôr dorazí, keď o tom rozmýšľa niekto,kto už ma zdravotné problémy, doslova hazard s vlastným zdravím.

alickapusinka
Dnes o 10:34
@janinah

Užicatelia vracajú,majú nevoľnosti,strata chuti do jedla,strata chuti ne sex,niekolko dni bez potreby ist na wc resp.hnačky....toto ti chýba ku šťastiu? A pri tvojich dg? Ani sa s nikym nemusiš radiť,stačí pouziť zdravý sedliacky rozum....

@janinah oresne ako popisuješ mala som toto všetko potom triašku horúčku fialove pery .A ako nežiaduci účinok mi zostala porucha termo regulacie v tele bud mať telo na 35 mi klesne teplota alebo 40 ale nie je to horúčka ale telo sa tak pokazilo v krvi mi zostala látka. a zhoršenie zraku mám tiež.

anonym_709c93
Dnes o 10:47
@anonym_autor

Len som čítala aj o poškodení zraku skôr som tu chcela trápne skúsenosti tých čo to brali či vám nebolo moc zle

@anonym_autor niekomu je zle, niekomu nie. Mam kamosku, co ma zaludocne problemy ak jej nejake jedlo nesadne, tak preventivne so sebou nosi nahradne pradlo, lebo uz sa jej stalo ze nestihla dobehnut. Vedlajsi ucinok ozempicu.
Dalsia ma nevolnosti po jedle, hlavne v den a par dni po tom, co ma injekciu. Ak niekam ideme spolu, tak to casujeme tak, aby bola aspon par dni po, aby jej nebolo zle.

Ja by som to s uz existujucimi traviacimi tazkostami absolutne nekombinovala, ale radsej sa zamerala na vzdelanie o vyzive, jedalnicku a zdravom stravovani. Inak doporucujem knihu Ako nezomriet, a potom Ako nedietovat od M. Gregera.

https://www.martinus.sk/1193219-ako-nedietovat/...

veselo_neveselo
Dnes o 10:59

Aby som aj prispela do debaty, ozempic naozaj nie je pre vsetkych.

Ludi co poznam, ktori to beru zodpovedne, tak najvacsou zmenou co citia je, ze nemyslia neustale na jedlo. Lebo toto je problemom mnozstva tlstych ludi, stale musia mysliet na jedlo, co budu kedy jest, co pripravia, co mozu/nemozu zjes. A po ozempicu toto odpadne, a po dlhej dobe sa ich mysel moze venovat aj niecomu inemu.

"Normalny" clovek toto nema, nepozna, tak pre nich je ozempic len o tom, ze ti nechuti jest. Ale pre istu skupinu ludi je to aj o niecom inom, tak to prosim plosne neodsudzujme.

A nie je to len o pevnej voli, lebo ten clovek si stokrat za den odoprie, nepodvoli sa, ale stoprvy krat uz to nejde, je to unavou v rozhodovani pocas dna. Ten, co to ma v hlave "normalne", tak si musi odopriet, povedat nie, mozno patkrat za den? Vzdy ked si chysta/objednava jedlo, alebo ked nakupuje. Ti s "inym" nastavenim to maju konstantne, na jedlo nikdy nezabudnu, vedia ze ten keksik tam je, ze obed je za dve hodiny, ze potom bude este vecera, a co je doma v spajze...naozaj je v tom viac ako "nenazranost", ci pevna vola.

hanaxxx
Dnes o 11:30
@alickapusinka

@anonym_962d2e no ved 20 km tam 20 km nazad nie ked sa vyberiem o 2 obce dalej a nebývam tam musim prisť aj nazad.

@alickapusinka tak ty si cely den iba chodila. Podla google maps prejdes 20 km po rovine za cca 4 hodiny. Cize ked pridas do kroku, tak 40 km prejdes mozno za 7 hodin.

alickapusinka
Dnes o 12:01
@hanaxxx

@alickapusinka tak ty si cely den iba chodila. Podla google maps prejdes 20 km po rovine za cca 4 hodiny. Cize ked pridas do kroku, tak 40 km prejdes mozno za 7 hodin.

@hanaxxx hej no to určite prečo by som mala chodiť 7 hodin snád nie každy deň niekde som prešla 15 km a to iste nazad niekde 20 a to iste nazad. Niekdy 7 km. Tým som chcela povedať že pohyb veľa urobil preto som schudla samozrejme vyradila som všetky sladkosti, sladke nápoje pijem veľa čistej vody čaje a hlavne som biele pečivo vymenila za celozrne.Dám si aj keks raz za týždeň a ale namiesto sladkeho si dám ovocie.A pohyb je veľmi dôležity každy deň aj v zime ked len na pol hodinu ale každý deň idem vonku pešo. Takže to je hlavne o pohybe.Ked sa naješ a nie je pohyb taka ni ozempic ani nič TI nepomôže aj ked sa človek na hlavu postavy.Pohyb je na prvom mieste.

alickapusinka
Dnes o 12:02
@hanaxxx

@hanaxxx juj netreba mi google maps stači mi nohy ruky a pešia chôdza.

luizina
Dnes o 12:16
@anonym_ed2d31

no nemas ochorenie pre ktore je Ozempic urceny takze u teba je to bezpredmetne

@anonym_ed2d31 ozempic je liek vyslovene urceny na znizenie chuti do jedla a na chudnutie. Nie, neni to liek na cukrovku, ako u nas mnohi stale bludy rozsiruju. Ludom s cukrovkou sa primarne predpisuje, ak potrebuju schudnut, aj mamine ho predpisali.