icon

Po pol roku som neschudla

alenka0
19. sep 2014

Po pol roku som neschudla, ale pribrala dve kilá. Každý vraví, že keď kojím schudnem,ale asi to nebude pravda. Potrebujem povzbudiť 🙂

Strana
z2
alenka0
autor
20. sep 2014

@henikav No preto som jedálniček neriešila a jedla som hlavne vyvážene, aby malej nič nechýbalo. Vôbec nejem cukor a mala som chuť na sladké, tak som si dala...Veď aj mlieko by malo byť sladké. Nemám pocit, že som nejak zhrešila 🙂

alenka0
autor
20. sep 2014

Ďakujem všetkým. Povzbudili ste ma. V mojom okolí nie je nikto, čo by mal podobný problém a mala som pocit, že len ja neviem schudnúť. Vidím, že to je asi normálne a začnem na tom pracovať 🙂

bianca2
20. sep 2014

Alenka, ja kojim dcerku 2 roky 7 mes, planujem do prirodzeneho odstavenia. A tiez sa mi nedari schudnut. U mna to chce pravidelnu stravu a cvicenie. Tiez som zvykla cvicit pred porodom. Moja je uz starsia ale je to zivel, cez den sa nezastavime. Naviac, staviame dom a odvtedy uz toho stiham este menej, muz na stavbe, postarat sa o robotnikov ked ma pomoc. Preto som nestihala jest pravidelne v lete a hore+3 kila. Ale uz som nasla aky taky balanc aj pri stavbe a zacinam chodit zatial na jogu. U mna jedine co plati, kaloricky prijem a vydaj sledovat. Vtedy sa chudne. Akurat nie rapidne kvoli kojeniu len postupne. V mojom okoli praveze vsetky mamky pribrali priemer okolo 10 kil ked nestihaju nic...

map0007
20. sep 2014

@alenka0 ahojky,no ja som kojila rok a tiež som pribrala.Až tento rok mala 2 r.som schudla 10kg.aj keď som začala cvičiť ták to nešlo a bolá som zúfalá.Až mi raz napísala kamoska🙂 ,,hej počuj nápis čo jedavas" no ak som jej napísala odpisala-veď ješ veľmi malo,musíš jesť aspoň 5 x denne.A piť najmenej 2,5 l vody denne.Aspoň do 14 2 l. Potom ták Do večera aspoň 1 l. NO ak sa zobudis ták 2 dcl čistej vody,do jedálnička môžete zaradiť otruby-to je vlákninu precisty čreva aspoň 1,5 lyzice ráno a potom raňajky.Od raňajok potom každé 3-4 hodky jesť napr.9h-12h-15h-18h-21h- aj nespite ták ešte niečo ľahšie napr bielkoniny-cotage a uhorka 🙂 Tiež papam celozrne pečivo,ale sem tám čierny chlieb,Raz do týždňa si robim sladké raňajky aby som nemavala strašne chute na sladké.Ak budete jedavat pravidelne zrýchli sa metabolizmus a nebude aj nával chute na sladké.A necukrit a ak ták jediné steviou🙂

bluevelvet918
20. sep 2014

Mám skoro polročného krpca. Za štyri mesiace som kojením stratila 15 kg a potom sa to zastavilo. Odvtedy cvičenie a zdravá strava a pekne to ide dole. Všetko sa dá, len treba chcieť 🙂

jijiji1
20. sep 2014

neviem kolko vážiš a meriaš,ale poviem ti za seba že po porode som asi po roku schudla a akosi som stále chudla a zabúdala až jesť a mala som 47 kg,a teraz mám 60 kg,konečne mi chutí viac papať a som šťastnejšia a vobec mi nevadí že nie som taká chudá ako pred rokom....už nerieším chudnutie,som vydatá a muž ma márad aj pribratú tak načo chudn úť 🙂 dobre sa najesť je paráda...žijeme len raz ,,,,

monhla
20. sep 2014

@alenka0 Pri prvej som schudla na pôvodnú váhu po 6 týždňoch 🙂 . Pri druhej mám ešte roky po pôrode 3-4 kg navyše ☹ . Kojila som obe cca rok a pol.
Mne by zasa vyššia váha nevadila, len keby 90% z toho nezostalo na bruchu. Vyzerám ako tehotná a už mi aj pá ľudí gratulovalo 😝 😝 😝
Skús sa vrátiť k cvičeniu /a to Ti radím ako osoba čo považuje za aktívne cvičenie sledovanie športu v TV 😀 /
a uvidí postupne výsledky. Dá sa cvičiť aj s malinkou. Zapojiť ju do toho. Kukni na net. Malinká to bude milovať. Ona sa pojaší a Ty to budeš brať ako cvičenie. A okrem toho po 6 mesiacoch začneš s príkrmami a to sa konečne nájde čas aj na "organizované" športovanie, lebo príkm narozdiel od kojenia zvládne aj manžel. Skú si zabehať, ísť na aerobic, zumbu,do posilky,..... neviem čo Ti vyhovuje.
Hlavne nedrž nijakú drasticjú diétu. Je to zbytočné, krátkodobé a mohla by si prísť o mliečko. A to nestojí za tie 3 kg naviac.
Prajem veľa šťastia a radosti z dcérenky.

alenka0
autor
20. sep 2014

@monhla Nemám tri kilá, mám 10 navyše plus dve-tri čo som pribrala ☹ Cvičiť by som chcela, ale keď dlhodobo som poriadne nespala, tak sa ledva pohybujem. Niekedy tak nevládzem, že sa bojím, aby mi nespadla z rúk. Nejak sa prekonám a začnem behať. Niekedy som behala a venovala sa futbalu a zrazu nič...Je to asi o tom metabolizme.

alenka0
autor
20. sep 2014

@bianca2 Myslela som, že keď som v pohybe neustále, že aj schudnem, nie priberiem. Keby som vylihovala na gauči tak nepoviem 🙂

buffinko
20. sep 2014

@alenka0 mám skoro 3ročné ešte stále kojené dieťa (pred spaním) a hoci nepriberám, chudnem strááášne pomaly...stále nie som nad predtehotenskej váhe. jedným z faktorov prečo nechudneš je aj málo spánku. to je vedecký fakt. mne klesla váha o dačo hneď ako sa malý začal budiť tak 2x za noc namiesto 10x.
jednoznačne sa ale neutešuj, že chyba je len v kojení. zdravá strava a cielený pohyb=cvičenie aspoň 2x za týždeň a pôjde to, možno nie rýchlo ale pôjde. aj keď pri tak malom dieťati si určite veľmi unavená. ja som v tom čase bola rada, že žijem.

alenka0
autor
20. sep 2014

@buffinko Ja tiež, mám aktívne dieťa, budí sa 10x za noc, tiež neviem prečo..ale som tak isto rada, že žijem 🙂

monhla
20. sep 2014

@alenka0 Ten spánok mám argument aj ja. Keď v noci človek nespí v jednom kuse ani 2 hod, tak energie nikde. Aj preto som malú ostavila. No to už mala 22 mesiacov, takže Ty máš ešte čas.
Hlavne sa nestresuj. Ja plánujem dať váhu do poriadku až odstavení tretieho dieťatka. A to je ešte len v pláne 😀 😀 😀

stano4000
20. sep 2014

@alenka0 no ak mas normalneho manzela, tak asi chape ze popri staraniu sa o dieta sa toho vela urobit neda...

ale ak mas normlaneho manzela, tak sa s nim dokazes aj porozpravat a nie vypisovat na fore... chod priamo ku zdroju a daj mu normalnu otazku... na normalnu otazku dostanes normalnu odpoved...

papa30
20. sep 2014

@alenka0 ahoj, neskusila si si dat malu k sebe do postele? Mne osobne to velmi pomohlo. Maly je tiez velmi aktivny, cez den oddych nehrozi, od narodenia malo spal a ak tak v kociku ked som s nim chodila,takze unavena som bola a aj stale som,ale ked som si ho dala do postele k sebe, spi v noci kludnejsie a ja kojim ani neviem ako. Aspon sa viac vyspime vsetci. Dokonca aj manzel,lebo predtym mi ho musel z postielky pri kazdom jeho zobudeni vyberat on, nakolko som mala stale presilene ruky a vobec som ho neudvihla. Cez den to nejak preslo,ale v noci to bolo zle. A ako som zacal v noci spat, aj kg sli dole. Nabratych 20kg je po 8 m dole. Samozrejme postava este nie je uplne fit,cvicit nemam kedy a vecer fakt nevladzem. ☹

nutrimas
20. sep 2014

@alenka0 - Redukcia hmotnosti po porode nema suvis len s dojcenim, hmotnost ovplyvnuju viacere faktory - stres, pohyb, zivotny stal a v najväcsej miere zlozenie jedalnicka...Skuste z Vasej stravy vylucit najmä kravske mlieko, bielu muku a vyrobky z nich, biely cukor a sladkosti. Ako vhodne nahrady su rastlinne mlieka zo semien, orechov a pod., muku radsej celozrnnu a namiesto cukru Brezovy cukor, ktr je nizkokaloricky, ma nizky GI7 (odporuca sa diabetikom). Do stravy pridajte viac vlakniny, zeleninu, ovocie, orechy, semena. Dolezity je tiez pitny rezim - tepla prevarena voda po cely den...vyplavia sa tak nanosy z criev...
Prevadzkujeme Liecebne a regeneracne studio, profesionalne sa venujeme aj vyzivovemu poradenstvu, zo skusenosti vieme, ze naozaj tvori 80% uspechu pri chudnuti STRAVA, zvysne % cvicenie a ostatne faktory.
V pripade zaujmu nakuknite k nam, na stranke ponukame pestry vyber zdravej vyzivy a jej doplnkov, momentalne mame aj spominany brezovy cukor v akciovej cene. Klientky si pochvaluju, akonahle ho zacali konzumovat, par kg islo dole...Mozno Vas to inspiruje, drzime palceky a hlavne vela pevnej vole a odhodlania zelame 🙂

opica89
20. sep 2014

jezis z toho si nic nerob neobmedzuj sa. mne kila isli rapidne dole ked som kojit prestala za 2mesiace mi islo dolu 10kg ak nie aj viac. ale mozes cvicit skus mozno sa to pohne. hlavne sa nestresuj 🙂 si krasna a chuda este budes a aby si mohla kojit to mas prilezitost len par krat v zivote 🙂

alenka0
autor
20. sep 2014

@stano4000 Povedal by mi, že nemám rozprávať somariny 🙂
A prečo nemám vypisovať na fóre??? Veď na to je. Aspoň pokecám so ženami, aké majú ony problémy.

alenka0
autor
20. sep 2014

@papa30 Pre mňa je kojenie 6 mesiacov o bolesti, takže niekedy nespím po kojení hodinu kvôli bolesti. Musím ho obmedzovať cez deň, aby sa mi ako tak zahojili ...proste riešim to s laktačnými a nechcem o tom rozpisovať. A do postele ju nechcem brať, lebo sa bojím, že jej ublížim. Ďakujem za rady.

vejavika
23. sep 2014

@alenka Aho ja mam ten isty problem ako ty,pocas tehotenstva so pribrala 25 kg,no tych 10 sa na mne stale drzi.Pred tehotenstvom som v kuse bola na bicykli behala som atd no a teraz je vsetko uplne ine.Mala mi da zabrat,v noci poriadne nespi,takze ta moja energia a chut po pohybe sa kdesi uplne vytraca.A ani na to nemam cas,kedze mala si stale vyzaduje pozornost.Viem ta pochopit ,ze ta pohlad do zrkadla strasne znervoznuje,ale snad sa to vsetko casom nejako poriesi a dostaneme sa na svoju povodnu vahu 😉

alenka0
autor
23. sep 2014

@vejavika Presne si opísala moju situáciu 🙂 Tak to je...no už som nabrala zase optimizmus 🙂

katussska24
23. sep 2014

@alenka0 ahoj, nie som odbornik, len dalsia obycajna mama, ktorej s apodarilo zhodit 😉 co s atyka tvojej situacie - gro celeho uspecvhu je 70perc jedalnicek + 30perc pohyb. Prechadzky a pohyb okolo babatka zial nestacia na idealnu postavu :(
skus mrknut na moj fotoblog: https://www.modrykonik.sk/blog/katussska24/?fro...
budme pridavat nejake tipy, co u mna zabralo, zabera, co ma zaujalo...mozno ta nieco inspiruje 😉

a dolezite...vzdy musis respektovat samu seba, to ako pracuje tvoj metabolizmus, tvoju osobnost...ak mas nejake otazky, kludne mi napis, rada odpoviem - aj detailnejsie/konkretnejsie, ked moje dieta konecne zaspi 😀 😀 😀

Strana
z2