icon

Počítanie kalórií počas choroby

15. dec 2025

Ahojte dodržujete deficit počas choroby? Alebo si ho dávate menší? Udržiavacie kalórie? Nechcem stratiť svoj progres..

minenkaa
15. dec 2025

Tak tu si počkám na odpovede

janai1
15. dec 2025

počas choroby som rada ak dám 400 kcal a nie ešte riešiť navýšenie kcal...

anonym_3ec616
15. dec 2025

@anonym_autor ono ked je človek chorý, nemal by jest ťažké, mastné jedlá tak či tak. Ja som teraz 2 týždne dozadu absolútne nemala hlad... 5 dní som mala príjem okolo 600kcal, snažila som sa aspoň bielkoviny prijímať-kuracie, celozrnny chlieb, Lučina. Keď to nebudeš preháňať so sacharidmi(zadrzujú vodu) tých pár dni by ti to nemalo polkaziť

biba_18
15. dec 2025

mala som zlomenú nohu, predtým som cvičila 3x týždenne plus chôdza a beh - počas toho čo som mala sadru som kalórie neznižovala, telo využíva energiu na regeneráciu ...

autor
15. dec 2025

Ja mám chrípku, no vždy pri chorobách mám chuť do jedla, dala by som si hocičo. Preto sa pýtam ako to majú iný. Mal deficit na -550 kcal. A niekde som čítala, že telo spali viac pri boji s chorobou

jogy1984
15. dec 2025
@anonym_autor

Ja mám chrípku, no vždy pri chorobách mám chuť do jedla, dala by som si hocičo. Preto sa pýtam ako to majú iný. Mal deficit na -550 kcal. A niekde som čítala, že telo spali viac pri boji s chorobou

@anonym_autor presne tak telo počas choroby spaľuje viac energie a nemali by sme jesť cielene menej

veselo_neveselo
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Pri chorobe nedodrziavaj deficit, telo a hlavne imunitny system potrebuje energiu. Jedz co ti chuti, ale neprezieraj sa, a az ti bude lepsie tak zase nabehnes na deficit.
Chora nebudes mesiac. A keby aj, tak je to znamka, ze telo naozaj nepotrebuje dalsi stres z energetickeho deficitu.

simsalabim
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak sa ti ziada, jedz, kolko telo pyta. Nepocitaj teraz kalorie. Ja som v chorobe nemala vobec chut a vela som schudla. Ale minuly rok po operacii som 2 tyzdne len lezala a jedla dost, bola som velmi hladna. Ked som sa potom po 2 tyzdnoch postavila na vahu, mala som menej ako pred operaciou. Telo asi potrebovalo energiu na regeneraciu.

anonym_e125bd
15. dec 2025

@anonym_autor počas choroby som to vôbec neriešila, nemala som chuť na nič, len na vývar a mandarínky. Po týždni mám o 1kg menej a je mi fuk, či to je len dôsledok zmeneného stravovania a o pár dní bude kg spať, lebo od včera už idem podľa pôvodných nastavení. Som rada, že som zdravá, či budem mať vysnívanú váhu v auguste alebo v októbri, nie je pre mňa až také podstatné

missviolet
15. dec 2025

Za ziadnych okolnosti, ak choroba dovolí, nedrzim deficit. Potrebujem byt rychlo zdrava a pri sile, aby som mohla co najskor cvicit, a nie natahovat chorobu tym, ze si stale dam nizsi prijem. Udrzovacie kalorie by som sla, ale v ramci hodnotných potravin, nie nejake somariny