icon

Pomôže Ozempic pri chudnutí alebo je to blud?

20. máj 2024

Čo si myslite o lieku ozempic? Počula som že veľa celebrít ho používa na chudnutie. Myslite že to pomôže alebo to je zasa nejaký blud.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
brrunetkaa
19. dec 2024

@kittykat22 S tým, že obezita je problém súhlasím. Ale s tým, že teraz títo ľudia budú mat ako riešenie tento liek nie. Opäť sme si chudnutí, strave a nejakom sebazapreni a disciplíne. Snáď nebudem obéznemu decku pichat ozempic…. Ľudia majú radi rýchle a jednoduchšie riešenia ako ísť do diskomfortu a strážiť si príjem kcal a živín a hýbať sa skoro denne po zvyšok ich života. O benefitoch zdravej stravy a pohybu na ľudí s obezitou ani nejdem hovoriť.

brrunetkaa
19. dec 2024

@maciatkolulu takýto ľudia by sa mali skúsiť zveriť odborníkom a nenechať chudnutie len tak na seba. Mám v rodine osobu s mnohými metabolických ochoreniami a chudnutie jej ide veľmi pomaly ale robí to pod dohľadom odborníkov. Súhlasím, že sa nájdu ľudia, ktorým ozempic fakt pomoze ale mám pocit z diskusii na MK, že mnohé ženy ho berú ako pohodlnú alternatívu k tomu, že nemusia ani prstom pohnúť a schudnú namiesto toho, aby nabehli na zdravší životný štýl

deninka233
19. dec 2024

Ozempic je hlavne pre obéznych ľudí S CUKROVKOU ktorí už neschudnú len tím, že budú chrumkať mrkvičku a ráno trikrát obehnú okolo baráka, lebo ten metabolizmus je tam kvôli cukrovke narušený…

maciatkolulu
19. dec 2024

@brrunetkaa pozor,myslela som,pod dohľadom lekárov,čo dáva logika,keďže to je liek na predpis. Lekár sám vie určiť,či pacient potrebuje,či nie. Nepíšem o vygumovanych instagramovych,dilerkach,čo si ho proste kúpia napríklad. Píšem o bežnom pacientovi,ktorý reálne nevie,nemôže schudnúť.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
19. dec 2024

@brrunetkaa a samozrejme ozempic má byť v takomto prípade doplnok. Popritom ma pacient naozaj nabiehať na cvičenie a diétu,na ktorej mal byť,ale možno chorobou atď,demotivovany,ma ho to proste naštartovať. Ono nikto nevie ešte ,či sa stane,keď si to vygumovane/ni prestanú pichať🤷,lebo teda pán s nimi,ak si to mienia svacat celý svoj insta život.

maciatkolulu
19. dec 2024

@kittykat22 to je fakt,len sa reálne musia pri Tom naučiť žiť zdravšie a aktívnejšie. Lebo zase celý život sa dopovať....

brrunetkaa
19. dec 2024

@kittykat22 ja nie som za trápenie ľudí ale nestotožňujem sa proste s takou formou schudnutia ale skôr za schudnutie, ktoré prináša so sebou aj zdravotne benefity ale neudeje sa za 3 mesiace. Nespoliehať sa na to, že keď priberiem tak vlastne mi stačí dať si zase ozempic veď schudnem. S tým, že štíhlejší populácia je menší výdavok pre zdravotníctvo samozrjeme súhlasím ale je tam aj ta druha strana, že štíhla populácia by mala byť aj zdravá, ktorá si vytvorí zdravé návyky týkajúce sa pohybu a stravy.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
domak2
19. dec 2024

Môj oco ma nadváhu a cukrovku, chvíľu bol na ozempicu ale povedal, že tak depresivny ešte v zivote nebol a ze ak ma mat na dôchodku aspoň trochu radosti tak to brat nemôže.

simca06022011
19. dec 2024

Pre tych co si myslia, ze si pichnu injekciu a schudnu = tak tak to vobec nefunguje. Ano ten co sa obziera schudne, ale ak niekto ma problem schudnut, aj s dietou a neviem ci = neschudne (tu by ma este zaujimal lekarsky pohlad, lebo napr. zeny s pco, metabolickym syndromom, ... a takymito vecami teoreticky by mohli podla mna, znizi to cukor). Dalsia vec je, ak nezmeni zivotny styl clovek a pojde na to stylom, papkam ak o doteraz, ved chudnem od injekcie, tak po dobrati priberie vsetko naspat..
ja mam saxendu od augusta, a neschudla som s nou nic, teraz doberiem posledne balenie, a skoncim s nou, len sa tesim na cirkus od lekarky :DDD Nepytala som si ju, ale dostala som v podstate,ako..nedari sa vam schudnut, nate berte... aj pri prvom pokece s lekarnickou, ked som vyjadrila pochybnosti o tomto zazraku, ze ci sa to oplati kupovat povedala, ze ano.. ale clovek neschudne s tym len tak, bez namahy, pomaha to v podstate co ja vidim: spomalovat travenie, clovek je skor najedeny= menej zje, ak sa preje = vyzvracia... Lenze ak sa niekto neobjedal nikdy, tak nema co limitovat tato injekcia uzasna :DD K tomu som riesila pri ani nie najvyssej davke nizky cukor, zavraty, skoro som odpadla xkrat, unavu = nizky tlak. Cize prakticiky som aj ked nebola chut, musela do seba jedlo dostat.
Ak ma niekto s obezitou a problemom ovladat sa pred chladnickou sancu s injekciami schudnut, tak je to podla mna lepsie ako nic, ale zaroven by mal zacat zdravsie zit a nie ze si da miesto 3 cheesburgerov iba jeden :DD a sadne k telke.

maciatkolulu
19. dec 2024

@kittykat22 presne to si myslím o ATB...majú sa brať v opodstatnených prípadoch a nie preventívne....pri soplikoch a kaslikoch. Presne kvôli rezistencii napríklad. Nie cpat decko nurofenim pri 37,7 atď. Ale každý ako uzná.

deninka233
22. dec 2024

Máte niekto skúsenosti s prudkou zmenou správania? Môj manžel je už 3. týždeň na Ozempicu a nedá sa to s ním vydržať. Napr. chcel kúpiť synovi na Vianoce dron a keď som povedala, že je to drahá hračka pre neho a nevyužije ju, tak vyhlásil, že ak neprestanem hovoriť hlúposti (vyjadril sa peprnejšie) tak ma vysadí z auta a môžem ísť domov pešo (boli sme na nákupoch v susednom meste vzdialenom 40km autom)…. Včera ráno som chcela od dcéry aby mi podala chlieb, tak jej povedal že maminku si nevšímaj a doslova jej zabránil mi pomôcť, musela som si ho podať sama a vzdialiť sa od batolaťa, ktoré má separačnú úzkosť… Na obed sme boli na nákupoch, tak sa ma opýtal, či mám chuť na mekáč a keď som povedala nie, tak tam išiel sám a potom mi vravel, že som sa mohla najesť hocikde inde, keď som nechcela jesť mekáč… a kopec iných, drobných rečí a podrypávok, ktoré ma zadivili a už si ich ale nepamätám, toto sú len také najväčšie, normálne uvažujem, že si to začnem zapisovať, ale bez kontextu to veľmi nedáva zmysel, no celková atmosféra doma je desne napätá z toho, už som si dnes povedala, že mi to nestojí za to to proste znášať, lebo teda on teda je “v poriadku”, divná som ja, on mi večer veselo povie že “aj tak ťa ľúbim” a spokojne si ľahne spať, on to vôbec nevidí. Neviem, či sa mám teda zaťať a “zvaliť” to na Ozempic a vydržať to s ním alebo po Vianociach vypĺňať rozvodové papiere… Ináč teda, je mu klasicky zle z toho (hnačka + pocity na vracanie, nadúvanie a plynatosť) a veľa zatiaľ neschudol, odhadujem tak cca 5 kg, viac nie. V januári by mal ísť na kontrolu, ako to zaberá a vraj mu keďtak zvýši dávku.

mell27
22. dec 2024

@kittykat22 asi nevieš, koľko stojí balenie ozempicu, ak si myslíš, že jeho užívanie je z ekonomického hľadiska výhodnejšie... Obezita sa má riešiť hľadaním jej príčiny a nie maskovaním problému tak, že si nasadíš zazračnú pilulku. Dnes je to veľký boom, som zvedavá na časy, keď sa ukáže, aké reálne dôsledky jeho užívanie má...

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
mell27
22. dec 2024

@kittykat22 liečba u psychológa/psychiatra a zmena životného štýlu je určite lacnejšia... Pozri si tu príspevky, koľko schudli tie, ktoré písali,že berú ozempic ...ale chápem, že je jednoduchšie sa dopovať liekmi ako začať so sebou niečo robiť... Bežne takéto prípady stretávam v lekárni každý deň. 😊

simca06022011
22. dec 2024

@mell27 ozempic si pacient platí sam. Nestojí to systém nič. A zmena životného štýlu.. to sú také kecy 🤣

maciatkolulu
22. dec 2024

@deninka233 za tri týždne 5kg,ti príde malo?

maciatkolulu
22. dec 2024

@mell27 aké prípady stretávas? Poznáš ich? Ich diagnózy,anamnézu ,waw....

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
mell27
22. dec 2024

@simca06022011 našťastie 😊 a vyhovárať sa na metabolizmus, to sú teda kecy. 😊

deninka233
22. dec 2024

@maciatkolulu z 200kg ano, navyše som to len odhadla, keďže doma nemáme takú váhu, kt. by ho odvážila. Naozaj si si z mojej správy vzala len toto? Pýtala som sa, či si niekto všimol zmeny správania, či už na sebe alebo na blízkom, kt. bral Ozempic. Nie, či sa mi zdá 5kg málo…

majusqwa
22. dec 2024

výrobcovia momentálne prechádzajú na výnosnejšie lieky, lebo pohodlní ľudia nemajú problém sypať peniaze namiesto toho, aby sadli na bicykel alebo si namiesto troch burgrov dali šalát. lebo sorry, za väčšinu obezity môže obžerstvo a lenivosť. percento ľudí, ktorí majú nadváhu kvôli zdraviu, rozhodne nie je vysoké. ostatné sú výhovorky.
keďže kapacity nepustia, prestávajú vyrábať (aj) rastový hormón. na stole už je návrh, aby sa jeho podávanie kategorizovalo a podmienky na jeho predpis sprísnili. ako prvé zrejme vypadnú predčasniatka, lebo veď čo. takže ďalej si jedzte štyri mastné menu v reštauráciách, vyhovárajte sa na gauči s mobilom v ruke namiesto cvičenia a užívajte si život 😉

maciatkolulu
22. dec 2024

@deninka233 5 kilo za 3 týždne malo nie je a je jedno koľko človek váži,čo by si chcela 20? Veď to nie je ani dobré.

maciatkolulu
22. dec 2024

@majusqwa pozri,je viac dôvodov,ako obzerstvo.uz len taká žena v menopauze,nedajbože s chorou štítnou žľazou. Aj z vody priberie. Asi ešte nie si v takom veku,veď sama uvidíš. Ten liek je na to určený. Nuž a rastové hormóny sú riadne svinstvo. Môj syn bol drobec,na sk jacalu,že treba vyšetrenia,že toto nejde atď. Rakusania povedali,dajte čas. Dali sme a rozbehol sa. Je stále menší,ale ide to,inak ja som mala a aj muž. Akože genetická preddispozicia je jasná. Pichať hormóny? Zbytočne. Je naozaj veľmi velamliekov,čo sa denne nimi ľudia cpu a nepotrebujú a dokončí sú hradené poisťovňami. Stačí sa mrknut na spotrebu ATB,proti alergiam,veď to je des,čo sa cpe už do malých deciek,vitamíny umelé,nejdem písať o nurofenoch,ibalginich,paracetamoloch. Joj,tie majú nežiadúcich,jedna radosť. A navyše,reálne,čo koho do toho,no nie? Tebe z huby nikto neberie🤷. Nech si každý robí ako uzná.

malaliliaeli
22. dec 2024

Ja som ho brala na dosť som schudla dr mi ho píše kvôli nadváhe ale zase zdravotný stav mi vždy kontroluje

simca06022011
22. dec 2024

@mell27 určite. Toľko s tým mas skúsenosti 😂

sisaka
22. dec 2024