icon

Posilňovňa, chudnutie - otázky a odpovede

tereza0442
29. jan 2013

Baby, ktore chodite do posilky, robite nejaky sport, snazite sa schudnut, zdravo sa stravovat? 🙂
Par kociek mi povedalo, ze by mali zaujem o niekoho, kto by im poradil vo vsetkych tychto veciach, venujem sa posilnovaniu uz par rokov, tiez osobnemu trenerstvu, a tak ak by ste mali zaujem, rada by som oplatila vsetku pomoc s otazkami vychovy a podobne, tym co viem.

Tak ak chcete, rada pomozem - samozrejme mozete si radit aj navzajom 🙂 🙂

niikoletka
13. mar 2013

Nemáš skúsenosti s tréningom od Jillian body revolution? 🙂

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
grimaska4
13. mar 2013

@zazvorka87
ta daj si,ked mas tvaroh tak radsej ten nasladko 🙂

ada1313
14. mar 2013

@zazvorka87 no v najsirsom mieste, co je tesne pod pupkom 😒

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
ada1313
14. mar 2013

@zazvorka87 😀 😀 jedine uzsie miesto mam pod prsiami a tam, "kde koncia nohy" 😀 😀 80-tka je moj vysnivany
rozmer, to je strasne, na taku postavu nic poriadne nekupis, teraz som si kupila jarne saty c. 38 - vsetko OK, len vyzeram ako cestou do porodnice, to mam ako stimul do maja, ale zrejme skoncia nenosene, ako vsetky moje stimuly 😢 😢

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
ada1313
14. mar 2013

@zazvorka87 To je zhresenie? No, snad to pojde, ked prestanem obedovat 200-g cokolady. Ale nemam pocit, zeby toto bol hlavny kamen urazu, dokazem schudnut za tyzden kilo-dve, ale brucho vzdy zostane - potom vidno len brucho a
"ani cici ani rici" a este do tvare som o 5 rokov starsia. Poradte, co zabranuje chuti na sladke /tusim chrom?/

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zuzanat
16. mar 2013

@tereza0442 ahoj, opat po dlhsej dobe otravujem, poradila si mi davnejsie, ze by som mohla skusit sacharidove vlny, na tento jedalnicek si mi povedala, ze je moc striktny http://kelysia-diety-krasa.freepage.cz/dieta/ vies mi teda poradit, ako si ho zostavit? Dakujem!

raduska12
20. mar 2013

Ahojte je tu niekto kto chodí na indoor cycling ? ja som začala pred týždňom , chcem sa spýtať či sa dá z toho pár kíl dať dole .. teraz mám cca 60 kg a chcela by som dať dole aspoň 5 kg .. hlavne čo sa týka zadku , stehien a bokov tie mám hrozné 😢

zdenka75
20. mar 2013

Dievčatá ktorá je z Prievidze. Chcem chodiť do dámskeho fitness centra ale potrebujem spolubojovníčku.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
nicky182
21. mar 2013

@tereza0442 Ahoj, tuto diskusia mi odporucila jedna bab tu z MK, som jej za to vdacna, lebo duuufam, ze mi poradis a konecne budem vediet co robim dobre a co zle....V skratke o mne-od polky januara t.r. cvicim 2 x do tyzdna taebo, za mesiac januar som upravou stravy schudla 3 kg...a to je vsetko kila uz dole nejdu, v marci som pridala cvicenie s Jillian Michaels, ale len 3x, lebo po taebe si davam vzdy pauzu pre regeneraciu svalov ...aj tak uz nechudnem, vidim, z e sa mi trosku lepsi postava, ale brucho velmi nie, mam tam tu, nie kozu ...Stravu mam upravenu, aj ked obcas "zhresim" (biley rozok namiesto celozr., ovocie poobede, sladky jogurt) este by som chcela dat dole 2kg :Prosim ta o radu:
1. Pri taebe mam dost vysoku tepovu frekvenciu, nie som v tej zone 60-70%, ale podstatne vyssie (150-190TF), spalim okolo 400 kcal, velmi ma to bavi, co si o tom myslis ? mam zvolnit tempo, aby sa palili viac tuky ?
2. Co mam jest po treningu, ked taebo mam 19-20 hod, hodinu po cviceni by sa nemalo jest, a takisto by sa nemalo jest 2-3 pred spanim, mne to vychadza najest sa po cvic. okolo 21, a spat by som rada isla o 22hod ...teraz si dam zeleninovy salat so syrom, ale uz mi to ide hore krkom ...
3. Kde si kupim praskovy protein, alebo srvatku , vraj je to dobre po treningu ?
4. Mam velky problem s tym, ze som dost na pecivo, snazim sa doobeda, ale pred treningom si dam rozok s niecim, zeleninu, neviem sa zbavit tej chuti na pecivo, ako sa jej zbavit ?
Budem ti velmi vdacna, ak mi odpovies, mam kopec info, len kazdy vravi, ci pise nieco ine, tak som uz zmagorena 😀

tereza0442
autor
21. mar 2013

@zuzanat ahoj jasne, napis mi IP a napisem ti principy sach. vln podla ktorych si to lahko vypocitas. potrebujem akurat tvoju vahu 🙂

@raduska12 ahoj, indoor cycling je super ak opohybova aktivita. vahu das dole vsak len upravou stravy. a trosku ta asi sklamem, ale ked budes cvicit len tento cycling, tak tym padom precvicujes len nohy (svaly na nohach) ktore potom dostavaju podnet k rastu. ak nebudes cvicit vrch, tak sa ti nohy spevnia, no opticky sa ti mozno budu zdat vacsie kv. svalom

tereza0442
autor
21. mar 2013

@nicky182 ahoj, tesi ma ze si nasla temu 🙂
podme na otazky:
1. frekvencia je uplne v pohode, vobec to neries. tae-bo je super na chudnutie prave vdaka vysokej frekvencii, ktoru ma. preto je take intenzivne a ucinne. tuky palis rovnako od prvej minuty treningu bez ohladu na tepovu frekvenciu.
2. nie je pravda, ze hodinu po cviceni by sa nemalo jest. hodinu po cviceni ma telo najvacsi potencial a povedala by som, ze tento cas je jeden z najdolezitejsich (samozrejme, dolezita je strava pocas celeho dna). ak hodinu nebudes jest, tak tvoje telo sice bude palit aj tuky, ale aj dost svalov. a to nechceme. ak to vyuzijes na to, aby si sa poriadne najedla, tak nepriberies do tuku,ale zas ani nic neschudnes. zalezi od toho, co clovek chce dosiahnut. v tvojom pripade by bolo idealne dat si o tej 20.30 nejake kompletne jedlo zlozenie z bielkovin a komplexnych sacharidov v pomere tak 2:1 az 3:1, tzn v praxi nejake bielkoviny (maso, vajicka, protein)a nieco malo sacharidov (sladsia zelenina, ryza...). zeleninovy salat so syrom je ok, ale nemusis ist len to - povedz mi, na co mas chut? kombinovat sa to da naozaj vselijak 🙂 pripadne sa to da riesit aj proteinom.
3. zameraj sa na srvatkovy hydrolyzovany protein s nizkym obsahom sacharidov - napriklad BioTech USA, Whey Better a podobne. Najdes ich napr. na www.bodyworld.sk alebo na nete na roznych strankach 🙂
4. Zbavis sa jej jedine tak, ze to prestanes jest. prvych par tyzdnov asi bude tazkych, ale da sa to. Verim ze pecivo je navykove, je to lacne a chutne.. ale biela muka a rafinovany cukor su fakt asi najhorsie veci, co do seba ludia cpu. Byt tebou, tak by som skusila prejst aspon na bezlepkove vyrobky, prip. nahradit biele pecivo spaldovym, celozrnnym a podobne. Tu chut takehoto peciva z bioobchodu a rozku z Teska budes vediet rozoznat okamzite. Pred trneingom by som pecivo nejedla,celkovo sacharidy pred treningom radsej nie, kvoli vyuzitelnosti energie (hlavne teda ak mas trening takto vecer)

nicky182
21. mar 2013

@tereza0442 ani nevies ako si mi pomohla ...cize po treningu nemusim cakat tu hodku ? to je super ..mam chut si dat po treningu pohar mlieka s Carom,alebo. prazenicu so zeleninou 🙂 ked vela spalim kcal, som dost hladna ..na druhej strane sa bojim jest vela bielkovin po treningu, nechcem zase vyzerat ako kulturista , alebo aj toto je mytus ? chcem proste spevniet a zostihliet, hm ...Sacharidy- pecivo pred cvicenim som si dala preto, ze vraj su dobrym zdrojom energie...Nejem biele pecivo roky, iba celozrnne, najlepsie doma pecene, no obcas mi stane, ze mi dojde, tak zjem mozno 1-2x do mesiaca biele´, snazim sa psenicu uplne vylucit ...teraz idem cvicit a dojedla som oblozeny rozok, super, neskoro som si precitala tvoju odpoved...Bezlepkove vyrobky vyskusam, uz som po nich poskulovala 😀 Prosim ta, tak so si mam dat pred treningom ? som ti naozaj velmi vdacna za odpoved,

ivanazv
21. mar 2013

@tereza0442 Ahoj, som rada že som našla takéto super forum 🙂 a je od teba uplne perfektné, že babám radíš 😵
Mala by som na neba nejaké otázky.
Cvičím od januára Jillian Michaels, a cvičenie mi vychádza okolo 9-9, 30 ked malá spinká. Zaujímalo by ma čo sa týka stravy pred a po cvičení, či nerobím niekde chybu. Mám v tom trošku guláš, že ked sa cvičí ráno poobede a večer sa treba inak stravovat.
Čiže ráno okolo 7h mám ranajky: celozrný chlebík s maslo a zelenina, pripa. so šunkou a syrom alebo vajkom.
Potom cvičím asi za dáke 2h (o 9-9.30h), no a potom po cvičení mám na desiatu ovocie bud čisté, alebo ovocný šalát s jogurtom.
Potom bežne obed klasický a
olovrant jogurt/tvaroh a na
večeru zelenina so syrom alebo s tuniakom.
Je to správne že si po cvičení dám to ovocie?
dakujem ti za odpoved

tereza0442
autor
21. mar 2013

@nicky182 🙂 po treningu radsej ten protein, alebo prazenicu so zeleninou. to caro je samy cukor, mlieko takisto, to nepi, to fakt nema ziadnu vyzivovu hodnotu. bielkovin sa netreba bat, aj keby si presla na bezsacharidovu a bielkovinovu dietu, tak je to veeeelmi dlhy proces, kym telo zacne vyzerat viac svalnato ako zaliato. dalsi velmi dlhy proces je vysekanie svalov, a ako kulturisti z magazinov fakt vyzerat nebudes, pretoze zeny nemaju tolko testosteronu a ani nikdy mat nebudu. jedine ak kulturistky beru anabolicke steroidy, ale to uz sme v uuuplne inej lige. takze sa toho absolutne nemusis bat.
sacharidy su fajn zdroj energie, ale ak si ich nedas tak budes mat prazdnejsie glykogenove zasoby pred treningom. ked das bielkoviny, ochranis svaly pred katabolizmom a budes chudnut primarne z tuku.
pred treningom nejake 2 hodiny mozes bud nejake maso, tvaroh, ak 1h tak nejaky protein, prip.nieco rychlo travitelne.. podla toho co jedavas normalne. alebo ovocie+zeleninu (napr. jablko+mrkva)

tereza0442
autor
21. mar 2013

@ivanazv Ahoj, dakujem 🙂
Ovocie po treningu nie je zle, doplni zasoby glykogenu. Ak ti to takto vyhovuje, tak kludne pokracuj, kazde telo je ine. Ja by som napr. po takych komplexnych ranajkach nevedela trenovat, lebo by mi to zatazilo zaludok. Ak sa vsak citis prijemne, tak je to v pohode 😉
Ak by si chcela viac schudnut tak by som skor dala jablko pred treningom a po treningu komplexne jedlo,(to co mas teraz na ranajky) a vyhodit z toho maslo.

nicky182
21. mar 2013

@tereza0442 ok, dobre si mi to objasnila 😀 to by bolo fajn, keby som mohla ten jogurt alebo tvaroh, je to lahke. Uz aj to zmenim. Jem tak 1,5 hod pre treningom, takze toto splnam ..aj to ovocie je super, jem iba zelene jablka Granny Smith, juuj, normalne sa tesim ...este posledna otazocka - citala som ,, ze po treningu je dobre spravit si mliecny koktejl z mlieka a bananu ? neskusala som lebo banan na noc nie je bohvieco ...dakujem 🙂

ivanazv
22. mar 2013

@tereza0442 Dakujem za odpoved, čiže to znamená že ráno si mám dat len jablko a potom o nejaké dve hodiny idem cvičit. No to budem dost hladná nie? Ked večeriam okolo 19h a potom vlastne sa najem až okolo 10h? Nebolo by potom miesto tých ranajok si dát dáky ten protein čo sa to tu niekde spomínalo?

raduska12
22. mar 2013

@tereza0442 ďakujem za odpoveď a stravu upravenú mám ...len som myslela , že dám dole niečo aj z tých nôh , ale ak sa budú zdať väčšie neviem či mám pokračovať .

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
miskap2111
25. mar 2013

@nicky182 🙂 som rada, že som sa s tou frekvenciou nemylila!

tereza0442
autor
25. mar 2013

@nicky182 Ahoj, ten koktejl je v pohode aj s bananom,. kedze je to po silovom treningu, tak si tym rychlo doplnis svalovy glykogen. mozes do toho pridat aj tvaroh (taky ten roztieratelny), aby si mala viac bielkovin a bolo to take kremovejsie. rozmixujes a uplna mnamka.

@raduska12 spinning je super lebo tam palis velakalorii. ak k tomu pridas nejake cviky na vrchnu cast tela, tak telo bude mat podnety pre tvorbu a spevnenie svalstva na celom tele, takze nebudes naberat svaly na nohach, ale v mensom mnozstve na celom tele. urcite pokracuj, len pridaj silove cviky - vyssie vahy a mensi pocet opakovani, ci uz pred spinningom, po nom, alebo v iny den 😉

tereza0442
autor
25. mar 2013

@zazvorka87
vies co idealne srvatkovy protein, akykolvek, ak hladas najlacnejsi tak hladaj podla ceny, ale nie vsetky su dobre. dobre pomer cena/vykon vychadza napr. BioTech USA a maju rozne prichute a formy (menej sacharidove, viac sacharidove atd). zarobit si to mozes, ale odporucam to do hodiny-max dvoch vypit, potom uz to nie je moc dobre

nicky182
25. mar 2013

@tereza0442 ahoj, a nevadi, ze ten bananovy koktejl si dam vecer po cviceni okolo 20tej ? cukor z neho sa mi neulozi ? a co si myslis a iontovom napoji pocas cvicenia, ma to vyznam ? dakujem za odpoved 🙂

janinna11
25. mar 2013

@nicky182 ak ti mozem poradit bananovy koktejl uz vecer urcite nie, radsej cisty tvaroh, rozhodne po cviceni nie cukor ale bielkoviny, cize nejake maso, kusok sunky s tvarohom alebo cottage cheese, pripadne jogurt a zeleninku, pred cvicenim cukor, uhlohydraty, po cviceni bielkoviny, ktore vyzivuju svaly 🙂