Posilňovňa, chudnutie - otázky a odpovede
Baby, ktore chodite do posilky, robite nejaky sport, snazite sa schudnut, zdravo sa stravovat? 🙂
Par kociek mi povedalo, ze by mali zaujem o niekoho, kto by im poradil vo vsetkych tychto veciach, venujem sa posilnovaniu uz par rokov, tiez osobnemu trenerstvu, a tak ak by ste mali zaujem, rada by som oplatila vsetku pomoc s otazkami vychovy a podobne, tym co viem.
Tak ak chcete, rada pomozem - samozrejme mozete si radit aj navzajom 🙂 🙂
@tereza0442 Ahoj, tiež by som potrebovala poradiť, mám 25 som po dvoch porodoch cisárskym,mám 163cm,72kg, to by nebolo to najhoršie obvod pásu 101cm 😠 Začala som chudnúť , mladší má teraz 9mes.tak skor sa nedalo.Upravila som si aj stravu,jem každe 3hodiny, vela zeleniny,vela pijem.Začala som teda aj do posilky a chodím na bežiaci tak 45min rýchlou chodzou(tep sa snažim okolo 126) max do 130.Potom ešte niekedy kombinujem zo steperom, dokopy dávam tak hodinu,ale vždy len kardio.Výsledky vidím,nie veľké, ale vidím 😀 Moja otázočka: Kolko a ako ku tomu mám cvičiť,respektíve posilovať...lebo vraj takto brucho nezhodím...vraj musím aj posilovať a kombinovať to.Ale ja nechcem na tuk nabrať svaly...takže dilema...prosím ťa o konkrétnu radu kolko a čoho mám cvičiť...ďakujem krásne 😵
@tereza0442 ďakujem za reakciu. našla som si jej cviky na you tube, tak to rozhodne mozem skusit 🙂spomenula som si, ze nieco podobne som zvykla cvicit,ked som chcela schudnut po navrate z USA,tam som pribrala 10kg v priebehu jedneho roka. Len vtedy som bola pribrata vsade, teraz ma skor trapi brucho, stehna a zadok, ale najviac to brucho. Tiez som si myslela, ze by bolo fajn behavat s kocikom,ale vzhladom na tieto rozbite chodniky u nas..hm..moc si na to netrufam...
@ada1981 ok super 🙂 ak to na pase trva dlhsie kym to nastavis, tak skus ist 30/30, prip.si najst ten pomer, ked este zvladas aj sprint (S jemnym palenim stehien), aj vydychat sa ako tak 🙂 drzim palce
@mamaveronika ahoj, mas pekny nick 😀
Co sa tyka tej posilky - skusila by som striedat behanie na pase (neviem ako casto chodit, tak dajme tomu ak 4x, tak si daj 2x behanie 45minut a 2x intervalovy trening - pisala som o nom vyssie.. ak tri krat, tak 2x intervaly a raz dlhsi beh). Tepom sa vobec netrap, je vedecky dokazane, ze co sa tyka chudnutia tuku (Resp. cerpania pocas energetickej zataze z tukovych zasob), tak na to tepova frekvencia nema vobec vplyv. tep ovplyvnuje cerpanie glykogenu a glukozy. cerpanie zasob z tuku je ovplyvnene len dlzkou a intenzitou (teda nie tepom). ttuk sa spaluje od prvej minuty, nie po 20minutach, ako si mysli vacsina populacie citajuca Bajecnu Zenu a podobne veci. 😖
Silovym cvicenim mozes vysledky trosku posunut, aby to bolo rychlejsie, hlavne spevnit svaly, vyhladit kozu.. skus o tom porozmyslat, ci sa ti nechce, aspon v tie dni, keby si mala intervalovy beh (15minut beh a 40minut posilka, to by slo, nie? 😉 ).
nebudes naberat svaly na tuk.. neboj sa. ono na zaciatku to tak moze vyzerat - ale cim viac svalovej hmoty mas, tym viac energie telo potrebuje na fungovanie (bazalny metabolizmus) a tym viac ti pali tuky v kludovom stave.
konkretne co cvicit - zvolila by som fullbody trening na cele telo, bud typ HST (hypertroficky specificky trening) alebo TBT (total body training)- ten je lepsie variabilny. skus si ich pzoriet na nete a jeden si vyber, upravim ti ho podla poziadaviek 🙂
ahoj, super tema
Aj ja by som ti bola vdacna za radu ohladom cvicenia a stravovania.
Asi pred mesiacom som zacala chodit do posilovne , nechodim tam pravidelne kedye pracujem na smeny a tak chodim ked mam volno, vacsinou mi vyjde tam ist 3-4krat za tyzden, ale tak ze niekedy a 4krat po sebe a potom 4dni nemozem ist. Nieje zle ked takto nepravidelne chodim cvicit. A taktiey neviem zatial na akych strojocm tam cvicit, tak si vzdy dam par minut steper, potom niejake posilovanie bud ruky +brucho alebo ruky +nohy, a potom nakoniec este 20 minut beziaci pas.cca som tam tak hodninku.
No este by som sa ta opytala ako by som mala upravit stravu, ja niesom nejak silna, praveze mam strasne chude nohy , aj ostane casti tela mam v pohode, jedine miesto kde priberam je brucho a z neho to nejde vobec prec, mozem jest hocico a aj tak priberam len do brucha.
dakujem moc za radu.
🙂
@lin123 🙂 z brucha to ide fakt najlepsie tym behom - ale zas zalezi ako komu no. s tym behanim a terenom som aj ja mala problemy, hlavne bezpecnost 😖 odkial si? neslo by to nejako dohodnut s manzelom, ze by bol s malym nejaku polhodinku hodinku, kym budes ty behat?
@mia114 ahoj, nie je to az taky vyrazny problem - ak chodis 3-4x krat kazdy tyzden, tak potom uz velmi nezalezi na tom, ci to je tie iste dni, alebo sa to trochu lisi. jediny problem by som videla v tom, ze ked zaradis tazsie treningy, tak ti to telo nemusi az tak dobre regenerovat - samozrejme da sa tomu dopomoct. zatial ak to zvladas v pohode, tak by som trochu pridala zataz, nech to citis 🙂
moja prva rada - skus poprosit niekoho v okoli, aby ti ukazal cvicenie s volnymi vahami, techniku, aj techniku na strojoch. s volnymi vahami je lepsie cvicit, ja stroje moc neoblubujem, vyuzivam ich pri babach skor ked maju nejake specificke problemy (kolena, clenky, atd, ale aj to sa snazime vyriesit cvicenim s volnymi vahami). je to lepsie, pretoze zapajas cele telo a nielen svaly izolovane (v tomto su stroje dobre, ze niim dokazes regulovat nejake nezrovnalosti).
takze:
zacala by som posilnovanim - drepy, vypady, chrbat, ramena+ruky a potom dala kardio - beh/stepper/bicykel.
strava: ak priberas len do brucha, tak skus obmedzit vsetky jednoduche sacharidy - hlavne biele pecivo, ktore dost nafukuje.. no a zacni pit vela vody - 3-5litrov denne, ak vazis 50kg tak bude stacit 3-4l, ak 60, tak zas trosku pridaj.. proste zvykni si stale pit. telo sa za par dni zacne odvodnovat a najviac to vidno prave na bruchu. 🙂
@tereza0442 dakujem za rady 🙂 este sa opytam taka asi blba otazka 😅 co je to z volnymi vahami?
@mia114 aha prepac 😅 no to su tyce, cinky, kotuce 🙂 vahy, s kt. sa da pohybovat, stroj je stabilne na jednom mieste, preto sa to tak vola 🙂
@tereza0442 jéééj ďakujem si fest zlatá , že takto každému odpíšeš🙂 idem to mrknuť 😎
@mamaveronika za nic, keby ta este nieco zauujimalo tak kludne napis 🙂 🙂
no pozerala som to cvičenie a nerozumiem tomu vôbec:D
baby pozrite si toto http://www.stream.cz/peklonataliri/791631-peklo...
no precitala som si vsetko ,ako co,ze na brucho je najlesie beh ,ale co odporucas ked mam väcsie prsia ...dost je to neprijemne....stravou som uz zacala,aj pitny rezim ,ale neviem ake cvicenia ...hlavne brucho a spevnit zadok potrebujem 😝 ... 😉
No mna by zaujimalo ci sa cvicenim daju spevnit prsia? nemyslim pribrat len klasicky spevnit 😅 😅
@14petulka88 Áno dajú, ja som do decembra chodila do fitka(vyše roka a pol), mala som osobného trénera, spevnila som úplne všetko, prsia vrátane. Ešte som okrem toho behala a upravila stravu, ale žiadny extrém, dopriala som si na co som mala chut, ale rozumne.
@simuska1976 Suuuper takze teraz to moje zumbovanie a toningovanie ma este vacsi vyznam pre mna 😠
@lucyf ved toto.. treba sa vyrovnat s tym co mame a brat to ako prednost, nie nedostatok.. ako vazne teraz.. mne tie moje malinkate nevadia. mm sa nestazuje..sak aj keby. tak nech si vyprava 😝 a zas nie som uuplne plocha no.. aj ked. mnohe 13 tky ma v tomto smere lahko predbiehaju 😀 treba to brat s humorom 😝
@tereza0442 ahoj našla som túto tému, je skvelé ze si nájdeš čas a takto pomahas nám, ktoré sa snažíme a nevieme si rady. Ja mám tiež otazocku, ;) strava upravená, pijem dosť. Po pôrode som dala dole už 18 kg no este potrebujem aspoň 7 . Výška 168 váha 82. Cvičím tak 4-5 krát v týždni. Poobede jilien michels 25 minút potom sadnem na bicykel 15 minút. Cvičím len 2 týždne výsledky zatiaľ 1,5 kg. Potrebujem schudnúť boky zadok brucho. Neviem či cvičím správne alebo sa mám zamerať na nejaké iné cviky alebo mám cvičiť dlhšie.veľmi pekné ďakujem.
Ahoj 🙂 je veľmi obdivuhodné, že takto radíš dievčatám ako zhodiť 🙂 Ja som cvičila doma s Jillian Michaels a malo to neskutočné výsledky 🙂 teraz chcem ale začať chodiť do fitka len neviem ako by asi malo vyzerať jedno cvičenie. Jediná vec na ktorú tam vyhupnem je vždy pás a do ničoho iného sa nepúšťam. Mohla by si mi poradiť ako by mal vyzerať taký deň vo fitku, aby to bolo čo najefektívnejšie? 🙂 Ďakujem 🙂
@niikoletka ahoj smiem sa spýtať čo od jilien si cvicila ako dlho a aký bol výsledok? Ja mám niekedy pocit ze asi robím niečo zle ked váha ide len pomaly. Ďakujem
@alenabaa cvičila som 30 day shred.. nedocvičila som to ale celé. Po prvom leveli som schudla 5 kg čo bol šok aj pre mňa, po druhom som zhodila 3 kg ale tretí som už necvičila a keď som sa po vianociach k tomu chcela vrátiť už to pre mňa nebolo ťažké ako na začiatku v pohode som odcvičila celé cvičenie a nemala som ani náznak svalovice alebo únavy no tak som si povedala, že pôjdem do fitka 🙂 Inak úplne najdôležitejšia je strava. Ak idú kilá respektíve centimetre pomaly dole tak chyba bude pravdepodobne v strave
@simuska1976 Este sa mozem opytat kolko stoji taky osobny trener? 🙂
Baby ak mate niektora zaujem o 27 vstupov do City wellness v KE na Krivej ulici, napiste mi IP, som tehotna, bohuzial nemam s nou co urobit, plati do 14.6., je to na stroj Vacu Thermal, alebo Vacu Fit, ja som na to uz chodila, schudnut sa da cca 10kg za necelych 20vstupov, je to stepper, alebo beziaci pas v pristroji, kde je 40st.teplo, vsetko sa da najst na ich stranke... Papaaa
@niikoletka aha tak to si dala dole super . A cvicila si poctivo vsetko ako oni? No zrejme robím chybu v strave ale už fakt neviem čo s tým. Dik
@14petulka88 To je veľmi individuálne, záleží podľa mna veľa aj od toho v akom meste byvas. Ten môj stal 11Eur za tréning, ale môžem ti povedať, ze si zaslúžil každý cent. Pripravoval ma aj na maratón, ktorý som aj vďaka nemu zabehla, je naozaj skvelý a už sa teším na naše tréningy po pôrode🙂

@tereza0442 podarilo sa mi dnes rano na bezeckom pase tych 5min, ale bolo to velmi komplikovane, nakolko na stroji co tu mam, nebola moznost one touch speed, ale musela som sa k tomu dopracovavat sipkami up a down z 12 na 4 to dlho trvalo 🙂 ale bolo to super. aplikovala som to aj na Elliptical v intervale ako si odporucala 20sec/40sec level som si najskor menila z 10 na 4, ale tiez to dlho trvalo a ostala som len na 10 a len rychlost som si sama zvysila a potom spomalila. 10 min dalo uplne zabrat a odteraz budem cvicit iba takto.. tricko som mala mokre, urcite odporucam. DAKUJEEEEM