icon

Posledné jedlo o 14:00 - kto sa ku mne pridá?

bebca115
18. aug 2019

Ahoj kočky, od zajtra sa chystám držať miernu zmenu v strave a hľadám si parťáčku. Jesť môžeš hocičo len s tým detailom, že do 14:00. Raňajky by mali byť najskôr o 8:00 . Tých 18 hodin hladu je údajne pre telo veľmi prospešné ( čitala som veľa o tom ) . Tak dámy,ktorá ide do toho so mnou? 🙂

Strana
z3
jankapepe
18. aug 2019

@bebca115 😄😄😄😄 áno prospešné na rýchle schudnutie,žalúdočné vredy, výkyvy cukru, následný Jojo efekt, nárast na váhe a zblbnutie metabolizmu.

lenka2710
18. aug 2019

@jankapepe ja to tiez nedoporucujem,od 14 nejest určite nieje zdravé

jankapepe
18. aug 2019

@bebca115 druh jedla a čas musíš prispôsobiť sebe a nie hodinkám na stene. To je riadna hlúposť okrem toho každý má iný režim či výdaj energie......si predstav ako niekto čo robí na smeny sa má podľa toho riadiť...... nedajbože nočné......či hocikto čo je v práci od tej 8mej do 16tej a má jednu obednú prestávku..............ale aj keď máš celý deň voľno a ješ čo chceš v danom čase následne dlhá hladovka koledujes si Max tak o zdravotné problémy.

limetka69
18. aug 2019

@bebca115 áno je to zdravé 🙂 držím prsty, ozaj, potrebuješ pevnú vôľu je tu skupina kde to baby držia, 8 hodinova dieta sa vola 🙂 pridaj sa tam ak chceš 🙂 sama mam len dobre skusenosti a to som sla aj 20/4 🙂 a nejaky cas 23/1, a kym komentujete treba si prestudovat nieco o tom 🙂 vola sa to intermittent fasting

jankapepe
18. aug 2019

@limetka69 🙂 prajem veľa úspechov keď nabehnes na normálnu stravu

karolinakk
18. aug 2019

@bebca115 ak chces zacat praktizovat IF, na začiatok odporucam určite začať s 12-13h pauzami, nie 18 hodinovymi. Bude to pre telo privelky sok, skôr si uskodis.

airaw
18. aug 2019

Drž sa, ja zajtra suchý post, už sa na to teším 🙂

arivederda
18. aug 2019

Ak môžem poradiť dobrá dieťa je 8 - 16. Osem hodín jest 16 nejes. Je na tebe ci začneš raňajkami o 8 ci 7 ale podľa toho aj končíš a posledným jedlom. Ja napríklad ranajkujem o 8 a o 16 jem posledné jedlo. Teda aspon sa snažím. Ale bratovi to veľmi pomohlo. A nie je na tom nič nezdravé. Telo potrebuje oddych aj tráviaca sustava. A ak to striktne dodrzujes určite schudneš.

limetka69
18. aug 2019

@jankapepe normalnou stravou vzdy nastane jojo efekt, pretoze normalna strava vobec nie je normalna, kazda dieta a sposob stravovania sa ma brat ako zivotny styl 🙂 a dakujem ze mi tak prajes 🙂

sapetka
18. aug 2019

Ano ale je to metoda 16/8 a ma sa to robit maximalne 1-2x do tyzdna pri nizkosacharidovej diete. Toto co chces robit ty je podla mna o tryzneni tela a vrati sa ti jojoefekt🤷‍♀️

bebca115
autor
18. aug 2019

@limetka69 Ďakujem,pridám sa 🙂

kosicanka1
18. aug 2019

Ja uz roky rokuce fungujem na 18/6.
Uplne prirodzene.
V plnom zdravi. Je to styl zivota.

demetria
18. aug 2019

Ak chces zacat s IF, neriad sa predpismi, ale svojim telom. Ak si clovek, co skoro vstava, ranajkuje a vecer chodi skoro spat, je tvoj casovy plan realizovatelny, aj ked sa neodporuca. U zien sa odporuca nejest najviac 14 hod , lebo moze dojst k porucham menstruacneho cyklu a plodnosti.
Co sa tyka narusenia metabolizmu a jojo efektu - na IF 16/8 fungujem cely zivot, od svojich 10r, len som netusila, ze sa to tak vola. Nikdy som nemala problem s hmotnostou, travenim, plodnostou... som uplne zdrava🙂.

judar
18. aug 2019

@bebca115 z duše ti to prajem :D ale keď sa zbadáš na vlastnej hlupote bude už neskoro....tých 18 hodin akože prospešného hladu ti dobre dochňápe žalúdok a duplom črevá ...a ak si myslíš že schudneš tak máš smolu akurat si vytvoríš telesnú závislosť a režim ze do 14stej sa ti budú všetky tuky z jedla atd hromadiť v tele.....stačí sa logicky pozrieť na africké deti...od královského prísunu jedla teda tlsté určite niesu

kosicanka1
18. aug 2019

A este doplnim, ze pocas 3 tehotenstiev som 18/6 nedodrziavala, pocuvala som telo, ale v podstate 16/8 to bolo minimalne vzdy.
Ziadne problemy s plodnostou, otehotnenie na prvy cyklus vzdy.

limetka69
18. aug 2019

ach zeny, zeny, nie ze nahodou pripustite nieco o com ste este nepoculi 🙂 a hlavne si to nevyskusali na vlastnej kozi, 🙂 vtedy sa najlepsie mudruje, ja mam teda skusenosti dost, a aj dost literatury k tomu precitanej, post je to najlepsie co telu mozete dat. ale vam keby tu 50 zien napisalo, ze su ok aj ked to praktizuju, tak budete slepo tvrdit svoje, asi preto nie je na svete obezita, lebo treba jest 5x denne a celozrnne potraviny, tym sa riadi amerika, co myslite ako im to ide? 😃

hennyinnsbruck
18. aug 2019

Aj ja som mala 16/8( čas nastavís ako ty chceš)
Ja som jedla naposledy o 18 tej.... Zamna super..

hennyinnsbruck
18. aug 2019

@bebca115 môj názor ešte na tu 14 hod... To je podľa mňa veľmi zlý čas... Predsa máš celé poobedie pred sebou, budeš potrebovat energiu ja by som to posunula na neskor... (môj názor) aby si si naozaj žalúdok nedodrbkala... 😊

limetka69
18. aug 2019

@bebca115 a ja este dodám, ze je skoda ráno jest kedze hned prerusis dlhy nocny post, mas byt hladna od vecera do obedu, ja osobne som neranajkovala nikdy, a skoro vobec som to nepocitovala, a jedla som prave vecer doma s muzom a poharom vinka 🙂

0hena0
18. aug 2019

@bebca115 kazde telo je inac nastavene. Uplne v pohode staci po 17h.nepapat. Urcite v takom pripade ak na obed nejete rebierka alebo vyprazane rezne a pod. Ked budete telo vystavovat hladu, dosiahnete to, ze si bude ukladat zasobu a nebude spalovat to, co mate uz v zasobe 😉 a za dalsie, tazsie sa vam vecer bude zaspavat, budete sa prehadzovat zo strany na stranu.

demetria
18. aug 2019

@limetka69
Je to o osobnom nastaveni. Moja mama sa tiez cely zivot prirodzene stravuje podla IF, ale ona zacina ranajkami a posledne jedlo ma o 16:00. Pre nu su ranajky naj jedlo dna, jest vecer je jej uplne neprirodzene. Radost s nou ist na dovolenku, ked ma iny rezim ako zvysok rodiny.
Ja neranajkujem fakt od svojich 10 r, necitim hlad minimalne 4 hod po zobudeni. Ale nejest vecer by pre mna bolo utrpenie.

limetka69
18. aug 2019

@0hena0 no musim nesuhlasit, pretoze ja nalepsie spim s plnym zaludkom, kazda sme ina 🙂 ja nezaspim hladna, kazdopadne u mna to fungovalo aj ked som jedla pred spanim, jedla som od 14,00 do 22,00 a pohodicka to bola 🙂

lubiss
18. aug 2019

tak uz som videla vseliake diety haha :D ak chces schudnut jedz pravidelne s rozmedzim 2 hodin v malych porciach 8ranajky, 10desiata, 12polievka, 14druhe jedlo, 16olovrant, 18vecera napriklad.. moja kamoska tymto stylom schudla perfektne

limetka69
18. aug 2019

@demetria súhlas 🙂

0hena0
18. aug 2019

@limetka69 moja dcera je taka. 3 krat veceria a stihla ako laň. Ale vacsina ludi si myslim ze v pohode ta 17,18h. Posledne susto.

bebca115
autor
18. aug 2019

No, ja by som mala ranajkovať kedže fajčim a nechcem nalačno.
@limetka69

limetka69
18. aug 2019

@bebca115 ale ved jasne, prisposob si to ako ti to vyhovuje 🙂 ja som cele roky fungovala rano kava a cigareta na lacno, to boli moje rnajky 🙂 ale k nicomu ta nenabadam! ako uznas za vhodne 🙂

nyusika
18. aug 2019

@judar sprostosti píšete.

martiwa
18. aug 2019

Tak Vám, ženy, držím palce, že si idete dodrbkať organizmus, pretože od 14. hod. nejesť, tak to je pekne hlúpy nápad. Čo tak radšej začať jesť zdravo a pohnúť sa aj ďalej ako len z obývačky do kuchyne? To zaberie stopercentne...

nyusika
18. aug 2019

@martiwa
čo ma čas jedenia spoločné so skladbou stravy ?

Strana
z3