icon

Posledné jedlo o 14:00 - kto sa ku mne pridá?

bebca115
18. aug 2019

Ahoj kočky, od zajtra sa chystám držať miernu zmenu v strave a hľadám si parťáčku. Jesť môžeš hocičo len s tým detailom, že do 14:00. Raňajky by mali byť najskôr o 8:00 . Tých 18 hodin hladu je údajne pre telo veľmi prospešné ( čitala som veľa o tom ) . Tak dámy,ktorá ide do toho so mnou? 🙂

jamatkaroka
18. aug 2019

Kľudne chodiť do toho, nemáš sa čoho báť. Manžel jedáva raz denne už niekoľko rokov. Najprv to chcel len vyskúšať, no zistil že mu to tak viac vyhovuje. On nemá problém s váhou a nikdy ani nemal. Prvé 2 dni boli náročnejšie, no potom to šlo ľahko. Teraz si občas dá obed a nerobí mu problém znova nabehnúť na pôvodný režim.

judar
18. aug 2019

@nyusika sprostosti????...ja som toto ste milá pani podstúpila ale s trošku iným časom hladovka od rana do treťej a praktizovala som to rok....a viete ako som skončila? Na gastre s nabehom na helikobaktera a s poškodenou žaludočnou stenou zo stiahnutého žalúdka a s naordinovanymi tabletkami lomac helicid atd atd..ešte ktomu som pribrala z 52 na 65 a hnačkovala ...za krv v stolici som skončila aj v špitáli....že sprostosti...kto takto nedopadol hovno vie

jamatkaroka
18. aug 2019

A kašli na komentáre od ľudí čo to nikdy neskúsili a ani si o tom nič neštudovali, len sa držia zaužívaných noriem.

limetka69
18. aug 2019

@judar jednoznacne ste robili nieco zle 🙂

kikusa008
18. aug 2019

Panebože 🙄🙄🙄to ako fakt sa niekto takto dobrovoľne týra? Ja keď začínam poobednú, začínam o 14tej,to ako potom by som mala byť do rána hladná a nasrata? Alebo rannú mam do 14tej,v robote fakt stíham len raňajky.. Potom poobede s deťmi, zas bez jedla, že sa vôbec niekomu chce takto týrať, radšej začnite počítať príjem - výdaj, jedzte zeleninu a hýbte sa a kilečká pôjdu samé dolu

lavender273
18. aug 2019

Podla mna je velmi skoro na posledne jedlo uz o 2 poobede. Kludne by som si dala velmi lahku veceru a posunula ranajky na neskor.
A hlavne jest kvalitnu stravu nech telo ma ziviny.
Ja neranajkujem (resp malokedy ). Dam si obed ( nic varene), veceru mam normalnu a potom do dalsieho dna nic.

martiwa
18. aug 2019

@nyusika že ak máš správnu stravu, môžeš jesť aj o desiatej večer. Čo je na tom nepochopiteľné?

nyusika
18. aug 2019

@martiwa no ale niekomu viac vyhovuje jesť viac doobeda a menej večer.
Ja začínam jesť o 13.00 a končím okolo ôsmej

diewcatqoo
18. aug 2019

Necitala som ostatne prispevky, ale... zeny, to sa naozaj da nejest od 14tej? Sak ja by som zdechla hned v prvy den asi 🙂
To ako sa da takto fungovat? Nie je vam zle?

martiwa
18. aug 2019

@nyusika ak si myslíte, že je to správne, papajte tak. Keď budete mať o niekoľko rokov žalúdočné vredy, potom si zaspomínate, akú hlúposť ste urobili...

limetka69
18. aug 2019

@diewcatqoo je to o zvyku, ako vsetko ine, hlad ako sa ozve, tak pomynie, nic strasne, 🙂 telo ked netravi opravuje co treba 🙂

nyusika
18. aug 2019

Kočky, uniká vám pointa.
ide o nastavenie stravy tak, aby ste určitú časť dňa prijali všetok objem a zvyšok dna nejedli.

aj podľa mňa je interval 8-14 nešťastné zvolený.

osobne by som si nastavil interval na 10-18 a postupne to stiahla na 12-18.

limetka69
18. aug 2019

@nyusika podla mna si autorka nastuduje co treba a naladi sa spravne, a poniektorym neunika pointa, kedze absolutne nevedia o com je rec 🙂

limetka69
18. aug 2019

* pominie....preboha 🙈

demetria
18. aug 2019

@martiwa
Mnozstvo ludi sa takto stravovalo instinktivne davno predtym, ako to niekto mudro pomenoval intermittent fasting a ti ludia su zdravi. Ja sa tak stravujem 30 rokov, mam normalnu hmotnost, vsetky biochemicke aj hematologicke parametre ukazkove, bez problemov som donosila 3 deti. A konecne sa necitim ako ufon, ze nepotrebujem ranajkovat a staci mi jest 2-3x denne. Kaloricky prijem a vydaj mam v rovnovahe, len mi je neprirodzene jest po zobudeni, pripadne jest 5x denne.
Aj tak je vsetko o tom co a kolko clovek zje, nie kedy😉.

lucyluv
18. aug 2019

Záleží od tela, mojej mamine takéto stravovanie prospievalo, žiadny Jojo efekt a cítila sa tak najlepšie, celé roky takto fungovala, hoci zdá sa mi, že naposledy jedla okolo 15-16. Za to teraz prišla do prechodu, už žerie jak po nebohom a má plus 15kg :D mojmu manželovi je zas najlepšie jesť iba poobede, má tam také 8h okno. Takže neverím, že na každého platí že pravidelná strava je najlepsia, jesť 5x za deň a tak. Ja som zas organizmus, ktorý by asi umrel, keby sa pravidelne nenaje :D

mery2019
18. aug 2019

Ahojte neviem o tejto forme nič, ale ak je tu niekto kto hľadá zdravú cestu pre naštartovanie svojho trávenia (netvrdím, že toto nie je Zdravé, len to nepoznám) ja som teraz jednu absolvovala. Budem to hovoriť každému, lebo mne to upravilo vahu,postavu, prestala mi chuť na sladké, podvedome si vyberám zdravšie potraviny, vyzerám a cítim sa SKVELE!!!! som nadšená a nikto ma nepresvedčí, že to nefunguje, lebo poznám ďalšie desiatky bab, ktorým to pomohlo. Je to 9 dňový detox CLEAN 9 !!!! 🤩🤩 Za mňa bomba 🔝🔝🔝

kattrin5
18. aug 2019

Pridaj sa k nam do skupiny Cesta k mojej premene, su baby co idu podla IF a poradia ti 😋

mery2019
Odpoveď bola odstránená
jana005
19. aug 2019

@limetka69 ahoj, zaujimalo by ma, či piť môžte.
Mne treba schudnúť 30 kíl, ale ja žiadnu diétu držať nebudem, na to nie som, mne stačí menej jesť a chudnem. Lenže som pazrava, tak mám smolu 🙂
Len keby som sa náhodou k tomu odhodlala, že po šiestej večer už nebudem jesť a spať chodím okolo jedenástej, tak ci piť môžem.
Ďakujem

limetka69
19. aug 2019

@jana005 pijete vodu, kavu bez cukru a mlieka, zeleny, cierny caj taktiez bez cukru, niektore baby si davaju mlieko do kavy, ale neodporucam, ide to pomalsie potom. pridajte sa do skupiny 8 hodinova dieta, tam je vsetko o tom. treba zacat postupne a predlzovat cas postu a pojde to bezbolestne, jw to o zvyku. 😊

jana005
19. aug 2019

@limetka69 ďakujem. Joj, ale ja bez jedla nevydržím

sticker
terka533
19. aug 2019

Aj ja som o tom počula že je to dobré. Jedna kamoška tak schudla. Ona nejedla od 15.00

kvetinka75
19. aug 2019

panebože ženy, kde sa podel zdravý sedliacky rozum? Ak niekto nechce mať nadváhu - logika nepustí. Príjem musí byť nižší ako výdaj. Ale telo potrebuje vitamíny, minerály, pravidelný prísun živín. Normálny režim a nie rozhádzať si všetko. + pohyb. Už len kvôli prekrveniu mozgu, tela.
Garantujem Ti, že od 14 tej. do 8 hod. rána budeš mať veľký problém vydržať. Keď ti klesne hladina cukru v krvi, začne sa ti točiť hlava, zahmlievať pred očami, dávaj pozor aby si neodpadla. Aby si si týmto neprivodila ešte niečo oveľa horšie ako tie kg, ktoré máš navyše.

Áno, pôst je dobrý, ale aj postiť by sa človek mal vedieť. Ľudia sa väčšinou postia z iných dôvodov a nie preto aby schudli. Môžeš si viac uškodiť ako pomôcť. A ak to náhodou nevydržíš, príde jo-jo efekt a ďalšie kg navyše.

iren88
29. aug 2019

@kvetinka75 problém je ten, že radšej si ukrojíme z plnohodnotného jedla akoby sme sa mali viac hýbať, no ja to nechápem! predsa len stačí aby sme sa viac hýbali a môžeme jesť normálne a nemusíme riešiť nezmysly

galioska
29. aug 2019

Super, diéty sú top😃🙈

kvetinka75
29. aug 2019

@iren88 no mne to hovorit nemusis, ked vidim okolo seba co vsetko tie zeny stvaraju len aby schudli a pritom si uplne odrovnaju organizmus. Myslim ze kazdy druhy dsn by si kazda nasla hodinu na pohyb. Staci neist na kafe, nesediet pred TV a pod. Stacila by aj obycajna rychloxhodza alebo pol hodiny cvicenia doma. Ale pravidelne. A telo sa zacne menit.

terka533
30. aug 2019

@kvetinka75 ja som to skúsila ale nevydržala, ale začala som jesť pravidelne len keď ja vždy pomaly ale isto sa vždy ked vidím že váha stojí a nehýbe sa mám tendenciu sa vrátiť k starím stravovacím návikom. No hadam to chce aj odhodlanie a pevnú vôľu. Určite sa to dá veď kopu báb schudlo ked chcelo. Tak hadam aj ja to zvládnem. 🙂

kvetinka75
30. aug 2019

@terka533 matematika nepustí. Ak je výdaj vyšší ako príjem, tak automaticky príde strata hmotnosti. A hýbeš sa? A telo môže aj vodu zadržiavať. Záleží to na tom, čo ješ. Takže +/- 1 kg je normálka a keď váha stojí tak je vlastne všetko v rovnováhe. Ja jem napr. 5x denne, normálne dávky - také pre mňa, čo mi stačia, možno pre niekoho málo, pre niekoho veľa, niekedy aj 6x ak som dlho hore. Ale navečer sa snažím jesť na spôsob delenej stravy. Sladké ak si dám, tak doobeda, výnimočne poobede. Ja nedržím dietu ale spravila som si z toho životný štýl. Zistila som čo mi vyhovuje a čo nie a tým sa riadim. Ja jem okolo 19-tej naposledy. Spávať chodím 21-21,30. Ak idem neskôr tak si ešte niečo dám. Včera v tom teple, to bol napríklad Radler. 😉 Bola som s kamoškou vonku po dlhšom čase, tak som si povedala, prečo nie, keď mám chuť. Nebudem sa trýzniť. Ja sa pravidelne hýbem, teda snažím sa, aspoň párkrát do týždňa. Niekedy len chôdza, ale lepšie ako nič. A zase zober si, kedysi keď ľudia nemali toľko jedla, tlstí neboli. Tak asi niekde robíme chybu. Keď niekto povie, že priberie aj z vody, tak je niečo čo by nemal. A koľko chceš zhodiť?

terka533
30. aug 2019

@kvetinka75 písala dom už aj do jednej skupiny o chudnutí. A som sa dozvedela ale ďakujem. Skúšam teraz kaloricke tabuľky. A zistila som ako na tom som uvidím ako to pôjde 🙂.