icon

Prečo nechudnem aj pri kalorickom deficite?

prosimopomoc
14. aug 2025

Ahojte,
používam kalorické tabuľky. Všetko si vážim a zapisujem. Dbám na to, aby som mala každý deň pohyb (chôdza, fitko, plávanie). Samozrejme, mám aj odpočinok. Nechudnem a cítim sa frustrovane, nakoľko som čakala, že to pôjde rýchlejšie pri počiatočnej vysokej váhe.
Čo môže byť chybou?

Strana
z4
klarissa25
14. aug 2025

A aky mas denny prijem? Kolko vazis? Merias?

biba_18
14. aug 2025

príliš malý alebo príliš veľký kalorický deficit. a potom čas - ako dlho už počítaš? alebo nie si v takom deficite ako myslíš…

oceanahory
14. aug 2025

@prosimopomoc Malo informacii. Napis kolko merias, vazis, kludne aj fotku, ako mas tabulky nastavene...

zuzubb007
14. aug 2025

Kolko vážiš? Koľko meria? Čo ješ? Koľko kalórií? Niekde je chyba napíš všetky údaje a posúdime, ak dodržiavať všetko ako máš musí to ísť ako po masle

nikha2809
14. aug 2025

Všetko vážiš poctivo?Nevyberáš z hotových jedál v kt?

gejb
14. aug 2025

@prosimopomoc ešte to držíš asi krátko. Mne vaha zacala ísť dolu až po cca 3 mesiacoch

biba_18
14. aug 2025

a hlavne - meraj sa - nie váž…

klarissa25
14. aug 2025
@gejb

@prosimopomoc ešte to držíš asi krátko. Mne vaha zacala ísť dolu až po cca 3 mesiacoch

@gejb tak ja som schudla behom 3 mesiacov uz nejakych 6 kil. Ale tal zalezi aj z akej ides vahy

telefon00
14. aug 2025

Ja za 6 mesiacov 25 kíl 😁🤜. Všetko je to o zmene zvykov a kalorickom deficite. Inak to jednoducho nejde a ani nepôjde. Už cuky a luky to povedali, nežer cica. Ja som znížil príjem jedla o 90%, prestal piť kávu, nejedol pečivo ani sladké a bol len na polievkach... samozrejme že sem tak som dal aj tuhú stravu, ale veľmi striedmo. Žalúdok sa mi zmenšil možno o polovicu. Keď som jedol, tak len do takej miery, že keď som to zapil čistou vodou, bol som ešte ste hladný. Na ten pocit sa dá zvyknúť. Keď som dospel až do toho štádia, že som neustále cítil hlad...vtedy som doslova očami videl, ako sa zmenšujem a bol to parádny pocit. Len takýto stav nedá hocikto a preto chápem, že chudnutie je náročné...

biba_18
14. aug 2025

@telefon00 to čo píšeš je pre ženu absolutne nevhodný spôsob chudnutia. presne tak sa to robiť nemá…

telefon00
14. aug 2025
@biba_18

@telefon00 to čo píšeš je pre ženu absolutne nevhodný spôsob chudnutia. presne tak sa to robiť nemá…

@biba_18 no, mám osobnú skúsenosť s chudnutím a 30 rokov cvičím vo fitku. Za tých 30 rokov sa vo fitku prestriedalo milión žien, čo chceli schudnúť. A vieš čo? Schudli len tie, co pochopili presne to, čo som napísal. Chudnutie je úplne jednoduché. Rovnica nepustí... ale ľudská pohodlnosť spojená so zlými rozhodnutiami vo výbere jedla sa platí nadváhou. Tu musí byť prísna disciplína, inak to nepôjde...a v chudnutí nepomôže 95% osobných trénerov z fitka 😎...

telefon00
14. aug 2025
@biba_18

@biba_18 samozrejme treba vynechať ženské kafíčka latečka čokočínka... žiaden alkohol. A to fakt žiaden... treba zmeniť zvyky...skoro do postele a skoro ráno z nej. No stres, dobrá strava...celkovo to nazvem ze treba viesť zdravý životný štýl čo odnáša zmenu vo všetkom 😎

biba_18
14. aug 2025

@telefon00 ty si písal o absencii jedla a vyváženej stravy, nepíš nič o latečkach a podobných chobotinách, chudnúť sa má zdravo a toto čo ty píšeš zdravé nie je…
že zdravá strava, kks, polievka zapitá vodou…

anonym_76af69
14. aug 2025
@telefon00

@biba_18 samozrejme treba vynechať ženské kafíčka latečka čokočínka... žiaden alkohol. A to fakt žiaden... treba zmeniť zvyky...skoro do postele a skoro ráno z nej. No stres, dobrá strava...celkovo to nazvem ze treba viesť zdravý životný štýl čo odnáša zmenu vo všetkom 😎

@telefon00 toto fakt môže len chlap napísať 🤣 všetky ženy, ktoré majú deti si pri čítaní tvojho komentáru ťukaju na čelo

anonym_c251c8
14. aug 2025

Autorka, keď si budeš istá, že robíš všetko správne (piť čistú vodu, nie sladké, mať vyváženú pestrú stravu ale v normálnych množstvách a pravidelný pohyb) a ani tak by to nešlo, treba skontrolovať napr. štítnu žľazu. Verím, že to pôjde len to chce čas 💪❤️

telefon00
14. aug 2025
@biba_18

@telefon00 ty si písal o absencii jedla a vyváženej stravy, nepíš nič o latečkach a podobných chobotinách, chudnúť sa má zdravo a toto čo ty píšeš zdravé nie je…
že zdravá strava, kks, polievka zapitá vodou…

@biba_18 viem o čom píšem, preto to 95% ľudí nedá. Ale je to len o tom čo som napísal 😁. To ako keď začne niekto chodiť do fitka a za dva týždne sa na to vybodne, lebo priberie a neschudne😁. Všetko je to o tom, čo si dávame do úst 😁😎

lucia13022023
14. aug 2025
@telefon00

@biba_18 viem o čom píšem, preto to 95% ľudí nedá. Ale je to len o tom čo som napísal 😁. To ako keď začne niekto chodiť do fitka a za dva týždne sa na to vybodne, lebo priberie a neschudne😁. Všetko je to o tom, čo si dávame do úst 😁😎

@telefon00 95% ľudí to nedá nie kvôli ich vôle, ale kvôli tomu ze majú rozum a vedia, že je to totálna kravina a dá sa schudnúť DEFICITOM pri ktorom nemusíš vynechať žiadne jedlo. Áno, správne čítaš.
Žiadne jedlo.

telefon00
14. aug 2025
@lucia13022023

@telefon00 95% ľudí to nedá nie kvôli ich vôle, ale kvôli tomu ze majú rozum a vedia, že je to totálna kravina a dá sa schudnúť DEFICITOM pri ktorom nemusíš vynechať žiadne jedlo. Áno, správne čítaš.
Žiadne jedlo.

@lucia13022023 napísal som môj spôsob, ako som ja dal dole 25 kil za 6 mesiacov 😎. A dokonca tak, že mi všetky svaly ostali 😁 a ešte som ich aj zväčšil 😁. Napísal som treba zmeniť zvyky... na každého zaberá niečo inšie... ale rovnica väčší výdaj ako príjem je alfa a omega. Toto ak človek nepochopí, je odkázaný k neúspechu. A ak sa človek málo hýbe..tak by mal jesť ešte menej, ako človek aktívny. Som zvedavý, ako vyzeráte vy, čo radíte..koľko ste schudli vy ženy. A to že ak 3 kila sa neráta... no dajte fotku nech zhodnotíme či viete z vlastnej skúsenosti ako chudnúť... ja dám jednu z dneška, pozdravujem od bazéna s kávičkou. A to som mal 117 kg a dal dole na 92kg 🤜

mirage
14. aug 2025
@telefon00

@lucia13022023 napísal som môj spôsob, ako som ja dal dole 25 kil za 6 mesiacov 😎. A dokonca tak, že mi všetky svaly ostali 😁 a ešte som ich aj zväčšil 😁. Napísal som treba zmeniť zvyky... na každého zaberá niečo inšie... ale rovnica väčší výdaj ako príjem je alfa a omega. Toto ak človek nepochopí, je odkázaný k neúspechu. A ak sa človek málo hýbe..tak by mal jesť ešte menej, ako človek aktívny. Som zvedavý, ako vyzeráte vy, čo radíte..koľko ste schudli vy ženy. A to že ak 3 kila sa neráta... no dajte fotku nech zhodnotíme či viete z vlastnej skúsenosti ako chudnúť... ja dám jednu z dneška, pozdravujem od bazéna s kávičkou. A to som mal 117 kg a dal dole na 92kg 🤜

@telefon00 tie svaly mas tiez z vody a polievok?

sisska96
14. aug 2025

Lebo kalorická tabulka je naprd. Treba používať zdravý rozum - veľa vody, nejesť sladkosti pečivo. Na večeru iba joghurt či zeleninu . Po 6 večer už nič.

simsalabim
14. aug 2025
@telefon00

@prosimopomoc ako dlho dodrzujes KT? Ja som 8kg chudla 10 mesiacov, potom sa to rozbehlo a za dalsich 6 som schudla este 12. Vahu si uz vyse roka drzim. A jedla som normalne vsetko, aj pecivo aj cokoladu, len som dbala na pocet kalorii, nie iba vodu s polievkou ako
@telefon00

biba_18
14. aug 2025

@telefon00 ja som neschudla nič lebo som chudnúť nemusela. ja som nepribrala 25 kíl aby som ich musela zhadzovať 🤷‍♀️ ale ako píšem - nemáš ani šajnu o fungovaní ženského tela - jesť iba polievky je pre ženu cesta do pekla…

telefon00
14. aug 2025
@mirage

@telefon00 tie svaly mas tiez z vody a polievok?

@mirage teraz mám 100 kg... keď som schudol na tých 92 kg...bol som až moc moc tenký, ale stále mám teraz menej ako tých 117kg. Udržať svaly v mojom veku a to mám 45 je oveľa ťažšie, ako chudnutie. Chudnutie je o uzavretom pažeráku. Možno to hovorím trochu vulgárne, ale som chlap. Teraz keď silovo cvičím, môj jedálniček aj keď som monetalne na dovolenke aj foto je dnešná...sa stravujem s rozumom. Mám tu jedla až po strop a to si s rozumom vyberám. Raňajky... vajíčka, slaninka a kopec zeleniny, alebo ovsené vločky s niečim sladkým...ovocie.
Obed... mäso kuracie alebo hovädzie a kopec zeleniny bez ryže či zemiakov...
Večera..ryba a kopec zeleniny...
No a ešte málo polievky na obed a večeru.
Cez deň tu všetci pijú koktejly, pivo, alkodrinky, alebo 109% ďžusy čo je brutal na priberanie...
Ja pijem stále čistú vodu 😁...
Som tu jediný z celého hotela čo vyzerám dobre a preto ti vravím že viem o čom vravím...
Stravovanie na udržanie svalov je iné, ako chudnutie... ďalej pohyb...vek, zdravotné problémy... všetko má.vplyv na to o čom sa tu bavíme. Navyše ja cvičím cez 30 okov a viem, že ak chce človek schudnúť, musí málo jesť. Ak chce nabrať svaly, musí jesť pravidelne a veľa. Ale pozor...treba jesť správne veci. Ďalej stravovanie podľa krvnej skupiny... to si zistite. Je to hotová veda... ale ak chce človek schudnúť jedno či žena alebo chlap, platí málo jesť a aj to len jedlo ľahké a rýchlo stravitelné 😎🤜

telefon00
14. aug 2025

Ženy ja som nejedol len polievky...ja som jedol aj tuhú stravu, ale nie tak často...veď som to na začiatku uviedol. Ale gro tvorili len polievky. Polievky preto, lebo ma to zasitilo a bolo to ľahko stráviteľné. A navyše polievky som jedol len na obed... raňajky som mával 1 alebo dve vajcia, omeletu so slaninkou kvôli energii a večere boli malo mešká so zeleninou....

lucia13022023
14. aug 2025
@telefon00

Ženy ja som nejedol len polievky...ja som jedol aj tuhú stravu, ale nie tak často...veď som to na začiatku uviedol. Ale gro tvorili len polievky. Polievky preto, lebo ma to zasitilo a bolo to ľahko stráviteľné. A navyše polievky som jedol len na obed... raňajky som mával 1 alebo dve vajcia, omeletu so slaninkou kvôli energii a večere boli malo mešká so zeleninou....

@telefon00 no tak toto si mal napísať hneď na začiatok, a nie, že si bol na tekutej strave. Lebo polievku na obed je 70% ľudí. To nie je tekutá strava. Vyzeráš dobre, dal si sa dokopy a nepovedala by som ti 45, kľudne o 10 rokov menej, čiže klobúk dolu, len tu ozaj nerad hlúposti. Kaloricky deficit a bazalny metabolizmus sú dve rozdielne veci, a jest malo, hladovať nie je správna cesta. A určite nie pre ženu. Rukami mi prešlo už nespočetne veľa klientov a dá sa to aj inak, než jest malo. Kaloricky deficit sa nerovná jest malo.

simsalabim
14. aug 2025
@telefon00

@mirage teraz mám 100 kg... keď som schudol na tých 92 kg...bol som až moc moc tenký, ale stále mám teraz menej ako tých 117kg. Udržať svaly v mojom veku a to mám 45 je oveľa ťažšie, ako chudnutie. Chudnutie je o uzavretom pažeráku. Možno to hovorím trochu vulgárne, ale som chlap. Teraz keď silovo cvičím, môj jedálniček aj keď som monetalne na dovolenke aj foto je dnešná...sa stravujem s rozumom. Mám tu jedla až po strop a to si s rozumom vyberám. Raňajky... vajíčka, slaninka a kopec zeleniny, alebo ovsené vločky s niečim sladkým...ovocie.
Obed... mäso kuracie alebo hovädzie a kopec zeleniny bez ryže či zemiakov...
Večera..ryba a kopec zeleniny...
No a ešte málo polievky na obed a večeru.
Cez deň tu všetci pijú koktejly, pivo, alkodrinky, alebo 109% ďžusy čo je brutal na priberanie...
Ja pijem stále čistú vodu 😁...
Som tu jediný z celého hotela čo vyzerám dobre a preto ti vravím že viem o čom vravím...
Stravovanie na udržanie svalov je iné, ako chudnutie... ďalej pohyb...vek, zdravotné problémy... všetko má.vplyv na to o čom sa tu bavíme. Navyše ja cvičím cez 30 okov a viem, že ak chce človek schudnúť, musí málo jesť. Ak chce nabrať svaly, musí jesť pravidelne a veľa. Ale pozor...treba jesť správne veci. Ďalej stravovanie podľa krvnej skupiny... to si zistite. Je to hotová veda... ale ak chce človek schudnúť jedno či žena alebo chlap, platí málo jesť a aj to len jedlo ľahké a rýchlo stravitelné 😎🤜

@telefon00 ale ten drink pri tebe nie je cista voda, takze nepijes iba vodu. Ci?

telefon00
14. aug 2025
@lucia13022023

@telefon00 no tak toto si mal napísať hneď na začiatok, a nie, že si bol na tekutej strave. Lebo polievku na obed je 70% ľudí. To nie je tekutá strava. Vyzeráš dobre, dal si sa dokopy a nepovedala by som ti 45, kľudne o 10 rokov menej, čiže klobúk dolu, len tu ozaj nerad hlúposti. Kaloricky deficit a bazalny metabolizmus sú dve rozdielne veci, a jest malo, hladovať nie je správna cesta. A určite nie pre ženu. Rukami mi prešlo už nespočetne veľa klientov a dá sa to aj inak, než jest malo. Kaloricky deficit sa nerovná jest malo.

@lucia13022023
Keď som mal 117 kg...jedaval som 8-9 vajec na raňajky s chlebom a prešiel na jedno max dve bez pečiva, čo je šplechnem o 70 % menej. To iste som spravil aj s obedom aj večerou... bežne som sa stravovaval v reštauráciách, kde zjedol cele menu ( polievka plus druhé jedlo )... relatívne rýchlo sa mi scvrkol žalúdok a zmestila sa mi do neho len polievka a druhe jedlo už nie a tak som ho začal vynechavat. Ak som jedol veceru, tak som to obmedzil najskôr len na jeden malý kopec ryže, alebo jednu len knedlu. V reštauráciách všade dávali veľké porcie a ak som nechcel preplácať že som tam.skoro všetko nejedol tak som si začal variť sám a krabičkovat chystať dopredu. A poviem jedno, len som sa riadil tým, že keď som sa najedol, tak len tak, že som bol.ešte hladný a zjedol ešte niečo. No toto bol môj systém...

telefon00
14. aug 2025
@simsalabim

@telefon00 ale ten drink pri tebe nie je cista voda, takze nepijes iba vodu. Ci?

@simsalabim ten bol mojej 6 ročnej dcérky 😎... ja pijem káaaaavu 😎🤜😁

telefon00
14. aug 2025
@lucia13022023

@lucia13022023 ale ďakujem za kompliment 💪...

telefon00
14. aug 2025
@lucia13022023

@lucia13022023 no a ešte niečo pridám. Myslíš, že hlad pre chlapa nie je problém??? Ozaj? Vieš o tom, že keď chlap prestane jesť odíde mu všetka sila a životná energia? To bol môj prípad a to pracujem manuálne. Ta sila a výkon mi strašne chybal v tej dobe...ale chcieť schudnúť bolo pre mňa priorita číslo jedna a obetoval som pre to maximum. A oplatilo sa...siahol som na dno síl a dal to...obetoval som komfortný život konzumu a spravil reštart muža 💪

Strana
z4