Prečo nejdú kilogramy dole?
Ahojte možno mi niekto bude vedieť poradiť. Myslím že stravujem sa celkom zdravo, samozrejme raz za týždeň si dám niečo menej zdravé/sladké. Môj jedálniček cca vyzerá takto
Raňajky buď 2 rohlíky s nátierkou alebo maslo šunka zelenina alebo jogurt a müsli.
Obed (väčšinou chodím na obed v práci ) ale chodím kde varia zdravo obed má tak vyjde na 600kcl. Aj menej toto je taký Max.
A večera tiež buď si niečo kúpim, alebo čo mám navarené.. tiež sa snažím zdravo variť. Alebo keď sa mi nechce tak tortila s tuniakom, jogurt.
V práci som na nohah celý deň od 6 do 14h. Ináč chodím hore dole. Je pravda že keď prídem domov cvičiť sa mi vôbec nechce uz. Robím chybu tam že necvicim? Viem asi je ťažko takto pomôcť len ma zaujímalo či náhodou niekto nevie kde.je chýba. Pre info mám 170cm a 70kg aj keď keď poviem majú váhu tipujú mi menej. Brucho veľké nemam prsia skoro žiadne.
Tvoje stravovanie je dosť slabé. Je nizkobielkovinove a vysokosacjaridove. Prijimas malo kalórií ale ziviny su v nesprávnom pomere. Telo je v strese a z tých sacharidov si ukladá do zasoby. To znamená, ze nechudnes. Ja mam tvoju váhu aj výšku, avšak som v 5. mesiaci, za posledný rok druhý krát tehotná. Vôbec si nemyslím, že toto je ideálna váha... Mala by si jest viac, pravidelnejsie a úplne iné zloženie potravín. Rožky, tortila, nátierky vločky rozhodne nie su zdravé jedlá. Tak sa nechudne 🤦♀️ ostatné čo ješ, si neuviedla. V skratke, rapídne obmedziť Pečivo, cestoviny, zemiaky, ryžu, múčne jedla. Pridať syry, vajcia, biely jogurt, mäso, zeleninu.
začala som chudnúť keď som výrazne obmedzila pečivo...pri výške 170 CM mám momentálne 58 kg, a idem ďalej, pre mňa je ideál 55 kg.
žiadne rožky na raňajky, a pridať pohyb, skús nájsť skupinové cvičenie ( tabata, hiit, kruhový tréning) spevníš telo. pracovnú dobu máš ideál na cvičenie.
Jednoduché. Podľa popisu máš viac príjmu ako vydajú. Už len tie 2 rožky na raňajky, dosť veľa kcal. A chodenim v práci nezhodis. Jest kvalitné potraviny, pečivo vynechať. Dat si napríklad 96% šunku s varením vajíčkom plus zelenina. Jest čisté maso bohaté na bielkoviny, kombinovať zo zeleninou, napríklad losos zo špargľami, kuracie ci morcasie prsia, bravčová panenka atď. Je toho milión. A samozrejme pohyb pohyb pohyb. To, čo píšeš sú výhovorky. Mať tvoj čas, tak skáčem od radosti. Môj dnešok o 7ej beh 5km, vrátila som sa, chystala som raňajky sebe, dcére a hneď sme išli na trampolíny do detského parku, o 12ej som ju zaviezla ku starým rodičom a išla som do fitka. O 1ej obed ja plus dcéra, o 2ej uspavanie a ja som išla na prekážkovu dráhu, potom vyzdvihnúť dcéru ku rodičom, spraviť večeru, okúpať, nachystať, uspavat a od 7ej som si teraz položila rit. Takto vyzerá 5dni v týždni u mňa. Ešte nejaké výhovorky?😁Ja si to s tebou rada vymením na týždeň.
Ďakujem vám všetkým za rady. Každý máme iný život iné povinnosti. Možno som lenivá ale po dni v práci s ľuďmi plus cesta domov kde mi veľa krát padajú oči sa mi nechce cvičiť. Ale budem sa snažiť aspoň 2/3 do týždňa niečo spraviť pre svoje telo. Nemyslím že som obézna ani tučná nosím veľkosť S, 38. Chcem spevniť telo, nechcem radikálne schudnúť. napríklad páčia sa mi moje väčšie stehná a zadok o to prísť nechcem len spevniť vylepšiť. Každý má iné priority ale ďakujem za rady, hlavne sa posnažím popracovať na tom čo jem.
Určite to pôjde, keď za pracuješ na jedle. Ja tiez nie som extra fanúšik fitness centier a cvičenie ma nebaví. Na postavu sa nadriem stravou, nemám ju zadarmo a ide to. Je dôležité naštartovať metabolizmus, ktorý ti evidentne teraz dobre nepracuje. Strava je 70% úspechu. Držím palce, mňa to čaká o pol roka 🍀
@konikkon ďakujem 🙂
@elizabet173 jasne ze, no to sa nedá komplexné rozpísať do jednej správy, vyzdvihla som to naj. Autorka nech si to hodí do Google a je tam kopec informácií.
@tayla a co práca prosím ta?😂Snáď mi chceš povedať ze pri autorkinej pracovnej dobe resp pri práci sa nedá cvičiť starať sa o seba? Práca oproti mojim dňom ktoré sú fyzicky veľmi náročné, je welnes, ale to zas ty nepochopis,lebo sú ľudia čo hľadajú výhovorky a nie riešenia.
Všetci Tí držíme prsty , ak nejde dole robíš niekde chybu, skús sama zistiť, čo ti robí dobre ..
Ale hlavne, nevzdávaj to. Stále lepšie schudnúť hoci len 2kg a nepohnut sa ďalej, udržiavať to, ako vykašľať sa na to a 2 kg pribrať🙂 zníž počet sacharidov všade kde sa dá, myslí pozitívne , lebo aj to hra veľkú rolu . Dopraj si dostatok spánku a pi veľa čistej vody 🙂
@1gabriela13 práca nie sú výhovorky a autorka tam má dostatok priestoru na cvičenie aj na oddych a ďalšie voľnočasové aktivity. Ale neviem, či ty zrovna si úplne príklad hospodárenia s časom. podla tvojho opisu v skratke cvičíš, ješ, cvičíš, uspavas, varis, vozis dieťa k rodičom . To nevyzerá ako život zaneprazdnenej ženy. Polovicu toho času venuješ sebe, povinnosti máš malo. Ale možno si to len zle napísala a blbo to vyznelo a vo skutočnosti máš toho az az 😉
Ktosi ti tu napísal, že chôdzou neskudneš.....ja čo som vôbec necvičila jedla som samé nezdravé jedlá u nás v robote ale bola som na nohách 8 -9 hodín ako čašníčka a chyžná v jednom ...a schudla som koľko kíl to.neviem ale jednu veľkosť oblečenia určitie a aj rodina aj známi mi hovorili, že aké mám chudé nohy a celkovo som bola omnoho chudšia a to mi stačili na to 4 mesiace ... tak Áno dá sa schudnúť aj v práci..ale toho pohybu musí byť veľa a tá strava pravidelná...to som pravidelne jedla raňajky obed večeru a sladkosti fakt že skoro.žiadne možno.za tie 4 mesiace som.zjedla 5 keksíkov a alkohol tiez možno za 4 mesiace dokopy jednu fľašu vína 😊 ale....musi to byť tak furt lebo potom jojo efekt urobí veľa....toto.bolo.moje neplánované schudnutie ...ale teraz keď plánujem spevniť telo tak určite cvicit treba ..a nepomôžu 2 rozky na ranajky 😉 prajem veľa šťastia pri chudnutí .....
a co pijes? ked chces chudnut, tak v podstate musis pit iba cistu vodu a nesladene caje / kavu. Sladene napoje von oknom, dzusy, koly, vinei tabu. Takisto aj alkohol, pivo a vino obsahuju vela kalorii.
@cubo2 po väčšine čistú vodu/budisku ale to veľmi málo. Keď kávu snažím sa bez cukru a trochu mlieka. Sladké nápoje si dam výnimočné raz sa týždeň sobotu napríklad
Odporucam par hodin s trenerom a nastavit to. S tymto si sama efektivne neporadis. Podla mna tie rozky rano su uplne ze zle kombi. Nie ze by pecivo nesmies, len v tomto prevedeni to nepomoze.
@konikkon to je ťažko pochopiť a aj opísať a neslo o mňa, ja sa starám o seba a nem a podobne problémy. Pracovala som rok keď mala dcéra 2 roky potom prídi covid tak som na pandemickej ocr takže práca tam tiez bola a vedela som si to aj tak zorganizovať. Keď už nijak, tak som išla cvičiť cez obednu prestávku v práci ajked len pol hodku ale keď cvičíš efektívne, aj to ba spraví. Preto si to viem porovnať aké to je pracovať, starať sa o dieťa, variť, prať, tráviť s nim čas a ešte aj cvičiť. A keď bolo zavreté fitka tak sme cvičili spolu s dcérou samozrejme co zvládla opakovala 🙂 a popritom som ešte medzi seriami chystala raňajky😂takže všetko sa dá, kde je vôľa tam je cesta. Všetko ostatné sú výhovorky.
@konikkon a ešte jedna dôležitá vec. Pracovať a 8h byť mozgovo prítomná ako behať hore dole, lebo však človek chce tráviť čas aj s dieťaťom, je tu domácnosť, tak práca bola oproti tomuto pre mňa welnes. Rodičia bývajú hneď vedľa takže dcéra je na nich zvyknutá, majú každodenný kontakt a je tam rada. Tak si myslím ze keď som to dala ja zo všetkým tak to dá aj autorka bez dieťaťa popri práci. A troska z mojej historky keď som už bola spomenutá, ja som mala 15kg navyše a s malým bábätkom som cvičila ajked som bola doma mala som ju v nosiči a ja som drepovala, rýchla chôdza a ona spala. Kojila som 2 roky nonstop takže som sa pohnúť ani nemala kam bez dcéry. A veru ze sa da, aj na pole fitnes som ju bravala zo sebou, veľakrát aj do fitka kde mi spavala v kočíku keď som ju na kojila pred cvičením a nik nič nepovedal, každý to chápal, toleroval a rešpektoval. Preto hovorím ze keď čítam podobne príspevky tak sa pousmejem že čo všetko sa dá, len ľudia si to nepripúšťajú. Ale toľko o tom. Prajem autorke aby si nasla pevnú vôľu a hľadá spôsoby a nie výhovorky ☺️
Možno by som prehodnotila trochu tie raňajky, skôr by som išla do ovsených vločiek s vodou zaliatych s orieškami, ovocím a také niečo 🙂 Muusli som si išla kedysi aj ja, ale keď som si pozrela, že koľko cukru obsahujú tak som ich prestala kupovať aj jesť 🙂
Kalorické tabuľky máš asi aj zle nastavené, treba vypnúť aktivity , trávenie aj DDD. Potom sa snaž dodržať všetko na 100% hlavne bielkoviny, uvidíš, že potom váha pôjde dole, treba všetko presne vážiť a zapisovať. Keď som to začala robiť poctivo, váha mi išla dole. Od januára mám dole 13kg. Vďaka kalorickym tabuľkam. Tiež som si hovorila, že jem zdravo 😁 ale až potom som zistila že som sa mýlila 😁😁😁
ja mám napr. zajtra voľno, ale bude cvičenie 7:30 tak vstanem 6:15, aby som si odcvičila. nič nie je zadarmo.

Keď som bola mladšia, mala som pri výške 171 cm 70 kg. Akokoľvek som sa snažila pod 70 to nešlo. Pripadala som si hrozne tučná. Stále som s mojím telom bojovala, samé diéty, náročné cvičenie. A aj keď sa mi podarilo schudnúť, za chvíľku som bola späť .. . No potom prišli deti... dosť som pribrala po pôrodoch. Vtedy som si uvedomila, že až taká veľká som nebola. 😉Cvičením a zdravšou stravou som sa opäť dala do formy, ale pod 70 som sa nedostala.
Pri Tvojej výške mať 70 kg nie je také hrozné. Aj podľa BMI si v norme. Dôležité je, aby si nepriberala postupne.
Cvič a zdravšie sa stravuj, aby si bola zdravá a mala pevnú postavu.... a nebojuj so svojím telom. Možno tých 70 kg máš dané geneticky ako ideálnu váhu 😊.