icon

Prečo sa z liekov Mounjaro a Ozempic tak chudne?

11. feb 2026

Prečo sa z týchto liekov tak chudne ? Mounjaro/ozempic ?
Je to len kvôli tomu že užívanie tychto liekov tlmí hlad a človek potom menej je? Alebo aké sú dôvody?

Strana
z2
anonym_a6e852
12. feb 2026
@kinats

@anonym_a6e852 A dokazete pripustit fakt , ze su ludia, co maju vekom aj inu mozno hormonalnu poruch, co im sposobuje naberanie hmotnosti, alebo ludia (mozno aj sportovci) co nabrali po uraze a charakter zranenia im zdvihnut zadok neumoznuje a zvysenie hmotnosti im sposobuje ine napr. srdcove, ci plúcne tazkosti . Je lahke vsetkych "mrdnut" do jedneho vreca, ze chcu len krasnu postavu bez namahy. Zufala situacia niekedy vyzaduje aj zufale riesenia, ale to nikdy nepochopi zdravy bezstarostny clovek , osocovat a vysmievat sa vie kazdy, porozumiet a podat pomoc zvladne len emoconalne a dusevne vyspely clovek.

@kinats pleties jablka s hruskami. Jasne, ze su skupiny ludi, pri ktorych je liek indikovany, ale urcite ich nie je tolko, denne su tu 2-4diskusie k tejto teme.. z osobnej skusenosti poznam viacerych ludi, ktori si to pichaju, predstav si, maju nohy a aj ruky, v telesnej a zdravotnej kondicii schopnej k pohybu su, jedine, co im brani v pohybe, je ich mysel. Pokojne si pozri aj spominany dokument, ved to su ludia v produktivnom veku, ktori chcu len schudnut bez namahy a bezhlavo si zhanaju injekcie, o ktorych nevedia nic. Ale pri vakcinach, ktore ich mozu vystrihat pred tazkym zapalom pluc a naslednym umrtim, je to problem. Takze toto tu pisat nemusis, ja som sa k uplne inemu vyjadrovala.

natalka13
12. feb 2026
@anonym_autor

Ďakujem za odpovede, takže už chápem prečo všetky ženy na tom tak chudnú. Ja to brať nechcem, len som nevedela čo je na tom lieku také zázračne. Ale nie je to škodlivé brat dlhodobo? A baby tie co to užívate, to nemate vobec chut jest, takze to idete aj pod svoj bazálny metabolizmus?

@anonym_autor vsetky lieky maju neziaduce ucinky, rovnako ako solarko, led lampy nad nechtami kazdy mesiac.....
Ale ludom co maju vysoku naddvahu pomahaju, zbavia sa liekov na cukrovku cholesterol vysoky tlak... odlachcia klby.
ale ako vzdy treba dodrziavat rady lekara cvicit neprejedat sa

anonym_97517c
12. feb 2026
@natalka13

@anonym_autor vsetky lieky maju neziaduce ucinky, rovnako ako solarko, led lampy nad nechtami kazdy mesiac.....
Ale ludom co maju vysoku naddvahu pomahaju, zbavia sa liekov na cukrovku cholesterol vysoky tlak... odlachcia klby.
ale ako vzdy treba dodrziavat rady lekara cvicit neprejedat sa

@natalka13 tak ako píšeš ľudia s nadváhou sú častejšie chorí, na PN stoja zdravotníctvo viac peňazí, majú problémy s chrbticou, psychikou.A niektorí sú tak frustrovaní z toho, že nevedia schudnúť, lebo nedokážu nemajú silu cvičiť, že pre nich to je obrovské plus, že také niečo existuje.Zeny nevedia otehotnieť atď...

anonym_ed953c
12. feb 2026

Nemas google?

anonym_88dd35
13. feb 2026
@anonym_a6e852

Inak musim konstatovat, ze je naozaj zvlastne, ako mali ludia problem sa nechat (a niektori aj maju) zaockovat proti covid-19 a roznym inym vakcinam proti povodcom zavaznych infekcnych ochoreni, lebo teda vraj su na trhu kratko, nevie sa o ich neziaducich ucinkoch, deti su vraj z toho autisti, atp.. ale pichat si smakociny do tela, lebo ste lenivi dvihnut rit a nevyzierat sa, pricom sa este nevie, ake nasledky tieto pichacky casom budu mat, to je uz v pohode. Zvratena mentalita.🥲😅

@anonym_a6e852 covid 19 si naplanoval gates ak o tom nevieš..žiadny normálny človek sa očkovať nedal

anonym_88dd35
13. feb 2026

Podľa najnovších info mounjarno spôsobuje y žien neplodnosť..

anonym_35287f
13. feb 2026
@anonym_88dd35

@anonym_88dd35 nejaký zdroj? Info jedna pani povedala je irelevantné.

natalka13
13. feb 2026
@anonym_88dd35

@anonym_88dd35 kto tvrdi?

uhnakova
13. feb 2026
@anonym_88dd35

@anonym_88dd35 tak ja som našla pravý opak. Užívanie Mounjaro nepriamo zvyšuje plodnosť. Prikladám zdroj: https://www.llclinics.co.uk/exploring-the-link-...

anonym_88dd35
13. feb 2026

Si to nájdite máte mk máte net..

vevesh
13. feb 2026
@anna777115

@janinah tak ale lekári ho veľmi radi doslova vnucuju ako zázrak na počkanie.Ja mam diabetes 2 beriem najvyššiu davku metforminu a diabetolog ma tiež presviedča na ozempik.

@anna777115 ale necakaj, ze velmi schudnes pri ozempicu ako dia pacient. Ja som tiez presla z metforminu na ozempic, lebo mi met uz nezaberal (predsa ked sa telo nasyti niecoho, uz to dalej nepojde) a ze by som zazracne schudla, ani nie. Ide o to, ze davky sa musia stale zvysovat a pri diabete ti diabetolog nebude stale zvysovat davku- mne staci 1 uz rok, cize ti to tak maximalne bude redukovat cukor, a tym padom chudnutie nebude....

anonym_ca6ac5
13. feb 2026

A kde to kupujete, ktoré to máte na schudnutie (čiže nie na predpis od dietologa)

anonym_0381fd
13. feb 2026
@anonym_ca6ac5

A kde to kupujete, ktoré to máte na schudnutie (čiže nie na predpis od dietologa)

@anonym_ca6ac5 Však normálne na predpis od lekára - mounjaro ti predpise všeobecný / gynekológ / endokrinolog / obezitolog, ...

anonym_ca6ac5
13. feb 2026
@anonym_0381fd

@anonym_ca6ac5 Však normálne na predpis od lekára - mounjaro ti predpise všeobecný / gynekológ / endokrinolog / obezitolog, ...

@anonym_0381fd koľko sa doplaca keď je to na predpis?

anonym_35287f
13. feb 2026
@anonym_ca6ac5

@anonym_ca6ac5 Mounjaro je na plnú úhradu, cca 240€ za jedno pero na 4 vpichy (každý týždeň jedna dávka). Piata dávka sa dá vytiahnuť inzulínovou striekačkou.

anna777115
13. feb 2026
@vevesh

@anna777115 ale necakaj, ze velmi schudnes pri ozempicu ako dia pacient. Ja som tiez presla z metforminu na ozempic, lebo mi met uz nezaberal (predsa ked sa telo nasyti niecoho, uz to dalej nepojde) a ze by som zazracne schudla, ani nie. Ide o to, ze davky sa musia stale zvysovat a pri diabete ti diabetolog nebude stale zvysovat davku- mne staci 1 uz rok, cize ti to tak maximalne bude redukovat cukor, a tym padom chudnutie nebude....

@vevesh Veĺmi vaham, lebo diabetolog ma naň nenormálne prehovara a teraz v januari som mala poobede o druhej na lacno15 tak mi zvýšil na 2000mg denne a povedal ze vyššie davky sa neodporúčajú, potom sa prechádza na inzulin, alebo teda na ozempik. Ono tie vedľajšíe zhoršené traviace problémy maju všetky lieky na diabetes, takže to nie je len o ozempiku. Mne aj teraz ked mi zvysil davku metforminu bývalo nenormálne zle prvy mesiac. Teraz uz ani necítim že ich beriem.

vevesh
13. feb 2026
@anna777115

@vevesh Veĺmi vaham, lebo diabetolog ma naň nenormálne prehovara a teraz v januari som mala poobede o druhej na lacno15 tak mi zvýšil na 2000mg denne a povedal ze vyššie davky sa neodporúčajú, potom sa prechádza na inzulin, alebo teda na ozempik. Ono tie vedľajšíe zhoršené traviace problémy maju všetky lieky na diabetes, takže to nie je len o ozempiku. Mne aj teraz ked mi zvysil davku metforminu bývalo nenormálne zle prvy mesiac. Teraz uz ani necítim že ich beriem.

@anna777115 mne uz met vobec nezaberal a ozempic sa mi zda lepsi ako inzulin, kedze voci inzulinu sa buduje imunita a musi sa zvysovat. A kedze niekde je aj hranica inzulinu a po tomto nemaju ziadne ine lekarske riesenie, nechavam to ako najhorsiu poslednu moznost. Tiez som isla skepticky do toho a ozempic sa tiez nemoze brat dlhodobo, ale s prestavkami...takze uvidime....

anonym_0381fd
14. feb 2026
@anonym_ca6ac5

@anonym_ca6ac5 2,5mg pero 177,63€

luciaaa123
16. feb 2026
@anonym_97517c

@anonym_35287f pekný výsledok.Ja som môj recept na Mounjaro posunula kamarátke dostala som strach😆nemala si žiadne než.ucinky?Ona nemala iba sa jej chudnutie rozbehlo tak ako nečakala, ale má z čoho chudnúť🤣

@anonym_97517c mate na predaj?

anna777115
16. feb 2026
@vevesh

@anna777115 mne uz met vobec nezaberal a ozempic sa mi zda lepsi ako inzulin, kedze voci inzulinu sa buduje imunita a musi sa zvysovat. A kedze niekde je aj hranica inzulinu a po tomto nemaju ziadne ine lekarske riesenie, nechavam to ako najhorsiu poslednu moznost. Tiez som isla skepticky do toho a ozempic sa tiez nemoze brat dlhodobo, ale s prestavkami...takze uvidime....

@vevesh zvládaš ten Ozempik, Nemáš nevoĺnosti?

vevesh
16. feb 2026
@anna777115

@vevesh zvládaš ten Ozempik, Nemáš nevoĺnosti?

@anna777115 najhorsie je navyknut si. Zle boli prve tri tyzdne- nevolnosti, krutenie hlavy, hnacka. Kedze u mna met mal tiez podobne NU, nejak som to nevnimala az tak zatazujuco. Teraz, ked som "zvyknuta" na davku (ktora sa mi uz viac ako 8 mesiacov nemenila), absolutne vobec nemam problemy. Len ma lekarka kontroluje kazde 2-3 mesiace, ak by nieco bolo, nech to vcas podchyti...

anna777115
16. feb 2026
@vevesh

@anna777115 najhorsie je navyknut si. Zle boli prve tri tyzdne- nevolnosti, krutenie hlavy, hnacka. Kedze u mna met mal tiez podobne NU, nejak som to nevnimala az tak zatazujuco. Teraz, ked som "zvyknuta" na davku (ktora sa mi uz viac ako 8 mesiacov nemenila), absolutne vobec nemam problemy. Len ma lekarka kontroluje kazde 2-3 mesiace, ak by nieco bolo, nech to vcas podchyti...

@vevesh Dakujem za informacie. Presne aj ja som toto mala prve týždne pri metformine aj pri každej zvysenej dávke.

Strana
z2