icon

Prečo som pribrala 10 kg za rok?

13. feb 2026

Ahojte. Mam 36 rokov, vysku 171, vaha 69. Pred rokom som mala 59. Mam chronicke traviace problemy, nemozem jest vsetko a su obdobia ked napr tyzden som pomaly ldn na hriankach a varenom mase a zemiakoch. Inokedy mozem s obmedzeniemi jest ale normalne. Aktivitu mam tak na striedacku, elipter, nordic walking a tai chi. Mala som kusok problem so stresovym obdobim a k veceru som do seba nahadzala tycinky, keksiky, nejake mensie cokoladky. S tym som ale sekla pred vyse mesiacom. Jedla som aj dost sladkeho peciva. To som tiez uz limitovala. Sladkosti si obcas dam ale nie vela. Pred 2tyzdnami som si stiahla appka na sledovanie kalorii. Vyslo mi ze na schudnutie potrebujem cca 1200 kcal. Appka je prepojena s hodinkami cize po cvicenie mi zvykne vystupit hodnota aj na 1500. Za tie 2 tyzdne sa pohybujem s prijmom vacsinou okolo 1200. Ale vaha nie ze sa nepohla ale isla este o kilo hore. Zaradila som do jedalnicka jedla s vyssim obsahom bielkovin a menej sacharidov. Ja nechapem co robim. Mate niekto nejake tipy? Neictim sa vo svojej kozi prijemne. Pribrala som na zadku stehnach a bruchu. Taku vahu som ani v tehotenstbach nemala. Dakujem

Strana
z3
simsalabim
14. feb 2026
@anonym_autor

@simsalabim ano v surovom stave, plus k tomu bolo to kuracie maso a aj to som mala problem dojest lebo som nevladala. Maso bolo vazene varene, appka ma funkciu ze ci je varene alebo surove. K ovsenym vlockom cukor nedavam a varim s obsenym mliekom… ked vyberiem hotoby produkt viem este v appke upravovat hodnoty podla svojich ingrediencii

@anonym_autor suhlasim s ostatnymi, ze jednak sa zle stravujes a jednak zle zapisujes. Z coho si potom pribrala, ked jes ako skolkar? Tych varenych cestovin si mala mat na tanieri tak 130-150g, maso (aspon 150g) a k tomu zeleninu - trebars ako salat. Dochutit nehakym dressingom. Hned to bude aj chutnejsie aj kaloricky a vyzivovo hodnotnejsie.Tu ovsenu kasu nesladis nicim? Iba ovsene mlieko, vlocky, cucoriedky? Tiez si myslim, ze chutne to nebude, treba niecim trosku prisladit. Skus napisat do Chat gpt co nesmies jest, ake potravinu preferujes, tvoj kcal ciel a nech ti vypracuje jedalnicek, lebo s nim potrebujes pomoc. Mas tam zalostne malo bielkovin okrem ineho.

autor
14. feb 2026
@anonym_5ea989

@anonym_autor tak prečo máš zapísaný iba chlieb? Však to je druh chlebu a teda ti tam chýba zapísané maslo
strašne divne zapisuješ...

@anonym_5ea989 ved je tam wheat bread with butter

autor
14. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor suhlasim s ostatnymi, ze jednak sa zle stravujes a jednak zle zapisujes. Z coho si potom pribrala, ked jes ako skolkar? Tych varenych cestovin si mala mat na tanieri tak 130-150g, maso (aspon 150g) a k tomu zeleninu - trebars ako salat. Dochutit nehakym dressingom. Hned to bude aj chutnejsie aj kaloricky a vyzivovo hodnotnejsie.Tu ovsenu kasu nesladis nicim? Iba ovsene mlieko, vlocky, cucoriedky? Tiez si myslim, ze chutne to nebude, treba niecim trosku prisladit. Skus napisat do Chat gpt co nesmies jest, ake potravinu preferujes, tvoj kcal ciel a nech ti vypracuje jedalnicek, lebo s nim potrebujes pomoc. Mas tam zalostne malo bielkovin okrem ineho.

@simsalabim dochucujem proteinovym praskom, je to v appke uvedene. 130 g nevladzem ani samotnych cestovin zjest, nieze este s masom. Som chemik, ver ze zapisujem spravne, uz tam mam nahodene svoje jedla co zvyknem jest aj s presnymi udajmi. Najprv mi bolo lahsie vybrat predvolene co je v appke a upravit. Vies ono to je lahke pisat ze zle jes, ked musim davat sakra pozor na to co zjem a co mozem. Prisposobujem svoj jedalnicek tomu co mozem. Mam overene co mozem a zial je to dost obmedzene. Nestoji mi preslap za 2-3 tyzdnove nevolnosti. Ja mam take podozrenie ze u mna je to priberenie sposobene prave tym, ze minuly rok som mala hrozny z pohladu travenia. Dlhotrvajuce nevolnosti a akonahle sa to stabilizovalo isla vaha hore, zase prislo horsie obdobie isla sice vaha dole ale po stabilizacii nielenze by som sa vratila na povodne vahu ale islo hore. Asi telo ukladu co moze prave lvoli tym obdobiam ked pomaly nic nemozem. Riesim svoje traviace na gastre a zakazdym pocuvat ze sa tym mam naucit zit lebo je to funkcne je na nervy…. A naozaj vycarovat z toho mala co mozem jest pestry jedalny listok je pomaly nemozne…

anonym_5ea989
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5ea989 ved je tam wheat bread with butter

@anonym_autor tak ešte raz a pomaly... je to druh chlebu a nie že máš na krajci chleba natreté maslo 🙄
tak ako je chleba s olivovým olejom, s cibuľou, s oškvarkami atď...

simsalabim
14. feb 2026
@anonym_autor

@simsalabim dochucujem proteinovym praskom, je to v appke uvedene. 130 g nevladzem ani samotnych cestovin zjest, nieze este s masom. Som chemik, ver ze zapisujem spravne, uz tam mam nahodene svoje jedla co zvyknem jest aj s presnymi udajmi. Najprv mi bolo lahsie vybrat predvolene co je v appke a upravit. Vies ono to je lahke pisat ze zle jes, ked musim davat sakra pozor na to co zjem a co mozem. Prisposobujem svoj jedalnicek tomu co mozem. Mam overene co mozem a zial je to dost obmedzene. Nestoji mi preslap za 2-3 tyzdnove nevolnosti. Ja mam take podozrenie ze u mna je to priberenie sposobene prave tym, ze minuly rok som mala hrozny z pohladu travenia. Dlhotrvajuce nevolnosti a akonahle sa to stabilizovalo isla vaha hore, zase prislo horsie obdobie isla sice vaha dole ale po stabilizacii nielenze by som sa vratila na povodne vahu ale islo hore. Asi telo ukladu co moze prave lvoli tym obdobiam ked pomaly nic nemozem. Riesim svoje traviace na gastre a zakazdym pocuvat ze sa tym mam naucit zit lebo je to funkcne je na nervy…. A naozaj vycarovat z toho mala co mozem jest pestry jedalny listok je pomaly nemozne…

@anonym_autor no ved prave preto skus chat gpt. A kaloricku hodnotu zvysit napr tak, ze pridas lyzicku orechoveho masla do kase. Mozno bude pre teba lepsie jest castejsie a mensie mnozstva. A naozaj je lepsie potraviny zapisovat samostatne.

autor
14. feb 2026
@anonym_5ea989

@anonym_autor tak ešte raz a pomaly... je to druh chlebu a nie že máš na krajci chleba natreté maslo 🙄

@anonym_5ea989 tak este raz, vola sa to v appke tak ako sa to vola ale vyzivove hodnoty su prisposobene chlebu s natretym maslom

simsalabim
14. feb 2026
@anonym_5ea989

@anonym_autor ale kolko chleba a kolko masla? Ty mozes mat na tom chlebe ine mnozstvo ako niekto, kto si ho natrie nahrubo. To sa ti snazi
@anonym_5ea989 povedat 🤷‍♀️

anonym_5ea989
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5ea989 tak este raz, vola sa to v appke tak ako sa to vola ale vyzivove hodnoty su prisposobene chlebu s natretym maslom

@anonym_autor dobre, tak inak ... aký chlieb si jedla?

anonym_9d978e
15. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor ale kolko chleba a kolko masla? Ty mozes mat na tom chlebe ine mnozstvo ako niekto, kto si ho natrie nahrubo. To sa ti snazi
@anonym_5ea989 povedat 🤷‍♀️

@anonym_5ea989
@simsalabim Vy dve to fakt nechapete, ze autorka si za ten placeholder doplna vlastne hodnoty chleba a masla, ktore realne zjedla? 🤦‍♀️ Take tazke je to pochopit tyvole? 😀

simsalabim
15. feb 2026
@anonym_9d978e

@anonym_5ea989
@simsalabim Vy dve to fakt nechapete, ze autorka si za ten placeholder doplna vlastne hodnoty chleba a masla, ktore realne zjedla? 🤦‍♀️ Take tazke je to pochopit tyvole? 😀

@anonym_9d978e pre mna ano, lebo taku appku nepoznam. No uprimne - ten jedalnicek nie je dobre vyskladany, odhliadnuc od nizkej kalorickej hodnoty a nedostatku bielkovin.

anonym_9d978e
15. feb 2026
@simsalabim

@anonym_9d978e pre mna ano, lebo taku appku nepoznam. No uprimne - ten jedalnicek nie je dobre vyskladany, odhliadnuc od nizkej kalorickej hodnoty a nedostatku bielkovin.

@simsalabim Okej, nepoznas, ale jasne predsa napisala, ze si tam dosadza vlastne hodnoty, tak mi to pride nepochopitelne, ze jej obe tvrdite, ze si to zapisuje zle. Nuz ale ok. Ale suhlasim, jedalnicek nic moc.

anonym_5ea989
15. feb 2026
@anonym_9d978e

@anonym_5ea989

@anonym_9d978e aha takže je jednoduchšie si vybrať chlieb z databázy a potom si tam dopísať nejaké vlastné hodnoty?? odkiaľ ich nabrala? lebo celozrnný chlieb s natretým maslom nemá také hodnoty...
Keď už ale vyberieš chlieb s maslom a k tomu si ešte natrieš maslo tak už by to cca sedelo...

Každopádne autorka má oveľa väčšie problémy ako nezmyselný zápis jedál

anonym_5ea989
15. feb 2026
@anonym_9d978e

@simsalabim Okej, nepoznas, ale jasne predsa napisala, ze si tam dosadza vlastne hodnoty, tak mi to pride nepochopitelne, ze jej obe tvrdite, ze si to zapisuje zle. Nuz ale ok. Ale suhlasim, jedalnicek nic moc.

@anonym_9d978e a teda ešte doplním - keď si teda robí vlastný zápis do jedál v databáze ako môže od nás očakávať že jej niekto korektne poradí.. v tom prípade vôbec nevieme čo vlastne v tých jedlách má

anonym_9d978e
15. feb 2026
@anonym_5ea989

@anonym_9d978e aha takže je jednoduchšie si vybrať chlieb z databázy a potom si tam dopísať nejaké vlastné hodnoty?? odkiaľ ich nabrala? lebo celozrnný chlieb s natretým maslom nemá také hodnoty...
Keď už ale vyberieš chlieb s maslom a k tomu si ešte natrieš maslo tak už by to cca sedelo...

Každopádne autorka má oveľa väčšie problémy ako nezmyselný zápis jedál

@anonym_5ea989 Pises to preto, ze si zvyknuta pravepodbne na Kaloricke tabulky, kde by si to vypisovala na viac poloziek. Tato appka vyzera tak, ze v zapise vidis co jedla a ked si to rozklikne, tak tam pravdepodobne budes vidiet co naozaj jedla, resp ze to bolo 50g zemiakoveho chleba a 10g rajo masla. Pisem priklad ofc, nech sa toho zas nejak absurdne nechytas.

Strana
z3