icon

Prečo sa mi po jedle chce spať?

Dnes o 07:38

Po hlavnom jedle sa mi vždy chce spať. Keď som v práci dávam si silnú kávu, inak by som zaspala. Je to normálne, ako to riešiť?

minenkaa
Dnes o 07:41

Jesť malo ,vies žalúdok potom musí makať,je veľmi orekrveny

ivicatolic
Dnes o 07:46

@anonym_autor tipujem sedavé zamestnanie, potom je hlavné jedlo obrovská záťaž, napíš nám, ako to hlavné jedlo vyzerá - obsah 🙂

anonym_8e8d86
Dnes o 07:51

Zalezi co a kolko jes. Ak jes velke porcie je to normalne, ak sladke na prazdny zaludok je to normalne, ak jes nezdravo hlavne tuky a sacharidy je to normalne. Ak jes primerane a vyvazene tak nemala by si pocitovat unavu ale naopak jedlo ma telu dodat energiu.

anonym_c5b397
Dnes o 07:58

@anonym_autor Je to normálne. Telo sa sústredí na travenie.

biba_18
Dnes o 08:01

veľké porcie a/alebo veľa sacharidov alebo tuku v jedle. nie, normálne to nie je.
zmenši porcie a uprav stravu…
a dostatočne spi v noci…

autor
Dnes o 08:24
@anonym_8e8d86

Zalezi co a kolko jes. Ak jes velke porcie je to normalne, ak sladke na prazdny zaludok je to normalne, ak jes nezdravo hlavne tuky a sacharidy je to normalne. Ak jes primerane a vyvazene tak nemala by si pocitovat unavu ale naopak jedlo ma telu dodat energiu.

@anonym_8e8d86 @biba_18 @ivicatolic @minenkaa porcie mám normálne, taká klasická porcia ako keď si objednáte donášku. Sladké málo kedy, inak bežné obedy napríklad kurča s ryžou, rezeň a zemiaky, halušky, špagety a niekedy aj dietny obed, všimnem si či aj potom sa to deje, ale tuším, že skôr áno, aj keď si dám zeleninový šalát s kuracím mäsom. Zamestnanie sedavé, ale niekedy treba a stojím aj celý deň a vtedy sa to deje tiež, ale je to asi trochu lepšie.

minenkaa
Dnes o 08:36
@anonym_autor

@anonym_8e8d86 @biba_18 @ivicatolic @minenkaa porcie mám normálne, taká klasická porcia ako keď si objednáte donášku. Sladké málo kedy, inak bežné obedy napríklad kurča s ryžou, rezeň a zemiaky, halušky, špagety a niekedy aj dietny obed, všimnem si či aj potom sa to deje, ale tuším, že skôr áno, aj keď si dám zeleninový šalát s kuracím mäsom. Zamestnanie sedavé, ale niekedy treba a stojím aj celý deň a vtedy sa to deje tiež, ale je to asi trochu lepšie.

@anonym_autor jednoducho ,asi je to moc pre žalúdok,Skus tráviace enzymi a salat máš s s mäsom a to je na tuku robené

anonym_8e8d86
Dnes o 08:38
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som ani fyzicky nezvaldla normalnu porciu zjest ak cely den sedim alebo stojim ale jednoducho bez fyzickej zataze takze na mna by to boko vela a necudovala by som sa unave. Ved to ani hladna nemozes byt pokial mas ranajky tak telo nema skoro ziaden vydaj tak naco taku naloz mu dat? 🤷🏻‍♀️

monika2206
Dnes o 08:46

U mňa funguje princíp, ktorý je v knihe od Jessie Inchauspé Pravda o cukru. Odporúčam prečítať. Keď dodržím princípy poradia jednotlivých zložiek jedla, konečne nemávam po jedle únavu - vláknina (trochu zeleniny), bielkoviny, tuky a nakoniec sacharidy 🙂

autor
Dnes o 08:57
@anonym_8e8d86

@anonym_autor ja by som ani fyzicky nezvaldla normalnu porciu zjest ak cely den sedim alebo stojim ale jednoducho bez fyzickej zataze takze na mna by to boko vela a necudovala by som sa unave. Ved to ani hladna nemozes byt pokial mas ranajky tak telo nema skoro ziaden vydaj tak naco taku naloz mu dat? 🤷🏻‍♀️

@anonym_8e8d86 @minenkaa @monika2206 ďakujem vyskúšam a tiež skusím aj menej toho zjesť, ale neraňajkujem, lebo raňajky ráno nestíham, mám rovno obed.

gabikula
Dnes o 09:07

Odporucila by som sledovat hladiny cukru v krvi nalacno a po jedle. Mozno mas prediabetes.

anonym_00d93b
Dnes o 09:42
@anonym_autor

@anonym_8e8d86 @minenkaa @monika2206 ďakujem vyskúšam a tiež skusím aj menej toho zjesť, ale neraňajkujem, lebo raňajky ráno nestíham, mám rovno obed.

@anonym_autor tento stav sa volá "potravinová kóma" pozri info.
S obedom si daj domácu kvasenú kapustu, alebo domáci kefír obsahujú tráviace enzýmy, probiotika, kyselinu mliečnu... podporia trávenie a ozdravia črevnú mikroflóru.