icon

Prečo stále myslím na jedlo, aj keď nie som hladná?

Dnes o 08:50

Najem sa normálne, hlad nemám a aj tak už o chvíľu rozmýšľam čo by som si dala. Niečo sladké, káva, potom zas niečo zobnúť... a takto pomaly celý deň. Najhoršie je, že viem, že hladná nie som.
Máte toto niekto? Čo vám pomohlo, aby sa hlava netočila stále len okolo jedla?
Nejaký doplnok stravy? Hlavne posledné mesiace si to všímam na sebe :-/

Strana
z2
anonym_3c1635
Dnes o 14:59
@podvody

Vývar slepačí. To lúbim.

V robote mám dostupné iba toto:

@podvody môžeš si variť jedlo doma. Uvaríš dve porcie na večeru a druhú zješ na druhý deň na obed... Medzi tým desiata - biely jogurt, alebo kyslá smotana s chia semienkami a čučoriedkami, orechy, tvaroh, olivy, syr, mozzarella s rajčinou, vajíčko s avokádom + rukola, tzatziky, šaláty, pečená brokolica s vajíčkom, zeleninové polievky... všetko spomenuté môžeš kombinovať podľa tvojej chuti.

anonym_a76f4e
Dnes o 15:02
@anonym_3c1635

@podvody môžeš si variť jedlo doma. Uvaríš dve porcie na večeru a druhú zješ na druhý deň na obed... Medzi tým desiata - biely jogurt, alebo kyslá smotana s chia semienkami a čučoriedkami, orechy, tvaroh, olivy, syr, mozzarella s rajčinou, vajíčko s avokádom + rukola, tzatziky, šaláty, pečená brokolica s vajíčkom, zeleninové polievky... všetko spomenuté môžeš kombinovať podľa tvojej chuti.

@anonym_3c1635 nehadz hrach o stenu

anonym_3c1635
Dnes o 15:06
@anonym_a76f4e

@anonym_3c1635 nehadz hrach o stenu

@anonym_a76f4e musíme sa navzájom podporovať 🙂
Náročky som vypísala viac potravín, ktoré si kúpi po ceste do práce v potravinách a nemusí pripravovať doma, teda okrem obeda.

anonym_369aaf
Dnes o 15:55
@podvody

@anonym_369aaf presne tak, už sám ich odovzdávam ostatným zberačom. Stále nejakého stretnem. Zálohovanie je velmi v móde u sociálne slabších.

@podvody aha takže už sa nehráš na minimalistu ani ekológa? Všetko to boli len kecy.

anonym_369aaf
Dnes o 15:59
@anonym_3c1635

Náročky som vypísala viac potravín, ktoré si kúpi po ceste do práce v potravinách a nemusí pripravovať doma, teda okrem obeda.

@anonym_3c1635 to je zbytočné, on je hnilý si aj párky uvariť. Jemu treba dať do paprče hotové jedlo, po ktorom nemusí ani riady umývať. Preto žráva po bufetoch a ešte sa čuduje že ho ženy nemôžu ani cítiť.

anonym_3c1635
Dnes o 16:24
@anonym_369aaf

@anonym_3c1635 to je zbytočné, on je hnilý si aj párky uvariť. Jemu treba dať do paprče hotové jedlo, po ktorom nemusí ani riady umývať. Preto žráva po bufetoch a ešte sa čuduje že ho ženy nemôžu ani cítiť.

@anonym_369aaf je smutné, že si ľudia takto dobrovoľne ničia zdravie. Keď začnú zdravotné problémy potom tu nadávajú na lekárov, že im nepomôžu a očakávajú, že ich zázračná tabletka do týždňa vylieči po tom čo si roky devastujú svoje zdravie.. ☹

anonym_369aaf
Dnes o 16:37
@anonym_3c1635

@anonym_369aaf je smutné, že si ľudia takto dobrovoľne ničia zdravie. Keď začnú zdravotné problémy potom tu nadávajú na lekárov, že im nepomôžu a očakávajú, že ich zázračná tabletka do týždňa vylieči po tom čo si roky devastujú svoje zdravie.. ☹

@anonym_3c1635 jemu je to jedno, jediná jeho starosť je aby mal dosť peňazí na bufety.

podvody
Dnes o 20:54
@anonym_3c1635

@anonym_3c1635 polovica z toho mi vôbec nechutí. A tie dve porcie by som zjedol hneď ako by som dovaril. Najhoršia kombinácia je slabá pevná vôla, a druhá je neustála chuť jesť niečo. Čo na to autorka témy? V podstate ani tak velmi nie že furt jesť niečo lebo mám 2-3 jedlá denne, ale sú to obrovské nezdravé porcie. Ja sa nudiť nezvyknem, len keď je čas jedla, tak jem veľmi nezdravo a veľa.

podvody
Dnes o 20:58
@anonym_3c1635

@anonym_3c1635 len problém že viac ako polovicu z toho nelúbim. Iné voľby niesu? Lebo napríklad palacinky sú aj s tvarohom, ale ja si dám radšej s lekvárom alebo čokoládou, lebo tvarohová mi nechutí.

podvody
Dnes o 20:59
@anonym_369aaf

@podvody aha takže už sa nehráš na minimalistu ani ekológa? Všetko to boli len kecy.

@anonym_369aaf neboli to kecy ale vtedy bola iná situácia a musel som sa jej prispôsobiť. Načo by som riešil nejakú 15 centovú plechovku v koši? Veď mám stovky eur, nerobilo problém bezkontaktne mobilom vyplatiť 18,60 v bufete na stanici.

anonym_3c1635
Dnes o 21:31
@podvody

@anonym_3c1635 len problém že viac ako polovicu z toho nelúbim. Iné voľby niesu? Lebo napríklad palacinky sú aj s tvarohom, ale ja si dám radšej s lekvárom alebo čokoládou, lebo tvarohová mi nechutí.

@podvody máš totálne otupené chuťové poháriky cukrom. Po 3 mesačnej Keto strave by ti prišla aj mrkva príliš sladká.
Rob si zdravšiu verziu palaciniek miesto cukru použi do cesta banán a kupuj si horkú čokoládu, rozpustíš ju s troškou horúceho mlieka a poleješ palacinku. Skús palacinky pokvapkané citrónovou šťavou a medom sú veľmi chutné a osviežujúce..
Inak celkom dobrá kombinácia je tvaroh s troškou lekváru, aby si mal v strave aj nejaké proteíny nie len cukor a postupne znižuj príjem sladkého.

anonym_f22381
Dnes o 21:51

Ty si urcite vydata. Keby si nikoho nemala, tak myslis stale na sex. Takto mas chlapa a myslis stale na jedlo .. 🙂

anonym_b3d17e
Dnes o 21:56
@anonym_3c1635

@podvody máš totálne otupené chuťové poháriky cukrom. Po 3 mesačnej Keto strave by ti prišla aj mrkva príliš sladká.
Rob si zdravšiu verziu palaciniek miesto cukru použi do cesta banán a kupuj si horkú čokoládu, rozpustíš ju s troškou horúceho mlieka a poleješ palacinku. Skús palacinky pokvapkané citrónovou šťavou a medom sú veľmi chutné a osviežujúce..
Inak celkom dobrá kombinácia je tvaroh s troškou lekváru, aby si mal v strave aj nejaké proteíny nie len cukor a postupne znižuj príjem sladkého.

@anonym_3c1635 Ty sa tak o neho staráš... to je milé 🙂
A čo sa ti stalo so žalúdkom? Aká je potom diagnóza?
Ja som na tom veľmi podobne ako ty. Len nevedia kde je presne problém. Či je to pankreas, alebo žalúdok, alebo pečeň, žlčník, črevá...ešte je to v procese vyšetrenia. A mám tam aj otáznik že crohnova choroba, celiakia ☹ ale ja verím, že nech to je čokoľvek, že sa z toho uzdravím.
Dostala sa mi do rúk kniha od doktora Joa Dispenzu. Poznáš? To je génius 🙂 na čo všetko on prišiel a koľkým ľuďom to pomohlo.

Strana
z2