icon

Prerušovaný pôst a zníženie príjmu kalórií: Skúsenosti?

Dnes o 05:57

Nedávno som videla dokument o prerušovanom pôste a hladovke.
https://www.stvr.sk/televizia/archiv/22971/592916
Viem o čom hovorili, spomínali však aj poznatok, že v stravovacom okne treba znížiť aj príjem kalórii. Ja sa stravujem podľa KT, presne vážim, dodržiavam a za 4 mesiace ani kilo dole🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Včera na váhe o 1kg navyše. Zvažujem prerušovaný pôst a znížiť príjem jedla, lebo mám aj tak reálny problém všetko zjesť. Jem preto aby boli K T v zelených farbách a je mi to veľké množstvo. Aké máte skúsenosti vy s prerušovaným pôstom a menším objemom jedla? Ďakujem za príspevky do diskusie.

Strana
z3
anonym_c0d0fe
Dnes o 06:05

Prerušovaný pôst je super vec ja som ho dodržiavala ale bez písania do tabuliek. Niečo dole išlo už v prvom mesiaci. Tým že nemám veľmi čo zhadzovať tak to zas nebolo veľmi viditeľné všimla som si to len na oblečení. No necvicila som. Pri tomto poste aby bol max účinný cvičiť musíš. Všeobecne. Nejesť nestačí. Tiež som skúšala nejesť cukor nejesť po 6 hodine. Je to super nejem tak ani teraz. Ale aj cvičím. Žiaľ diétou sa pekne telo samo nevypracuje

anonym_b369e7
Dnes o 06:10

@anonym_autor pri prerušovanom pôste sa automaticky ráta s tým, že človek do seba dostane menej kalórií, keďže sa vynecháva jedno jedlo. Ja som končila s jedením o 19h a prvé jedlo som mala medzi 11.30-12.0h podľa času v práci. Schudla som 8 kg za 4 mesiace. Kalórie som nerátala, jedla som rovnako ako predtým, jedine som vynechala raňajky. Co bolo ale u mňa najkalorickejšie jedlo dňa, vždy sladké. Váhu si držím už rok, raňajky vynechávam len 3x do týždňa. Ale pozor, žiadne mlsanie pomedzi, jedla som vyslovene len 2x denne. Nic navyše okrem kávy a čaju. A jediný pohyb som mala 5km prechádzky rýchlou chôdzou 2-4x týždenne.

anonym_54a6fa
Dnes o 06:11
@anonym_b369e7

@anonym_autor pri prerušovanom pôste sa automaticky ráta s tým, že človek do seba dostane menej kalórií, keďže sa vynecháva jedno jedlo. Ja som končila s jedením o 19h a prvé jedlo som mala medzi 11.30-12.0h podľa času v práci. Schudla som 8 kg za 4 mesiace. Kalórie som nerátala, jedla som rovnako ako predtým, jedine som vynechala raňajky. Co bolo ale u mňa najkalorickejšie jedlo dňa, vždy sladké. Váhu si držím už rok, raňajky vynechávam len 3x do týždňa. Ale pozor, žiadne mlsanie pomedzi, jedla som vyslovene len 2x denne. Nic navyše okrem kávy a čaju. A jediný pohyb som mala 5km prechádzky rýchlou chôdzou 2-4x týždenne.

Vyborny dokument.👏👏👏👏👏 aj ked to chudnutie viac dni az tyzdne, musim byt pod drobnohladom. Ale kazdodenne IF je pre zdravych ludi, uplne prirodzene. Celkovo ludom odporucam dokumenty na STV 2, pretoze sa tam vela naucia.
@anonym_b369e7 len niektori ludia kvoli liekom nemozu mat len dve jedla denne. To je to ale inac aj ja idem do toho.

anonym_8977fd
Dnes o 06:12

prerušovaný pôst dodržiavam už dlhodobo. Mne to vyhovuje. Nezapisujem si žiadne údaje koĺko čoho zjem. Porcie mám skôr menšie. dokonca nejem ani po 18 hod. - zvyk ešte z domu kedy nás tak rodičia k tomu viedli. Boli odporcovia obezity a veľkej nadváhy. Som štíhlej postavy, mám 53 kg - váha síce nejde dole, ale aspoň si ju udržiavam. Necvičím. Vzhľadom k vyššiemu veku by bolo asi fajn, len prinútiť sa je horšie.

maca1984
Dnes o 06:15

Prerušovaný pôst som držala od januára, schudla som 8 kg ktoré som chcela schudnúť. Nič som si nevážila, nezapisovala do kt.

anonym_8977fd
Dnes o 06:15

Môj blízky príbuzný dodržiaval pôst roky. Každý týždeň v piatok nejedol nič, len pil vodu. Tento zvyk dodržiaval min. 35 rokov, možno aj viac. Bol vo výbornej kondícii ešte aj vo vysokom veku. Dožil sa 94 r. Ako ležiaci pacient bol posledné 2 týždne svojho života. Lekári mu jeho stravovanie resp. pôst - hladovku raz do týždňa odporúčali.

anonym_54a6fa
Dnes o 06:17
@anonym_8977fd

Môj blízky príbuzný dodržiaval pôst roky. Každý týždeň v piatok nejedol nič, len pil vodu. Tento zvyk dodržiaval min. 35 rokov, možno aj viac. Bol vo výbornej kondícii ešte aj vo vysokom veku. Dožil sa 94 r. Ako ležiaci pacient bol posledné 2 týždne svojho života. Lekári mu jeho stravovanie resp. pôst - hladovku raz do týždňa odporúčali.

@anonym_8977fd len to clovek musi mat v poriadku cukor, aby sa nedostal do hypoglykemie. .

simsalabim
Dnes o 06:22

@anonym_autor mozno mas tie KT zle nastavene. Napriklad, nastaveny rezim a aj zapnute aktivity - toto je casta chyba. To, ze vaha kolise je normalne - staci ina miera zavodnenia, alebo ze si nebola na wc.... a u zeny ma cyklus velmi velky vplyv, u mna aj 1,5kg pocas cyklu.

Prerusovany post som robila niekedy aj ja, ale nerobil mi dobre na zlcnik. Mnohym ludom vsak vyhovuje.

anonym_54a6fa
Dnes o 06:23
@simsalabim

@anonym_autor mozno mas tie KT zle nastavene. Napriklad, nastaveny rezim a aj zapnute aktivity - toto je casta chyba. To, ze vaha kolise je normalne - staci ina miera zavodnenia, alebo ze si nebola na wc.... a u zeny ma cyklus velmi velky vplyv, u mna aj 1,5kg pocas cyklu.

Prerusovany post som robila niekedy aj ja, ale nerobil mi dobre na zlcnik. Mnohym ludom vsak vyhovuje.

@simsalabim tak post je vseobecne len pre zdravych ludi. ale to IF okno si vies dat aj sirsie.

anonym_de8422
Dnes o 06:25
@anonym_8977fd

prerušovaný pôst dodržiavam už dlhodobo. Mne to vyhovuje. Nezapisujem si žiadne údaje koĺko čoho zjem. Porcie mám skôr menšie. dokonca nejem ani po 18 hod. - zvyk ešte z domu kedy nás tak rodičia k tomu viedli. Boli odporcovia obezity a veľkej nadváhy. Som štíhlej postavy, mám 53 kg - váha síce nejde dole, ale aspoň si ju udržiavam. Necvičím. Vzhľadom k vyššiemu veku by bolo asi fajn, len prinútiť sa je horšie.

@anonym_8977fd 3x tyzdenne hodinka sa da najst, predpokladam ze nemas male deti

oceanahory
Dnes o 06:34

KT zjavne zle zapisujes alebo mas prijem zle nastaveny. Kto je v deficite, ten chudne bez ohladu na post, je uplne jedno v akom case ludia prijmu tie kalorie. Ak budes drzat post a v okienku, ked jes prijmes napr. 2000 kcal, kym tvoj prijem by mal byt niekde okolo 1600 kcal, aby si schudla, tak samozrejme neschudne ani pocas prerusovaneho postu. Mam obezneho kolegu, ktory cely den nic neje, iba vecer po prichode domov z prace...za to okienko ma vsak taky brutalny prijem, ze jeho zivotny styl je viacej na skodu, ako na uzitok. 🤷
Prerusovany post ma urcite svoje benefity, ale treba ho rovnako robit s disciplinou a okrem dodrziavaneho okienka, ked clovek je si treba riadne upravit aj stravu a prijem.

simsalabim
Dnes o 06:37
@anonym_54a6fa

@simsalabim tak post je vseobecne len pre zdravych ludi. ale to IF okno si vies dat aj sirsie.

@anonym_54a6fa ved ja viem, ja som kedysi skusala u nas menej znamu 5:2 - 5 dni normalna strava, 2 dni znizena na 500kcal na den. Ale potom som to nechala tak a schudla som s KT 20kg, na zaciatok to slo velmi pomaly, potom sa to rozbehlo. Vahu uz 2 roky drzim, mne KT velmi vyhovovali v tom, ze som nemusela vylucit ziadnu potravinu a mohla som jest niekolkokrat za den.

anonym_54a6fa
Dnes o 06:39
@simsalabim

@anonym_54a6fa ved ja viem, ja som kedysi skusala u nas menej znamu 5:2 - 5 dni normalna strava, 2 dni znizena na 500kcal na den. Ale potom som to nechala tak a schudla som s KT 20kg, na zaciatok to slo velmi pomaly, potom sa to rozbehlo. Vahu uz 2 roky drzim, mne KT velmi vyhovovali v tom, ze som nemusela vylucit ziadnu potravinu a mohla som jest niekolkokrat za den.

@simsalabim mna pri KT vadi to pocitanie. Asi som leniva.

simsalabim
Dnes o 06:51
@anonym_54a6fa

@anonym_54a6fa no je to iba disciplina a ta je pri chudnuti dolezita. A tym vazenim sa neucis, aka porcia je je vlastne "normalna". Takze aj teraz viem na navsteve alebo v restauracii, kolko z tej porcie asi mozem zjest a co uz jem navyse a podla toho urpavit zvysok dna.

biba_18
Dnes o 06:52

lenže if nie je dieta na chudnutie. baby už s tými bludmi fakt prestaňte…

@anonym_autor ty nechudneš lebo máš vysoký príjem. takže začni tam, a nerieš časové okno kedy to prijmeš…

anonym_8977fd
Dnes o 07:01
@anonym_de8422

@anonym_8977fd 3x tyzdenne hodinka sa da najst, predpokladam ze nemas male deti

@anonym_de8422 myslíš cvičenie? no jasné, možno by stačilo aj menej. Len sa donútiť a spraviť z toho zvyk.

anonym_de8422
Dnes o 07:03
@anonym_8977fd

@anonym_de8422 myslíš cvičenie? no jasné, možno by stačilo aj menej. Len sa donútiť a spraviť z toho zvyk.

@anonym_8977fd ano cvicenie myslim. Tak sa niekam prihlas, zaplat aby si chodit musela. Cvicenie vo vyssom veku je velmi dolezite na kosti, slachy, svaly.

autor
Dnes o 08:15
@oceanahory

KT zjavne zle zapisujes alebo mas prijem zle nastaveny. Kto je v deficite, ten chudne bez ohladu na post, je uplne jedno v akom case ludia prijmu tie kalorie. Ak budes drzat post a v okienku, ked jes prijmes napr. 2000 kcal, kym tvoj prijem by mal byt niekde okolo 1600 kcal, aby si schudla, tak samozrejme neschudne ani pocas prerusovaneho postu. Mam obezneho kolegu, ktory cely den nic neje, iba vecer po prichode domov z prace...za to okienko ma vsak taky brutalny prijem, ze jeho zivotny styl je viacej na skodu, ako na uzitok. 🤷
Prerusovany post ma urcite svoje benefity, ale treba ho rovnako robit s disciplinou a okrem dodrziavaneho okienka, ked clovek je si treba riadne upravit aj stravu a prijem.

@oceanahory nezapisujem zle, a nemám ich zle nadstavené. Zjavne to na mňa nefunguje. Všetci okolo chudnú a ja ani kilo.

bekiinka5
Dnes o 08:17

@anonym_autor asi máš zle nastavené tabuľky 🤔 ja som tiež premýšľala o tom prerušovanom pôste..neviem alebo skúsim dodržuavať7, 10,13,16,19 a strážiť si stravu 😊

autor
Dnes o 08:18
@anonym_54a6fa

@anonym_54a6fa toto mne nevadì, priam ma to baví. Mňa frustruje fakt, že sa to ani nepohlo. Videla som tu pár tém ako KT babám nefungujú, a len ich tu lynčovali že sú neschopné a majú ich zle nadstavené.

autor
Dnes o 08:20
@biba_18

@anonym_autor ty nechudneš lebo máš vysoký príjem. takže začni tam, a nerieš časové okno kedy to prijmeš…

@biba_18 ja mám príjem 1500 kcal tak prečo nechudnem? To je záhada však? Ak nemáš skúsenosť s IF neprispievaj.

autor
Dnes o 08:21
@biba_18

@biba_18 IF má aj iné pozitíva. Ale ty už písať nemusíš. Ďakujem

biba_18
Dnes o 08:27

@anonym_autor mňa fascinuje na základe čoho ty “vies” že nemám skúsenosť… áno, if nie je dieta…

natalka13
Dnes o 08:35
@anonym_autor

@biba_18 IF má aj iné pozitíva. Ale ty už písať nemusíš. Ďakujem

@anonym_autor biba ma pravdu IF je boom ako bol kolagen a podobne.
Je to o kaloriach a deficite.nik neschudne ak pocas okna nebude v deficite.
IF je predsa prirodzeny. Ranajky 7.00 vecera 17.00.
Uz za sociku toto zeny dodrziavali ze po 17.00 uz nejedli len to nevolali IF😀

anonym_a334f5
Dnes o 08:41

Toto bohapusté klamanie si sama sebe 😀 hej na teba nefunguje kalorický deficit a pri 1500 prijme si sa tak vyžrala, že musíš chudnúť 😂 a teraz tu o červenej čiapočke

anonym_475066
Dnes o 08:48
@anonym_autor

@biba_18 ja mám príjem 1500 kcal tak prečo nechudnem? To je záhada však? Ak nemáš skúsenosť s IF neprispievaj.

@anonym_autor no niekde musis robit chybu, lebo ak by si bola skutocne v deficite, tak chudnes.. Ja som aktualne schudla 3kg za 2mesiace. Nie z nadvahy, len pre dobry pocit a udrzanie si optimalnej hmotnosti..A to uz som v prechode, takze to ide fakt tazsie.. Prerusovany post ja dodrziavam cely zivot, nechuti mi jest rano, ani neskoro vecer, takze to mam prirodzene tak.. Neexistuje, ze ak budes v deficite, ze sa 4 mesiace nepohne vaha.. Moze sa stat, ze stoji tyzden, dva, cez menzes a pod..ale nie 4 mesiace.. Tak bud si daj poradit tu zenam, co robia s KT alebo skus cez AI si dat vypocitat, kolko potrebujes jest. Ja som chudla tak, ze mi denne davky ratala prave AI. Vazila som vsetko poctivo - to je klucove a podla mna tu zlyhava najviac zien..Ze po case zacinaju odhadovat. A to je presne cesta do pekla, lebo maju pocit, ze dodrzuju, ale pritom nedodrzuju, co maju.. A ja som odhodlana pokracovat vo vazeni si jedla aj nadalej, lebo uz sa mi stalo presne to, ze som bola s vahou spokojna, prestala som vazit a za pol roka som mala zase tie blbe tri kila spät.. Ja som zistila, ze to vazenie jedla ma aj dalsie benefity - kupujem menej potravin, menej plytvam a viem presne, co mam nakuoit, nekupujem bezhlavo. Takze doma potom mam naozaj len to, co je zdrave pre mna.. uplne som prekopala system stravovania..

biba_18
Dnes o 08:49

@anonym_a334f5 vieš čo, nie je to vždy tak ako píšeš. ako, súhlasím s tebou že pravdepodobne nesprávne trekuje, ale ten zvyšok môže mať aj iné príčiny - plus nevieme koľko chce schudnúť… lenže jej zbytočne radiť, ona vie všetko len chce vedieť či má ísť do if, či ju zázračne zachráni 🤷‍♀️

oceanahory
Dnes o 08:51

Prepac, nechcem ta urazit, ale mala by si si prestat klamat. Deficit funguje na kazdeho cloveka na tejto planete, pokial by nefungoval, tak by neexistovala podvyziva, anorexia a pod... Takze bud mas tabulky zle nastavene alebo zle zapisujes, je to take jednoduche. Ja som s tabulkami schudla dokopy cca. 10 kg. Vahu si uz dlhodobo udrziavam, kedze viem ake su pre mna rozumne mnozstva. Aj u man to islo pomalsie, ako ked niekto je schopny schudnut 3-4 kg za mesiac...u mna to bolo mozno 1 max 2 kg mesacne, asi je to tym, ze mam aj znizenu funkciu stitnej zlazy. Takze mi to trvalo dlhsie, ale aktualne mam 56 kg pri vyske 168 cm a to len vdaka KT tabulkam, deficitu a pravidelnemu pohybu. Ziaden zazrak a hlavne ziadne vyhovorky.

anonym_4ca49c
Dnes o 08:54
@anonym_autor

@oceanahory nezapisujem zle, a nemám ich zle nadstavené. Zjavne to na mňa nefunguje. Všetci okolo chudnú a ja ani kilo.

@anonym_autor neexistuje žiadna výnimka. Pokiaľ máš deficit nie je možnosť aby si nechudla. Ja som tiež v deficite, za 2 mesiace sa mi váha nepohla ale z pasu išlo dole 10cm a z brucha 8. Aj z iných partii ale nie sú až tak výrazne ako tieto dve. Pridala som cvičenie, silové aj kardio, čiže to pripisujem tomu.
Čiže bud nezapisujes správne alebo to máš zle nastavené - iná možnosť neexistuje.

anonym_0541fe
Dnes o 09:11

Ja milujem ako tu na koniku su same zeny, na ktore neplatia zakony termodynamiky. Mala by si sa ozvat nejakym vedcom, dostanete este aj nobelovu cenu za objav perpetum mobile.

Strana
z3