Prerušovaný pôst a zníženie príjmu kalórií: Skúsenosti?
Nedávno som videla dokument o prerušovanom pôste a hladovke.
https://www.stvr.sk/televizia/archiv/22971/592916
Viem o čom hovorili, spomínali však aj poznatok, že v stravovacom okne treba znížiť aj príjem kalórii. Ja sa stravujem podľa KT, presne vážim, dodržiavam a za 4 mesiace ani kilo dole🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Včera na váhe o 1kg navyše. Zvažujem prerušovaný pôst a znížiť príjem jedla, lebo mám aj tak reálny problém všetko zjesť. Jem preto aby boli K T v zelených farbách a je mi to veľké množstvo. Aké máte skúsenosti vy s prerušovaným pôstom a menším objemom jedla? Ďakujem za príspevky do diskusie.
@anonym_autor pri prerušovanom pôste sa automaticky ráta s tým, že človek do seba dostane menej kalórií, keďže sa vynecháva jedno jedlo. Ja som končila s jedením o 19h a prvé jedlo som mala medzi 11.30-12.0h podľa času v práci. Schudla som 8 kg za 4 mesiace. Kalórie som nerátala, jedla som rovnako ako predtým, jedine som vynechala raňajky. Co bolo ale u mňa najkalorickejšie jedlo dňa, vždy sladké. Váhu si držím už rok, raňajky vynechávam len 3x do týždňa. Ale pozor, žiadne mlsanie pomedzi, jedla som vyslovene len 2x denne. Nic navyše okrem kávy a čaju. A jediný pohyb som mala 5km prechádzky rýchlou chôdzou 2-4x týždenne.
@anonym_b369e7 super, ďakujem za odpoveď
prerušovaný pôst dodržiavam už dlhodobo. Mne to vyhovuje. Nezapisujem si žiadne údaje koĺko čoho zjem. Porcie mám skôr menšie. dokonca nejem ani po 18 hod. - zvyk ešte z domu kedy nás tak rodičia k tomu viedli. Boli odporcovia obezity a veľkej nadváhy. Som štíhlej postavy, mám 53 kg - váha síce nejde dole, ale aspoň si ju udržiavam. Necvičím. Vzhľadom k vyššiemu veku by bolo asi fajn, len prinútiť sa je horšie.
@anonym_8977fd výborne, ďakujem za príspevok a skúsenosti
Prerušovaný pôst som držala od januára, schudla som 8 kg ktoré som chcela schudnúť. Nič som si nevážila, nezapisovala do kt.
@maca1984 super 🫶
No tie hodnoty prijmu v kt su odporucane, aby si NEPREKROCILA denny prijem potrebny na chudnutie. Nie ze musis jest dovtedy, kym nesplnis povinny denny limit. Takze tebe uz nechuti, ale jes nasilu. No ak k tomu nespravne zadavas vydaj, tak necudo, ze nechudnes.
@anonym_autor mňa fascinuje na základe čoho ty “vies” že nemám skúsenosť… áno, if nie je dieta…
@biba_18 nikto sa tu nepýta na tvoj názor a nepolemizuje či je to diéta. Tu si s tým začala. Keby si ho mala, napíšeš skúsenosti, či už pozitívne alebo negatívne. Ale napísala si len svoju kritiku, ako všade inde a nič k veci . Takže dovidenia, choď mudrovať inde.
Môj blízky príbuzný dodržiaval pôst roky. Každý týždeň v piatok nejedol nič, len pil vodu. Tento zvyk dodržiaval min. 35 rokov, možno aj viac. Bol vo výbornej kondícii ešte aj vo vysokom veku. Dožil sa 94 r. Ako ležiaci pacient bol posledné 2 týždne svojho života. Lekári mu jeho stravovanie resp. pôst - hladovku raz do týždňa odporúčali.
@anonym_8977fd super, pôst, prerušovaný, alebo aj iný má pozitívne účinky na organizmus 👍Samozrejme, ak nie sú kontraindikácie.
@oceanahory nezapisujem zle, a nemám ich zle nadstavené. Zjavne to na mňa nefunguje. Všetci okolo chudnú a ja ani kilo.
@anonym_autor "Všetci okolo chudnú a ja ani kilo." To je zakon zachovania energie. Ak vsetci okolo chudnu, tak tie kila musia niekde skoncit ... 🙂
@anonym_autor biba ma pravdu IF je boom ako bol kolagen a podobne.
Je to o kaloriach a deficite.nik neschudne ak pocas okna nebude v deficite.
IF je predsa prirodzeny. Ranajky 7.00 vecera 17.00.
Uz za sociku toto zeny dodrziavali ze po 17.00 uz nejedli len to nevolali IF😀
@natalka13 IF nie je boom. Je už aj vedecky dokázaný, súvislosti a prospech. Už neprispievaj ak nemáš skúsenosť.
@anonym_autor "Všetci okolo chudnú a ja ani kilo." To je zakon zachovania energie. Ak vsetci okolo chudnu, tak tie kila musia niekde skoncit ... 🙂
@anonym_6836c6 možno vďaka zdravotným problémom, menopauze? Tak ale na koni sa hádžu ženy zo skaly a sú tie hlupane, ak niečo nefunguje, však? 😀
Toto bohapusté klamanie si sama sebe 😀 hej na teba nefunguje kalorický deficit a pri 1500 prijme si sa tak vyžrala, že musíš chudnúť 😂 a teraz tu o červenej čiapočke
@anonym_a334f5 nie nefunguje. Maj sa 😘 Je tu x príspevkov o rôznych typoch chudnutia a ochoreniach. Opäť problém čítania s porozumením, kedy máš potrebu prispievať do diskusie a nemáš čo k veci. Choď do inej diskusie šíriť múdra. Ak si si nevšimla, v diskusii prispeli aj ženy ktoré majú skúsenosť. A na to.som sa pýtala.
@anonym_b369e7 lenže pri if žiadne jedlo vynechávať netreba, možeš si len zmenšiť rozostupy medzi jedlami, if nie je o nižšom prijímaní kalórií… o nižšom prijímaní kalórií je nižšie prijímanie kalórií 🤷♀️
@anonym_a334f5 vieš čo, nie je to vždy tak ako píšeš. ako, súhlasím s tebou že pravdepodobne nesprávne trekuje, ale ten zvyšok môže mať aj iné príčiny - plus nevieme koľko chce schudnúť… lenže jej zbytočne radiť, ona vie všetko len chce vedieť či má ísť do if, či ju zázračne zachráni 🤷♀️
@biba_18 Bibka, alebo Blanka, nikde nepíšem, že viem všetko. Keby si ty vedela všetko, vedela by si, že ak nemáš čím prispieť do diskusie tak neprispievaš. Vasilisa koníkovská 😀
@anonym_autor ja sa tajto stravujem uz roky tym ze jem len v okne a to cca 013 stej a vecer potom medzi tym nic..a nechudla som. Teraz na stare kolena som sa zacala trosku hybat stepper snazim sa 8-10 000 krokov na nom denne a od polky januara som schudla 3 -3,5 kg...2 tyzdne som necvicila koli chorobe inak kazdy den..teraz by som chcela dat jeden den celodenny post..Dnes je velky piatok tak davam si prvy dnes vhodna prilezitost. Jedla som vcera o 19stej..planujem sa najest az zajtra na obed. Tak som zvedava ci to dam. Ja cely den nemam problem jest horsie to bude vecer kedze som dlho hore. Inak tiez mam o kilo viac co som sa rano postavila na vahu. No kolisanie niekedy suvisi aj s cyklom zeny. Plus budem mat 50 tak je to uz take tazsie s tou vahou hybat smerom dolu a nechcem schudnut z vysokej vahy..momontalne mam 55 treba mi na tuch 52 sa dostat...minule som si stiahla kaloricke aj vymazala to zapisovanie nieje premna.
Ze mate chut pomahat takym arogantnym puciam ako autorka. Vsetky odpovede zhejtovala.
@anonym_autor nevieš všetko ale píšeš ako by si vedela. nie, samotný IF ti nepomože schudnúť. iba deficit.
Ze mate chut pomahat takym arogantnym puciam ako autorka. Vsetky odpovede zhejtovala.
@anonym_da1d9a nezhejtovala. Asi nevieš čítať. Negatívne reagujem na príspevky, ktoré sú NIČ k veci. Nečakám len pozitíva a chvály, skúsenosti môžu byť rôzne a tie ma zaujímajú.
Autorka, ale to ti je jasne, ze ak si nechudla pri KT tak nebudes chudnut ani pri prerusovanom poste?...podla mna tak ci tak prijmes privela kalorii aj v danom okienku a vlastne na tom budes rovnako 🤷, ak nie horsie, lebo budes uz taka hladna, ze sa prezeries...
Napr. u mna prave pre toto nefunguje prerusovany post, ja musim jest mensie porcie, viackrat denne, inak ma prepadne vlci hlad a mam tendenciu sa prezrat. Aj pocas postu to pojde iba skrz deficitu, takze budes zjavne na tom rovnako. 😏
@anonym_da1d9a nezhejtovala. Asi nevieš čítať. Negatívne reagujem na príspevky, ktoré sú NIČ k veci. Nečakám len pozitíva a chvály, skúsenosti môžu byť rôzne a tie ma zaujímajú.
@anonym_autor Vsetky su k veci. Nechudnes, lebo nemas spravne nastaveny deficit. A mikroziviny. Cau.
aj tak je zaklad mat v poriadku psychiku. Bez toho to nejde. A je uplne jedno ci IF ci KT...
@anonym_autor ja som mala podobny problem, tak som zacaka drzit 36 hodinovy post ( 1xdo tyzdna, za mesiac -2kg) a jem iba striedmejsie ale vsetko si doma varim ( ziadne noky, tortyli a pod kupovane) a prvy den po poste opatrne treba so sacharidami a cukrami..skus aj menej vody pit, u mna bol to problem a telo drzalo vodu ako som zacala menej pit, rozbehlo sa to ....este u mna zavazil spanok - 8 hodin, je to dolezite...drz sa
@anonym_autor ja som mala podobny problem, tak som zacaka drzit 36 hodinovy post ( 1xdo tyzdna, za mesiac -2kg) a jem iba striedmejsie ale vsetko si doma varim ( ziadne noky, tortyli a pod kupovane) a prvy den po poste opatrne treba so sacharidami a cukrami..skus aj menej vody pit, u mna bol to problem a telo drzalo vodu ako som zacala menej pit, rozbehlo sa to ....este u mna zavazil spanok - 8 hodin, je to dolezite...drz sa
@anonym_f9bf64 spanok je dolezity aj kvoli organom aj kvoli regulacii Kortizolu
@biba_18 ja mám príjem 1500 kcal tak prečo nechudnem? To je záhada však? Ak nemáš skúsenosť s IF neprispievaj.
@anonym_autor ale mas spravne nastaveny pomer tuky cukry bielkoviny? sportujes? nemas stres? mas dost spanku?
@anonym_autor ale mas spravne nastaveny pomer tuky cukry bielkoviny? sportujes? nemas stres? mas dost spanku?
@anonym_54a6fa Na nic z toho sa nepyta. Iba na post. Lebo chce schudnut.
@anonym_54a6fa Na nic z toho sa nepyta. Iba na post. Lebo chce schudnut.
@anonym_da1d9a Tak sa mi to zmylilo s inou debatou kde sa spomina KT.
treba si pozriet dokument. Tu nejde len o samotne chudnutie, ale aj to zapalove procesy v tele a aj o vyuzitie pri onkologickych pacientoch. Post ma urcite nejaky vyznam, Nie len ze sa telo dostane do stavu ketozy a zacne po cukroch spalovat konecne tuky...Nase telo je jedna velka tovaren. Uz dlho sa riesia chronicke ochorenia len liekmi , vsade strasia ze z chronickeho ochorenia moze prist rakovina, preco lekari nespomenu ake to je bojovat bez pomoci liekov, a ze zaklad imunity je prave v nasich crevach.....Nehovoriac o tom, ze do nas tlacia ATB a same analgetika...Aj oni mozu za to, ze uz mame davno ATB rezistentne kmene...a jedine co nas zachrani, su nase parazity a bakteriofagy...
Zial farmaceuticke spolocnosti by tym padom nemalo take zisky, ze? Kazdy lekar profituje z predpisanych liekov...
treba si pozriet dokument. Tu nejde len o samotne chudnutie, ale aj to zapalove procesy v tele a aj o vyuzitie pri onkologickych pacientoch. Post ma urcite nejaky vyznam, Nie len ze sa telo dostane do stavu ketozy a zacne po cukroch spalovat konecne tuky...Nase telo je jedna velka tovaren. Uz dlho sa riesia chronicke ochorenia len liekmi , vsade strasia ze z chronickeho ochorenia moze prist rakovina, preco lekari nespomenu ake to je bojovat bez pomoci liekov, a ze zaklad imunity je prave v nasich crevach.....Nehovoriac o tom, ze do nas tlacia ATB a same analgetika...Aj oni mozu za to, ze uz mame davno ATB rezistentne kmene...a jedine co nas zachrani, su nase parazity a bakteriofagy...
Zial farmaceuticke spolocnosti by tym padom nemalo take zisky, ze? Kazdy lekar profituje z predpisanych liekov...
@anonym_54a6fa do ketozy sa pri IF nedostanes.
@anonym_autor pri prerušovanom pôste sa automaticky ráta s tým, že človek do seba dostane menej kalórií, keďže sa vynecháva jedno jedlo. Ja som končila s jedením o 19h a prvé jedlo som mala medzi 11.30-12.0h podľa času v práci. Schudla som 8 kg za 4 mesiace. Kalórie som nerátala, jedla som rovnako ako predtým, jedine som vynechala raňajky. Co bolo ale u mňa najkalorickejšie jedlo dňa, vždy sladké. Váhu si držím už rok, raňajky vynechávam len 3x do týždňa. Ale pozor, žiadne mlsanie pomedzi, jedla som vyslovene len 2x denne. Nic navyše okrem kávy a čaju. A jediný pohyb som mala 5km prechádzky rýchlou chôdzou 2-4x týždenne.
@anonym_b369e7 vynechala si 500-600 kcal cize si bola v deficite a chudla si.

@anonym_autor biba ma pravdu IF je boom ako bol kolagen a podobne.
Je to o kaloriach a deficite.nik neschudne ak pocas okna nebude v deficite.
IF je predsa prirodzeny. Ranajky 7.00 vecera 17.00.
Uz za sociku toto zeny dodrziavali ze po 17.00 uz nejedli len to nevolali IF😀
@natalka13 nepýtam sa na názor. Pýtam sa na reálne skúsenosti. Dovidenia pani