Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@yennn ta co si? Samozrejme ze to myslim vazne,ved nemozem mat zadok jak slon do konca zivota,nie? 😀 😀 😀
Ja som to skor myslela tak,ze ked si dam ciel do konca roka mensi a cistou nahodickou,v ktoru ani nedufam,sa stane taky obrovsky zazrak,ze schudnem hoc aj o pol kila viac ako som si stanovila-puknem od stastia 😀 😀 😀 😀 😀
@missy97231 7 kg do konca roka nie je vela ak mas obrovske odhodlanie. Pred 3 rokmi som za 3 mesiace schudla 20 kil so strankou chudnutie-ako a to asi tak: 1 tyzden: -4kg, 2 tyzden:-3 kg,3 tyzden:-2 kg a potom kazdy dalsi tyzden dole cca 1-1,5 kg. Bolo to rychle,ale drasticke chudnutie,jojo efekt nemalo (ten prisiel az v tehotenstve) ale bolo to tazke,primala som len 4 tisic Kj za den-niekedy aj menej ked som chcela byt v ten den na seba pysna-ja viem,blbe a nerozvazne,ale bola som vtedy hlupe 17 rocne decko a chcela som schudnut zo dna na den. Teraz som uz rozumna,fakt 😀 😀 😀 😀 😀
@missy97231 neboj, aj ja som dala tolko 😀 Baby tu sa len boja dufat. No a ja dufam, ale samozrejme ked sa podari 3-4-5kg tak tiez budem rada, nie? 🙂
Podla mna je to realne, ak sa do toho s verbou pustis. Fakt 🙂
@smarti @elvera @adky
baby, ale fakt - poddimenzovavat si ciele, len preto ze si neverime, nie je moc rozumne. Prilis velke oci je samozrejme tiez blbost, ale maly ciel si dat je tiez nie dobre. Co ak vas to bude zvadzat sa "flakat"? Sak ja dam 2kg za 2 tyzdne, tak naco sa budem 3 mesiace trapit, nie? 😀 😀 😀
@yennn no dobre, tak mi tam daj -4, ale ako to mám dosiahnuť? Teda ako asi viem = nežrať a vydať energiu aj ináč ako pobehovaním okolo detí a domácnosti. A ako je to s tým naším jedením počas kojenia? Babenky čo a ako budeme jesť, aby to malo efekt, ale aby sa to neodrazilo negatívne na mliečku a drobcovi?
idem ja babenky spinkat, od zajtra nas caka tazky boj. 😒 treba sa dobre vybuvkat a psychicky sa pripravit na chudnutie, na muza a hlavne na moju svokru, co zasa na mna vymysli. tak dobru nocku
************************************************************************************************************************
BABY AKO SOM SLUBILA, TABULKA JE HOTOVA, KUKI TU NA LINKU:
************************************************************************************************************************
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0ApuYMK...
Verim ze to tam najdete, skontrolujte si vsetky, ci su vase udaje spravne, pisala som tak ako mi chodili spravy, takze poradie je cisto nahodne.
Dajte vediet zmeny.
PLUS: nevedela som to vymysliet inac, kedze parametrov je 3 (osoba, miery, datum), tak by musela byt tabulka trojrozmerna, aby to bolo prehladne. Ak ma niekto lepsi napad, tak dajte vediet, ja az take velke skusenosti nemam.
@yennn je to ok podla mna 😉 akurat - ze ja sa merat nebudem kazdy tyzden 😀 staci raz za mesiac, nee? ale vazim sa kazdy pondelok... takze OK 😉
@missy97231 inač mame rovnake miery čo sa tyka pasu a zadku, som kukala tabulku 🙂
@vejula 😉 a co vyska a vaha tvoja? dost to zalezi aj na vyske,,, a ja som z tych mensich 😀 vsak sa vravi,,, dobreho vela neurastie, ze? 😉
@missy97231 no ja som tiež malička, mam 161cm a važim... no vlastne ani neviem zajtra sa odvažim tak niečo okolo tej 60tky
Ahojte, mozem sa k Vam pridat? 🙂
Schudnut sa snazim viac ako rok ale nedari sa, pred tehotenstvom som vazila 62 kil v den porodu nejakych 84 kil a po porode cca 80 kil 😀 a to maly vazil 3.6 kil. 😀 Odvtedy mi vaha kolise plus minus 3 kila. Kojim doteraz, snazim sa zdravo jest, chodim casto s malym na dlhe prechadzky, bicyklujem a sem tam aj trosku pocvicim a vaha nie a nie klesnut dole. 😠
Rada by som skusila s Vami schudnut, alebo sa aspon podporit v chudnuti 😉
ahojte maminky.mozem ist k vam?veru aj mne treba zhodit.malinka som 163-164cm (tak nejak 😀 ) a teraz 66kg mam 😠 .pred tehotenstvom som mala 58-60kg v den porodu 85kg.chudla som riadne rychlo.9 mesiacov po porode som mala 25kg dole,bola som stastna,no prislo leto a zas som pribrala a teraz o nie a nie ist dole 😠 asi preto,ze ponocujem a aj teraz som chlebik s rybkavou pomazankou do seba natlacila 😠 .do konca roka by som chcela mat 60 kg a do maja 56.to by som fakt spokojna bola.potom do augusta este dake 2-3kg.ak by som takto o rok mala 53-55kg,tak som stastna,lebo potom sa chceme zas o druhe mimi snazit a ja nechcem zacinat na vysokej vahe,lebo ak to bude so mnou tak,ako pi prvom tehotenstve a tak vela priberiem,tak to uz veru dobre nebude 😠 .to sa uz bude potom velmi tazko zhadzovat.do posilovne nemam kedy chodit,ale teraz mi muzik v tescu taky stroj na chudnutie kupil za 6 euri.posilnovac na nohy.celkom sikovne to je.uz mam aj svalovicu 😀 .
Tak a prave som zistila, ze mam z vas najvacsiu rit 😀
Inak, ono pri spravnej konstalacii hviezd sa chudne zdravo asi pol kg za tyzden, ak sa clovek preziera, tak ten prvy mesiac pri rozumnom obmedzeni stravy moze byt kludne aj 5 kg, co sa voda vyluci 🙂 Ale kedze kojim a chudnem po x-ty raz, mozno to tak dobre nepojde a zbytocne sa demotivujem, tak naozaj mi zatial staci do konca roka schudnut 6 kg, aj to by som aspon dajsie jedny rifle na rit natiahla a bolo by fajn 🙂
Tabulecka je super 🙂
Dobré ránko babule 🙂 🙂 🙂 🙂
Tak som zistila, ze nocne kojenie ma celkom aj vyhody - clovek moze obcas vklude popremyslat, hadajte nad cim som vcera v noci premyslala ja? 😀 A tak som maleho ulozila do postielky a sla som zo suplika vydolovat moj dietny zapisnicek - dlhorocny pomocnicek, uz je na stole 🙂 🙂 🙂
A dnes rano som aj nasla meter, takze som sa prvykrat v zivote pomerala sama. Nie je to sranda. Miery ma nepotesili, ale ani neprekvapili. Nie je jedno, ci sa meriam nahata, alebo v spodnom pradle, tiez jeden maly nadych a prsa mam o 3centi vacsie 😀 Takze - kto sa meriate v spondom pradle, podstatne je merat sa stale v tom istom, asi.
Ale baby - ja som dnes rano vstala s takym nadsenim, ako uz davno nie. Tesim sa, ze sa do toho pustame spolu 🙂 🙂 🙂
@missy97231 absolutny suhlas, ja sa tiez nebudem merat kazdy tyzden, aj v jednom nemenovanom studiu meraju len raz za 6tyzdnov. Kedze sa neviem poriadne sama odmerat, tak kazdy tyzden by to bolo +-2cm vsade bez ohladu na to, ci chudnem alebo nie. Za mesiac snad uz bude vysledok vidiet 🙂
@dominikuska podporime, podporime, neboj. Sup sem Vyska, vaha, aj miery ak chces, zapisem ta
@bobocka vitaj, mam ta zapisanu. Takze citajme, pisme, povzbudzujme sa.
Ja uz som dnes dala chlebik s kuracou sunkou, paradajku a uhorku. Pre niekoho je to normalka, ale ja by som tych chlebov za normalnych okolnosti zjedla podstatne viac, a tiez bez tej zeleninky. Takze som na seba hrda 😀 😀

rozmyslam ze ja som si teda dost "nadsadila" 🙂 asi som moc trufala,,, alebo naivna??? 7kg dole do konca roka?? no vsak uvidime 🙂