Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky ja som tiez tie problemy nemala, dokonca ani so zilami. Aj ked ... na ultrazvuku vacsinou doktori (nastastie celkom normalne a taktne) skonstatovali, ze asi to bude trosku menej vidno, pretoze ta brusna stena je "trosku hrubsia" 😝
Ale teda kamoska to schytala se vsim vsudy - v tehu nepribrala ani kilo, lebo sa bala. A predsa jej doktori surovo nadavali, a pri UZV vraveli ze "nic neuvidime, lebo ste tucna" ... fuha.... tak to by som fakt nechcela
@michele11 ja mam tiez rada jesen, takze som rada ze som neni jedina "nenormalna" 😀 😀 😀
Ale tu je krasna modra obloha a slniecko. Aj napriek tomu ze mi jesenne pocasie neprekaza, pripustam ze slniecko ma scasu na cas dobije, to je proste prirodna zakonitost. Aj ked mam rada dusickove pocasie, priznavam ze ked po dlhom case zasvieti slniecko, je nam akosi lahsie vsetkym...
Dakujem za polievocky, nieco skusim. Cibulacku isto nie, uz som pisala ze odkedy som sa pustila do chudnutia, tak maleho zacalo viac boliet brusko, asi z mojej zeleniny. Ale budem na nu mysliet az nebudem kojit 🙂
@yennn presne tak, slniecko je skvele na dobitie bateriek, mam rada, ked je jesen slnecna, vsetko naokolo je farebne a preziarene slnieckom, ale ked pridu jesenne dazde, som vo svojom zivle, milujem sa vtedy tulat po meste, alebo kade tade 🙂 . Ked maly neznasa cibulu, neskusila si cervenu cibulu? Je o nieco lahsia a lepsie stravitelna, mozno by mu nevadila. Alebo nahradit porom, ci ani to nie?
@michele11 neviem nemam to odskusane, nemam na mysli prave cibulu, ale viem ze patri k potravinam, ktore vo vacsom mnozstve nafukuju. Skratka jak som do stravy pridala viac zeleniny, tak zacalo ho pučiť, a to ma uz 11 mesiacov a svoje koliky uz ma za sebou par mesiacov....
Som z toho dost sklamana a na isty cas ma to aj trosku demotivovalo, priznam sa.
Neprestanem kvoli tomu kojit, lebo kojenie je dolezitejsie. Ale priznam sa ze niekedy by som najradsej.... lebo moje vysledky by boli uplne o niecom inom, keby som si mohla dat zeleninovy salat...
Ale toto uz tu nerozoberajme, aby sa tu zase nerozpustala zbytocna diskusia o kojeni vs, chudnutie vs. cvicenie 😀
@yennn Ahoj zlatik, nieje to pre mna smiešne a vôbec, neviem kde si na to prišla že ti to nič nerobí 😨 ...... každy šport niekde začína a každy pohyb je spálenie kalorii , nič nejde naraz a neda sa hned nasadiť tempo a spáliš 500cal , proste začať a vydržať ako so všetkým ....som na teba hrdá , a nemaj strach som tu aby som ťa donutila nepoľaviť a vydržať a hlavne dosiahnuť cieľ aj ked len malým pričinením... 😀
Ja si robím všetko na kvapke ol.oleja aj do šalatu by sa mal dať pár kvapiek lepšie sa vstr. vlaknina, a syr je super do šalátiku s cereáln.rožkom 😀
Jáááj ako ti závidím ten odpočinok vonku pri kočíku , určite si nabrala síl a energie hihihi hor sa do chudnutiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa silvester je tu raz dva hihihihi 😀
tak vidim že som tu sama 😒 idem papa
@michele11 ved doktor moze vsetko, on je predsa pánboh, nie? Vacsina ludmi, ktori maju nadvahu vysoko opovrhuju a nesnazia sa to nijako zakryt 😖
@debbie ano, musim povedat ze to slniecko ma trosicku dobilo, v kombinacii s tym, ze sme sa dnes po velmi dlhej dobe celkom dobre vyspinkali. Po vcerajsej depke myslim ze mi to pomohlo. Ide mi to krasne, ale uprimne, budem rada ak budem stagnovat a nebude plus ☹ Ale uz som zase späť! 😀 😀 😀
Este raz dik za ten podpich s bicyklom, som bola na seba celkom hrda, dokonca sa mi podarilo nalacno, tak ako ste si rozkazali, pane! 😀 😀 😀
@yennn si jednička a vždy si spomen ako si sa cítila..... predtým ako sa začneš prehovárať, uvidíš že hned budeš v teplakoch a ked je pekne daj bicyk k malemu von na terasu a šlap tam na vzduchu..časopis do ruky a šlapemééééééééééééééééé pri poslednej str.nebudeš ani vbedieť ako ti tu ubehlo...samo 😀 , moja skusenosť.
@debbie no, co ti ja viem... spominat si na to, ako som sa citila by mozno v tejto fazi nebol dobry napad. Po 2 km ma tak boleli stehna.... 😀 😀 😀 😀
S tou terasou neviem, asi som moc leniva na to, aby som sa obliekala, obuvala a este aj potom riesila ci mam umyvat spodok bicykla. Praveze ste mi s @adky moc pomohli, ked ste ma prehovorili, ze sak sa neprezliekaj, bicykluj len tak v tom co si... tak som v papuciach 🙂
Ked uz sme pri tom - strasne rada by som si vyrazila na normalnom bicykli, ale na tom som nesedela uz ... no od leta 2008, lebo v lete 2009 som bola tehu. A chudacik mam ho novucicky a zapada tam prachom, fňuk 😀
Ale napadlo ma ze by som z neho vymontovala svetla a dala na kocik, ked pojdem vecer s malym von... ale to uz je ina tema 😀 😀
no tak ja akurat varim obedik kym malicky spinka. cestovinky a zeleninu uz som poriadne hladna....
momentalne popijam kavicku to je pohodicka
no tak obed uspesne za sebou a 1,5 l min v sebe joooj ale som na seba hrda 😀
@yennn neviem, kym som neotehotnela, bola som na tom relativne dobre, pod 70 kg, este aj po porode pohoda, len od jari som riadne nakysla 😠 . A hlavne, moja doktorka ma asi 150 kileciek, cize usta by si nemohla otvarat 😀 😀 😀 Ale nejde o to, ci sme tucne teraz, ale tehotnej by si to podla mna nemal nikto dovolit povedat 😠 , dobre, niektore sa prezieraju, ale ma to svoju pricinu a najma chlap - doktor, ktory to nikdy nezazil, by ma drzat hubu a krok 😠 😠 😠
@michele11 ja som to myslela vo vseobecnosti s tymi doktormi. Ja nebudem klamat, problemy s nadvahou ma tu a tam sprevadzaju uz od puberty. Takze dovol mi trosku ta s tym oboznamit - bolia ta kolena? Schudni! Boli ta chrbtica? Schudni! Bolia ta klby? Schudni! Bolieva ta hlava? Schudni! Nedari sa ti otehotniet? Schudni! (mimochodom, potvrdzujem, toto jedine zabera 🙂 ) Vypadavaju ti vlasy? (teraz prehanam) Schudni! ........................................... Skratka to, co by bolo normalne u doktora vysetrene, ak by to bol stihly clovek, sa nevysetruje, ked je to clovek s nadvahou....
@anickamaros super, len tak dalej! 🙂 Uvidis pôjde to.
ahojte baby, u mna dnesny den otras, co sa jedla tyka, radsej sa budem tvarit ze dnesok sa ani nestal 😠 okrem toho peciem na jednu svadbu tortu a kolac (marlenku 🤐 ), zajtra to chcem naplnit a ozdobit, poviem vam ze to bude velka skuska pevnej vole 😝
@yennn priznavam, ze toto som nezazila a neviem si predstavit, ze by ma doktor odbil s tym, ze mam chudnut a potom uz bude dobre. Ako keby chudi ludia nemali choroby. Ale na druhej strane, o bolestiach chrbta a klbov by sa dalo polemizovat, bolia ma teraz viac, ako kedysi. A aj ty osobne si sa s tym stretla??? No neviem, ale hadam sa uz toho definitivne zbavis, sledujem tvoje nove profilove fotky a dost ti vidno na tvari, ze si zhodila. Ja mam este jedno stastie, ze som dost vysoka, cize staci sirsia tunika a kila na mne nejako extra nevidiet, ale co z toho, ked doma treba obcas aj speky ukazat 😀 .
ahojte baby, tak sa dobrovolne priznavam, ze som dnes hresila ☹ boli sme rano u ocneho, lebo malemu trosku ubieha lave ocko dovonka a povedali nam, ze je kratkozraky, ze budeme nosit okuliariky, tak som z toho bola hrozne nestastna 😒 ako napisala maya30, tiez sa budem tvarit, ze dnesok nebol a zajtra budem posluchat, slubujem. 😅
Ahojte, toto som dnes mala na veceru
http://www.chudnutie-ako.sk/recepty/pahrebove-z...
a posluchla som - bez masla a bez soli. Tak to je jake sado maso 😎
@maya30 @katkav dievcence, niezeby som chcela povolovat zo svojej prisnosti 😝 ale ak sa naozaj budete zajtra spravat tak ze dnesok sa nestal , tak vam to s vahou nic neurobi. Problem je v tom, ze to chce ovela viac pevnej vole, nez vcera, ked ste (dufam) sli naplno. Zajtra drzim palce, aby ste do hresenia nesklzli opat 😉
este som sa chcela vystazovat, ze mam hlavu v smutku, bola som dnes u zenskeho na vysetreni, lebo mam dlhodobe hormonalne problemy a bohuzial nasadil mi antikoncepciu aby sa mi zrovnali hormony....tak uz som na nervy ze ci z toho nepriberiem...myslite ze sa tomu neda zabranit aj ked sa budem takto dietne stravovat ? (teda nemyslim zrovna tak ako dnes 😝 )

) no ja s vyprazdnovanim nemam problem stači olyzat lyzicku od jogurtu ked maleho krmim .))) a vody ja vypijem dost cez den len rano to trocha trva 🙂)