icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

katusradus
4. nov 2010

@yennn ahoj už ti povedal niekto,že sa podobáš na Magdu Vášaryovú,mne ju na fotkách velmi pripomínaš 🙂 baby neviem či tu máte niekto skúsenosti s Mirenou a chudnutím resp.priberaním, či nie je tam pes zakopaný v mojom prípade 😖

debbie
4. nov 2010

@yennn no myslela som na ten pocit nie únavy ale že to maš za sebou a kolko si spálila 😀
bicyk normalny si dnes moha dať aj s malým ved ti sedí už nie?? bolo aj krásne 😀

debbie
4. nov 2010

@yennn a ozaj @katusradus mi to vzala s úst chcela som ti to napísať o tej Magduške mimochodom mojej moooooooooooc oblubenej ....asi preto sme si tak sadli ihihihi 😀 si ako ich segra fakt 😀

erika0802
4. nov 2010

@yennn ahoj tomu nerozumiem dnes mi vaha ukazala 83,3kg nemozne...

sssimi
4. nov 2010

Kočky aká to bola tá česká stránka na rátanie hotových jedal na KJ? Mala som ju v záložkách, ale preinštalovala som comp a záložky mám fuč. Zabudla som si ju opísať.

Ja som dnes bola cvičiť. Malú mám zase chorú-pre tento raz jej začína zápal stredného ucha ☹ ☹ ☹ Ide ma poraziť. Prvý krát je chorá a hneď takto riadne...

trik
4. nov 2010

Ahoj kocky, mozem sa pridat? Tiez namiesto chudnutia po porode a pri dojceni iba priberam 😠 Uz sa to vysplhalo na 3 cif. cislo 😲 mam viac nez na konci tehu 😖
zacala som drzat nizkosacharidovu dietu, vylucila som chlieb, pecivo, zemiaky a spol. (= Atkinsovu dietu), uvidime, aky to bude mat efekt
Co vy?

sssimi
4. nov 2010

@maya30 ja som sa ešte nestretla so ženou, ktorá by po antikoncepcii pribrala. Podľa mna je to len psychického rázu. Len si spomeň z koľkých liekov čo si pojedla v živote si mala nežiaduce účinky. Ja ešte zo žiadneho a aniz antiky som nepribrala a to som ju brala 5 rokov a tú najlacnejšiu aká existuje.

sssimi
4. nov 2010

@trik vitaj a len sa pekne pýtaj 😉 Ja síce nemám váhu ako ty, ale moja mesačná dieta zatiaľ priniesla len 0,5kg dole. Diétu nedržim. Len jem pravidelne 5x denne. ˇUspech ale je, že odvšadiaľ mi išli 2cm z obvodu dole. Začala som veeeľmi opatrne, pretože ak by som nahodila dietu, tak by som istotne pribrala. Nemám pevnú vôlu a nerozmýšlala by som nad ničím iným len nad jedlom.

yennn
4. nov 2010

@maya30 nemozes na to takto mysliet, nie z kazdej antikoncepcie sa pribera. Ale ked na to budes takto mysliet a hned sa strachovat, tak sa to aj stane. Este si nikdy nepocula o sile sugescie? Proste papaj tabletky, ak sa inac neda, a pekne sa dalej stravuj zdravo a uvidis ze nebudes z nej priberat, ak to nedovolis. Pribera sa podla mna preto lebo niektore lieky zvysuju chut na jedlo...
A inac.... uff, som sa zlakla ze si cukrarka. To by sme tu mali dalsi problem 😠

trik
4. nov 2010

@sssimi SSSimi, vyzeras stihlo...takze v Tvojom pripade su Cm lepsim ukazovatelom ako Kg 😉 super, drzim palce!

yennn
4. nov 2010

@katusradus @debbie jasne ze povedal, odmalicka to mam na usiach 🙂 Najprv mi to liezlo na nervy, a potom v puberte som si robila srandu, ze Magduska je moja teta, ale potom casom mi doslo, ze Milka by musela byt moja mama a tam uz prestavali zarty, heheh 😀
Ja mam rada Milku, ale Magdu velmi nie, ani sa mi nepaci. Ale tej podoby som si vedoma a ... poviem pravdu, netesi ma to nejak extra.

maya30
4. nov 2010

@sssimi to vazne ? ja praveze nepoznam taku s ktorou antikoncepcia nic nespravila 😲 A lieky ? Asi si ich vela nepojedla, co ti mozno len zavidiet....ja ked si len spomeniem na ucinok parlodelu tak mi je zle 😒 A to nespominam dnesny infarktovy stav v lekarni pri pokladni kde som za tu antikoncepciu vyvalila 39 eciek 😝

yennn
4. nov 2010

@sssimi neboli to FLORA.CZ ?

@trik vitaj, ja som pred zaciatkom tohto chudnutia takmer oskrela o 3-ciferne. A uz mam 5 kil dolu za ten mesiac. Inac, spolu sme tu za mesiac schudli 46 kil 😀

@erika0802 ako si na tom s pitnym rezimom? Lebo ak si predtym pila pomenej a teraz si nastartovala pitny rezim, telo pustilo zadrzanu vodu lebo uz nemusi zadrziavat, a preto ten rozdiel. Niekedy to mozu byt aj 4 kila.
Vyborny start, gratulujem 😀

maya30
4. nov 2010

@yennn ano, uvedomujem si, ze by to zrejme ohrozilo moju ucast v tejto teme, agent provokater tu nema miesto ! 😀 😀 😀 Na svoju obhajobu chcem len povedat ze som asi 2 mesiace nic nenapiekla a po tomto az do vianoc NIC !
Ja verim ze s tou sugesciou mas pravdu...pred par rokmi som brala duphaston, co mi kazdy vravel ze 100% priberiem a mne sa to podarilo ustat...a to som ho brala 1,5 roka !

yennn
4. nov 2010

Baby dnes som nechtiac zhresila.... ze je moj maly zase po tyzdni chory som uz spominala. Ale vravela som vam ze aj na mna uz opat nieco lezie? Svrbi ma v nose, kycham, skriabe ma v krku....
Kupila som si to Oscilococinum co ste spominali .... kokos, ved to je cisty cukor! 😎 😎 😎

anickamaros
4. nov 2010

no tak je tu vecer a ja mam v sebe 2,5 litra vody po mojom ubohom polo litriku je to strasny pokrok

yennn
4. nov 2010

@anickamaros super, 2.5 je na zaciatok uplna paraaaaada, blahozelam. 😀 A co strava, bolo oukej?

anickamaros
4. nov 2010

@yennn no este sa nasi nejake male prehresky kkonkretne jeden ale to sa zvladne casom DUFAM 😀

sssimi
4. nov 2010

@maya30 možno je to aj vekom. My sme ant začali brať vtedy všetky ako násťročné a nič sa na nás nenalepilo. Len mám občas taký pocit, že niektoré ženy to zneužívajú ako výhovorku. Je to podobné ako tehotenstvo. žena, ktorá sa kontroluje nepriberie veľa. Ja som si dopriala naozaj všetko. Kľudne som pratala do seba večer o 22 čokoládu, že veď nech má malinká všetko čo potrebuje 😀 a vypracovala som sa na +16kg.....

sssimi
4. nov 2010

@yennn nie to nie je tá stránka.

sssimi
4. nov 2010

@adky ty si sem tuším dávala takú českú stránku kde sa dali počítať KJ hotových jedál. Dúfam, že si to bola ty 😉 Hodíš mi link? Prosím.

monyccka
4. nov 2010

Ahojte, rada by som prispela svojou troskou 🙂 Pocas tehu som pribrala zo 74 na 90 - teda 16 kg. MAm 174 cm a teda to nebolo nejako extra vela. Do dvoch tyzdnov som dala dole 10 kg ani neviem ako, mala som 80, co sa mi teda nijako nepacilo.. Po neuspesnych dietach (asi dvoch), pokusoch o zeleninove vecere, vylucenie sladkosti atd - vsetko neuspesne, som si precitala knihu Edity Sipeky.. A uprimne, neskutocne ma prekvapila. Ta zenska ma dostala do formy. Teraz (rok od porodu) mam 69 kg, bez velkeho obmedzovania, citim sa skvelo, dokonca som zacala cvicit (az teraz pred mesiacom).. Urcite odporucam!!! Vsetkymi desiatimi! Taku vahu som nemala od konca strednej skoly a to je moj ciel dat dole este 4 kg a viem, ze sa mi to podari. Od marca mi zmizlo 11kil. Ide to pomalicky, niekdy zastagnujem, ale este som ani raz nesla hore, co sa mi pri inych dietach stavalo stale. A ide to dole STALE!!! Velmi rada by som pomohla aj inym, mne to zmenilo v zivote mnoho..

fathi
4. nov 2010

Ahojte baby, ja teda ešte nie som po pôrode, no určite budem riešiť chudnutie lebo už mám 86 kíl, tak počítam že do pôrodu to bude 90. ☹ + úplne súhlasím s @monyccka - Ja som pred pár rokmi schudla pomocou knihy Edity Šipeky 25 kíl(bez jojo efektu) a tiež nedám na ňu dopustiť, takže po pôrode tiež idem znova do toho 😀 Vrelo odporúčam, žiadne hladovanie ani drastické diéty 😉

bobocka
4. nov 2010

zdravim maminky.ja sa celkom pekne drzim ,sladkosti nejem,no dnes som zhresila.spravila som muzovi fazuovicu a to nemozem robit super dietne,to by ma s tym poslal kadelahsie.takze tam je smotana na varenie a aj klobaska vyvarena 😒 .dala som si veru,neodolala som (klobasku som jasne ze nejedla,ale vyvarena bola)no po tom co si fakt od ust fajnoty odtrham mi to prislo byt ako odmena.ja viem,ja viem,nemalo by to tak byt,ale bolo.zachranila som to vecerou.pokrajana paradajka s uhorkou a dost 😉 inak o tej edite som ja jednym uchom pocula,no v podstate o jej metode chudnutia nic neviem.ale ak by mala pomoct,tak preco nie? 😉 idem si ju vygooglit 🙂 a potom brusakovat 😉

fathi
4. nov 2010

@bobocka - V šipeky metóde je dovolená aj fazulovica..a kludne aj so smotanou. 😀 Základ je vpodstate v tom, že ješ každé 4 hodiny - nie veľké porcie, a medzi jedlami prijímaš len tekutiny... no ťažko je to celkovo opísať, výborná je jej kniha Vysoká škola chudnutia.

katkav
5. nov 2010

@yennn uz budem posluchat...len mi to vcera prislo tak trosku luto. Uz mam na obed nachystane morcacie masko a kopu zeleniny...kym z toho nespravim zvyk, tak by malo byt vsetko v pohode, Silvester sa blizi a moje kila dufam odidu do vecnych lovist 😀

adky
5. nov 2010

@sssimi hmmm cesku? to som asi nebola ja,ja som sem dala link na stranku chudnutie-ako.sk kde je kalkulacka kalorii,ale nepocita hotove jedla......taka stranka by aj mna zaujimala 🙂

adky
5. nov 2010

@monyccka ako si dokazala schudnut za 2 tyzdne 10 kil? Nie je to moc? tolko by sa malo zhodit za 2 mesiace 😀

adky
5. nov 2010

@yennn aj ja som choraaa ☹ ☹ ☹ chytila som crevnu chripku od malej,dokelu-je mi blbo zo vsetkeho co zjem 😔

subica2
5. nov 2010

ahojte babulky. Prepáčte mi, ale ja vás "šmírujem" už dlhšiu dobu, len čítam a čítam a nemám odvahu napísať o sebe. Tiež mám problém s váhou, ale veľmi mi chýba pevná vôľa. Mám 160 cm a 74 kg, je to dosť, bola som zvyknutá na 65 kg. Mám 3 deti, malý bude mať v januári 2 roky, a zostalo mi po ňom tých nechcených 9 kg. Tá pneumatika okolo brucha je hrozná. Držala som už diéty viackrát, zhodila som, ale časom to išlo aj tak hore. A teraz mám zase stav priberania, ale už som zo seba zúfalá...Začala som chodiť do práce, naháňam sa stále, manžel robí v zahraničí, takže som na všetko sama, ale kilečká sa prilepili a evidentne sa im u mňa páči...Nechcem tu vypisovať letánie, ale už som to nevydržala a musle som to zo seba "vypluť"...sorry...