icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

sssimi
5. nov 2010

@yennn Ja oscilo sa berie aj preventívne od októbra do marca raz za týždeň za ten malinký štuplík. Ja som tam s magelom prežila celí minulý rok bez choroby a dúfam, že aj tento rok to bude fungovať. Inak ja som celkovo homeopatická, tak ma teraz až poráža, že malá mi antibiotikuje 😠

yennn
5. nov 2010

@subica2 ale vazne, kocky maju pravdu. Si tu absolutne na spravnom mieste, ak chces nieco so svojou postavou spravit. A podla toho, ako vidim ze sa citis, tak si prisla aj v spravnom case! 😀 😀 😀
Ak nas uz chvilku smirujes, ako pises, tak isto si zaregistrovala, ze sa nam spolu krasne dari chudnut, uz sme za mesiac spolu zhodili vyse 40 kilogramov. Je to uzasna hromadna energia. Ak sa chces pridat, nahlas mi svoje inicialy (vyska, tvoja aktualna vaha, a vaha, ktoru chces aby si mala do silvestra, a myslis si ze by si realne mohla zvladnut... plus, ak chces daj aj obvod hrudnika, pasa, zadku, stehna). Ak si si este neni ista (ale dufam ze sme ta presvedcili), tak citaj dalej, a mozme sa len rozpravat, nemusis sa k nicomu zavazovat. Mozno casom nadobudnes tu spravnu motivaciu a presvedcenie. Urcite neostavaj v uzadi, ak si si uz nasla cas a namahu aby si toto forum citala, tak sa zapoj. A neboj sa spytat - moj sef raz povedal "the only stupid question is the one that has not been asked" - jedina hlupa otazka je ta, ktoru sa nespytas... 🙂

yennn
5. nov 2010

@sssimi ja neviem ci je to ozaj zazrak alebo to bolo len daco jednodnove (ale skor si myslim ze ten liek pomohol), ale fakt mi je luto, ze som sa to dozvedela az teraz.. ☹

debbie
5. nov 2010

@yennn vieme že budeš poslušná no len nám tu budeš chýbať.......a veru ak netušila segra tak ma to veeeeeeeeeeeeeelmi potešilo aj ked nie 10kg som dala ale ak tak vyzerám o to lepšie 😀
sipeky som aj ja prečítala a ako len ako dobrá knižka na pobavenie , sme dalej 😀 😀 😀
oscilo neberieme ale mala fičí stále od narodenia na homeo a je to to naj pre babo........a hlavne, mali sme sopíky tepoloty a antibiotiká nezabrali a homeo nasledne ano 😀

debbie
5. nov 2010

@yennn 46kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yennn
5. nov 2010

@debbie ja som sipeky citala "svojho casu" a vtedy to malo svoje opodstatnenie a uspech, ale ako vravis, sme dalej 🙂
Aaaaaaaaaaaaannnnnnnooooooooooooo, viem ze 46 len uz som sa nechcela siestykrat opakovat, a @subica2 to isto zaregistrovala, kedze nas smirovala 😉

debbie
5. nov 2010

@yennn tak im píš veľaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀 😀 😀

fatulda
5. nov 2010

Ahojte kocky, mohla by som sa k vam pridat? Po porode som uz doost dlhy cas a stale mam nejakych 8 kil navyse, cize vazim presne ako pred rokom, mozno aj viac 😠 (momentalne nemam vahu, musim si kupit) Velmi by som chcela schudnut, ale namiesto toho priberam, neviem si najst nejaky rezim, vzdy si poviem, ze od zajtra nabehnem na nejaku dietu, ale neviem sa vlastne rozhodnut akym stylom, lebo 90 dnovu som skusala a vydzala som tyzden 🙄 ..a dietu ani velmi nechcem drzat, skor styl stravovania, ktory mi aj vydrzi.Tuto temu som nejako necitala, tak neviem akym stylom postupujete vy, ci mi viete nejako poradit 😅

yennn
5. nov 2010

@debbie teraz nerozumiem, co mas na mysli... no hold blondýnka 😀

yennn
5. nov 2010

@fatulda ahoj, jasne ze sa mozes pridat. Mas pravdu, priberanie treba zastavit. OKAMZITE! A tiez mas pravdu, ze dieta v pravom zmysle slova nie je ta spravna cesta. Pre inspiraciu si pozri www.chudnutie-ako.sk
Pises, ze si nevies najst nijaky rezim - tak aky mas teraz?

debbie
5. nov 2010

@yennn no píšeš teda spomínaš každen novej kolko mame už spolu dole tak ak sa ti už nechce písať 46kg piš veľaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀 😀 😀
ozaj ako s bicyklíkom dufam že si si aj dnes našla 20min aspom a šlapala si .... 😠 😠 😠

debbie
5. nov 2010

@yennn háááápeš hihihi

debbie
5. nov 2010

@yennn ak to nieje moc natelo otázka ,....kolko chceš kojiť ???, lebo vraj to je z presvedčenia ako sa nadstaví žena ja som ani nebola tehu a povedala som si ak budem pol roka budem šťastna ak 12mes.bude zázrak a kojila som 10mes. je to ako si to nadstavíš v sebe ak si žena myslí že je dobré kojiť do 4 rokov tak tak sa jej aj bude tvoriť mlieko ,,,,,, preto sa pýtam do kedy si to ty predstavuješ ... 😀

fatulda
5. nov 2010

@yenn dakujem 🙂 Noo, moj rezim...rano na ranajky si dam nejake pecivo, vacsinou celozrnne s maslom, sunkou, zeleninou, obed je u mna taky vselijaky, niekedy sa najem poriadne, ze si navarim, alebo zjem co doma najdem 😠 , kedze pre deti vacsinou stale varim osobitne a pre nas niekedy nestihnem a na veceru zase bud pecivo, alebo ovsene vlocky s dzusom..lenze este po tejto veceri mam chute a casto zlyham a nieco si este dam - zase pecivo 😠 Ja som strasny maniak na chleba, pecivo, aj ked viem ze to je zleee 😢 a to nehovorim o tom, ze obcas (rozumej casto 😀 ) zhresim aj sladkym, cize horalka alebo nejaky kolacik..no a za den vypijem 2 kavy a snazim sa dostatocne pit, aj ked niekedy sa vecer zhrozim, co som vlastne za den vypila..takto nejako to so mnou vyzera, obcas je to lepsie, inokedy horsie. A co je hlavne, ziadny cieleny pohyb, aj ked si kazdy den hovorim, ze pojdem do fitka, alebo na zumbu a potom vecer sa sama sebe vyhovorim na unavu 😒

sssimi
5. nov 2010

@debbie niečo s tým kojením na tom asi bude. Ja som chcela kojiť minimálne rok. Sarah sa mi v 13,5 mesiacoch sama odstavila. Kojila som ju len ráno z oboch prsníkov, tak mi to aj vyhvovalo. Nemuseli sme vstávať kvôli raňajkám rýchlo a tak sme sa ešte dlho gulali po posteli. Ale jedného pekného dňa sa odvrátila od prsníka, ponukla som jej ho niekoľko krát-začala plakať a vrtieť hlavou, že nechce. A keď sa to opakovalo 3 dni, tak na 4tý som sa už ani nepokúšala. Mlieko odišlo samo a som strašne rada, že to takto dopadlo.

yennn
5. nov 2010

@debbie ahááááááááá, uz háápem 😀
Nie je to na telo otázka, pohoda. Lenze ja ti na nu neviem odpovedat, hihi 😝 Ked som bola tehu, nerozmyslala som nad tym ale som vedela ze kojit chcem. Z porodnice sme odchadzali s nutrilonom a slzavé údolie, a nutrilon (a tiez aj slzavé údolie) nám vydrzalo 7 dlhých tyzdnov, kym sa maly naucil poriadne sa prisat. Potom v 5.mesiaci som zabojovala v nemocnici 11 dni som si odsavala liekove mlieko a vylievala do umyvadla - aj vtedy som si myslela ze maly uz nebude chciet. A chcel 🙂 Takze beriem to ako dar a som rada.
ALE! Zacina mi to pomalicky liezt na nervy, ako som tu pisala. Jednak ked mi nieco je, nemozem si nic dat, ani ist poriadne zubarovi, nehovoriac o tom ze sa mi zuby fakt nicia pri kojeni (1 sa doslova takmer rozpadol ☹ ) , nemozem jest vsetko co by som chcela (a mala) ... a teraz som mala fakt krizu, ked som zistila, ze maly ma bolesti brucha len co som do stravy pridala kusok viac zeleniny... A tiez tie noci ma uz zacinaju stvat.
Ale zatial to neriesim. Zatial som vdacna 😀

sssimi
5. nov 2010

@fatulda s tými tekutinami je nás tu viacej. Ja sa tým strašne trápim. Povinne si ráno nalievam 1,5l flašu vodou a okolo 16tej nešťastne zisťujem, že som vypila možno 0,5 litra. Potom to do večera doháňam a celú noc cikám... Našťastie sa mi podarilo vyšplhať sa aspoň na 2 litre-čo je u mňa úspech. Inak ja sa stravujem 5x denne a snažím sa rátať KJ. Cvičiť ak sa mi dá chodím 2 x týždenne.

debbie
5. nov 2010

@fatulda tak ak môžem .....prvoradé je ujasniť si u teba či naozaj chceš niečo pre seba a svoju postavu urobiť alebo nie....
potom píšeš že ješ tri krát denne, a potom nájazd večer na chladničku...toto pozname každa takže, 5x denne jesť to je to prvoradé , prečítaj si tu pár jedálničkov a prispôsob si to podla svojich chutí

nehrozí večera pečivo či nebodaj vločky s dzúsom , pečivo... ranajky so šunkou bez masla a zeleninou alebo vločky sladké ak tak na začiatku do tej 12.hodinky 😀

sssimi
5. nov 2010

@yennn fúha, tie zuby mi je ľúto. Ja milujem mlieko a v tehotenstve som denne vypila liter. Lenže Sarah mala od neho koliky, tak som ho musela na 10 týždňov vysadiť. Už po týždni som citila všetky zuby. Manžel mal z toho hlavu v smútku. On bol nakoniec tým kto ma donútil zase sa vrátiť k mlieku. Ja som bola odhodlaná kvôli malej prísť aj o zuby. Nakoniec som sa vrátila k pol litru až litru denne a od vtedy mám zase so zubami pokoj.

yennn
5. nov 2010

@fatulda v prvom rade, napisala si nespravnej kocke, lebo ja mam v mene 3xN a ona uz je chuda z nas zufala, furt jej tu niekto nieco pise 😝
No ale podme k tomu tvojmu rezimu. Ranajky - perfektne 😀
Ale po ranajkach to zjavne ide dolu vodou. V prvom rade vobec nespominas desiatu a olovrant. Chyba. Treba papat 5x denne, aby metabolizmus fičal a stihol spracovavat a neukladal do zasob (rozumej tukovych) . Dzus si vyhod z hlavy. Ten je pre deti, nie pre nas damy, ktore chceme byt krasne a stihle 🙂 A uz vobec nie na veceru. Rohlik na veceru je dost neskoro (skus radsej na olovrant). Ovsenne vlocky na veceru tiez nie je dobry napad (sacharid ktory nestihnes uz do spanku spalit a v noci sa ti ulozi do bokov alebo kam, to ty najlepsie vies 😝 )
S maniactvom do chleba a peciva sa nieco da spravit - postupne cielene zrazime na spravne denne mnozstvo.
No a k tekutinam - rob si ciarky 🙂

yennn
5. nov 2010

@debbie moja reč 😉

yennn
5. nov 2010

@sssimi neuveris ale ja si este stale robim ciarky co sa tyka tekutin. Kedykolvek pridem do kuchyne, narazim na maly papierik s ceruzkou, takze to mam pod kontrolou takymto sposobom...

debbie
5. nov 2010

@yennn jj čiarky si robím aj ja 😀 😀 😀

yennn
5. nov 2010

@debbie myslela som ze po case uz to budem mat v oku, ale bez ciarok sa zatial nepohnem 😎

sssimi
5. nov 2010

@yennn áj nad tou metódou som rozmýšlala. Problém je, že mi stále mizne pero 😠 😠 😠 a po chvíli ma to prestane baviť..... Stále mi ho niekto kradne, alebo ja ho potrebujem a zapatroším 😠 Najlepšie je pre mňa flašová metóda. a snažím sa vláčiť flašu všade so sebou. Len keď mám taký kľudný deň, tak proste zabudam.

debbie
5. nov 2010

@yennn ani ja ,,,, musím si robiť čo a kolko z toho pijem inak bud pijem malo alebo veeeeeeeeeeeeeeeeeeeela

debbie
5. nov 2010

@yennn a čo ten bicyklííííík si to bravúrne zahovorila 😀 😀 😀 šlapala si dnes??? 😠

yennn
5. nov 2010

babulky ja som dnes nejaka grogy, asi to tou chorobou, co cezo mna preletela (a dufam ze uz je prec). Idem asi buvat. Dobru nocku. Zajtra ak neprideme velmi v noci, mozno sa ozvem, ale nie som optimistka. Tak v nedelu.

@debbie ozaj zabudla som ti odpovedat na ten bicykel. No, chcela som si vecer zapedálovať ale vies aku mam vyhovorku? Ze som tu s vami na pokeci! 😝 😝 😝

debbie
5. nov 2010

@yennn tak zajtra na obed prídem si ťa skontrolovať či si poctivo šlapala je sobota a pocit ...asi budem stagnovať alebo plus neberiem 😉 tak rano šup šup ... a spalujeme 😀

debbie
5. nov 2010

@yennn oprava skontrolujem to v nedelu a dufam že budeš šlabať denne raz 😀