icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nanika
5. okt 2010

@elvera ani nie, lebo ak je doma, vecne sa ma pyta, ze co ma jest a aby som mu chystala... Ja som tu doma o hubu a este aby som okolo neho skakala. Ale vdaka mne taky rok a pol do zadu schudol zo 120kg na nejakych 89 kg. A jasne, ze je lahsie, ked ste dohodnuti s muzmi, ze sladke sa domov neprinesie a ze sa budu kupovat skor zdravsie potraviny, zeleninka, cottage, ryby, prsicka, sojove natierky (tie ja uplne zboznujem), skor take tvarohovite natierkove syry, celozrnne pecivko, neprisladzane musli a dalo by sa pokracovat do aleluje. Clovek si zvykne, ale ked vam niekto so sladkym a mcdonaldom chodi pred nosom, tak sa na to skor ci neskor vykaslete...

yennn
5. okt 2010

******************************************************************************************************************************
Update tabulky:
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0ApuYMK...
******************************************************************************************************************************

"kua chlapi", kuknite kolko nas je! 😀
Dohodneme sa, ze tabulka sa bude uverejnovat iba raz tyzdenne, t.j. pondelok vecer, ked budem mat vsetky nove udaje? Aby v tom nebol chaos. Pokial neposlem novy link, dokument plati stary.
Zatial si skontrolujte svoje udaje, ci som zase niekomu nenakazala do leta pribrat, ako @sssimi 😉
Ked budu nejake priebezne opravy, updaty, pridavanie novych ludi, tak ja to budem priebezne opravovat, ale zavesim to tam iba raz tyzdenne, moze byt?

A ESTE OTAZKA - tak sme sa rozkecali, ze pomaly ale isto naplname stranky, nie kazdy si po 1-2 dnoch vsimne tento moj "verejny" odkaz. Mam vsetkych oslovit, aby vedeli ze je nieco nove? Co myslite? Alebo poctivo citate vsetko? 🙂

A ESTE JEDNA OTAZKA - bol tu taky navrh, ze by sa ku nam kocka pridala, keby tato tema bola sukromna. Neviem co to obnasa, ale mam pocit ze uz by sa tu nedostali ini ludia. Neviem ci ide o zverejnovanie svojej vahy a pod., tiez nie som ztotoznena ze cely svet si to prostrednictvom tohto linku moze pozriet... Tak co, dame heslo? Lebo moj nazor na sukromnu temu je ten, ze by to bola skoda uzamykat to pre verejnost - nie vzdy totiz kazda z nas bude motivovana a mat "dobre obdobie", takze cim viac je nas, tym je vacsia pravdepodobnost, ze sa potiahneme....
Aky mate na to nazor? Ja sa v tychto nuansoch az tak nevyznam....

Dakujem, koniec hlasenia mestskeho rozhlasu 😀
***************************************************************************************************************

nanika
5. okt 2010

Mne je to jedno, keby som sa chcela skryvat s vahou, to by som nemohla chodit ani len do obchodu... Ja citam vsetko, zatial stiham 🙂

yennn, uz to nefunguje, hlasi, ze nemam pristup

yennn
5. okt 2010

@dominikuska co sa tyka ranajok ja suhlasim so @sssimi
Nedohodli sme si pravidla, takze neviem, ci mam niekoho presviedcat o spravnosti mojho nazoru, nerada to robim. Takze iba ak by si mala zaujem - myslim si ze neranajkovat je jedna z najvacsich dietnych chyb. Organizmus potrebuje nastartovat metabolizmus - a ten musi bezat az do vecera, kym sa skludni. Preto papame kazde 2-3 hodiny. Preto treba zacat ranajkami.

Ak sa ti neda, skus zacat opatrne - polku polky chlebika s niecim 🙂
Niekde som citala, ze je to akoby sme chceli z Bratislavy prist az do Kosic, ale natankovali by sme tolko, aby sme dosli po Nitru...

adky
5. okt 2010

@yennn nejde ten link ☹

A sukromna? Tich je vela-aj s chudnutim....ale verejna je asi len tato 🙂

PS: SNAZIM SA STIHAT CITAT,ALE SEM-TAM MI MOZNO NIECOC UJDE 😎

yennn
5. okt 2010

***************************************************************************************
skusme toto
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=t2OWeHC...

co uz som uplne blba? 😀 Ved vcera to fungovalo
***************************************************************************************

nanika
5. okt 2010

ide

yennn
5. okt 2010

supiš, tak uplne blba nie som, iba trosku 😉

adky
5. okt 2010

@yennn IDE IDE ....super kolko nas je :D

adky
5. okt 2010

@yennn 😀 😀 😀

yennn
5. okt 2010

@adky tiez sa tesim kolko nas je, verim ze z toho daco bude. Dokopy sa nam do silvestra urcite nejakych minimalne 40 kil podari. To uz je daco, nie? 😀
Tusim ani nebudem stihat spracovavat tu tabulku 😉

nanika
5. okt 2010

Bolo to myslene tak, ze tema zostane verejna, ale link na tabulku bude hadzany na sukromnej teme, do ktorej sa nebude prispievat a bude len na tabulku?

marthuska
5. okt 2010

pridavam sa k vam🙂 ako to tu funguje?

vejula
5. okt 2010

čafte kočky. Tak som zas tu

@yennn čo sa tyka tej sukromnej nesukromnej skupiny... JA by som bola za to aby sa tu mohli pridavať kočky aj nadalej, do sukromnej skupiny by sa už nemohli. No ale napr tie tabulky čo upravuješ ak niekomu vadi že by niekto iny moholo vidieť ich miery tak sa može link na tu tabulku posielať do IP... LEn neviem či sa to da aj naraz poslať skupine ludi, lebo každemu to posielať zvlašt by sa ti asi nechcelo a ani sa ti nečudujem 😉

elvera
5. okt 2010

@yennn videla som sa super, dakujeme

nanika
5. okt 2010

@marthuska posli yennn udaje ako vek, vyska, vaha, rozmery prsia, pas, zadok, stehno v najsirsom bode a sem nam hod nieco o sebe, preco chces schudnut, ako to chces dosiahnut a tak 🙂 Jaj a stanov si ciel do konca roka.

vejula
5. okt 2010

@marthuska funguje to tak že pošleš svoje miery vahu a už len chudneš sposobom aky ti najviac vyhovuje, je to super, žiadne všeobecne preavidla každy ako rychlo chce a na kolko sa citi 😉

sssimi
5. okt 2010

@yennn mne tabuľka fičí a teda chudnem až do leta 😉 😀

Mne je jedno či bude verejná či neverejná. Nemám problém ani s jedným riešením. A snažím sa čítať všetko zatiaľ. Kým malá spí a mám upratané a práve nečítam knihu 😀 A práve ma napadlo, že idem ešte dlážky poumývať. Papa

nanika
5. okt 2010

niekto by mohol zalozit temu, ze schudne za nas 🙂 poslali by sme poziadavky do IP a rano by sme sa zobudili o x kg stihlejsie, to by bola vec, co? 🙂

nanika
5. okt 2010

@sssimi stihas baba, ja som tu len preto, lebo mala zazrakom zaspala, musim ju ist skontrolovat, ci zije, lebo cez den zalomi na mikrospanok a spi len v noci...

yennn
5. okt 2010

Kočky nemá pre mňa niekto radu, ako sa zbaviť toho milého zvyku 😀 ísť zajesť každú zlú správu? Tak som si to dnes krásne naplánovala, a skôr než som sa spamätala, už som otvárala skrinku... už viem! - zalepím ju lepiacou páskou 😝
Má niekto nejaké ďalšie tipy? 😀 😀 😀

nanika
5. okt 2010

nemat to doma, mna by neodradil ani zamok s retazou ha ha ha

yennn
5. okt 2010

@nanika 😀 😀 😀

elvera
5. okt 2010

@yennn povedz muzovi, ked dojde z roboty, nech vsetko zo skrinky vyprace a skrije. ja to dnes takto poriesim urcite poobede. ale to bude rehotu z jeho strany vecer pri telke, ked budem zobrikat, ale musim mu povedat, nech sa neopovazi mi nic dat a nech to fakt konecne vsetko necha pre navstevu, takze tak. 😉 a drzim prsteky, aby si dovtedy odolala, mne sa zatial dari 😀

yennn
5. okt 2010

@nanika ako mne nevadi pevnu volu si trenovat, skor problem je v tom, ze dnes som sa fakt spamatala takmer v poslednej chvili - akoby som na okamih vazne zabudla, to je sila.

Inac - moja slabost (okrem tych dalsich 9) je nasledovna:
nakupim domov kopec sladkeho a slaneho (musi byt) - pre navstevy. A ked sa nam nejaka navsteva fakt ohlasi, tak bezim do obchodu nakupit sladke a slane. Preco? Lebo som to medzitym vsetko pozrala. A takto to fici furt dokola. 😢
Kto da viac? 😀

elvera
5. okt 2010

@yennn presne takto isto to robim aj ja 😀 , furt nahadzem do vozika vsetko mozno, ze pre navstevy, ale ak nejaka dojde, tak rychlo dolujem, co som este pozvysovala 😒

nanika
5. okt 2010

ja idem ako nafetovana v obchode, este toto do kosicka, joj, toto je dobrotka, aj toto si dame a kazdy den, ak som nahodou v obchode a to som tam sla len po pecivo. Pridem domov a potichucky to zozeriem. Takze ja zasoby nemam, som rychlejsia ako nejake zasoby 🙂

bobocka
5. okt 2010

@yennn jej,dakujem,vidim sa v tabulke 😉 a mne je jedno ci je to verejne ci neverejne.mozno ak to verejne ostane,tak to skor k tym vysledkom motivovat bude. ja som asi pred 3 mesiacmi zacala ponocovat.misko ide spat pred desiatou,muzik okolo jedenastej a ja taham do druhej-tretej v noci.som na koniku,ci pozeram serialy.. a popri tom si ujedam samozrejme.a to je podla mna moj najvacsi problem.cez den jem normalne,ale akonahle pride noc a mam tu moju chvilku pre seba,tak to uz ide.podla mna preto som naspat pribrala,lebo dokym som nezacala so svojimi nocnymi seansami,tak som chudla.ale teraz mam motivaciu a okrem surfovania po nete budem aj cvicit.mozno si niekto povie,ze blbost o polnoci brusaky robit,no ja fakt inokedy cas nemam.uvidime.skusim dva tyzdne a uvidim ci nejaky vysldok bude.a teda prestanem vecer papkata max pit budem.dnes rano (no rano-my vstavame po desiatej 😀 ) som dojedla po miskovi kasicku a teraz si idem spravit salat-paradajky,uhorka kukurica.ten ja velmo lubim.a vecer budu spagety.veceru si velmi nenavyberam.to jeme s bobcom (moj muz).ak by som mala sebe extra superzdrave veci varit,tak mi ani na plienky neostane.chutne a zdrave jedlo je riadne drahe vzdy.nezdrave tukove hluposti stoja par drobnych.to je riadne nefer.vsak preco maju celebritne maminy take super postavicky hned po porode?-no lebo si to mozu financne dovolit.maju opatrovatelky,ktore im deticky postrazia,kym ony do fitka idu a maju kucharov,co im navaria vydatne zdrave a nizkokaloricke jedlo.v taktch podmienkach by som uz davno aj ja mala 52kg! ja osobne jem podla pravidla-co kuchyna dala.ja viem,ja viem,nie je to dobre,no cez den nemam cas varit a vecer vzd len nejaku hlupost narychloo navarime.vikendy mame dobre menu,to sa vzdy vari normalne,ale cez tyzden sa vzdy kadejako prestravujeme.misko musi mat vsetko,masko,zeleninku,ovocie...a ja s bobcom sa uz kadejako prestravujeme.no ale kedze som tu teraz medzi vami,tak si idem robit jedalnicek tyzden dopredu.celkom som sa tu teraz nadchla.osamote sa tazko chudne,no ked sa budeme navzajom podporovat,tak to pojde isto lahsie 😉

yennn
5. okt 2010

tak fajn, aspon viem ze som v tom neni sama. A este nieco - okrem toho, co donesiem vzdy domov, v obchode takmer vzdy kupim nieco, co domov nedonesiem - napr. cokoladovu deli, alebo tribit....

bobocka
5. okt 2010

@yennn tak to aj ja robim.vzdy si to ospravedlnim tym,ze vsak co ludom ponuknem ked nas pridu pozriet?musim daco doma mat!!!a piskotky miskovi?to musi byt!akurat,ze k piskotkam sa misko nedostane,lebo maminka mu vsetky poje 😠 .a bolo aj take,ze so si skryvala sladkosti pred muzom a ked siel spat,tak som vyzierala aby ma nevidel,lebo by som sa pred nim hanbila tolko sladkeho pojest ,ked sa aj tak stale stazujem,ze by som chudsia chcela byt.tomu sa povie psycho 😀 😀 😀