icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

tinika
7. nov 2010

@ivca17 no tato mi strazi maleho ked idem na zumbu ale to je tak vsetko, mne nikto maleho nezobere na dve hodky, vsetci pracuju takze ja to musim stihat po večeroch a tak

yennn
7. nov 2010

Kocky, neviem ci tento recept je dietny, ale urcite je zdravy, niekto spominal ze sa potrebuje najprv naladit na zdrave, az potom dietne, vsak @sssimi? 😉
********************************************************************************************
APPLE CRUMBLE (ala moja kamoska Silvia)
* osupeme asi 1 kilo jablk, nakrajame bez jadernikov na kusky. Dame ich do hrnca, zasypeme vanilkou a hrozienkami, podlejeme 1/2 dl vody, zakryjeme a dusime na velmi jemnom plameni. Ked budu polomakke, vypnut a rovno vykydnut na zapekaciu misku.
* 1/8 masla + salku kryst.cukru (asi menej treba kto chce trosku zdietnit) + salka polohrubej muky - spravit si posypku (mrvenicku) ktoru vysypeme na jablka
* dat do stredne teplej rury a cca 1/2 h zapekame
* podavame teple (manzel a deti mozu so slahackou 😠 )
************************************************************************************************

yennn
7. nov 2010

DALSI ZDRAVY KOLAC ALA SILVIA
* salku ovs.vlociek namocit na 1-2 h
* v mise rozmiesat salku hl.muky (Pozn. Yennn: zdravsia verzia samozrejme celozrnna), 3/4 salky kryst.cukru (dietnejsie - trosku menej a samozrejme hnedy) + vanilka + prach do peciva
* dalej tam dame 3 vajcia + 1/2 salky mlieka + trochu oleja + preplachnute ovs. vlocky a predtym namocene hrozienka
* vyliat na vysypany plech
* 1kg postruhanych jablk so skoricou rukou rovnomerne poukladat na to cesto na plechu
* navrch posypat sezamovymi semiackami, posekanymi mandlami ci orechami
* pecie sa cca 3/4h na nie velmi silnom
* ked uz budeme stihle, alebo kolac pecieme pre kamosku ak este stihle nie sme, po dopeceni poliat cokoladovou polevou a podava sa so slahackou 😝

adky
7. nov 2010

@tinika ta co? 😀 😀

tinika
7. nov 2010

@adky ta nič čo narobim 🙂

tinika
7. nov 2010

@yennn to je zdrave ked je čoko tam a slahačka? to aj take mozem? 🙂

yennn
7. nov 2010

Dievcata, nasla som tie saty co som spominala ze som si davno kupila a su mi male, ani raz som ich nemala na sebe, co dokazuje visacka ktoru drzim na fotke v ruke. PS: foto je z dnesneho vecera, sice nevidno ze pod rukou nezapnem zips co je na boku, ale napechovane poprsie a sadlo na bokoch a vôbec... napoveda mnohe 😝

yennn
7. nov 2010

@tinika ano, kilo jablk, celozrnna muka, hnedy cukor, malo tuku, ovsenne vlocky - to vsetko su ZDRAVE ingrediencie do kolaca. V predchadzajucom prispevku pisem, ze niektore kocky vravia ze sa chcu najprv preorientovat na zdrave a az potom na dietne. Opakujem ZDRAVE nie je DIETNE. A čoko a šlahačka - ved pisem ze pre kamosku, nie? 😝

yennn
7. nov 2010

@adky ako ti je?

adky
7. nov 2010

@yennn z vyyborne,tesiiiiiiiiiiiim sa na zajtrajsie vazenie,uz s dnesnym vazenim som nadmieru spokojna,ale zajtra budem mat asi o nejake deka viac ako dnes,na obed bolo pecene kurca a neodpustila som si tu chrumkavu kozku,ale nevadi-aj tak bude ubytok minimalne kilo 😀 😀

adky
7. nov 2010

@yennn sak super vyzeras v satach,este zhodit 5 kil a budu ti ako uliate 😎

yennn
7. nov 2010

@adky som rada ze uz ti je lepsie! 😀 Dufam ze aj Vanesska je uz ok, inac blahozelam k výmesačiu! 🙂 🙂 🙂
Aj ja sa tesim na zajtra, aj ked som neprispela, ale som ani nepokazila chvala bohu, lebo som sa trosku bala. Ledaze by som podvadzala a odvazila sa zajtra namiesto soboty? 😝 Ale nie, tak mi treba, uz budem musiet pockat do dalsej soboty na ubytok 🙂
Ja som predtym pondelky neznasala, teraz vdaka vam sa na pondelok moooooooooc tesiiiiiiiim 😀 😀

ivca17
7. nov 2010

@yennn no super tak od zajtra prestanem tie chlebiky.. som nevedela, som myslela, ze su neni nejake kaloricke alebo tak, ale dakujem za rady tak dufam, ze takto o tyzden sapochvalim aspon kilom dole 🙂
inak na veceru som mala celozrnny chlebik so sunkou a rajcinami.. ja papriku moc nemusim ale posnazim sa aj tu papat.
este raz mooc diky, takze zajtra sa aj tak odvazim aj ked myslim, ze moc nepomozem ☹
pekny zvysok vikendu. pa

yennn
7. nov 2010

@adky ano, vyzera ze za 5 kil by mohli byt ok. Ale ja uz ich mam tak strasne davno tie saty, ze som si ani nevsimla, ze medzitym mi 5x boli dobre. Teraz som ich chytila do ruky po velmi dlhej dobe a bola som prekvapena ze az take male nie su. Ale v lete ich budem musiet zuzovat 😀 A myslim ze aj skratim 😀 😀 😀

adky
7. nov 2010

@yennn nevadii,ved aj ja som jeden tyzdne stagnovala,sice som zhrasila len tak ze som pila mal vody,ale mala som plus jedno deko 😀

adky
7. nov 2010

@yennn t radsej kupis nove,nie? 😀

ivca17
7. nov 2010

@tinika no jasne po veceroch umyvam podlahu a take bezne veci aj ja, ale take vacsie uprratovanie ako vymenenie zimnych veci v satniku, to mi zabralo aj 3 hodky a fuska, to pri malej si neviem predstavit alebo umyvanie okien.. ale skusim nejako prehovorit niekoho na tu zumbu, mozno by niekto somnou isiel a mozno aj opatrovanie na tu hodinku by som zohnala (myslim prehovorit nejaku babku vecer) 🙂

yennn
7. nov 2010

@ivca17 nechcem ta buzerovat, ale ty si si koledovala o to 😝 chlebik uz na veceru nie, maximalne na olovrant 🙂
Na veceru si daj polievku, alebo kuracinku so salatom, alebo nejaku inu bielkovinu so zeleninou (maso / sunka / syr / .... napr. babyparadajky s mozzarelou light )

ivca17
7. nov 2010

no opravim sa bolo to o 15.30 ked mi mala zaspala, takze neviem ci vecera sa to da nazvat,a le mas pravdu, to by uz nebolo dobre, a veceru mavas do 18?

yennn
7. nov 2010

@adky ja sa vobec nestresujem, ten vikend je davno za nami, a teraz uz zase poslucham 😀 Takze viem ze buduci tyzden zase bude ubytok (teda pevne verim a dufam). A navyse, ja som so sebou maximalne spokojna, ved za mesiac vyse 5 kil je uzasne. A tiez - uz mam do silvestrovskeho ciela necele 2 kila, takze verim ze to za tych 7-8 tyzdnov hravo zvladnem, ak nie viac 🙂

yennn
7. nov 2010

@ivca17 kedysi som mavala do 18 ale teraz sa mi vacsinou 18,30 alebo 19 zadari. Mala by si vsak papat kazde 2-3 hodiny. Ale ak ti vecera vychadza medzi 18 - 19 h, ale spavat chodis o polnoci, tak si pokojne mozes neskor o dve hodiny (3 hodiny pred spankom) dat este nieco male (kalerab? heheh 😀 )

adky
7. nov 2010

@yennn ja som svoj 1 ciel do silvestra predbehla a do druheho mi chyba kilo aj nieco,to zvladnem tiez 😀 😀 😀

yennn
7. nov 2010

@adky je to zvlastne, ty uz davno vies co si nove krasne kupis, ja nad tym dlho premyslam a nejako postradam inspiraciu. Je to normalne? ☹

yennn
7. nov 2010

@adky si perfektna, ved vravim. Strasne sa tesim, pretoze naozaj byt 2ciferna je perfektny pocit, uz to nie je taka katastrofa, uz sa s tym da nieco robit. Ta trojka je trochu zufalejsia, ja si to pamatam. Budem sa tesit kolko do silvestra zvladnes a tiez aky novy ciel si das do 31.3.2011 to som velmi zvedava 🙂

adky
7. nov 2010

@yennn nevadi,aj ty si urcite nieco vyberies co sa ti zapaci 😀 Sak kludne si vyber ten moj topik 😀
Moj dalsi ciel je 84 kil,ale to asi nestihnem do konca marca

yennn
7. nov 2010

@adky na ten tvoj topik si (zatial) netrufam, ale je krasny 🙂
A aky ciel si vyberies do marca, budeme riesit na silvestra, este je don kraaaaaaasne daleko a vela casu na napravu najvacsich "skôd" 😎

adky
7. nov 2010

@yennn ty si ho mozes skor dovolit jak ja 😀 😀

yennn
7. nov 2010

@adky tak ale ja som uz stara korytnacka a musim zvazovat 😀 😀 😀

adky
7. nov 2010

@yennn ale noo 😀 😀 😀

tinika
7. nov 2010

@ivca17 tak okna si ja nechavam ked bude tato doma a bude teplo takze tento rok uz asi nie 😀 😀 😀 a drzim palce pri hladani party na zumbu a opatrovatelky, ja sm začala chodit sama a spoznala tam taku partiu bab a pridala sa aj manzelova kolegyna takze uz nechodim sama .)) a aj keby nevadi mi to prvykrat mam v pake a chodim pravidelne