icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

debbie
10. nov 2010

baby ja máááám už týýýžden stáááále chuť na štiplavéééééééééééééééééé hooooooooooooooooooot

debbie
10. nov 2010

aj dnes šalátik na obed bol taký že muž chcel okúsiť že aké dobroty jem a nemohol lapiť dych dve hodky a mne horelo všetko no bolo to príjemnééééééééééééééééééééé 😅

yennn
10. nov 2010

@debbie heheh 😀

liana81
10. nov 2010

@debbie nie si tehotná? 😀 😨 😉

liana81
10. nov 2010

@yennn ja inak tiež veľa pijem, tak okolo 2 litre, myslíš, že mám zvýšiť?

tinika
10. nov 2010

@debbie no budem sa snazit to udrzat 🙂

debbie
10. nov 2010

@liana81 nie a ked som bola nemala som chute nieto na štiplavé

debbie
10. nov 2010

@tinika ak nie ešte stiahnuť na magickú začiatočnú 6.... 😀

tinika
10. nov 2010

@debbie 🙂 snad .))

yennn
10. nov 2010

@liana81 ja si myslim, ze ak by ti to nerobilo vazne velky problem, tak skus zvysit 🙂 , podla mna 2.5 - 3 je organizmu vazne prospesne. Moj trener (kedysi som chodievala s trenerom do posilky) mi vzdy radil, ze pred treningom hodinu treba vypit 1l vody, a ze mi to doda energiu - je to pravda. Netreba pisat o blahodarnych ucinkoch vody - len laicky vymenujem niektore, telo nezadrzuje vodu lebo jej ma dostatok, voda dodava energiu (sleduj si naladu dni ked sa ti nepodarilo pit a dni ked je to ok), vyplavuje z tela skodliviny....

debbie
10. nov 2010

@tinika nie snáááááááááád verím ti a viem že hej 😀

tinika
10. nov 2010

@debbie 🙂 no mozno mi pomoze to čo na mna lezie 🙂) bo nemam chut na sladke 🙂)))

yennn
10. nov 2010

******************************************************************************************************************
Baby zhanam dobru cukrarku v bratislavskom kraji, nepoznate niekoho kto robi krasne torty?
Viem ze to sem nepatri, ale k teme to trosku je - uz cele dni si prezeram torty na stranke torty od mamy a ide ma slak trafit, uz mam taku chut na sladke, ze mi tyzden slinky tecu 😖
******************************************************************************************************************

maca793
10. nov 2010

no pridám sa aj ja pri dvojčatách som pribrala z 52kg (váha pred otehotnením) na úctihodných vyše 140kg pár dní pred pôrodom. po pôrode som mala 78kg a na váhu 52kg som sa dostala po presne 3 rokoch kedy som začala chodiť do roboty. váhu som si držala do dalšieho tehotenstva kedy som pribrala z 52kg na 64kg. deň po pôrode som vážila 54kg a mesiac od pôrodu 48kg. teraz mám o 10kg viac ako pred 4 rokmi a som zúfalá. kilá nie a nie dať dolu a stále to ide po gramoch hore. veľa nejem hýbem sa dosť každý deň roznášam letáky a nie málo chodím pešo do mesta, pre malú do škôlky.... a kilá sa držia 😉

liana81
10. nov 2010

@yennn ja poznám, ale len na východe ☹

debbie
10. nov 2010

@yennn už sa pripravuješ na oslavu???

debbie
10. nov 2010

@maca793 ahoj vitaj pridaj sa napíš čo papáš, či športuješ , kolko a čo piješ 😀

debbie
10. nov 2010

ok babulky idem há há zajtra som tu 😀

yennn
10. nov 2010

@debbie pripravujem a uz mi z toho zacina hrabat, vyrabam pozvanky, planujem špeci tortu a neviem kto mi to spraví (moj muž má totiť zároveň 40 takže bude dvojitá).... 🙂

yennn
10. nov 2010

@maca793 vitaj, tych 140 je naozaj uctyhodnych, o to viac blahozelam k ubytku 🙂
Vsimla som si to slovne spojenie "vela nejem" - teraz strielam naslepo, ale zrovna som citala o tzv "nadvahe z podvyzivy" - ked telu privelmi priskrtis ziviny, tak najprv zacne chudnut, no hned ako casom pochopi, ze tato kriza prisunu je trvala, tak namiesto prirodzeneho vylucovania, zacne ukladat a nepusti ani za nic ☹

maca793
10. nov 2010

@debbie
pijem len vodu a čisté minerálky a jem všetko čo uvarím ale v malých dávkach ako pre dieťa asi tak 2x denne varím skoro na vode používam čo najmenej oleja , večer si dám ked som hladná ovocie a chrúmem mrkvu na kvantá 😀
sladké len pred krámami 😀 a ryby to je moje salámy klobásy veľmi málo mäso len chudé... ale myslím si že je to vekom čím je človek starší tým je to horšie 😀 😀 ked som bola malá tak som bola do puberty pri tele a pri nástupe na strednú som za 2 mesiace zhodila z 65kg na 45kg. nerobila som pre to nič asi vtedy pomohlo super počasie cez prázdniny lebo som každý deň chodila na pláž málo som jedla a hlavne som pila veľa vody , alkohol nepijem vôbec 😝

yennn
10. nov 2010

@maca793 to 2x denne znamena ze papas dvakrat denne? To som celkom nerozumela, ale to uz bude asi tou pokrocilejsou hodinou 😝

maca793
10. nov 2010

@yennn
to myslíš vážne? ja cítim že priberám aj z pohára vody ked sa napijem 😀

maca793
10. nov 2010

@yennn
presne tak na obed ked deti prídu zo školy a potom okolo piatej ked večerajú

debbie
10. nov 2010

@maca793 tak si to na mna dala riadne nakopu daj jeden den napr .zajtra si zapíš všetko ale fakt všetko čo zješ aj tekutiny na dcl, ako po iné dni neobmedzuj sa skrátka ako v iné dni len si to zapíš a večer mi to napíš poviem ti v čom je chyba 😀 ok?

debbie
10. nov 2010

@maca793 musíš jesť aspom 5xdenne

maca793
10. nov 2010

@debbie
no dnes to bolo rizoto 1 polievková naberačka a 2 krajce chelba so šunkou bez masla lebo to nemusím a tekutín 1 nesladená minerálka a 1 káva s 2 lyžičkami cukru. 3 mrkvy a 1 jablko

yennn
10. nov 2010

@maca793 tak potom tam bude chyba - veta "k stihlej postave sa musis prejest" uz dnes nie je ziadna novinka. Musis papat 5x denne, ak nie 6x. Pekne zacat ranajkami, potom desiata, obed, olovrant a vecera! 🙂 Ked papas iba obcas, tak organizmus nema jasno v tom, ci "este niekedy dostane najest" a preto sa snazi ukladat vsetko do zasoby. Ked mu zacnes do zaludka posielat jedlo v pravidelnych intervaloch, tak pochopi ze sa neni coho bat, vojna je skoncena, potravy je dostatok, netreba ukladat 😀 Je to trafene vysvetlenie, ale presne takto to funguje. Precitaj si napr. www.chudnutie-ako. sk

yennn
10. nov 2010

@maca793 no podla toho co si dnes pojedla - naozaj papas malo! Znie to sialene, ale naozaj je to tak. Dokonca raz to bolo aj v "jste to co jite" - tiez tam bola mamina na materskej ktora jedla sialene malo a priberala, diagnostikovali jej ze ma podvyzivu, ked zacala papat pravidelne male porcie, tak to zacalo ist dole

maca793
10. nov 2010

no ved ten problém je v tom že ráno ked prídem zo škôlky najprv idem postaviť variť a upratujem doobeda. nie som naučená raňajkovať lebo ak raňajkujem čo i len rožok mám pocit že idem prasknúť je to u mňa komplikované ale je to tak nikdy som netrpela žiadnou nenávistou k jedlu nemala som žiadne problémy ale som rada že aspoň som zdravá a ked sa niekomu niečo nepozdáva tak je to jeho problém 😀 😀 😀 😀
vid jednu od nás tá mi vravela že som nejak pribrala a ja jej na to že to mne nevadí hlavne že ona je super veľké prsia hádam aj 5-6. pás väčší ako ja riť ako balon a ako sa vraví kročkavé nohy 😀 😀 😀
fakt super postava

maca793
10. nov 2010

no tak to skúsim a uvidím či to bude fungovať 😀 😀 😀