Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
aj dnes šalátik na obed bol taký že muž chcel okúsiť že aké dobroty jem a nemohol lapiť dych dve hodky a mne horelo všetko no bolo to príjemnééééééééééééééééééééé 😅
@liana81 ja si myslim, ze ak by ti to nerobilo vazne velky problem, tak skus zvysit 🙂 , podla mna 2.5 - 3 je organizmu vazne prospesne. Moj trener (kedysi som chodievala s trenerom do posilky) mi vzdy radil, ze pred treningom hodinu treba vypit 1l vody, a ze mi to doda energiu - je to pravda. Netreba pisat o blahodarnych ucinkoch vody - len laicky vymenujem niektore, telo nezadrzuje vodu lebo jej ma dostatok, voda dodava energiu (sleduj si naladu dni ked sa ti nepodarilo pit a dni ked je to ok), vyplavuje z tela skodliviny....
******************************************************************************************************************
Baby zhanam dobru cukrarku v bratislavskom kraji, nepoznate niekoho kto robi krasne torty?
Viem ze to sem nepatri, ale k teme to trosku je - uz cele dni si prezeram torty na stranke torty od mamy a ide ma slak trafit, uz mam taku chut na sladke, ze mi tyzden slinky tecu 😖
******************************************************************************************************************
no pridám sa aj ja pri dvojčatách som pribrala z 52kg (váha pred otehotnením) na úctihodných vyše 140kg pár dní pred pôrodom. po pôrode som mala 78kg a na váhu 52kg som sa dostala po presne 3 rokoch kedy som začala chodiť do roboty. váhu som si držala do dalšieho tehotenstva kedy som pribrala z 52kg na 64kg. deň po pôrode som vážila 54kg a mesiac od pôrodu 48kg. teraz mám o 10kg viac ako pred 4 rokmi a som zúfalá. kilá nie a nie dať dolu a stále to ide po gramoch hore. veľa nejem hýbem sa dosť každý deň roznášam letáky a nie málo chodím pešo do mesta, pre malú do škôlky.... a kilá sa držia 😉
ok babulky idem há há zajtra som tu 😀
@maca793 vitaj, tych 140 je naozaj uctyhodnych, o to viac blahozelam k ubytku 🙂
Vsimla som si to slovne spojenie "vela nejem" - teraz strielam naslepo, ale zrovna som citala o tzv "nadvahe z podvyzivy" - ked telu privelmi priskrtis ziviny, tak najprv zacne chudnut, no hned ako casom pochopi, ze tato kriza prisunu je trvala, tak namiesto prirodzeneho vylucovania, zacne ukladat a nepusti ani za nic ☹
@debbie
pijem len vodu a čisté minerálky a jem všetko čo uvarím ale v malých dávkach ako pre dieťa asi tak 2x denne varím skoro na vode používam čo najmenej oleja , večer si dám ked som hladná ovocie a chrúmem mrkvu na kvantá 😀
sladké len pred krámami 😀 a ryby to je moje salámy klobásy veľmi málo mäso len chudé... ale myslím si že je to vekom čím je človek starší tým je to horšie 😀 😀 ked som bola malá tak som bola do puberty pri tele a pri nástupe na strednú som za 2 mesiace zhodila z 65kg na 45kg. nerobila som pre to nič asi vtedy pomohlo super počasie cez prázdniny lebo som každý deň chodila na pláž málo som jedla a hlavne som pila veľa vody , alkohol nepijem vôbec 😝
@maca793 tak potom tam bude chyba - veta "k stihlej postave sa musis prejest" uz dnes nie je ziadna novinka. Musis papat 5x denne, ak nie 6x. Pekne zacat ranajkami, potom desiata, obed, olovrant a vecera! 🙂 Ked papas iba obcas, tak organizmus nema jasno v tom, ci "este niekedy dostane najest" a preto sa snazi ukladat vsetko do zasoby. Ked mu zacnes do zaludka posielat jedlo v pravidelnych intervaloch, tak pochopi ze sa neni coho bat, vojna je skoncena, potravy je dostatok, netreba ukladat 😀 Je to trafene vysvetlenie, ale presne takto to funguje. Precitaj si napr. www.chudnutie-ako. sk
@maca793 no podla toho co si dnes pojedla - naozaj papas malo! Znie to sialene, ale naozaj je to tak. Dokonca raz to bolo aj v "jste to co jite" - tiez tam bola mamina na materskej ktora jedla sialene malo a priberala, diagnostikovali jej ze ma podvyzivu, ked zacala papat pravidelne male porcie, tak to zacalo ist dole
no ved ten problém je v tom že ráno ked prídem zo škôlky najprv idem postaviť variť a upratujem doobeda. nie som naučená raňajkovať lebo ak raňajkujem čo i len rožok mám pocit že idem prasknúť je to u mňa komplikované ale je to tak nikdy som netrpela žiadnou nenávistou k jedlu nemala som žiadne problémy ale som rada že aspoň som zdravá a ked sa niekomu niečo nepozdáva tak je to jeho problém 😀 😀 😀 😀
vid jednu od nás tá mi vravela že som nejak pribrala a ja jej na to že to mne nevadí hlavne že ona je super veľké prsia hádam aj 5-6. pás väčší ako ja riť ako balon a ako sa vraví kročkavé nohy 😀 😀 😀
fakt super postava
no tak to skúsim a uvidím či to bude fungovať 😀 😀 😀

baby ja máááám už týýýžden stáááále chuť na štiplavéééééééééééééééééé hooooooooooooooooooot