icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

tinika
18. nov 2010

ahojte tak hlasim tento tyzden som poctivo zumbovala aj v utorok aj dnes 🙂

vejula
18. nov 2010

ahojte dievčence tak ja sa hlasim po dlhšom čase, nešiel nam net.. čo tu noveho?

lusia_99
18. nov 2010

@yennn rano zjem celozrny roztek s sunkou a platkovym syrom a paradajkou...desiata polievka...obed normalne jedlo podla toho co varime len na dezertny tanierik a potom uz len jogurt alebo tak...a potom uz nesom hladna..teda bez problemov by som vydrzala az do rana len neviem ci mam.....a aby som nezabudla...berem pred zumbou L-karnitin a 2 dni tablety jablcny ocot +vitamin C+ chrom,,,a na vecer pijem cajik puerh-spalovac tukov(aj rano) a stamperlik lanovych semiackov...

yennn
18. nov 2010

@lusia_99 teda priznam sa ze ohladne Lkarnitinu neviem poradit, ci tabliet jablcneho octu, chromu a pod. (viem ze tento je na odburanie chuti do jedla)....
Neskusis si dat aspon trochu polievky este 2-2.5 hodiny po tom jogurte? Nejde o nic ine len o to, aby ti spravne fungoval metabolizmus ... ked das posledne jedlo o piatej a spat ides az o desiatej, podla mna je to dost dlha doba "naprazdno". To je ale len moj nazor... Alebo ak nie polievku, ze nechces teple - tak daj jednu paradajku a jeden platok sunky ci syra... aspon nieco malicke. Ved nejde o hlad - praveze pri spravnom stravovani by si hlad ani nemala pocitovat...

missy97231
18. nov 2010

@yennn @lusia_99 aj tak podla mna... ak uz nie je lusia hladna, tak to 5jedlo len pre to, ze NIEKDE sa to pise,, nemusi mat 😉 ja som bola mesiac na 90dnovej diete, tam sa pise ze mal by si jest iba 3x ... pripadne olovrant medzi obedom a vecerou... takze pravidlo pri chudnuti ze mas papat 5x za den neplati vzdy 🙂

missy97231
18. nov 2010

@yennn dufam ze to zle obdobie rychlo prejde,,, a ze to nie je nic vazne 😉 drzim palce.

yennn
18. nov 2010

@alexe ahoj, reagujem na tvoju davnejsiu spravu, lebo teraz po dlhsom case docitavam. Uz si nam pisala aj nejake detaily? V com si myslis ze je tvoj problem? Napis konkretne ako papas, kedy , co... Ako si na tom s pitnym rezimom? A aku mas predstavu o tom, akym sposobom by si chcela schudnut, hm? Vitaj a sup sem s detailami. 🙂 Ale ak si to uz pisala, docitam sa to neskor a potom prepac, nemusis mi uz odpovedat 😉

yennn
18. nov 2010

@missy97231 dakujem 🙂

lusia_99
18. nov 2010

ved ja si dam uz z pravidla spon zeleninkovy salatik s tuniakom 😉

yennn
18. nov 2010

@maya30 na mojich pasirovanych paradajkach v 500g krabici (zn. Valfrutta) je napisane 25kcal/104 kJ na 100g, takze vynasobit piatimi 🙂

yennn
18. nov 2010

@lilithka26 mna si nevsimaj 😎 ja tu nie som od toho, aby som niekoho nahanala 😀 A ak mam zmatky v tabulke tak sa tiez ospravedlnujem, ak sa mi niekto neozve, tak sa snazim to nejako zakamuflovat - aby aj bolo vidno, ze sa mi neozval, ale tiez mi musia sediet vzorce abla bla bla... 😀 Ale to teba nemusi trapit, ty mas ine starosti. Ako to dopadlo s tou operaciou? ☹ Budete musiet? Nech vam to dobre dopadne, tak ci onak... 🙂

yennn
18. nov 2010

@adky prepac, som ta zaprovokovala, ze uz mas isto 95 a teraz citam se sa to trosku spomalilo. Aky je momentalny stav? Stale mas pocit ze to ide pomalsie? Ja viem ze je to trosku mozno demotivujuce, ale ved si mojka vedela, ze sa to jedneho dna musi trosku spomalit, nie? Ved by to bolo nezdrave... 😉

yennn
18. nov 2010

@katkav prepac co s tou obesenou mysou - to je nejaky druh slangu? 😀 😀 Alebo teraz len nemam zmysel pre humor 😎

yennn
18. nov 2010

@missy97231 a preco tvoja dieta uz davno padla, hm?

yennn
18. nov 2010

@tinika blahozelam, super ze sa drzis so zumbou 😀 Aj strava je taka prikladna? 😉

missy97231
18. nov 2010

@yennn ja som to spominala... byvam a stravujem sa u rodicov, a vari mama. takze jem co je navarene 😀 ale aj ked nedodrziavam 90tku, tak sa snazim aspon delit stravu,,,, a to sa mi aj dari . ale momentalne mam dni ako keby som bola tehotna, ci co 😀 co vidim, to zjem 😒

yennn
18. nov 2010

@missy97231 @lusia_99 teraz ma lusia viac nazorov, a to je podla mna fajn. Vo svete stravovania je vzdy milion nazorov, mnohokrat protichodnych a clovek sa velakrat v tom musi zorientovat sam a vytvorit si vlastny nazor. To co si myslim o tomto probleme ja, suvisi skor podla mna so vseobecnymi zasadami zdraveho stravovania, ale viac o tom neviem vysvetlit, nie som odbornik. A zase 90-dnova dieta je "dieta" 🙂

yennn
18. nov 2010

@missy97231 ved si schudla uz skoro 3 kila, pri tvojej vahe je to podla mna velky uspech, nemala by si to zahadzovat. A co keby si mamine sa zdoverila s tym, ze by si chcela este zopar kil schudnut, ze by trosku "zostihlila" jedalnicek? co by ti na to povedala?

yennn
18. nov 2010

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaak dievcence.... som tu nebola od pondelka, myslela som ze kolko tu bude popisanych stran, ze nestihnem docitat, a tu necele 3 strany? ☹
Tak dufam ze to je len take prechodne obdobie, ze to tu neupadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !! 😀

missy97231
18. nov 2010

@yennn jasne,,, suhlasim - sto ludi sto chuti 🙂 a tiez kazdemu nieco ine vyhovuje. ale predsa - ak chcem schudnut tak o 8smej by som uz nejedla ani salat... tak maximalne do tej 6stej by som sa snazila, aj ked idem spat o 10tej,,, 😉

missy97231
18. nov 2010

@yennn zostihlovanie jedalnicka asi by nepreslo u mamy 😀 vari aj pre oca a 3bratov 😀 ale tak zahadzovat to urcite nechcem... tych 3kg co som schudla, tak to pri nedodrzovani 90dnovky 🙂 😉 😀 ale ako tam aj vidiet, tak boli tyzdne co vaha bud stala, alebo aj stupla 😠 len asi ten ciel co mam, sa predlzi do toho leta 🙂

tinika
18. nov 2010

@yennn no o tom som preto pomlčala lebo nemyslim ze som taka vzorna ale ja som nazoru /teda viem ze to nezvladnem na dlho/ ze radsej pomalsie a papat aj nezdrave ako potom mat jojo efekt takze snazim sa ale aj zhresim a nebudem sa tyrat tym ze budem jest len salaty, ja mam smolu ze nemozem jogurty a mliecne veci takze toto u mna na večeru odpada a jest kazdy den zeleninu to nemusim tak snazim sa nejest hranolky napr. a sladkosti a tak hoci baby ja určite pokazim priemer, v nedelu ideme nakrstiny :( a o tyzden patko ma ročik takze kolačiky, tortičky a kooopa dobreho jedla, myslite ze dokazem odolat? lebo ja nie a ked uz bracho za moje jedlo zaplatili ta neurobim skodu ne? 🙂

yennn
18. nov 2010

@missy97231 v istom zmysle mas pravdu, preto som chcela, aby mi @lusia_99 napisala aj cas - teda hodiny kedy tie jedla papa, nielen "ranajky, obed, desiata.... " mozno tam by sa nieco dalo upravit, aby vecera nebola o osmej vecer, s cim plne suhlasim ze by nemusela byt 😉 Ja napriklad nech robim co robim, bez ohladu na to kedy vstavam, mam olovrant okolo tretej, to znamena ze veceru (polievka ci maly salat) papam takmer so zeleznou pravidelnostou o siestej - siedmej. Ale netreba nic silit, chcela som len poradit 🙂

@tinika aj my mame o tyzden veeelku oslavu - nielenze ma Adino jeden rocik (o 3 dni mladsi od tvojho) ale aj moj muz ma styridsiatku, uz dva tyzdne pre nich objednavam tortu, sa divim ze som si ziadnu nesla kupit a nezblajzla som ju celu 😀 😀 No uvidim ako to dopadne, objednala som normalne v restike jedlo plus tie torty (ako dezert) tak snad z toho nebude nejaka obžieračská žúrka trojdňová, nie? 😀 Kedy oslavujete, v nedelu ci v sobotu? Lebo ak v nedelu - tak daj v pondelok svoju nedelnu ranajsiu vahu, ta nie? 😉

yennn
18. nov 2010

"starsie" 😝 rocniky isto poznaju Michala Davida a jeho diskopříběh, nie? Tak tato pesnicka na mna 300% plati posledne dni.....
"I takové dny jsou, že rána za ranou, zas právě tebe najde, a málokomu dojde, ze padáš únavou.
Zas připadáš si sám, mas v hlavě hlavolam, proč hul nad tebou lámou, a lásky dál tě klamou, vždyť nejsi odepsán.
I takové dny jsou, že zpráva za zprávou, jen další trable přidá, a špatnou horší střídá, až padáš únavou. "
.................. takze tak 😒

tinika
18. nov 2010

@yennn no krstiny v nedelu a patove cely vikend bo jeden den jedna krstna a rodina a durhy den druha :( takze to bude uz sobotna vaha .)) no tento tyzden mi asi ani to nepomoze 🙂) a ked aj hej potom musim drzat dietu aby som mala aspon tu istu vahu 🙂 bo som zistila ze čo som hlasila 70,8 minuly tt tak v utorok 71,8 ako furt ta nechapem a to som ani nejedla nič take

yennn
18. nov 2010

@tinika no, tak potom by si sa naozaj mohla zamysliet nad tym, ze trosku zmenis postoj (vid. tvoj prispevok o pol jedenastej) - ze radsej pomaly, nez rychlo. Co keby si si tak trosku "preddietovala" a potom nebudes mat take vycitky, hm? 🙂

lilithka26
autor
18. nov 2010

@yennn maš toho vela zobrala si si nas tu vsetky na starosti. Zvládaš to super. Ja vás ani nestiham čítať nie to byt taka aktivna ako ty. Kopirovala som to len kvoli tomu ze by sa mi to dlho a tazko vysvetlovalo. Inak som sa do toho oprela riadne, kilecka idu dole 😀 Malinka bola na vyšetreniach aj v umelom spánku 3 hodiny ale je na tu operáciu este malinka, musi pribrat min. 4kg. Máme dojst za pol roka, len nemože chudnut, lebo by ju museli zobrat hned a to by ta operacia nemusela vísť. A ona mi ako na potvoru prestala jest a isla dole o 0,5 kg miesto toho aby pribrala. Ale myslím že to je zubami. Tlacím ju vymýšlam dobrotky, puding a piškótky. V noci ked sa len trosku zamrvi tak jej picham sunar, to vysosa v spanku. Len nech mi ju nevezmu do nemocnice ☹ vidite kocky, mama musi chudnut a malinka priberať.

katkav
19. nov 2010

@yennn a vy to nemavate, ked mate prazdnu chladnicku? jasne, ze to je slang 😉 to sa tak hovori...nepoznas to? no teeeda.

yennn
19. nov 2010

@lilithka26 toto co robim pre "nas" chudnuce zienky je to najmenej, je to len par hodin v pondelok, kedy mi to zaberie trosku viacej casu... to je nic 😉 Ale tie ostatne veci v zivote mi trosku robia starosti ☹ Kiezby som patrila k tym, ktore zo stresu chudnú, ojojój, to by zo mna dnes uz bola kosť 🙂
Tesi ma ze sa ti dari v chudnuti, drzim palce nech to takto pekne ide aj dalej, takze v pondelok ta cakam medzi prvymi, ano? 😀 No drzim palce s tvojou malinkou, je to hrozne, ked clovek vidi svoje malinke bezbranne dietatko chore, vsak? Ja si len pamatam na casy, ked moj maly este nevedel poriadne papat, vtedy som dost chudla, pretoze som ani ja nic poriadne nejedla, mozno dnes je to smiesne, ale vtedy som to vazne myslela tak ze ja si nezasluzim nic jest, ked neviem dat najest svojmu dietatu 😒 A to "len" nevedel papat, neviem si predstavit ako by som reagovala keby bol takto vazne chory, musis byt silna mamina a mas moj obdiv ze pri tom este dokazes chudnut! 🙂 🙂 🙂

yennn
19. nov 2010

@katkav tak to ma pobavilo, ja som to s tou obesenou mysou fakt ešte nivž nepočula 😀 😀 😀 😀 Na chvilku som fakt zavahala, ako si to myslela 😀 😝