icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
19. nov 2010

@lilithka26 dakujem za povzbudenie, s muzom to chvalabohu zatial este ok, ale zacinaju ma pohlcovat ostatne problemy a meni sa momentalne moje spravanie, tak som aj nanho zla a vycitam mu a vyburujem si na nom svoj hnev, a to ma mrzi, musim davat pozor lebo toto by nemuselo dopadnut dobre ☹ poznam ho...
Ak to nie je tajomstvo - spravne chapem ze vy ste sa rozvadzali ked bola mala polrocna? To muselo byt pre teba strasne narocne ☹ Nedokazem si to predstavit, klobuk dolu pred vsetkymi maminkami ktore su same na dieta (male ci velke)...
A teda... wooooooooooooooow, thajsku masaz? Tak to si uzite den! To bude super, uvidis ze zrelaxujes a budes sa na vela veci divat inac, a ak si malu este takto dlho nemala od seba, tak uvidis ze ti aj smutno isto bude, vecer sa uz budes tesit domov. Mas pravdu, psychika je nesmierne dolezita, nielen pri chudnuti, pri vsetkom co clovek robi. A myslim ze to pozna kazdy z nas., denno-denne
Na masaz by som sla aj ja, uvazovala som dnes ze by som si sla navecer vyvetrat hlavu na plavaren, ked dame maleho spat, ale potom som si uvedomila, ze kam sa trepem, ved som chora. 😠
Treba sa rozmaznavat, mas bod ! 😀

yennn
19. nov 2010

hm... aj @debbie dnes trucuje 😎 😝 😀

adky
19. nov 2010

@yennn 98,8 -ja sa tesim kazdemu skolenemu cislu,prekonala som 99 😀 uz sa tesim na 97 a tak dalej 😀 😀 😀
Je to nenormalne uzasny pocit vidiet ako sa zo dna na den zmensujem,uz mam poloprazdnu skrinu,caka na nove vecicky-ovela mensie ako boli tie doteraz 😀
Jasne ze zemiaky mozes,ved vareny zemiak ma len nieco cez 300 kg na 100g a 100G zemiaku je jeden mensi zemiak,kuracie masko ma tiez malo KJ a kapustu sa ti ani neoplati zapocitavat do denneho prijmu,kedze zeleninky ma minimum kalorii 😎

adky
19. nov 2010

@yennn oj preklep mam v predoslom prispevku= zemiak ma nieco cez 300 Kj,nie kg 😀 😀 😀

yennn
19. nov 2010

@adky co robis s vecami, naozaj ich vyhadzujes??
Jasne ze sa tesis kazdemu skolenemu cislu.... neviem ci to vyjadrim zrozumitelne, ale ked si zacala, bola si blizsie 120 nez stovke. Teraz si blizsie 90-ke nez 110-ke ? Chapes ako to myslim? 😀

adky
19. nov 2010

@yennn sorry,nechapem 😀 😀

adky
19. nov 2010

@yennn rifle striham a sijem malej moderne riflicky a tricka su elasticke,tak zatial nechavam a tie ktore nie su elasticke,ale volne na bruchu-davam mame,ona je taka netypicka postava,zadok a nohy ma mensie ako ja ale brucho a prsia vacsie ako ja-takze vrchne oblecenia po mne su jej akurat 😀

alexe
19. nov 2010

@yennn
ahoj no ja jedavam rano jeden krajec chleba s marmeladou a kava alebo nejake coko gulky v mlieku, obed 1zuf. polievky a druhe jedlo, potom okolo 17stej krajec chleba so syrom a pohar mlieka.. je jasne ze obcas zobnem aj nejaku tu sladkost hlavne po obede.. k obedu pridam obcas salat..
raz som drzala delenu poriadne a schudla za 2mes. 10kg no nejedla som chlieb+behala som denne 1500m a cvicila.. momentalne nemam vobec cas na cvicenie zial a tu kde byvam nemam moznost chodit cvicit.. viem kde robim chybu-nedokazem nejest + necvicim! pitny rezim 1,5-2l mineralka alebo nesladeny caj

yennn
19. nov 2010

@adky vysvetlim ked pojdeme na jar na tu pizzu 😀

yennn
19. nov 2010

@alexe ak nedokazes nejest, tak to mam pre teba dobru spravu !!!! 😀 😀
Momentalne papas 3x denne, ale treba papat minimalne 5x denne 🙂
Takze ja by som navrhla takto:
R: chlebik (celozrnny) s florou light (alebo veto fit... alebo nejake ine rastlinne) + platok sunky ci syra (marmelada je cukor navyse - nebudem ti ho škrtať, to by si mala urobit sama 😉 ) + k tomu nejaku zeleninku (paradajka, paprika, uhorka)
D: jogurt alebo ovocie alebo biely jogurt so zeleninkou ...
O: polievka je ok, nemala by byt zaprazena, bez smotany ci mlieka.... PLUS druhe jedlo (chude maso - kuracie, morcacie a pod. so zeleninou /dusena alebo salat/ a k tomu minimalne mnozstvo prilohy /varene zemiaky, ryza/
OL: druhy chlebik s maslom a syrom ci sunkou + zelenina / alebo cottage so zeleninou
V: na veceru uz nejeme cukry (sladkosti, zemiaky, ryza, cestoviny) a vyhybame sa tukom , takze hodila by sa bud polievka alebo zeleninovy salat ci dusena zelenina s nejakou bielkovinou (ryba, maso - ak nebolo na obed, syr, sunka...)

Pitny rezim 2.5 - 3 litre, menej by som nesla, o tom preco, sa tu (a vsade inde) popisali romany.... 🙂
Co ty na to? 🙂

yennn
19. nov 2010

@adky, nahodou si necitala tu knizku Václava Kunová: Zdravá výživa. Vydala Grada 2004 ktoru odporuca Miro V.?

adky
19. nov 2010

@yennn necitala,ja som necitala este ziadnu knihu so zdravou vyzivou....akurat nedavno som si kupila novembrove vidanie casopisu dieta,ktory si odporucala,ale ze by a nejako zvlast oslovil ten casopis-ani velmi nie 😀 myslela som,ze tam bude viac receptov a pribehov a tak 😎

adky
19. nov 2010

@yennn super,vysvetlis mi to na jar-dovtedy aj zabudneme 😀 😀 😀

yennn
19. nov 2010

@adky to je skoda, ze ta neoslovil. Ale je fakt ze nie kazde cislo je uplne vydarene rovnako. Recepty su vacsinou len tie v strede (jedalnicek na cely tyzden), takze ked ti to chodi kazdy mesiac do schranky, tak ich mas uz peknu kopu....
A co sa tyka pribehov, tak boli tam myslim len tie sutaze - to ma tiez dost pohnalo 🙂 Ale kazdemu vyhovuje nieco ine, kazdeho oslovi nieco ine, to chapem 😉 Mne myslim pomaha hlavne to, ze stale a stale a stale a stale o tom citam... takze mi to nedovoli zabudnut 🙂
A na tu knihu som sa pytala preto, lebo ani ja som este ziadnu taku poriadnu necitala, ale vsade okolo pocujem, ze ak chces seriozne zmenit zivotny styl, mala by si mat informacie. Myslim ze na tom nie som najhorsie co sa tyka informacii, ale aj tak... pise, ze treba mat precitanu aspon jednu knihu.... a kedze ty si tou strankou dost riadila svojho casu, tak reku ze ci tuto knizku nahodou nemas precitanu 🙂

yennn
19. nov 2010

@adky dovtedy uz budes "blizsie 70-tke nez 90-tke" heheh 😀 😀 😀

yennn
19. nov 2010

@debbie nejak sa míňame ☹ jeden den ty, druhý ja? 😎

yennn
19. nov 2010

Dievcence idem buvat, som trochu unavena posledne dni.... tak dobru nocku.

yennn
19. nov 2010

@adky @nanika @vejula @liana81 @sssimi @pink_lady @tinika @missy97231 @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @michele11 @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @lilithka26 @katkav @erika0802 @gabriela_michaela @ivana82 @fatulda @ellysa @sedmolinka
***************************************************************************************************************************
Babulky, co by to bol za piatok, keby nesla na vikend vyzva, hm? Takze nezabudnite ... uz sme schudli vyse 60 kil, bude to tento tyzden o 10 viac?? Ved uz je nas spolu 29, ked da kazda -0.5 kila, tak by to bolo takmer 15 kil dolu! Tak sup sup, makneme si cez vikend, pritvrdime nech je to v pondelok vidiet. Plus, mame troch novacikov - ti by mohli aj viac, nie? Ved uz isto baby dodrziavate pitny rezim, takze organizmus sa krasne odvodnuje 😝
Tesim sa na pondelok! Krasny vikend, babulky.

ivana82
19. nov 2010

@yennn dakujem za krasnu motivaciu, my sme boli cely den u rodicov, drobcek sa bol vyhrat, takze s dietkou to slo horsie, ved posudte, komu by nechutila mamkina kuchyna 😀 😀 😀 tak musim cez vikend sekat dobrotu a snad to prezijem, aj ked v nedelu ideme ku svagrinej ma meniny 😒 ak si sa rozhodla ist spinkat, tak prajem bru nocku 🙂

sedmolinka
19. nov 2010

@yennn aj ja sa teším na pondelok-moje prvé váženie🙂 Takže cez víkend zdravé varenie a na inšpiráciu - zajtra varím cícerovú polievku so zeleninou a druhé dusená ryža so zeleninou(malajzia zmes od findusu)v kauflande je akcia na findus aj rôzne druhy ryže, a mužovi a nášmu drobcovi k tomu spravím nejaké mäsko asi kuracie. Tak teda pekný víkend prajem a do chudnutia 😉

yennn
20. nov 2010

@ivana82 mamkina kuchyna ti neutecie, nepredpokladam ze mamka varila nieco, co si este nikdy nejedla. Tak si povedz ze tomu polahky odolas, pretoze to spravi aj nabuduce, a nabuduce si mozes dat 😀
Meminy tiez nepokladam za prilezitost zhresit, pokial svagrina nenaserviruje nieco eeeeeextra, co este nikto nikdy nejedol a ani tak skoro nebude, lebo to doviezla zo zahranicia... chapes co myslim? 😀
Skratka sa doma pred navstevou normalne napapaj, a na navstevu chod s umytymi zubami a so zuvackou v puse 😀
Pripadne... ak by cas navstevy spadal do doby tvojho olovrantu napriklad, tak si das jeden chlebicek 😀

@sedmolinka wooooow, tak to ti drzim palce na pondelok, vidim ze si sa do toho naozaj naozaj vlozila, paráda 😀

ivana82
20. nov 2010

@yennn chapem, co myslis...no u nas na vychode, v nasej rodine, je neslusne neponuknut sa tym, co ti hostitelia nachystaju 🙂

ivana82
20. nov 2010

@yennn pre vysvetlenie - minule som nechcela veceru, ktoru mi nukali svokrovci, tak bolo zle nedobre, lebo som nechcela, vysvetlila som im to, no nestretlo sa to s velkym pochopenim.,...nepovedala som takisto, ze budem jest ako keby som vzivote nejedla, no ponuknem sa napr. chlebikom alebo nejakou zeleninkou ...proste budem sa drzat zasad, aj ked nastrahy budu lakave 😝

yennn
20. nov 2010

@ivana82 ja tiez chapem co myslis, ja mam to iste u svokry, preslo mi to len raz v zivote - to som vtedy za 3-4 mesiace schudla 24 kil, a bolo to na mne krasne vidno, tesila sa nakoniec aj svokra. Ale vtedy som jej povedala vzdy ked sme tam boli, ze mam zle vysledky a ze mam nakazanu príííííííísnu dietu od doktora, lebo bude zle... (fakt je ze som aj mala nejake zaludocne problemy vtedy)... tak ale nemozem sa na zdravotne problemy vyhovarat vecne, to si bude mysliet ze si synacik vzal nejaku cintlavku 😀
Tak ale pokial si uvedomujes ze drzis dietu a papas pretoze naozaj musis... nebudem ti robit kazania, podstatne je pamatat na svoju dietu a ked na to budes mysliet, podstatne je ze sa nespustis a nezozeries vsetko co ti padne pod ruky.... aj tak mozes povedat, ze fuha nejak ma dnes pali žáha, tuším si dám len jeden chlebíček 😉

debbie
20. nov 2010

Ahojte dočítavam ....je tu niekto?

vejula
20. nov 2010

ahojte baby tak momentalne je chudnutie to posledne na čo myslim, totiž dnes som zažila zas riadny šok, maly sedel v tom deckom lehatkku normalne priputany a tu sedačku sme mali na našej pohovke... a on ani neviem ako to dokazal, ale normalne sa nejako vyvliekol z popruhov a spadol na zem... ja som bola v spalni videl to len mm a už nestihol pribehnuť...on je strašne živy, ale to nieje vyhovorka ja viem. je to naša chyba, musime ho mať stale na očiach. Boli sme aj na pohotovosti ale na rontgen nas neposlali že je čuly živy pekne reaguje, ale ma malu hrčku na hlavičke tak mam strach... Baby ja neviem čo sa to deje v poslednom čase, stale čosi.fakt sa citim už hrozne, ako nezodpovedna a zla matka.

maya30
20. nov 2010

@vejula ahoj, my mame skoro rovnako stare deti a ja som toto zazila pred mesiacom... 😒 maleho som nechala chvilu so starsim synom a vypadol z hlbokeho kocika na parkety...tiez sme bezali na pohotovost, nastastie sa nic nestalo, ale citila som sa hrozne, ked som si predstavila co vsetko sa mohlo stat....bohuzial taketo veci sa pri malych detoch stavaju, nic si nevycitaj, ono velakrat mozes aj rovno pri nom stat a aj tak si ublizi a ty nemas sancu zareagovat. Tu hrcku ma zrejme z toho ako si klepol hlavicku, ale tito drobci maju este makke kosticky, takze ak na pohotovosti nic nezistili, tak mu to samo zmizne, neboj...A co sa chudnutia tyka, ked sa to stalo nam, ja som este v ten den spraskala celu cokoladu a kebyze mam doma este jednu tak si dam aj tu 😝 vsak nervy bolo treba niecim zaobalit 😉 do zajtra sa ukludnis, uvidis, ja som sa poucila a odvtedy maleho nenechavam sameho nikde odkial by mohol spadnut a myslim ze uz sa nam to nestane 🙂

yennn
20. nov 2010

@vejula ahojcek to su take zle obdobia, kedy sa toho nakopi viac a zena normalne zacne o sebe pochybovat, toto je este nic, pockaj az zacne lietat jak sarkan a furt bude mat nejake modriny, s tym treba ratat. Nabuduce budes vediet, ze lehatko nedas na sedacku, bo je to vysoko a trochu prestudujte, ci to nema moc nalahko zapnute. Ale jasne, ak je culy, tak bude ok. Len treba sledovat (ale to vam isto povedali), ci nie je viac placlivy, ci nespi viac nez inokedy, a samozrejme grckanie.... inak bude v poriadku, takych padikov este bude 😎

erika0802
20. nov 2010

@yennn ahojte baby tak dhlo som sa tu neozvala...
Ale koli mojim zdravotnym problemom vas musim opustit....☹((((( mooc ma to mrzi a verim vam vsetkym ze to dotiahnete do konca..
az sa mi polepsi pridam sa opat ste skvela skupina a fandim vam....
ahojte....pekny zvysok dna 🙂

vejula
20. nov 2010

@maya30
@yennn dakujem kočky. maly sa zda byť v poriadku je čuly živy ako vždy... joj ale ešte som sa poriadne z toho šoku nedostala... do zajtra budem trocha v krči zo strachu,... ale e verim že to bude v poriadku, inak by som sa asi zblanila, jo a lehatko už kašlem alebo dam na zem, uvidim