Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
baby vy s koníkom nemáte problém že sa to dlho naťahuje alebo posiela? ☹
@vejula no na mna sa dost lepia take polopatisticke poucky, pre blondinky 😉 takze ja som si zapamatala ze skratka ovocie len doobeda (alebo maximalne na olovrant) lebo na veceru uz sacharidy (takisto zemiaky, ryza, cestoviny a chlieb) sa nestihnu v noci stravit a nestravene cukry sa premenia na tuky.
@yennn ja hej .) tiez to dlho trva. no vidis tak aspon tam som usetrila nejaku kaloriu 🙂)) no domace cervene 🙂) a kola taka obyčajna takze asi kalorickejsia. a pernamentku zaplatil tu čo mam teraz a ked bude koruniek dost tak mi da aj na dalsiu len teraz mame troska krizu, uz nahanam klientov nech poplatia tak snad sa podari 🙂
aj mne to tu blbne dnes
... dala som este dva deci, aby sa nepovedalo, takze 2.3 l dnes (iba)
ja už ništ ,kašlem dnes už na to rano si dam 😖
@yennn 😉 ved ako si na začiatku hovorila, každy ma iny sposob ako chudnuť, a verim že ked ty si presvedčena že z niečoho priberieš tak z toho aj priberieš, to je psychosomatika, aspon ja tomu verim. Ja neverim že by som z jablka o desiatej pribrala, preto si ho kludne dam aj napr slnečnicove semienka. Viem že obsahuju vela KJ, ale podla mna niesu kJ ako kJ... Napr ked papaš nenasytene mastne kyseliny tak z nich nepriberieš ko ked ješ potraviny obsahujuce tie nasytene. PReto je velky rozdiel ked spapaš nejake hranolky a slnečnicove semienka aj ked maju dajme tomu rovnaku energeticku hodnotu. Aspon ja tomuto verim a podla toho sa aj stravujem 🙂
@debbie 😉
tak som sa prevažila no nieje to až take zlé ako som sa cítila ale ved zajtra uvidíííme hihii no horšie nebude hihihi 😀
@vejula ale ved ja sa nehadam 😉 isto mas pravdu 🙂
Baby ked uz sme pri tom... opravte ma ak sa mylim, lebo mozno sa mylim. Ale moj osobny nazor je taky, ze ked ide niekto na oslavu v sobotu, byť by sa akokolvek prežr..l tak ked pride vecer domov, da si uz len nieco male, lahke. A v nedelu ked totalne odlahci den (len zeleninka, rybka... vela vody a este mensie porcie) tak podla mna sa to na pondelnajsej vahe nemoze prejavit. To by museli byt prehresky aj pocas tyzdna. Hovorim podla vlastnej skusenosti. Co vy na to?
Babulky ja som dnes dosť polietala, takze idem radsej buvat. Tesim sa na zajtrajsie ciselka. Dobru nocku! 🙂
@yennn zdravim, no pises velmi rozumne (nielen dnes a nielen ty na tomto dore 😀 ) len chcem pridat moj vlastny postreh. osobne ked urobim jeden krok vedla, parkrat to sposobi to, ze je to dalsi a dalsi prehresok a kym sa spamatam, ubehnu dva tri dni, a za ten cas sa to na vahe odzrkadli. vaha neukazuje viac, to nie. ale ani neklesa.
Idem aj ja bru nocku 🙂
dobruu 🙂
@marthuska no neviem podla mna ma na chudnutie vplyv ešte strašne vela inych veci ako len a len prijem v kj a vydaj v kj... Či už psychika, ale aj v to v akych potravinach som tie kj prijala. Ja napr olej pridavam do jedla a verim že z toho menej priberiem ako keby som mala na nej najprv pražiť cibulku... to je taka moja mala fintikča 😀 😀 😀
dobre rano, zase som prva ? Narychlo hlasim rannu vahu 95,9kg, ubytok 1,1 kg 🙂 🙂 🙂
dobre rano, vaha 105,5 kg, ubytok 0,5 kg 😀
@maya30 vidis aj ja tu uz strasim 😉 dnes sme ale spali normalne, ze dlho...nevstavali sme okolo pol siestej alebo siestej ale az o siedmej, soky normalne, ale to asi, ze prsi...trosku kasleme, takze ockovanie dnes nebude, musime to vyliecit. Na ranajky bude celorznna zemla, cicerova natierka - humus, zeleninka a melta kava, citronova voda uz je nachystana na pitie..inak niekde som citala, ze svoju vahu treba vydelit 30 a zistis kolko by si mala optimalne vypit, aby vsetko fungovalo ako ma, lymfa tiekla ako ma a tak...takze mne 2 litre a kusok urcite nestacia...ja musim vypit cez 3 litre 😉
ahojte, ja len tak narychlo, bo mala mi tustrasi 🙂 moja vaha nieco medzi 75 a 76kg, mam rucickovu, tekze neviem presne 🙂 pekny den vsetkym.
Dobré ránko, tak aj ja hlásim 95kg, teda -1 kg, mohlo to byť aj lepšie ale viem kde je zrada, takže sa bude makať 🙂
čafte kočky, takže ja 55,8kg to je -0,7kg... spokojnosť 😵
Dobre ranko babulky, tak ja hlasim svoj "smiešny" ale predsa ťažko vydrety ubytok -0.1 - minuly tyzden som to dost pohnojila, kedze som nedokazala sa vpratat do koze kvoli mojim problemom. Takze stresove jedenie sa ukazalo ako pre mna jedna obrovska vyzva, na ktorej mam co popracovat. A organizmus si povedal, ze tentokrat ma podrzi, kedze taketo zlyhanie bolo prvykrat, ale uz to viac robit nebude, ako hovori @debbie
Tak tesim sa na vase ubytky 🙂

@tinika podla tejto stranky
http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic...
ma vino 280 a kola 170 ... sranda, ja by som si tipla ze kola je kalorickejsia. Ale tak tiez je rozdiel ake vino, ci sladke alebo polosladke ci suche. A kola ZERO je dobra volba, ked uz musis....
No a ked ti muzik tak krasne pritaka, ze by si mala chodit 2x - nemohol by permanentku zadotovat? 😉