icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

debbie
21. nov 2010

@yennn ja už neviem ja teoriu viem naspamať mam doma trenera prvého stupňa a ver lepšie nevedieť nič 😀

yennn
21. nov 2010

@tinika zakony fyziky nepustia moja. Ved logicky nemozes z vecera do rana pribrat (ledaze pred menzesom, budis)... a fúúúúha vino s kolou? Jednak barbarstvo (neboj, nikomu nepoviem 😉 ) a jednak dobra kaloricka bomba! Ale mna si nevsimaj, hovori zo mna cista zavist - vino ani kolu som uz nepila..... pockaj zratam presne..... 19 mesiacov aj tri tyzdne 😀

debbie
21. nov 2010

@yennn nie doslava tak to nieje ako píšeš

yennn
21. nov 2010

@debbie verim ze lepsie nevediet nic, to naozaj verim. Ako sa hovori... viem ze nic neviem. Alebo este paradoxnejsie - cim viac viem, tym viem menej 😖
A ja tiez ked som sa obcas zahryzla do teorie tak som len mala kopec logickych otazok, na ktore som si nevedela odpovedat ☹

yennn
21. nov 2010

To mi pripomina tolko tu ospevovanu PANI Sipeky... tako som uz spominala, tiez som mala Sipekyovske obdovie svojho casu, zrala som aj knihy, aj ju. A tak sa stalo, ze som sa dostala na jej prednasku, celu som ju zhltla aj s navijakom. Ale ked som sa na konci daco spytala, uz neviem... tusim mi to nejako casovo nevychadzalo, vtedy som vstavala o pol piatej a nevpratala som sa do tych jej casovych vzorcov, uz si nespominam... tak som sa jej spytala ze ako to mam v takomto pripade robit. A viete co mi odpovedala? Velmi arogantnym sposobom mi namiesto zamyslenia sa, alebo ze pridte za mnou po prednaske nieco vymyslime... mi oznamila "pozrite sa, bud chcete alebo nechcete"... fuuuuha... a tak som sa s milou PANI Sipeky navzdy rozlucila

debbie
21. nov 2010

@yennn no ja mavam také dni že sa cítim otrasne veľká , ale to je tým že chcem výsledky strašne skoro , no s cvičením je to na dlhú trať ,to viem o vydržať sa oplatí,tak ja vydržím tentokrát viac ako posledne, ked to bolo 4mesiace 😀
Každy mame dni super a dni o ničom kedy chceme za týžden dať dole 30cm 15kg prinajmenšom, no to su len tie provokačné dni , treba to prežiť , neprežrať sa , a rano je to zase fantasticééééé

yennn
21. nov 2010

Hm.. ja neviem, ja sa citim otrasne velka uz niekolko rokov ☹ Ale tiez som zatial najviac vydrzala 4 mesiace. Naposledy mala prist faza udrziavania, ale prisiel uraz + tehotenstvo, a z udrziavania bolo jedno ooooooooobrovskéééééé plus na vahe a jedno nadherne chlapciatko 😀

debbie
21. nov 2010

@yennn tiež som čítala jej knižku jednu tuším no nič mi nedala , ako príbeh písany vtipnou formou na nedelný večer to beriem ,nič iné

yennn
21. nov 2010

@debbie ale zajtra budes mat fajne minus, naposledy si mala trosku mensie minus kvoli sóooo a teraz to bude viac 🙂

debbie
21. nov 2010

@yennn no presne toto som mala aj ja za 4 mes.som dala 25kg , udržiavacia faza bola pomaly za mnou a tak som otehotnela a ktomu prestala fajčiť, a rizikovka a bolo plus 30kg tak teraz to chcem zase zvladnuť no nejde to tak super ako som ratala

debbie
21. nov 2010

ja už sa po tých dvoch váženiach bojím postaviť na vahu 😢 ale verím že to bude dobré

yennn
21. nov 2010

Ozaj, ja som si dnes vramci doobednej prechadzky dala spravit takuto foto, kto mate radi Kamilku - poteste sa. A kto nie, nekomentujte a nechajte tak 😉

debbie
21. nov 2010

juuuuuuuuuu a kde si s nou bola no tééééda super 😀

yennn
21. nov 2010

@debbie vidis aj v tomto mame podobnu minulost 🙂 (myslim to prve... ja som nastastie mala tehu v pohode a kil bolo "len" 14)
Vies nieco ti poviem... u teba asi naozaj by boli zaujimavejsie centimetre, aj ked ich nemas rada. Ja ked stagnujem tak viem ze som asi niekde urobila chybu, lebo zatial by som mala mat dietu rozbehnutu a este asi neprisiel cas na ozajstnu stagnaciu. Ale ty ked stagnujes, tak to naozaj moze byt tym, ze ti pevneju svaly... narozdiel odo mna cvicis, a nie malo. Takze aj keby rovno zajtra si nemala ziadne minus, tak sa nic nedeje, pretoze vies ze dietne chyby nerobis a navyse cvicis, neeeeni o čem 😀

yennn
21. nov 2010

@debbie ja som z čiernej vody, ona tam býva a má tam aj hotel Kamila. Chodí nám do hotela doporučená pošta a balíky, lebo poštu máme kúsok ďalej... tak som si vyzdvihla poštu na recepcii a predávali tam túto najnovšiu jej knižku, a že autogramiáda bude v nedelu. Tak som si kúpila knižku, autogramiádu zapísala do kalendára a dnes sme sa tam prešli 🙂 Mam ju strasne rada, je to asi moja najoblubenejsia herecka, a po filme Líbáš jako búh uz nabeton 😀 Tesila som sa ako mala 🙂

debbie
21. nov 2010

Baby bože ja som zistila že mam ešte liter vody piť pomooooc tak toto už serie...m ☹ to do zajtra nepustím

debbie
21. nov 2010

@yennn a knižka je aká? o čom?

yennn
21. nov 2010

@debbie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 neuveríš ale mne sa tiež dnes podarilo len 2.1 litra 😀 A tiež nemyslím že chcem chodiť na záchod celú noc, stačí raz 😉
Sranda 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

yennn
21. nov 2010

@debbie neviem či si niekedy videla jej reláciu "Tajomstvo mojej kuchyne" , tak knižka má rovnaký názov a sú tam jej recepty, ktoré v relácii varila, obľúbené recepty jej babičky a tiež recepty jej hostí v tej relácii.

debbie
21. nov 2010

@yennn no ja to kašlem lebo ked to dopijem v noci to nepôjde von isto tolko a to bude važenie otras.... tak si dam deci ešte inak ju budem aj grc...t ☹
jj reláciu som sem tam ked sa dalo pozrela no teeeda super ticho záááávidím mam ju rada ako herečku

yennn
21. nov 2010

@lusia_99 @missy97231
vratim sa k nasej diskusii spred par dni... ohladne toho kolkokrat za den a kedy naposledy jest. Dnes som citala (zdroj: Novembrove cislo casopisu Diéta, str. 36) nasledovné, citujem:
"...Posledné jedlo dna o piatej popoludni? To je v pripade ze nechodite spat o osmej vecer a nevstavate o stvrtej rano, dietny hriech. Dolezite je aby ste pocas noci nehladovali dlhsie ako 10 hodin. A pokial sa stravujete zdravo a rychlo, potrebujete tzv. druhu veceru. Medzi nase vyskusane tipy patri:
* kusok zeleniny alebo menej sladkeho ovocia (pozn yennn: na ovocie by som radsej vecer zabudla)
* jogurt alebo pohar mlieka
* kusok tvrdeho (30%) syra
* platok kvalitnej dusenej sunky "
Koniec citatu 🙂

debbie
21. nov 2010

@yennn no zajtra hned rano po važení vyrážam do mesta na nakup športovej podprdy , mam ich veľa no malé , ked som mala 55 kg to fakt nedam 😀,a teraz som behala a bola mi asi volná na obvode a otraaaaaaaaaaaaas
Baby ak mate plan behať viac ako pol hodku nepodcenujte to , ja som si dnes pri behu pod prsiami spálila , teda zošúchala kožu do krvi , auuuuuuuuuuuuuuu, boli to jak sviňa chodím v tielku, aj ked muž že supeeeer ani do nočnej sa mu nechcelo 😅 ale tak poviem vam otras 😖

debbie
21. nov 2010

Baby kde ste všetky , dufam že nejete zakáááázané a nieže zajtra sa po týždni prihlasite a s ľahkosťou pierka napíšete yennn , jáááj no napíš mi že stagnujem , ach jáááj ☹ 😀 😀 😀

yennn
21. nov 2010

@debbie no ja urcite v plane nemam behat, lebo to fakt nemusim, a prsia mam velke, na behanie nevhodne (a kolena tiez). Ale ked som chodila na zumbu ci step alebo kickbox, tak hanba nehanba - dala som 2 podprsenky na seba, vyzerala som smiesne splašteno, ale nič mi neskákalo 😀

yennn
21. nov 2010

@debbie neviem kde su ostatne kocky, ale viem kde je @adky ... šije krásne vianočné pančuchy s menom 🙂 🙂 🙂 (adky dufam ze sa nehnevas ze som ta bomzla 😉 )

debbie
21. nov 2010

@yennn to je tak že ked som behala obvod cm na podprde som mala o niečo širší asi , a ked sa mi to ošuchavalo tam ako je ta kostica mi to kožu spálilo , prsia no nemam veľké tak 3 ,tak mne stačí pevná na obvode ,nešuchajúca podprda športová je naj prispôsobivá a pružná celá bez kostíc 😅

debbie
21. nov 2010

@yennn aké pančuchy , mikulášskééééééééé

tinika
21. nov 2010

@yennn :ˇP no ja som uz nepila par rockov a od konca tehu mi začalo zase chutit, ale ja tak vinko ze fakt ani deco a veeela koly 🙂 neviem čo je kalorickejsie 🙂) a vinko som mala tiez na tej oslave a doma este tu tortu tak som zvedava rano sak ja to dobehnem cez tyzden 🙂 zumba to isti, som prave dnes hovorila manzelovi ze ked idem na zumbu 2x tak schudnem a ked len 1x tak priberiem 🙂 lebo občas mi to nevyjde 2x tak povedal ze musim chodit 2x 🙂 reku hej len pernamentka konci a euriky su fuč tak to nejako musim vymysliet .)

yennn
21. nov 2010

@debbie mikulááááášskéééé, a krááááásne, spýtaj sa jej, tajnostkárky jednej 😉

vejula
21. nov 2010

čavte kočky... ja na večeru papam aj jablčko alebo grep myslim druhu večeru, a nemam vobec z toho nejake vyčitky svedomia, určite by bolo ine keby som jedla nejake banany to je čisty cukor.. inak čosi o ovoci 🙂 http://www.pluska.sk/zdravie/nie-kazde-ovocie-j...